CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:Jak to później jest w liniach lotniczych, oni akceptują tylko te najmniejsze jako kabinówki czy średnie też? Wiem, że zależy pewnie od linii, ale tak uśredniając?
Ja się spotkałam z tym, że tylko kabinowki, a niektóre linie lotnicze mają jeszcze mniejszą tolerancję i nie każda kabinowka przejdzie. -
Anabbit wrote:Dziewczyny, a skąd macie kokony? My mieliśmy nie kupywać, bo mąż twierdził, że nie potrzebujemy skoro mamy dostawkę. A wczoraj naszła go refleksja, że jednak chciałby leżeć z córką na kanapie w salonie i trzeba kupić kokon 😂😂😂
Ja kupiłam na vinted ☺️Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Dzien dobry ☺️
my dzisiaj na urodziny a jutro komunia. Musialam kupić nową sukienkę dzisiaj, bo te którą planowałam założyć jest letnia🙄 I mój powiedział że nie ma opcji żebym zmarzła. No cóż... zawsze nowa sukienka w szafie 😅
Anabbit u mnie szpital też wymaga wszystko... więc ja się spakowałam po prostu w dużą walizkę 🤷♀️
Dosłownie chcą podkłady, pampersy, 5 koszul dla mnie, 4 zestawy ubranek dla dziecka. Wszystkie kremy itp rzeczy. A gdzie klapki pod prysznic na oddział... więc w średnią się nie dopięłam.
Kokon, rożek itp kupiłam w szalonych nitkach. -
Kurcze no właśnie czytam że większość linii ma te wymiary dla typowych kabinówek, czyli tych najmniejszych i teraz sama się zastanawiam czy się w taką zmieszczę na oddział jak piszecie co niektóre że w duże się pakowałyście albo ledwo w średnie 😶
Chyba pożyczę od mamy w tygodniu tą małą walizkę bo ona ma z wittchen i zobaczę czy jest szansa się wcisnąć, jak nie to kupię tą średnią - akurat ma być promka w czwartek w Lidlu na te walizki z wittchena jak coś2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja się zapakowałam w średnia z Wittchen, ale już właśnie bez dodatkowej torby na poród
Krem kupiłam z emolium, mam przetestowany - jest turbo biały, ale okej i z linomag. Linomag bardziej dla dziewczyn ale może małej też będę smarować nim buźkę, zobaczymy. Ogólnie ja rzadko z takimi maluchami wychodzę na słońce, ale no trzeba mieć
Dziś mąż mi jedzie do apteki, to od razu mu już dam listę leków dla małej 🤯🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 12:48
-
Po pierwsze dzięki wszystkim za życzenia, tak się śmiejemy, że mamy fajne podsumowanie dekady w postaci Córeczki 😊 a ja życzę dziś udanych babyshowers😊 I gratuluję udanej sesji
Co do puchnięcia, ja to obserwuje i mam jechać do szpitala jakbym puchła, ale to na pewno przez moje diagnozy bo w typowej ciazy też się pewnie puchnie. Na ten moment w ogóle ani razu nie spuchłam nigdzie więc no muszę być wyczulona, bo nie byłby to dobry znak. Poza tym mierze sobie ciśnienie już teraz codziennie i na razie odpukać mam ciągle niskie, typowo ciążowe więc uff.
Fajnie, że wszystkie szpitalne fighterki się odezwały i że u wczesniakow forumowych dobrze😊
Mam ciągle wrażenie, że tyle czasu a zaraz dobijam tygodnia w którym sama się urodziłam:) także tak.. jestem z tych osób, co wszystko spinają na ostatnią chwilę, a potem inni jeszcze mnie za to chwalą, że wyszło, więc ciężko mi się tego pozbyć. Myślę, że życie z Maluchem to mocno zweryfikuje.
Pogoda chłodna, ale wolę to od gorąca. Mam koło 21 stopni w sypialni przy tej pogodzie (kupiłam sobie stację pogodową z myslą o Malej:P), a tak to jest cieplej 22,23 i będziemy musieli coś wykminic. Albo po prostu będzie w użyciu głównie spiworek 0.5 tog. Także mi chłodniejsze lato nie przeszkadzałoby w tym roku. Lepiej się czuje też ogółem jak na polu jest powiedzmy te 20 stopni niż więcej, chociaż wiadomo aktualne 10 to przesada w drugą stronę👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Szkodnik byłaś na dniach otwartych? Mi się udało zejść z oddziału ale było tak se o.
Jeśli chodzi ów alizki w liniach lotniczych to trzeba atrzec na stronę przewoźnika i mieć walizke co milimetra,włączając kółka i wystającą rączkę. Mąż sporo lata i mówi, se jak sprawdzają na tej tablicy cieni to nawet schowana raczka ,która wystaje poza obrys to dopłata 290 zł
Ja z filtrów mam mustele w sztyfcie,dla obojga dzieci . Nie kupuje im osobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 13:01
-
Ja od 2016 chociaż te 6-8 lotów rocznie odbywałam zawsze tanimi liniami typu ryanair i zawsze miałam walizkę na styk plus coś dodatkowego ponad bezpłatny podręczny. Nigdy nikt się nie doczepił do mnie
Taką ledwo ledwo mieszcząca się w sizer
Za to Męża i Mamy pilnowałam, żeby mieli przepisowe. Bo ich zawsze łapią na wyrywkowe kontrolę.. nie wiem czemu tak podejrzani się wydają 😅
Na najdłuższe wakacje 2 tyg zawsze braliśmy też walizę rejestrowana, ale jak dwie osoby mają problem z zapakowaniem się jak normalny człowiek to zawsze się kończy jak koczownik jakiś z waliza (lub dwiema..) kabinowkami płatnymi plus za dużą torbą jako podręczny w której coś tam trzeba przekitrać🤣
Zwykle widząc rodziny z dziećmi 2+2 mające mniej bagażu obiecywaliśmy sobie, że ostatni raz pakujemy się na wariata.
