CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne! Baby shower brzmi uroczo, miło mieć taką ekipę 🥰
W ogóle co do FB to super by było jakby ostatnio dołączone sie przedstawily z nicka - kindziukowa Ty nie musisz 🤭🤪Kindziukowa lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
O a mi sny jakoś odpuściły w koncu od 1-2 tygodni, a miałam chyba bite ostatnie 8 miesięcy 🤣 wcześniej chyba zaczęłam mieć głupie sny niż często sikać, a to wszystko to jeszcze przed zrobieniem testu 🤣
Ale noc i tak mnie nie oszczędziła, bo też takie mega napięcia brzucha mnie obudziły, nie wiem czy to jakieś skurcze czy coś, na pewno wtedy młody był w dziwnych pozycjach, bo raz prawie pod żebrami a raz na wysokości pępka 🤷🏽♀️
Co do szyjki to też podziwiam, że rozkminiacie jakie macie, bo w sumie nawet nie wiem jaka mam 🙈 czasem mi wpisuje w kartę ciąży długość ok 40mm zazwyczaj, a czasami pisze po prostu, że ektopia i tyle 🫠
Pogoda u nas 2/10, ale oprócz wycieczki na wybory (a muszę do sąsiedniego miasta, bo nie ogarnelam sobie przeniesienia miejsca 🤡) to musimy ogarnąć na jutro mieszkanie, bo przychodzi babka obejrzeć na wynajem, boli mnie już dupsko od płacenia za 3 nieruchomości 🙈
W ogóle czuję, że mega puchnę w ostatnich dniach, bolą mnie palce jak je zginam i w 2 tyg przybyło mi prawie 3kg 🫠🫠🫠 dobrze, że jutro wizyta, mam nadzieję, że dostanę skierowanie na indukcje na za tydzień i kończymy tę zabawę - byle nie 26, bo jeszcze chce zrobić paznokcie xD -
Hejka!
U mnie dziś już o niebo lepiej z samopoczuciem, brzuch trochę przez noc jakby odpoczął bo już tak nie ciąży jak wczoraj między kolanami, chyba więcej siedzenia i leżenia przynosi efekty.
Niestety drętwienie nie odpuszcza, a jeszcze bardziej mi dokucza ból taki jakby reumatyczny/kostny kości palców i dziś już przed 6.00 pobudka z tego powodu 😒
Także robię rosołek, zrobię koktajl i idę się położyć chyba na chwilę na kanapie, może uda mi się oko przymknąć.
Mąż przywiózł dostawkę ale jest przepiękna, mega mi się to drewno z bielą podoba. Widzę że da się wszystko odpiąć i będę we wtorek prać ☺️
Ciekawe kiedy w końcu spakuję walizkę 🤣
P.S. takie pytanie do dziewczyn które mają dostawki, czy prześcieradła są do nich jakieś typowo czy takie jak zamawiamy do wózka do gondoli? Ja mam w typie „jajka” dostawkę także kształtem pasowałoby do prześcieradła z gondoli ale widzę wizualnie że jest większa/szersza. -
magdalena321 wrote:Hejka!
U mnie dziś już o niebo lepiej z samopoczuciem, brzuch trochę przez noc jakby odpoczął bo już tak nie ciąży jak wczoraj między kolanami, chyba więcej siedzenia i leżenia przynosi efekty.
Niestety drętwienie nie odpuszcza, a jeszcze bardziej mi dokucza ból taki jakby reumatyczny/kostny kości palców i dziś już przed 6.00 pobudka z tego powodu 😒
Także robię rosołek, zrobię koktajl i idę się położyć chyba na chwilę na kanapie, może uda mi się oko przymknąć.
Mąż przywiózł dostawkę ale jest przepiękna, mega mi się to drewno z bielą podoba. Widzę że da się wszystko odpiąć i będę we wtorek prać ☺️
P.S. takie pytanie do dziewczyn które mają dostawki, czy prześcieradła są do nich jakieś typowo czy takie jak zamawiamy do wózka do gondoli? Ja mam w typie „jajka” dostawkę także kształtem pasowałoby do prześcieradła z gondoli ale widzę wizualnie że jest większa/szersza. -
Nineq wrote:Śniło mi się dziś, że miałam 19 cm rozwarcia 😂nie wiem kogo miałam niby urodzić 😂wczoraj pół dnia mnie skurcze łapały to mi się w mózgu chyba przestawiło.
