Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Mam kryzys, ta zgaga i refluks mnie dobija. Rano, popołudniu, wieczór. Na zmianę jem ranigast, reflu G, gaviscon, a kwas i tak mnie pali po ok 3h, a przy tym mam z tyłu głowy od tego jakiś nacisk w dwóch pkt. Wiem, że macie też ciężko. Jeszcze od starań na skracanie szyjki wszystko mnie boli tam na dole. A zapewne przede mną jeszcze z dwa, trzy tygodnie.

A może by Ci zapisali jakiś mocniejszy lek na receptę? Kojarzę, że lekarka mi mówiła, że jak Gaviscon nie pomoże to mi da receptę na coś mocniejszego.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk no jak ciśnienie wariuje i są gorsze przepływy to wiadomka, że się nie czeka ;) Też w takiej sytuacji 4 lata temu bez wahania wyraziłam zgodę na indukcję 🤷‍♀️

Kkk77, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena a jeśli martwisz się łożyskiem to zrozumiałe. Ale 38+3 nie wydaje się być jakimś mocno przeciągniętym terminem.
    Wiecie, jak ma się coś zadziać to i tak w najmniej oczekiwanym momencie.
    Ja przecież też ciążę miałam książkową a jednak łożysko postanowiło się odkleić nie wiadomo z jakiej przyczyny

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A może by Ci zapisali jakiś mocniejszy lek na receptę? Kojarzę, że lekarka mi mówiła, że jak Gaviscon nie pomoże to mi da receptę na coś mocniejszego.
    Kurcze byłam ostatnio u dr i rozmawiałyśmy o wszystkim tylko nie o mojej zgadze i refluksie 🫣. Bo mi to przechodzi po tych lekach ale po około 3 h znowu jest, a od wczoraj znowu jakieś combo, plus może te bóle brzucha, ciągnięcia i wszystko się skumulowało brzuch, refluks, zgaga, ból głowy 🙃.

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak tam Szkodnik, Biedronka, Herbaciana?
    Alex Ty chyba też coś pisałaś o odejściu czopa...
    No i Amoze?
    Jak się czujecie dziewczyny?

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę posprzątałam, zrobiłam dwa prania, ogarnęłam kuchnie i miło mi czuć zmęczenie fizyczne po tym leżeniu.
    Trochę mi nie na rękę fakt,że jutro muszę jechać do dentysty rano. Pojadę pociągiem bo te skurcze są już zbyt bolesne a i brzuch mam opatry o kierownice. Jakbym tak w coś przydzwoniła to cała siła uderzenia idzie centralnie w łożysko.
    Okropnie nie chce mi się wychodzić już z domu.....okropnie....

Kkk77 u Ciebie z tym przyrostem i ciśnieniem to już nie są żarty. Jesteś wydelegowana przez najwyższą komisję na poród w 37 tc,reszta niech się trzyma za krocza i nie puszcza wcześniej jak 38tc..

Jestem w szoku z tymi cenami tych części zamiennych z medeli..Oni pogłupieli?
    Serio nie idzie tego kupić taniej niż 500zl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2025, 21:08

Kkk77 lubi tę wiadomość

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakiś kryzys.

Tez miałam zakamke chwilowa bo nie mogę nawet moment postać czy posiedzieć. Skurcze okropne mnie łapią i ból w pochwie takie rozpieranie/nacisk. Po 1 x jak weszłam po schodach na piętro to się zastanawiałam czy rodzę. Więc leżę i leżę i szlag mnie trafia bo nie mogę nawet prania wstawić...

Ale musimy wytrzymac. Naprawdę wolę leżeć 2 tyg w domu niż patrzeć na dziecko w inkubatorze.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Kurcze byłam ostatnio u dr i rozmawiałyśmy o wszystkim tylko nie o mojej zgadze i refluksie 🫣. Bo mi to przechodzi po tych lekach ale po około 3 h znowu jest, a od wczoraj znowu jakieś combo, plus może te bóle brzucha, ciągnięcia i wszystko się skumulowało brzuch, refluks, zgaga, ból głowy 🙃.

