X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jak się nie przeczyta do rana od razu na bieżąco wszystkiego to potem jest 3 strony nadrabiania 😆

Kkk wszystkiego najlepszego!

Ja wysępiłam darmowe ktg na poniedziałek w swoim szpitalu, położna była miła i mnie wpisała, jak poprosiłam, że mam wskazanie, bo dziecko małe i nieobrócone, tak to darmowe robią od 38 dopiero podobno.

Cel takie jakieś chwilowe zasłabnięcia to chyba normalne już na tym etapie, jak sobie zrobiłam wczoraj maraton przychodnia-szpital-szpital to też mi się trochę już zrobiło słabo i tak samo we wtorek jak poszłam na spacer a potem na ćwiczenia, wtedy też miałam przy okazji jakieś debilne ciśnienie 94/81 i w ogóle jak tylko trochę pospaceruje to od razu mi się chce jeść a waga stoi, także dziwnie xD

To ostatnie mogłoby z nami zostać na dłużej 🤣

Do zobaczenia na warsztatach😊

Blackapple lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Szczerze mówiąc to potrzebuję czegoś co będę mogła wozić w aucie do rodziców albo będzie się dało migiem złożyć - także nawet nie myślę o drewnianym, rodzice po prostu mają małe mieszkanie w bloku niestety.
    Także to turystyczne będzie ideolo
    Dostawkę mamy od znajomych - także po tych 6 miesiącach im ja oddam i się pozbędę z chałupy grata 😅 ale dojdzie wtedy kolejny w postaci krzesła do karmienia xD
    Revolutionary no trzaskało porządnie. Ale nie powiem, też mi się miło oglądało film wieczorem przy tym ;D

Turystyczne ok. Tylko te materace w nich...ja będę coś myśleć może jest jakiś zwijany...nie wiem. Do córki nie mieliśmy i sporadycznie spała to jej koc dawaliśmy ( ale ona była już większą 1.5 roku a moze nawet 2l jak jezdzila do dziadkow) .

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Turystyczne ok. Tylko te materace w nich...ja będę coś myśleć może jest jakiś zwijany...nie wiem. Do córki nie mieliśmy i sporadycznie spała to jej koc dawaliśmy ( ale ona była już większą 1.5 roku a moze nawet 2l jak jezdzila do dziadkow) .
    Materac znalazłam osobno z fabryki materaców :)

Luna30 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dostawke, które służy też jako turystyczne Lionelo bodajże, mogę wieczorem potwierdzić. Dokupiłam materac. Materiały można prać, w miarę spoko się składa.

Kindziukowa, dobrze że u was też do przodu 🤞🤞 moja się uczyła 3 tyg ale nas blokowały te spadki saturacji. Wczoraj słyszałam jak lekarz studentom mówił o jednym trojaczku, że musi się nauczyć jeść i pewnie jeszcze 2-3 tyg będzie w szpitalu. A jak z tobą? Będziesz mogła zostać?

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana, szkoda że się jeszcze nie udało ☹️ oby jutrzejsza próba wypaliła i bobas wyskoczył

Kurczę z tymi mdłościami to mój najgorszy lęk, nie znoszę wymiotów, całą ciąże nie wymiotowałam, tylko właśnie miałam mdłości. Mam nadzieję że mój organizm tak działa, że i przy porodzie mnie oszczędzi bo jak zacznę to spirala będzie się sama dalej nakręcać

Tanashi, zainspirowałaś mnie na pulpety, ogarnę w weekend i też zamrożę. Mam też plan na drożdżówki, któraś ostatnio pisała, że wrzuciła kilka do zamrażarki. Też tak zrobię, to będzie cudowne uczucie wyciągnąć drożdżówe do kawy ❤️ a tak to mamy już zamrożone pierogi ruskie, gołąbki i rosół

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Herbaciana, szkoda że się jeszcze nie udało ☹️ oby jutrzejsza próba wypaliła i bobas wyskoczył

