X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Któraś z Was juz miała za siebie zatrudniane zastępstwo? Jak to wygląda i kiedy to się dzieje? Czy będę w stanie przeszkolić taka osobę czy dopiero jak ja zniknę na zwolnienie ktoś będzie mógł się pojawić?

Chyba zależy od szefa... Mój zatrudnił nową osobę 3 miesiące przed planowanym porodem, ja miesiąc później poszłam na zwolnienie, więc wdrażałam przez ten miesiąc.

kasssia, Katikat, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 06:57

Katikat lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Któraś z Was juz miała za siebie zatrudniane zastępstwo? Jak to wygląda i kiedy to się dzieje? Czy będę w stanie przeszkolić taka osobę czy dopiero jak ja zniknę na zwolnienie ktoś będzie mógł się pojawić?

Za mnie nie zatrudniali, ale sama kiedyś byłam na umowie o zastępstwo i przyszłam jak tamtej dziewczyny już nie było.

preg.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dwa dni było lepiej z mdłościami, a od dwóch dni znów wróciły pełną parą, to taka loteria, że ja już nic na żaden dzień nie planuję.
    Podziwiam Was dziewczyny, że chodzicie do pracy, bo ja na zwolnieniu od pozytywnego testu, zresztą sam ginekolog mi zaproponowal, ale też ze względu na duże ryzyko zakłucia czy patogenów w pracy, na które lepiej żebym nie była narażona.

• Weronka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Za mnie jest już nabór 😅 Co prawda poinformowałam o zwolnieniu do 12 tc na ten moment, ale pewnie domyślają się, że już nie wrócę. Jednak no mam taki charakter pracy (przeprowadzanie kontroli w różnych miejscach w tym melinach i walących się budynkach), że i tak pewnie ani mąż ani lekarz nie pozwoliliby mi wrócić do pracy.

Nie przejmuj się tym, czy będziesz mogła przeszkolić osobę, która będzie miała Cię zastąpić. Podczas nieobecności masz dbać o siebie i maleństwo, a nie myśleć o tym, czy firma się wali przez Twoją nieobecność. Poradzą sobie. 😊

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po chwilowej nieobecności. Mąż oddal szpik i było ciężko bo i on źle się czuł i ja. Na szczęście wczoraj w dniu oddania mi się polepszyło na 1 dzień to poogarnialam co się da. Za to dzisiaj od rana okropne mdlosci. Sniadanie jeszcze weszło i to porządne kanapka z jajkiem serem i szynka ale od tej pory nic nie zjadłam...

Powiedziałam dzisiaj koleżance w pracy, ucieszyła się bardzo aż się zdziwiłam że mi tak gratulowala :d mi wchodzi nieustannie biały ser I ogolnie sery i warzywa oraz słodkie. Co ciekawe mam totalne odrzucenie pomidorow, wcześniej je uwielbiałam.

Wiecie jak to jest z badaniami? Czy tylko te na czczo mogę robić w godz pracy? Bo znalazłam termin do neurologa ale jeden jedyny na 10.30...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    A mi dwa dni było lepiej z mdłościami, a od dwóch dni znów wróciły pełną parą, to taka loteria, że ja już nic na żaden dzień nie planuję.
    Podziwiam Was dziewczyny, że chodzicie do pracy, bo ja na zwolnieniu od pozytywnego testu, zresztą sam ginekolog mi zaproponowal, ale też ze względu na duże ryzyko zakłucia czy patogenów w pracy, na które lepiej żebym nie była narażona.

Wszystko zależy od pracy. Ja np mam 100proc zdalna. Mogę odpocząć jak potrzebuje.

Katikat, kasssia lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:

Ja też pracuję zdalnie, więc odpada wychodzenie i spotykanie się z ludźmi. Gdybym pracowała np. z dziećmi, to też bym nie ryzykowała i była na L4 :)

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Chyba zależy od szefa... Mój zatrudnił nową osobę 3 miesiące przed planowanym porodem, ja miesiąc później poszłam na zwolnienie, więc wdrażałam przez ten miesiąc.

Ja mam komfortowa syt że mam koleżankę z którą dzielimy się praca ale każda umie wszystko. Więc pilnie nie będą musieli szukać. Ja jeszcze zamierzam managerce powiedzieć na dniach bo muszę jakoś odmowic najnowszym pomysłom wdrażania mnie w nowe procesy. Nie ma to sensu bo nauka i tak trwa pare msc...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tyg macie prenatalne? Ja się umówiłam na 12 tydz i ostatni termin był...szok

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja mam komfortowa syt że mam koleżankę z którą dzielimy się praca ale każda umie wszystko. Więc pilnie nie będą musieli szukać. Ja jeszcze zamierzam managerce powiedzieć na dniach bo muszę jakoś odmowic najnowszym pomysłom wdrażania mnie w nowe procesy. Nie ma to sensu bo nauka i tak trwa pare msc...

