CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Chyba ja się będę wybierać tak z ciekawości
A zapisałaś się? Bo trzeba mailowo sobie miejsce zaklepać👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Ja właśnie w końcówce chyba najbardziej nie lubię tej niepewności... że to może być za tydzień albo za miesiąc 😅 Ale chociaż czuję się zmotywowana żeby domykać ostatnie sprawy. Czekam na słońce po weekendzie, bo zostało mi wypranie wózka i fotelika, ale wolałabym to na dworze zostawić żeby szybko wyschło. Ale chociaż wykorzystałam tydzień niepogody na robienie zapasów jedzenia xD
Ja się martwięmam nakaz leżenia a wiadomo została masa drobnych spraw do domkniecia
-
Elza1234 wrote:Chryste masz racje, człowiek nie zna dnia ani godziny, musi być gotowy 🙈
Czyli nie jestem jedyna z obsesja czystych wlosow:) zarówno poprzednio jak i po porodzie I w każdej infekcji muszę mieć czyste włosy. No muszę. Niestety jak leżę to nie gole bo to trochę gimnastyki jest ale wybija 37tc i będzie golenie xd -
Werzol wrote:Też liczę na to, że ta bawełna zmięknie po kilku praniach, bo jest średnio przyjemna 🙁
Magdalena, ja miewałam takie uczucie kilka tygodni temu, ale teraz się nie powtarza. Może kwestia tego, że wtedy o wiele mniej leżałam. Oszczędzaj się ile możesz.
Masz jeszcze w planach wizytę u prowadzącego czy już tylko termin na cc?
Właśnie ja też sporo pochodziłam w czwartek i piątek i już wczoraj się tak dziwnie czułam a dziś to czuję jakbym miała faktycznie coś między nogami i wgl nawet na kibelku siedzę jakby okrakiem, bo mam brzuch między nogami mam wrażenie 😟 chyba faktycznie to najwyższa pora żeby zacząć więcej odpoczywać, leżeć bo jak leżę na boku to mi znacznie lepiej.
Tak, jeszcze 28 maja wizyta u lekarza ostatnia już a później już tylko stawienie się na szpital. -
Margareetka wrote:Tak, na 9 się zapisaliśmy
a Wy się wybieracie?
My tak samo:) chyba że Mąż będzie miał uczelnie rano to będę musiała się wybrać solo, ale może akurat się nam pofarci :pMargareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Ale fajna i ok cenowo opcja z tą salą na 3 dni! U nas nie ma czegoś takiego w moim szpitalu, a na Ujastku za 3 doby 3000zł liczą.
Wybiera się ktoś na dni otwarte Uniwersyteckiego w Krk za tydzień?
Ja się nie wybieram, bo chciałabym rodzić w Rydgierze (byliśmy tam na szkole rodzenia i bardzo dobre wrażenie na nas zrobili, no i mają te porodydo wody tak jak mi się marzy), ale moje dziecko to chyba ma plan na zwiedzanie Uniwersyteckiego z tym nie obracaniem się 😅 -
Mnie ostatnio na maksa boli spojenie łonowe jak wstaję z krzesła lub łóżka, taki kostny ból. Najpierw idę jak kaleka, po chwili udaje się rozchodzić, ale też nie pochodzę długo, bo zaraz zaraz zadyszka. Siedzieć coraz ciężej, bo brzuch przeszkadza oddychać, a mały się rozpycha, bo mu zabieram przestrzeń. Więc koniec końców człowiek ląduje na kanapie na boku jak wieloryb wyrzucony na brzeg 🙈 To już chyba tak musi być na koniec 😅
-
Blackapple wrote:Ja się nie wybieram, bo chciałabym rodzić w Rydgierze (byliśmy tam na szkole rodzenia i bardzo dobre wrażenie na nas zrobili, no i mają te porodydo wody tak jak mi się marzy), ale moje dziecko to chyba ma plan na zwiedzanie Uniwersyteckiego z tym nie obracaniem się 😅
