CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 wrote:Mam kryzys, ta zgaga i refluks mnie dobija. Rano, popołudniu, wieczór. Na zmianę jem ranigast, reflu G, gaviscon, a kwas i tak mnie pali po ok 3h, a przy tym mam z tyłu głowy od tego jakiś nacisk w dwóch pkt. Wiem, że macie też ciężko. Jeszcze od starań na skracanie szyjki wszystko mnie boli tam na dole. A zapewne przede mną jeszcze z dwa, trzy tygodnie.
A może by Ci zapisali jakiś mocniejszy lek na receptę? Kojarzę, że lekarka mi mówiła, że jak Gaviscon nie pomoże to mi da receptę na coś mocniejszego. -
Kkk no jak ciśnienie wariuje i są gorsze przepływy to wiadomka, że się nie czeka
Też w takiej sytuacji 4 lata temu bez wahania wyraziłam zgodę na indukcję 🤷♀️
Kkk77, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Eeemakarena a jeśli martwisz się łożyskiem to zrozumiałe. Ale 38+3 nie wydaje się być jakimś mocno przeciągniętym terminem.
Wiecie, jak ma się coś zadziać to i tak w najmniej oczekiwanym momencie.
Ja przecież też ciążę miałam książkową a jednak łożysko postanowiło się odkleić nie wiadomo z jakiej przyczyny
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Blackapple wrote:A może by Ci zapisali jakiś mocniejszy lek na receptę? Kojarzę, że lekarka mi mówiła, że jak Gaviscon nie pomoże to mi da receptę na coś mocniejszego.
-
Ja trochę posprzątałam, zrobiłam dwa prania, ogarnęłam kuchnie i miło mi czuć zmęczenie fizyczne po tym leżeniu.
Trochę mi nie na rękę fakt,że jutro muszę jechać do dentysty rano. Pojadę pociągiem bo te skurcze są już zbyt bolesne a i brzuch mam opatry o kierownice. Jakbym tak w coś przydzwoniła to cała siła uderzenia idzie centralnie w łożysko.
Okropnie nie chce mi się wychodzić już z domu.....okropnie....
Kkk77 u Ciebie z tym przyrostem i ciśnieniem to już nie są żarty. Jesteś wydelegowana przez najwyższą komisję na poród w 37 tc,reszta niech się trzyma za krocza i nie puszcza wcześniej jak 38tc..
Jestem w szoku z tymi cenami tych części zamiennych z medeli..Oni pogłupieli?
Serio nie idzie tego kupić taniej niż 500zl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:08
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj jakiś kryzys.
Tez miałam zakamke chwilowa bo nie mogę nawet moment postać czy posiedzieć. Skurcze okropne mnie łapią i ból w pochwie takie rozpieranie/nacisk. Po 1 x jak weszłam po schodach na piętro to się zastanawiałam czy rodzę. Więc leżę i leżę i szlag mnie trafia bo nie mogę nawet prania wstawić...
Ale musimy wytrzymac. Naprawdę wolę leżeć 2 tyg w domu niż patrzeć na dziecko w inkubatorze. -
przygodami66 wrote:Kurcze byłam ostatnio u dr i rozmawiałyśmy o wszystkim tylko nie o mojej zgadze i refluksie 🫣. Bo mi to przechodzi po tych lekach ale po około 3 h znowu jest, a od wczoraj znowu jakieś combo, plus może te bóle brzucha, ciągnięcia i wszystko się skumulowało brzuch, refluks, zgaga, ból głowy 🙃.
Może zadzwoń do internisty choćby niech coś przepisze mocniejszego. U mnie od tego leżenia też zgaga okropna. Jako tako daje rade ten gaviscon ale bez szału. Bardzo pilnuje diety i chyba to mnie ratujeprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja trochę posprzątałam, zrobiłam dwa prania, ogarnęłam kuchnie i miło mi czuć zmęczenie fizyczne po tym leżeniu.
Trochę mi nie na rękę fakt,że jutro muszę jechać do dentysty rano. Pojadę pociągiem bo te skurcze są już zbyt bolesne a i brzuch mam opatry o kierownice. Jakbym tak w coś przydzwoniła to cała siła uderzenia idzie centralnie w łożysko.
Okropnie nie chce mi się wychodzić już z domu.....okropnie....
Kkk77 u Ciebie z tym przyrostem i ciśnieniem to już nie są żarty. Jesteś wydelegowana przez najwyższą komisję na poród w 37 tc,reszta niech się trzyma za krocza i nie puszcza wcześniej jak 38tc..
Jestem w szoku z tymi cenami tych części zamiennych z medeli..Oni pogłupieli?
Serio nie idzie tego kupić taniej niż 500zl?
No wychodzi mi 450 - wszystkie części jak dobrze poszukałam. Ale fakt ja mam też ręczny laktator więc tutaj też muszę wymienić. Medela jest droga. Jeden wężyk to 100.