magdalena321, Elza1234, Margareetka, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Jak czytam wasze wywody o szyjkach i skurczach przepowiadających to się zastanawiam, czy mój organizm już ogarnia, że musi urodzić, czy mu się zapomniało 😂
Nie miałam w ciąży ani razu twardnienia brzucha, ani jednego skurczu przepowiadającego, szyjka w sumie nawet nie wiem jaka jest, bo moi prowadzący mówią “wszystko w porządku” 🤷♀️ czy ktoś z okolic 36. Też jeszcze nie doświadczył żadnych oznak przygotowywania do porodu? 😂 -
Anabbit wrote:Jak czytam wasze wywody o szyjkach i skurczach przepowiadających to się zastanawiam, czy mój organizm już ogarnia, że musi urodzić, czy mu się zapomniało 😂
Nie miałam w ciąży ani razu twardnienia brzucha, ani jednego skurczu przepowiadającego, szyjka w sumie nawet nie wiem jaka jest, bo moi prowadzący mówią “wszystko w porządku” 🤷♀️ czy ktoś z okolic 36. Też jeszcze nie doświadczył żadnych oznak przygotowywania do porodu? 😂
Ja mam w moim odczuciu bardzo, bardzo rzadko i też już się zaczęłam zastanawiać czy to jest normalne 😆 Ale tłumacze sobie to tym, że wypoczęłam od początku L4 (bardziej mi twardniał brzuch jak jeszcze pracowałam) i moje bobo jest malutkie to może aż tak nie naciska 😉 -
Anabbit wrote:Jak czytam wasze wywody o szyjkach i skurczach przepowiadających to się zastanawiam, czy mój organizm już ogarnia, że musi urodzić, czy mu się zapomniało 😂
Nie miałam w ciąży ani razu twardnienia brzucha, ani jednego skurczu przepowiadającego, szyjka w sumie nawet nie wiem jaka jest, bo moi prowadzący mówią “wszystko w porządku” 🤷♀️ czy ktoś z okolic 36. Też jeszcze nie doświadczył żadnych oznak przygotowywania do porodu? 😂magdalena321, Elza1234, ezra lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:P.S. takie pytanie do dziewczyn które mają dostawki, czy prześcieradła są do nich jakieś typowo czy takie jak zamawiamy do wózka do gondoli? Ja mam w typie „jajka” dostawkę także kształtem pasowałoby do prześcieradła z gondoli ale widzę wizualnie że jest większa/szersza.
Anabbit, ja twardnienia miewam, ale bolow/skurczów tez nie 🙂
Nineq nie są się aż tak ułatwić sobie porodu 🤣38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
Kkk77 wrote:dobrze, że jutro wizyta, mam nadzieję, że dostanę skierowanie na indukcje na za tydzień i kończymy tę zabawę - byle nie 26, bo jeszcze chce zrobić paznokcie xD
-
Nie miałam w ciąży ani razu twardnienia brzucha, ani jednego skurczu przepowiadającego, szyjka w sumie nawet nie wiem jaka jest, bo moi prowadzący mówią “wszystko w porządku” 🤷♀️ czy ktoś z okolic 36. Też jeszcze nie doświadczył żadnych oznak przygotowywania do porodu? 😂
Ja w pierwszej ciąży nie miałam nic jak się zaczęło to z hukiem wody jak na filmach i po czasie skurcze i to było super a nie tak jak teraz 😅 więc nie martw się !Anabbit lubi tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
magdalena321 wrote:Hejka!
P.S. takie pytanie do dziewczyn które mają dostawki, czy prześcieradła są do nich jakieś typowo czy takie jak zamawiamy do wózka do gondoli? Ja mam w typie „jajka” dostawkę także kształtem pasowałoby do prześcieradła z gondoli ale widzę wizualnie że jest większa/szersza.
Ja kupiłem prześcieradełka pod moją dostawkę. Wpisałam na allegro prześcieradło dostawka lionelo i znalazłam. Tak samo do gondoli. Kupiłam to:
https://allegro.pl/oferta/przescieradlo-z-gumka-do-lozeczka-dostawki-50x82-13463557511?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=a6eb1191-7100-41f7-9a0e-1f094cb3c543&utm_content=a45b5a0e0c91#
Fajna jakość i cena:) no i mają certyfikat
-
W 1szej ciazy też nie myślałam o szyjce. Teraz lekarka gadała i sprawdzała pół wizyty i muszę przez nią leżeć to siła rzeczy myślę xd -
awokado 🥑 wrote:Daj znać co zdecyduje lekarz z tą indukcją, bo mi ostatnio lekarka powiedziała, że indukcji z powodu dużej wagi dziecka nie wykonuje się szybciej niż w 39 tygodniu, żeby płuca już były na pewno dobrze wykształcone i trochę się zdziwiłam, bo byłam pewna, że już od 37 wszystko jest git. U mnie w 39 tygodniu to już na pewno będzie ważyć za dużo żebym ją sama urodziła, więc powoli godzę się z myślą o CC. W dodatku w szpitalu z najwyższą referencyjnością u nas w mieście nie ma co liczyć na zzo, a z tego co się dowiadywałam, to przy indukcji możliwość znieczulenia jest ważna, więc tym bardziej żegnam się z wizją porodu SN
No u mnie w 39 to może mieć spokojnie +4, nie wyobrażam sobie chodzić do 40 albo 41t, także z wizja cesarki też się godzę, ale ostatnio się już lekarka zastanawiała czy indukcja w 37 czy 38t, jedyne co to jeszcze ta decyzja nie zapadła, bo młody „troszke” zwolnił na 89 centyl, a indukcja jest niby powyżej 90 xD umówmy sie, ze to cienka granica błędu xD bardzo jestem ciekawa, dam znać na pewno. Rodzenie wielkiego klocka mi się nie widzi nawet ze znieczuleniem, chociaż pocieszające jest u nas to, że mamy dostęp 24h, ale no i tak się strasznie boję tego dużego dziecka 🙈🙈🙈🙈🙈 -
Yumi wrote:Ja w pierwszej ciąży nie miałam nic jak się zaczęło to z hukiem wody jak na filmach i po czasie skurcze i to było super a nie tak jak teraz 😅 więc nie martw się !
