CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Szkodnik byłaś na dniach otwartych? Mi się udało zejść z oddziału ale było tak se o.
Jeśli chodzi ów alizki w liniach lotniczych to trzeba atrzec na stronę przewoźnika i mieć walizke co milimetra,włączając kółka i wystającą rączkę. Mąż sporo lata i mówi, se jak sprawdzają na tej tablicy cieni to nawet schowana raczka ,która wystaje poza obrys to dopłata 290 zł
Ja z filtrów mam mustele w sztyfcie,dla obojga dzieci . Nie kupuje im osobno.
Nie, nie byłam. Mam dziś nogi jak balony, nie po drodze mi było...
Przypuszczałam, że się wybierzesz jeśli będziesz miała możliwość .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 14:05
-
No generalnie tak też pomyślałam że to od rozciągania skóry bo swędzi mnie właśnie w tych miejscach gdzie jest najbardziej napięta czyli pod pępkiem (tam mam maleńkie rozstepiki z poprzedniej ciąży) i trochę nad pępkiem, po bokach ani nigdzie indziej nie.
Ja smaruję Cethapilem póki co, oliwkę też mam ale jakoś ten cethapil tak łagodzi fajnie.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Dziewczyny dobrze kojarzę, że wy zamawiałyście ze Szwalni snów jakieś rzeczy?
Bo musze dokupić prześcieradła jeszcze co mi brakują i zastanawiam się jak z jakością u nich 🤔2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Szybkie pytanie :p
Czy dziewczyny w podobnym tygodniu plus minus kilka dni macie takie dziwne uczucie jakby nie wiem pampersa między nogami albo np ręcznika, sory nie wiem jak to najlepiej Wam zobrazować 😅 ale takie uczucie mam od wczoraj wieczorem i się zastanawiam czy to może być np objaw schodzącej główki do kanału?Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
SZKODNIK wrote:Nie, nie byłam. Mam dziś nogi jak balony, nie po drodze mi było...
Przypuszczałam, że się wybierzesz jeśli będziesz miała możliwość .
W skrócie to dzieci nie kaąpią wcale chyba, że jest upał bo śmierdzą wtedy,położnictwo ma swojego anestezjologa dostępnego 24h więc znieczulenie się dostaje bez problemu,na każdej sali jest wypas. Worki,piłki,taśmy,gaz. Szczycą się dużym wskaźnikiem ochrony krocza,z tego co widzę to prawda . Jak wszystko jest ok to po porodzie sn puszczają po 48 h. Po cc też jak jest okej,prywatna sala na 3 dni 1000zl,można ją zaklepać jak już się rodzi,nie wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 14:37
SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
amoze wrote:Szybkie pytanie :p
Czy dziewczyny w podobnym tygodniu plus minus kilka dni macie takie dziwne uczucie jakby nie wiem pampersa między nogami albo np ręcznika, sory nie wiem jak to najlepiej Wam zobrazować 😅 ale takie uczucie mam od wczoraj wieczorem i się zastanawiam czy to może być np objaw schodzącej główki do kanału?
Ja to już nie wiem co czuję, na pewno ból brzucha od środka jak się mała wierci i grzebanie jej stopkami w moich pachwinach/biodrach, nie wiem jak to określić ale wsadza mi tam notorycznie nogi 🤣🤣Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Ja to już nie wiem co czuję, na pewno ból brzucha od środka jak się mała wierci i grzebanie jej stopkami w moich pachwinach/biodrach, nie wiem jak to określić ale wsadza mi tam notorycznie nogi 🤣🤣
Rany tak, to jest takie porąbane uczucie 🙈 jak gmera gdzieś przy szyjce to czuję taki prąd przechodzący, ale to po biodrach jest nieporównywalne do niczego 🙈magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Ale fajna i ok cenowo opcja z tą salą na 3 dni! U nas nie ma czegoś takiego w moim szpitalu, a na Ujastku za 3 doby 3000zł liczą.
Wybiera się ktoś na dni otwarte Uniwersyteckiego w Krk za tydzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 15:09
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny dobrze kojarzę, że wy zamawiałyście ze Szwalni snów jakieś rzeczy?