A czemu do dentysty ? Boli cie ząb? Bo ja szczerze mówiąc nigdzie nie jadę jak nie muszę. Podziękuję. Wystarczy zejść po schodach i już mnie skręca jakbym miała jechać gdziekolwiek to sobie nie wyobrazamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:18
-
Jejku ja do neno dalan 80 zł za te wymiennie części 🙈
Dzisiaj też średnio mogę stać bo zaraz mam brzuch jak skała. Więc leżę i kończę serial 🙈 nawet sobie pospałam 2 h po obiedzie
I zaczyna mnie taki stres łapać przed wizytą że szok -
Czy jeśli teraz się wycierpimy ze skurczami to porod będzie lzejszy/szybszy ? Czy się nie łudzić
Poprzednio nie miałam takich cyrków wiadomo jak przesadziłam to odpoczywałam ale żeby 5min nie wysiedzieć na krześle...chciałam napisać 1 maila nie da rady xd -
To ja pyknełam dziś na spacerze ponad 9 km 🤓pierwszy raz od dawna nie bolały mnie plecy i dobrze się szło. Tylko pod koniec już mnie krok bolał.
Jutro mija 2 tygodnie jak chodzę z rozwarciem 2 cm także nie spodziewam się szybkiego porodu. A kontrola za tydzień 🤷♀️raczej prognozuję dziecko–leniwca, któremu dobrze się siedzi i nie będzie pchać się na świat.
Matko, ja za części do neno dałam 60 zł, gdzie bym dała 500😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:23
Luna30, Anabbit, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Luna a idę bo jestem w trakcie leczenia i muszę to zrobić.
Ehhh to lipa. Ja powinnam iść bo niby miałam próchnice do kontroli w 3 trymestrze ale nie jadę. O dziwo mam zęby w lepszym stanie niż 1 ciaza. Ciekawe. W tej 1 ząb leczyłam w poprzedniej chyba 3 Czy 4...ciekawe bo wszystko co nie zbadam mam za nisko. Zelazo nisko, magnez szoruje po dnie jak się wyraziła gin itp -
Wyprałam na wszelki wypadek wszystko co mieliśmy w domu do prania, żeby mieć to z głowy 🙈 poodkurzałam, umyłam podłogi, może go wykurzę sama do tego czasu 🥲
Kurde strasznie drogie te części do medeli, ale chyba nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, więc mogą być tego warte 🙈 ja kupiłam pojedynczy z neno, zobaczymy jak to w ogóle pójdzie z tą laktacjąprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:To ja pyknełam dziś na spacerze ponad 9 km 🤓pierwszy raz od dawna nie bolały mnie plecy i dobrze się szło. Tylko pod koniec już mnie krok bolał.
Jutro mija 2 tygodnie jak chodzę z rozwarciem 2 cm także nie spodziewam się szybkiego porodu. A kontrola za tydzień 🤷♀️raczej prognozuję dziecko–leniwca, któremu dobrze się siedzi i nie będzie pchać się na świat.
Matko, ja za części do neno dałam 60 zł, gdzie bym dała 500😱
Zawsze startując od 2cm to szybciej. Chyba;) do elektrycznego?! To bd bd malo...medela to 1 wężyk po 100 jak wspomniałam. A są jeszcze te lejki membranki do wymiany, buteleczki do których spływa mleko -
Podliczyłam ile dałam za części wymienne do medeli to mi wyszło niespełna 300 zł za wężyk, te końcówki z membranami i lejki. Dokładnie 280. Jeszcze można dokupić butelki dokręcane za 30 zł zestaw, ale to akurat miałam nowe nie otwierane. Więc te 500 to trochę przesada
Karola powodzenia u dentysty!
Ja autem już nie jezdze z miesiąc, bo brzuch mi przeszkadza i ciężko wcisnąć sprzęgło jak się jest małym i trzeba mieć odsunięty bardzo fotel 🫣 -
Kkk77 wrote:Wyprałam na wszelki wypadek wszystko co mieliśmy w domu do prania, żeby mieć to z głowy 🙈 poodkurzałam, umyłam podłogi, może go wykurzę sama do tego czasu 🥲
Kurde strasznie drogie te części do medeli, ale chyba nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, więc mogą być tego warte 🙈 ja kupiłam pojedynczy z neno, zobaczymy jak to w ogóle pójdzie z tą laktacją
Ja mam też podwójny. Teraz bd podrożały ponad 800zl widziałam że mój nowy kosztuje. -
Gusia_ wrote:Podliczyłam ile dałam za części wymienne do medeli to mi wyszło niespełna 300 zł za wężyk, te końcówki z membranami i lejki. Dokładnie 280. Jeszcze można dokupić butelki dokręcane za 30 zł zestaw, ale to akurat miałam nowe nie otwierane. Więc te 500 to trochę przesada
Karola powodzenia u dentysty!
Ja autem już nie jezdze z miesiąc, bo brzuch mi przeszkadza i ciężko wcisnąć sprzęgło jak się jest małym i trzeba mieć odsunięty bardzo fotel 🫣
Daj linki. Serio pls. Bo do mojego membranki to 170zl same. Może ja coś źle szukam nie wiem...albo mam inny jednak model.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:36
-
Luna:
2x to: https://www.amazon.pl/Medela-101037703-Kompletny-Laktatora-Freestyle/dp/B07XP9MHCD?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A2R2221NX79QZP&gQT=1
Wężyk to wiesz który (ja zapłaciłam 89 zł na amazon) i lejki na allegro za 44 zł widzę są, dobierz swój rozmiar:
https://allegro.pl/oferta/medela-lejek-persfit-flex-27mm-2szt-16810215101
i butelki też widzę mają na allegro:
https://allegro.pl/oferta/medela-butelka-pojemnik-na-pokarm-150ml-3szt-14148272390
I to jest pełen zestaw, juz nic więcej się nie da tam wymienićJa mam Medela maxi swing i te części na 100% pasują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 21:42