A masz może jakąś swoją fizjo? Podobno czasem udaje się dużo zdziałać w tym zakresie. Trzymam kciuki za to, że Cię zaskoczy obrotem na kolejnej wizycie 😁
Poród do wody brzmi ekstra, sama bym na to szła w innej sytuacji - zwłaszcza, że kocham wodę. W uniwersyteckim tego akurat nie ma na pewno, ja tam w sumie sale porodowa już mam obczajoną z moją położną, ale chce zobaczyć oddział👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Ja mam 4 pośladki😅
Haha mój się spłaszczył na maksa przez brak ćwiczeń ale w ogóle ciąża spowodowała, że zanikły wszędzie mięśnie. I może nam się tak też wydaje jak z przodu wielki brzuch, a z tyłu się robi płasko albo właśnie fałdki czy coś. -
Ja też mam tyłek i biodra dwa razy takie jak bez ciąży i mnie to wkurza xd wolę być płaska jednak 😅
Co do główki nisko to też to odczuwam bardzo, czasem muszę usiąść z szeroko rozstawionymi nogami, bo tak napiera bardzo. Lekarz właśnie też ostatnio na wizycie we wtorek mówił, że już jest baaardzo nisko -
Flubbershy wrote:Mnie ostatnio na maksa boli spojenie łonowe jak wstaję z krzesła lub łóżka, taki kostny ból. Najpierw idę jak kaleka, po chwili udaje się rozchodzić, ale też nie pochodzę długo, bo zaraz zaraz zadyszka. Siedzieć coraz ciężej, bo brzuch przeszkadza oddychać, a mały się rozpycha, bo mu zabieram przestrzeń. Więc koniec końców człowiek ląduje na kanapie na boku jak wieloryb wyrzucony na brzeg 🙈 To już chyba tak musi być na koniec 😅
Mam dokładnie te same bóle ostatni tydzień 🙄 w zasadzie im mniej mam ruchu a mam zalecenie odpoczywać tym mam wrażenie, że bardziej mnie boli wszystko 🥺SZKODNIK lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Kasia! Ale cudowna perspektywa! Totalnie zazdroszczę!
Ja pewnie jeszcze trochę posiedzę. Zaczynamy cały proces karmienia od nowa, już młody jadł po 25 ml, teraz z powrotem 5 ml. Nic z tych strasznych rzeczy które były podejrzewane się nie potwierdziło. Już boję się cieszyć, bo w każdej chwili może coś jebnac.
Dziewczyny, nie rozważałam monitora oddechu ale że mam wcześniaka to chyba jednak się w niego zaopatrzę. Który w końcu jest taki w topce? Babysense czy Snuza?
Dzisiaj miałam ściągane szwy. Ło matko! Co to był za ból, szew mi gdzieś wrósł i nie chciał wyjść. MA SA KRA
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Cel95 wrote:A masz może jakąś swoją fizjo? Podobno czasem udaje się dużo zdziałać w tym zakresie. Trzymam kciuki za to, że Cię zaskoczy obrotem na kolejnej wizycie 😁
Poród do wody brzmi ekstra, sama bym na to szła w innej sytuacji - zwłaszcza, że kocham wodę. W uniwersyteckim tego akurat nie ma na pewno, ja tam w sumie sale porodowa już mam obczajoną z moją położną, ale chce zobaczyć oddział
Tak, już u niej byłam w tej sprawie, no i się wiercił po wizycie strasznie, ale czy się obrócił to się dowiem w środę, kopy nadal czuję raczej na dole niestety. Przynajmniej tyle, że bardzo luźno miałam w brzuchu po masażu, normalnie jakbym się cofnęła do jakiegoś 4 miesiąca 😄
Mam też od niej ćwiczenia na obrót zadane, ale to akurat część z nich i tak robiłam wcześniej, no więc robię je codziennie, ale wątpie czy one mi pomogą.