Bo musze dokupić prześcieradła jeszcze co mi brakują i zastanawiam się jak z jakością u nich 🤔 -
Kkk77 wrote:Rany tak, to jest takie porąbane uczucie 🙈 jak gmera gdzieś przy szyjce to czuję taki prąd przechodzący, ale to po biodrach jest nieporównywalne do niczego 🙈
Też tak mam, wczoraj to miałam do tego stopnia, że az taki prąd od pachwiny poszedł mi do stopy i musiałam sobie siąść 🙈 -
przygodami66 wrote:Twarda i sztywna ta bawełna ale muślin mają spoko. Spoko są też wzory. Tylko, że przez tą twardą bawełnę prześcieradła już raczej nie zamówię. Coś mi w tym nie pasuje. Ale to moja opinia, innym może pasuje. Zobaczymy też jak to będzie sie sprawowało przy częstszym praniu i prasowaniu. Póki co raz wyprałam i wyprasowałam.
dzięki za odpowiedźprzygodami66 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Dziewczyny niech nam ktoś odda słońce ☀️☺️. Cały maj póki co zimny. Poogarnialam dużo rzeczy ale w taką pogodę ledwo chodzę. Teraz chyba wjedzie drzemka.
U mnie mała jeszcze jest wyżej i nie mam takich odczuć, że coś mam między nogami albo, że coś kłuje, więc może być, że u Was już dzieci są niżej i gdzieś napierają. -
Ja zamawiając śpiworek ostatnio na 7 niebo, wzięłam 2 prześcieradła do dostawki z colorstories i są super miękkie i przyjemne, jakbym wiedziała to do łóżeczka też bym zamówiła, ale już mam inne 🙈
Mrowieje Wam skóra w górnej części brzucha np jak leżycie na którymś boku? -
Ja to dziś wyjątkowo czuję jak brzuch mi wisi normalnie, jest tak nisko i ciągnie (może stąd te uczucie ciągnięcia skóry) i ruchy strasznie w kroczu czuję i na wysokości pępka bo tam ma rączki mniej więcej. Dziwne uczucie, az nieprzyjemne i kiedy tylko mogę to leżę na kanapie na boku to wtedy mi tak lepiej. Masakra jak tak jeszcze 3 tygodnie przeleżę na tej kanapie ☹️Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Revolutionary, dzięki że pytasz 🙏 u mnie dużo lepiej.
Zaczęłam oswajać sie z nowa rzeczywistością i mam już jakiś rytm w tej codzienności, więc jakoś sobie radzę.
Teraz mamy parę sukcesów - Ola je coraz więcej, nawet z cyca i zaczęli w ogóle mówić o naszym wyjściu więc widzę światełko w tunelu.Tanashi, SZKODNIK, KarolaKinga, przygodami66, Cel95, Anabbit, Alex_92, Yumi, amoze, ezra, eeemakarena, Lauraa, Anuncja, Kindziukowa, Moooniii, Klaudek11, Elza1234, Nosa, awokado 🥑, CelinaJan, xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja nie planowałam jechać ale jak tu już byłam to stwierdziłam " a co mi tam". Ale ludzi kupa była. Podzielili to chyba na 4 duże grupy.
W skrócie to dzieci nie kaąpią wcale chyba, że jest upał bo śmierdzą wtedy,położnictwo ma swojego anestezjologa dostępnego 24h więc znieczulenie się dostaje bez problemu,na każdej sali jest wypas. Worki,piłki,taśmy,gaz. Szczycą się dużym wskaźnikiem ochrony krocza,z tego co widzę to prawda . Jak wszystko jest ok to po porodzie sn puszczają po 48 h. Po cc też jak jest okej,prywatna sala na 3 dni 1000zl,można ją zaklepać jak już się rodzi,nie wcześniej.
Karola, to szybko wypuszczają, nie wiedziałam z tym anestezlogiem... czyli dobre info dla tych które wybrały porod w megrezie.
Amoze, tak nawet gdzieś ostatnio o tym wspomniałam, że coś zawadza między nogami.
Kasia super wieści ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 16:13
amoze lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Twarda i sztywna ta bawełna ale muślin mają spoko. Spoko są też wzory. Tylko, że przez tą twardą bawełnę prześcieradła już raczej nie zamówię. Coś mi w tym nie pasuje. Ale to moja opinia, innym może pasuje. Zobaczymy też jak to będzie sie sprawowało przy częstszym praniu i prasowaniu. Póki co raz wyprałam i wyprasowałam.
Też liczę na to, że ta bawełna zmięknie po kilku praniach, bo jest średnio przyjemna 🙁
Magdalena, ja miewałam takie uczucie kilka tygodni temu, ale teraz się nie powtarza. Może kwestia tego, że wtedy o wiele mniej leżałam. Oszczędzaj się ile możesz.
Masz jeszcze w planach wizytę u prowadzącego czy już tylko termin na cc?przygodami66 lubi tę wiadomość