Może zadzwoń do internisty choćby niech coś przepisze mocniejszego. U mnie od tego leżenia też zgaga okropna. Jako tako daje rade ten gaviscon ale bez szału. Bardzo pilnuje diety i chyba to mnie ratuje

przygodami66 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja trochę posprzątałam, zrobiłam dwa prania, ogarnęłam kuchnie i miło mi czuć zmęczenie fizyczne po tym leżeniu.
    Trochę mi nie na rękę fakt,że jutro muszę jechać do dentysty rano. Pojadę pociągiem bo te skurcze są już zbyt bolesne a i brzuch mam opatry o kierownice. Jakbym tak w coś przydzwoniła to cała siła uderzenia idzie centralnie w łożysko.
    Okropnie nie chce mi się wychodzić już z domu.....okropnie....

Kkk77 u Ciebie z tym przyrostem i ciśnieniem to już nie są żarty. Jesteś wydelegowana przez najwyższą komisję na poród w 37 tc,reszta niech się trzyma za krocza i nie puszcza wcześniej jak 38tc..

Jestem w szoku z tymi cenami tych części zamiennych z medeli..Oni pogłupieli?
    Serio nie idzie tego kupić taniej niż 500zl?

No wychodzi mi 450 - wszystkie części jak dobrze poszukałam. Ale fakt ja mam też ręczny laktator więc tutaj też muszę wymienić. Medela jest droga. Jeden wężyk to 100.

A czemu do dentysty ? Boli cie ząb? Bo ja szczerze mówiąc nigdzie nie jadę jak nie muszę. Podziękuję. Wystarczy zejść po schodach i już mnie skręca jakbym miała jechać gdziekolwiek to sobie nie wyobrazam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2025, 21:18

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja do neno dalan 80 zł za te wymiennie części 🙈
    Dzisiaj też średnio mogę stać bo zaraz mam brzuch jak skała. Więc leżę i kończę serial 🙈 nawet sobie pospałam 2 h po obiedzie
    I zaczyna mnie taki stres łapać przed wizytą że szok

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a idę bo jestem w trakcie leczenia i muszę to zrobić.

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeśli teraz się wycierpimy ze skurczami to porod będzie lzejszy/szybszy ? Czy się nie łudzić:)

Poprzednio nie miałam takich cyrków wiadomo jak przesadziłam to odpoczywałam ale żeby 5min nie wysiedzieć na krześle...chciałam napisać 1 maila nie da rady xd

• Nineq Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pyknełam dziś na spacerze ponad 9 km 🤓pierwszy raz od dawna nie bolały mnie plecy i dobrze się szło. Tylko pod koniec już mnie krok bolał.

Jutro mija 2 tygodnie jak chodzę z rozwarciem 2 cm także nie spodziewam się szybkiego porodu. A kontrola za tydzień 🤷‍♀️raczej prognozuję dziecko–leniwca, któremu dobrze się siedzi i nie będzie pchać się na świat.

Matko, ja za części do neno dałam 60 zł, gdzie bym dała 500😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2025, 21:23

Luna30, Anabbit, eeemakarena, Alex_92, ezra lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna a idę bo jestem w trakcie leczenia i muszę to zrobić.