U mnie jest ten problem, że poza mną i szefem zatrudniona jest 1 dziewczyna, więc no jak ja zniknę, to znika 50% pracowników 😂 więc też nie chciałabym rzucać L4 z dnia na dzień.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    W ktorym tyg macie prenatalne? Ja się umówiłam na 12 tydz i ostatni termin był...szok

Kurczę, a mi lekarz dopiero po 9 tygodniu ma wystawić skierowanie... mam nadzieję, że zostaną jeszcze jakieś miejsca, bo się wkurzę na niego już porządnie wtedy xd

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi też jeszcze nie mam skierowania ale jakoś staram się nie panikować :)

Tanashi, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi też jeszcze nie mam skierowania ale jakoś staram się nie panikować :)

Toruń niestety ma ogólnie mało lekarzy, więc nie jestem szczególną optymistką xD ale na upartego wybiorę się do Bydgoszczy.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U mnie 12t2d

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Za mnie jest już nabór 😅 Co prawda poinformowałam o zwolnieniu do 12 tc na ten moment, ale pewnie domyślają się, że już nie wrócę. Jednak no mam taki charakter pracy (przeprowadzanie kontroli w różnych miejscach w tym melinach i walących się budynkach), że i tak pewnie ani mąż ani lekarz nie pozwoliliby mi wrócić do pracy.

Nie przejmuj się tym, czy będziesz mogła przeszkolić osobę, która będzie miała Cię zastąpić. Podczas nieobecności masz dbać o siebie i maleństwo, a nie myśleć o tym, czy firma się wali przez Twoją nieobecność. Poradzą sobie. 😊

Ja wiem, że za mnie nikogo nie wezmą, a właśnie planują mi dać jeszcze więcej spraw gdzie mam wyższe stanowisko więc ciężko mi to sobie wyobrazić co wymyślą. Ale nie planuje informować przed styczniem ;) mam do tego prawo, wolę powiedzieć później

Nie pracuje roku czy dwóch więc już dostatecznie dużo uczyniłam:p

Niezastąpieni jesteśmy jedynie w życiu prywatnym, warto o tym pamiętać

Flubbershy, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Wszystko zależy od pracy. Ja np mam 100proc zdalna. Mogę odpocząć jak potrzebuje.

Dokładnie, ja też. Dlatego zamierzam pracowac. Jakbym musiała wyjść z domu byłabym już od października na L4.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umówiłam się na równy 12 tc.
    Ale dzwoniąc tam z myślą żeby dopytać czy mam dowieźć skierowanie wcześniej czy w dniu badania z nim przyjść to powiedziała mi że i tak skierowanie nie jest potrzebne bo prenatalne 1 i 2 trymestru jest bezpłatne.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle nie wiem czy widziałyscie, ale od stycznia zmieniaja się zasady l4. Nie każda nieobecność będzie skutkowała wstrzymaniem wypłaty. Można będzie wychodzić na zakupy, do apteki itd., jedynie wyjazdy nie są dozwolone, chyba, że wiążą się ze wskazaniami lekarza (ale wtedy pewnie i tak trzeba udowodnić).

https://www.money.pl/gospodarka/koniec-l4-na-starych-zasadach-nadchodza-rewolucyjne-zmiany-ale-juz-sa-watpliwosci-7090049615407872a.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2024, 14:47

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Za mnie pracują teraz dwie babki 😅 Ciężko tak w trakcie roku szkolnego znaleźć kogoś na cały etat do szkoły, więc tak dyrektor podzielił. Ale chwilę trwało, zanim się znalazły i dzieci przez kilka tygodni nie miały zajęć z mojego przedmiotu...

Słuchajcie a propos samopoczucia - czy którąś z Was też bolą jelita?? Ja dziś znów nie mogłam spać w nocy przez dokuczliwy, wędrujący ból. Przechodziło, jak się kładłam na brzuchu, ale długo tak nie potrafię spać, bo się zaczynam dusić i budzę się w koszmarach. Oczywiście, jak ból akurat się odzywał na środku podbrzusza, to mnie zrywało przerażenie, że to macica. Ale potem znowu - to lewy bok, to prawy, to wyżej, to niżej. Takie uczucie, jak w trakcie biegunki, tylko... bez biegunki. Wzięłam jedną No spe forte - przez jakiś czas było lepiej, ale potem znów wróciło,ale bałam się brać kolejną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2024, 15:11

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