Tak samo! U mnie było takie śmieszne pyk wieczorem gdzies o tej 18 czy 19, pociekły wody ( duzo). Potem wprawdzie przerwa długa i od rana skurcze. Gdyby nie to że jak głupia pognałam do szpitala to bym się wyspała we własnym łóżku. Teraz jak tak będzie to zastanawiam się czy jest opcja pojechać niech sprawdza czy wszystko ok i rano wrócić 🤣 chociaż pewnie im się nie chce i zatrzymują po to na patologi. Bo badań żadnych aż do 10 to ja nie miałam. A ktg dopiero o 17 czy 18 ( to akurat blad duzy szpitala)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:47
-
Kkk77 wrote:No u mnie w 39 to może mieć spokojnie +4, nie wyobrażam sobie chodzić do 40 albo 41t, także z wizja cesarki też się godzę, ale ostatnio się już lekarka zastanawiała czy indukcja w 37 czy 38t, jedyne co to jeszcze ta decyzja nie zapadła, bo młody „troszke” zwolnił na 89 centyl, a indukcja jest niby powyżej 90 xD umówmy sie, ze to cienka granica błędu xD bardzo jestem ciekawa, dam znać na pewno. Rodzenie wielkiego klocka mi się nie widzi nawet ze znieczuleniem, chociaż pocieszające jest u nas to, że mamy dostęp 24h, ale no i tak się strasznie boję tego dużego dziecka 🙈🙈🙈🙈🙈
A ile ma wd usg ? Bo usg może się też dużo mylić... Mój chyba zwolnił. Ostatnio niecały 35tc to 2400. A miał być duzy. Najpierw przytył kilogram w msc a w kolrjny msc 400gr. Ale mówią że ok.
Ale też słyszałam że bardziej liczy się obwód głowy i barków niż wagę. Paradoksalnie ponoć łatwiej urodzić ciężkie dziecko z małą głowa. Zwlaszcza wtedy pomaga pozycja odpowiednią i grawitacja dzialaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:52
-
Hej
Czytam Was cały czas, ale jakoś tak mi mózg nie ogarnia, nie wiem co mam odpowiedzieć
Bobas wysysa resztki z tej kukurydzy chyba ;/
Dziewczyny super, że imprezy się udały
Staram sie ogólnie odpoczywac, żeby nie narobić sobie problemów przed terminem
ale dzisiaj jakoś mnie wena wzięła i sprzątnęłam dwie szafki w kuchni - jezu, jak mi po tym ulżyło, od razu trochę mi lepiej
upiekłam babeczki
i staram się jeszcze skończyć mielone, ale co chwilę muszę usiąść xD
czuje ze to juz tak blisko a im blizej tym wiekszy pierdolnik mam na chacie, mam taką mega potrzebę zrobić full porządki w każdej szafce, a brakuje mi już i sił i co się pokręcę to a to kłuje, a to ciągnie, a to twardnieje
mąż ma juz wolne w pracy od czwartku (tylko uczelnia jeszcze go trzyma) ale mam nadzieję, że ogarnie na tygodniu część rzeczy bo oszaleję
jutro wizyta, mam nadzieję, że już się dowiem co i jak xD
mi ostatnio ciągle się śni coś związane z bobasem albo z porodem, dzisiaj śniło mi się, że podkrwawiłam i zebrałam się i pojechałam sama na sor, ostatnio, że mi czop odpadł, a jeszcze wcześniej jakieś takie skurcze i jakby mi miała pochwa wypaść, to było takie realne uczucie xD obudziłam się przerażona czy to nie naprawdęhahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:57
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Apropo wagi, to u nas niby było 2 tygodnie temu 2800g, ciekawe jak teraz
Ale szczerze, że sądziłam, że tyle obcych osób będzie komentować mój wielki brzuch
wczoraj podjechaliśmy do Lewiatana a babka przy kasie "ooo chyba bliźniaki będą ? "
nawet nie wiecie co miałam ochotę jej zrobić xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g