Ehhh to lipa. Ja powinnam iść bo niby miałam próchnice do kontroli w 3 trymestrze ale nie jadę. O dziwo mam zęby w lepszym stanie niż 1 ciaza. Ciekawe. W tej 1 ząb leczyłam w poprzedniej chyba 3 Czy 4...ciekawe bo wszystko co nie zbadam mam za nisko. Zelazo nisko, magnez szoruje po dnie jak się wyraziła gin itp :)

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprałam na wszelki wypadek wszystko co mieliśmy w domu do prania, żeby mieć to z głowy 🙈 poodkurzałam, umyłam podłogi, może go wykurzę sama do tego czasu 🥲
    Kurde strasznie drogie te części do medeli, ale chyba nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, więc mogą być tego warte 🙈 ja kupiłam pojedynczy z neno, zobaczymy jak to w ogóle pójdzie z tą laktacją

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To ja pyknełam dziś na spacerze ponad 9 km 🤓pierwszy raz od dawna nie bolały mnie plecy i dobrze się szło. Tylko pod koniec już mnie krok bolał.

Jutro mija 2 tygodnie jak chodzę z rozwarciem 2 cm także nie spodziewam się szybkiego porodu. A kontrola za tydzień 🤷‍♀️raczej prognozuję dziecko–leniwca, któremu dobrze się siedzi i nie będzie pchać się na świat.

Matko, ja za części do neno dałam 60 zł, gdzie bym dała 500😱

Zawsze startując od 2cm to szybciej. Chyba;) do elektrycznego?! To bd bd malo...medela to 1 wężyk po 100 jak wspomniałam. A są jeszcze te lejki membranki do wymiany, buteleczki do których spływa mleko

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podliczyłam ile dałam za części wymienne do medeli to mi wyszło niespełna 300 zł za wężyk, te końcówki z membranami i lejki. Dokładnie 280. Jeszcze można dokupić butelki dokręcane za 30 zł zestaw, ale to akurat miałam nowe nie otwierane. Więc te 500 to trochę przesada ;)

Karola powodzenia u dentysty!

Ja autem już nie jezdze z miesiąc, bo brzuch mi przeszkadza i ciężko wcisnąć sprzęgło jak się jest małym i trzeba mieć odsunięty bardzo fotel 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Wyprałam na wszelki wypadek wszystko co mieliśmy w domu do prania, żeby mieć to z głowy 🙈 poodkurzałam, umyłam podłogi, może go wykurzę sama do tego czasu 🥲
    Kurde strasznie drogie te części do medeli, ale chyba nie słyszałam o niej ani jednej złej opinii, więc mogą być tego warte 🙈 ja kupiłam pojedynczy z neno, zobaczymy jak to w ogóle pójdzie z tą laktacją

Ja mam też podwójny. Teraz bd podrożały ponad 800zl widziałam że mój nowy kosztuje.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Podliczyłam ile dałam za części wymienne do medeli to mi wyszło niespełna 300 zł za wężyk, te końcówki z membranami i lejki. Dokładnie 280. Jeszcze można dokupić butelki dokręcane za 30 zł zestaw, ale to akurat miałam nowe nie otwierane. Więc te 500 to trochę przesada ;)

Karola powodzenia u dentysty!

Ja autem już nie jezdze z miesiąc, bo brzuch mi przeszkadza i ciężko wcisnąć sprzęgło jak się jest małym i trzeba mieć odsunięty bardzo fotel 🫣

Daj linki. Serio pls. Bo do mojego membranki to 170zl same. Może ja coś źle szukam nie wiem...albo mam inny jednak model.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2025, 21:36

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2025, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna:

2x to: https://www.amazon.pl/Medela-101037703-Kompletny-Laktatora-Freestyle/dp/B07XP9MHCD?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A2R2221NX79QZP&gQT=1

Wężyk to wiesz który (ja zapłaciłam 89 zł na amazon) i lejki na allegro za 44 zł widzę są, dobierz swój rozmiar:

https://allegro.pl/oferta/medela-lejek-persfit-flex-27mm-2szt-16810215101

i butelki też widzę mają na allegro:

https://allegro.pl/oferta/medela-butelka-pojemnik-na-pokarm-150ml-3szt-14148272390

I to jest pełen zestaw, juz nic więcej się nie da tam wymienić ;) Ja mam Medela maxi swing i te części na 100% pasują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2025, 21:42

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