X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Moje przygody nie mają końca. Wypisali mnie, dojechaliśmy do domu i … czuję że znowu ze mnie leci. Byłam przerażona idąc do łazienki, było sporo krwi i nagle chlup. Nie będę wam więcej opisywać ale byłam pewna że to koniec - wróciliśmy na szpitala. Dzidzia okej ale krwiak jest ogromny, mamy tak naprawdę 50/50 :(

Nie będę na razie o tym pisała, bo to dołujące ale będę śledziła co u was ❤️
    Dziewczyno, współczuję Ci... wyczyscil by się dziad i dał Ci już spokój. Trzymaj się tam ❤️

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @truuskaawka jak wizyta??

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Oo dzięki! Dokładnie w takich terminach też planowałam zrobić. Nifty pro w Testdna?
    Tak, w laboratorium Testdna.

Lauraa lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku masakra :( trzymam bardzo mocno kciuki, dużo odpoczywaj kochana !

Ja na prenatalne mam 12t3d….

Byłam dzisiaj u dentysty, ostatnio spuchło mi dziąsełko przy zębie … będzie do rwania… jutro mam iść na konsultację i jak się podejmie od razu to od razu będę rwać… trochę się boję znieczulenia i wszystkiego, nienawidzę dentysty:(
    Znieczulenie tłumaczyły mi że mają taki bezpieczne, ale sam fakt ..masakra. Jak nie urok to ……

I jeszcze najgorzej ze nie minął pierwszy trymestr, ale z kolei boję się, żeby się stan zapalny nie zrobił, a już się ropa zbiera :(

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Alipka Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2024, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ale w sensie że prywatnie to płacisz? Przecież one są teraz bezpłatne (tak mi powiedziano przynajmniej).
    Tak, są bezpłatne. W jedynej przychodni na całe (chyba) województwo, gdzie nie znam żadnego lekarza a i opinie takie sobie, więc dodatkowo robię prywatnie, płatne

• KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Moje przygody nie mają końca. Wypisali mnie, dojechaliśmy do domu i … czuję że znowu ze mnie leci. Byłam przerażona idąc do łazienki, było sporo krwi i nagle chlup. Nie będę wam więcej opisywać ale byłam pewna że to koniec - wróciliśmy na szpitala. Dzidzia okej ale krwiak jest ogromny, mamy tak naprawdę 50/50 :(

Nie będę na razie o tym pisała, bo to dołujące ale będę śledziła co u was ❤️
    My czekamy również na wieści, co u Was. Trzymaj się...

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alipka dziwne, że tylko w jednej Przychodni na całe województwo. U mnie gdzie się nie dzwoni to są darmowe jak nie realizowałaś skierowania. Gdzie Ty mieszkasz 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2024, 18:07

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HekAnku a w jakim miejscu masz tego krwiaka?

Co do bólu jelit....Ja mam alergie pokarmową która objawia się bólem jelit. Praktycznie na spojeniu łonowym...Bol jest taki że czasem mdleje.
    Druga sprawa że mam uchylki jelit które powodują również ból i biegunkę z krwią.

HejAnku🌸, Flubbershy lubią tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    HekAnku a w jakim miejscu masz tego krwiaka?

Co do bólu jelit....Ja mam alergie pokarmową która objawia się bólem jelit. Praktycznie na spojeniu łonowym...Bol jest taki że czasem mdleje.
    Druga sprawa że mam uchylki jelit które powodują również ból i biegunkę z krwią.

Karola 🙈🙈🙈 u Ciebie to cały przegląd chorób. Masakra. Jak to ogarniasz ?

preg.png

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Karola 🙈🙈🙈 u Ciebie to cały przegląd chorób. Masakra. Jak to ogarniasz ?
    Nie ogarniam. Jak mnie łapie to jem kupę leków i czekam aż przejdzie. Miałam iść na kolonoskopię w listopadzie ale no w ciąży jestem. Zrobię po porodzie.

Jestem na tych wczasach i jak patrzę na rodziny z wózkami to sobie przypomniałam jaki to koszmar. Ten wózek,pieluchy kupa gratów w tym wózku i ryczące w najmniej odpowiednich momentach dziecko. Co ja zrobiłam 😅

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A dziewczyny które pracujecie zdalnie powiedziałyście już swojemu przełożonemu o ciąży? Ja się zastanawiam czy już nie powiedzieć, żeby w razie czego już myślał o przyszłości i nie dawał mi nowych misji, bo są gorsze dni gdzie czuję się delikatnie mówiąc mniej produktywna 🥲 dzisiaj totalnie opadam z sił

Mój mąż mówi, żeby jeszcze nic nie mówić, ale jak mam czekać jeszcze miesiąc to dziwnie się z tym czuję

Nope:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się na prenatalne przez znanego lekarza, ale na szczęście mnie coś tknęło i napisałam do nich czy takie skierowanie jest ok i oczywiście nie… nie zgadzał się jakiś kod, więc zawsze warto jednak dopytać :)

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    HekAnku a w jakim miejscu masz tego krwiaka?.

Pod jajem płodowym ale dotyka go bezpośrednio i jest prawie 3 razy większy od niego …

💔 Marcysia 21t 👼
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Melduje termin na 30.06 wg ginekologa
    Aplikację wskazują 01-02.07
    Dopiero początek, ale jestem dobrej myśli 🥰

SZKODNIK, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Cel95, Alex_92, eeemakarena, KarolaKinga, koktajlowa, Lauraa, Flubbershy lubią tę wiadomość

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to wygląda z tym NIFTY?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o co konkretnie pytasz?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim przypadku się decydujecie? Czy robicie to w innej klinice niż prenatalne?

preg.png

Wysłany: 13 listopada 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Pod jajem płodowym ale dotyka go bezpośrednio i jest prawie 3 razy większy od niego …
    Kurde to faktycznie jest w beznadziejnym miejscu.. a opróżnił się? Zrobili Ci dzisiaj usg?

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A dziewczyny które pracujecie zdalnie powiedziałyście już swojemu przełożonemu o ciąży? Ja się zastanawiam czy już nie powiedzieć, żeby w razie czego już myślał o przyszłości i nie dawał mi nowych misji, bo są gorsze dni gdzie czuję się delikatnie mówiąc mniej produktywna 🥲 dzisiaj totalnie opadam z sił

Mój mąż mówi, żeby jeszcze nic nie mówić, ale jak mam czekać jeszcze miesiąc to dziwnie się z tym czuję
    Ja już powiedziałam, ale głównie ze względu na to, że miałam bardzo stresującą sytuację przy jednym projekcie, więc chciałam mieć argument żeby jednak mi to zabrali. Dodatkowo wiedziałam, że zaraz zostanę wciągnięta w projekt, który będzie mieć swoją kumulację dopiero w połowie przyszłego roku, więc wolałam by sytuacja była jasna i by nie brali mnie uwagę.
    Myślę, że dużo zależy od tego jaką masz atmosferę w firmie, ale ja nie żałuję, że już powiedziałam szefostwu. Z informacją dla współpracowników trochę jeszcze poczekam 😊

HejAnku - mocno trzymam kciuki by wszystko zakończyło się dobrze ❤️ koniecznie dawaj znać co u Ciebie!

Lauraa lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    W jakim przypadku się decydujecie? Czy robicie to w innej klinice niż prenatalne?

Ja będę robić jeśli wyjdą nieprawidłowości albo duże ryzyka podczas prenatalnych :) W klinice, w której będę robić prenatalne jest możliwość pobrania krwi, jeśli ktoś się decyduje

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