Chociaż muszę się pochwalić jednym citybreak w lecie na który wzięliśmy po takim pakownym plecaku samolotowym jako jedynym bagażu.
Mam wrażenie, że ostatnio mocniej trzepią z bagażami. Przez te ileś lat to może kilka razy widziałam, żeby komuś walizkę sprawdzali, chyba w Modlinie, ale tam ogółem jest strasznie. Lotnisko w Krakowie mnie nigdy nie zawiodło:P
Karola, jak Twój mąż sporo lata czyli więcej niż przeciętny obywatel co max parę razy w roku polata wakacyjnie to może zauważył na których lotniskach tak dowalają? Na mojej czarnej liście jest tylko Modlin (brud, niemiło, czepiają się)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 13:17
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cek ti nie zależy od lotniska w sumie ale od przewoźnika. Tanie linie się tak czepiają. Jak leci lotem, Lufthansa albo innymi to mają wyjebane. To tanie się czepiają i mają te nowe miarki,gdzie masz linie. Możesz się spakować w reklamówkę ale jak ona się przechyli i wyjdzie za linie to dopłata.
Z lotnisk jakby wskazać całościowo to Pyrzowice i Ławica mają problem o wszystko, nawet o fotelik czy wózek, kontrole bezpieczeństwa to też dla nich plac zabaw. Ja latając sama z dzieckiem potrafiłam mieć dosyć na samej kontroli bezpieczeństwa. -
Mnie ten brzuch tylko swędzi od wczoraj ale przez to moje drapanie to aż boli bo chyba go trochę podrażniłam. Nie wiem czy czasem nie przez legginsy bo jedne mam takie od środka lekko szorstkie ale nie aż tak no i właśnie wysokie pod biust i chyba podrażniłam skórę. W nocy spoko a po nocy znowu podrapalam sie i teraz szczypie. Smaruje kremem póki co, innych żadnych objawów brak także to nie cholestaza itd 🤨Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Alex_92 wrote:Laura przyłączam się do tego co pisały dziewczyny, niesamowita historia 🥰 życzę sobie, żeby i u mnie tak szybko poszło 🫣 wszyscy powtarzają, że jak pierworódka to będzie długo, a ja coraz więcej słyszę o „szybkich” porodach 😊
Co do ubranek to ja przygotowałam 3 komplety:
1. rozmiar 50 body długi rękaw, spodenki długie, bluza, czapeczka i skarpetki
https://zapodaj.net/plik-P4ifld0LSU
2. Rozmiar 56 body długi rękaw, spodenki długie, bluza, lekka czapeczka i skarpetki
https://zapodaj.net/plik-ElMqOgmAFW
3. Rozmiar 56 body krótki rękaw, lekkie spodenki długie, cienka bluza i skarpetki.
https://zapodaj.net/plik-BsqcWp9Yzx
W razie w mam przygotowany ciepły kombinezon jakby było bardzo zimno, plus kocyk 😊
Elza udanej imprezki ♥️🥳 -
Karola, bo jeszcze nie mamy doświadczenia i nie wiemy z czym to się je 😅🫣 podejrzewam, że to będzie pierwszy i ostatni raz.
Mi się udało spakować w kabinówkę i małą torbę na poród i z rzeczami dla małego (w tym pampersy), ale w szpitalu gdzie planuje rodzić praktycznie wszystko zapewniają.
Magdalena a jak te wyniki wątrobowe? Ja idę w poniedziałek skontrolować próby wątrobowe i już się zastanawiam co tam wyjdzie.
Młody chyba ogarną gdzie u mamy są żebra, bo naparza już 2 dzień i to konkret. A tak się cieszyłam, że przez łożysko z przodu te chwyty kung fu są dobrze stłumione. Yhy…Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
magdalena321 wrote:Mnie ten brzuch tylko swędzi od wczoraj ale przez to moje drapanie to aż boli bo chyba go trochę podrażniłam. Nie wiem czy czasem nie przez legginsy bo jedne mam takie od środka lekko szorstkie ale nie aż tak no i właśnie wysokie pod biust i chyba podrażniłam skórę. W nocy spoko a po nocy znowu podrapalam sie i teraz szczypie. Smaruje kremem póki co, innych żadnych objawów brak także to nie cholestaza itd 🤨
Brzuch to Cię może swędzieć po prostu od napinania skóry, mnie też ostatnio bardziej swędzi, a robiłam na świeżo te kwasy żółciowe i były ok. Jak coś to mnie pomaga ten olejek za 1 gr z Rossmanna, tylko trzeba czekać aż się wchłonie, bo potem tłuste plamy na podkoszulkach zostają.