Kurczę z tymi mdłościami to mój najgorszy lęk, nie znoszę wymiotów, całą ciąże nie wymiotowałam, tylko właśnie miałam mdłości. Mam nadzieję że mój organizm tak działa, że i przy porodzie mnie oszczędzi bo jak zacznę to spirala będzie się sama dalej nakręcać

Tanashi, zainspirowałaś mnie na pulpety, ogarnę w weekend i też zamrożę. Mam też plan na drożdżówki, któraś ostatnio pisała, że wrzuciła kilka do zamrażarki. Też tak zrobię, to będzie cudowne uczucie wyciągnąć drożdżówe do kawy ❤️ a tak to mamy już zamrożone pierogi ruskie, gołąbki i rosół

A to ja też drożdżówki mroze :D polecam, jak świeżo zamrożona to jakby wyszła z piekarnika dopiero xD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A to ja też drożdżówki mroze :D polecam, jak świeżo zamrożona to jakby wyszła z piekarnika dopiero xD

Ale mrozisz surowe??

Mi się odbijało na partych tylko, ale jak leżałam wcześniej na porodówce to sąsiadka obok mocno wymiotowała dużo wcześniej :/

Pytałam tu na oddziale o monitory oddechu i odradzają, powiedziała, że one usypiają czujność rodziców. Powiedziała, że żeby to miało sens to trzeba kupić sprzęt za 10k. No i mam teraz dylemat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, moje drożdżówki ostatnio miały iść częściowo do mrożenia, ale nie dotrwały do następnego dnia 🤷‍♀️ może w weekend jeszcze raz zrobię i schowam od razu, zanim towarzystwo zje wszystko, ale nie wiem czy mi się będzie chciało

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ale mrozisz surowe??

Mi się odbijało na partych tylko, ale jak leżałam wcześniej na porodówce to sąsiadka obok mocno wymiotowała dużo wcześniej :/

Pytałam tu na oddziale o monitory oddechu i odradzają, powiedziała, że one usypiają czujność rodziców. Powiedziała, że żeby to miało sens to trzeba kupić sprzęt za 10k. No i mam teraz dylemat.

Dla mnie ma to sens bo zadziałał. Jak już kiedyś pisałam. Nam się nie włączał bez powodu

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dla mnie ma to sens bo zadziałał. Jak już kiedyś pisałam. Nam się nie włączał bez powodu
    Ok, a przypomnisz mi który miałaś?

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ale mrozisz surowe??

Pierolą głupoty. Niech uzasadni co to znaczy,że usypiają czujność. Jak ktoś jest normalny to lata i sprawdza tak czy siak. Nikt z mózgiem nie ufa monitorowi w 100% i nie zostawia dziecka bez doglądania. Przecież to jest dodatkowe zabezpieczenie tylko. Na czas kiedy śpimy albo coś robimy obok. One są czasie tak zacofane że wstyd. To samo te ich mądrości z fotelikami. Pozwalają na wyjście napakować dziecko do śpiworków,kombinezonów i twierdzą że jest okej,bo dziecku ciepło.

Gusia my nie latamy do resortów. My latamy budżetowo w konkretne miejsca. Ja wyczaję jakiś wrak samolotu,jakieś zawalone maisteczko po trzęsieniu ziemi i muszę to zobaczyć. To pakowanie mam już trochę opanowane ale nonteraz dodatkowe dziecko będzie. Ale się ogarnie. Byle być zdrowym i nic nie złapać,resztę sie połapie.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Herbaciana nie masz jeszcze dość tych prób indukcji? 😅
    Oj mam.
    Chociaż powiem Wam, że mimo że leżę tu już tak długo i czytam, filmiki oglądam to czuję się dalej tak nieprzygotowana do tego porodu i do opieki nad Małym jak już wyjdzie, że no dramat. Ja mam wrażenie, że mój mózg tak bardzo ze mną nie współpracuje, że nic mi w głowie nie zostaje. Wczoraj siedziałam na piłce na tej porodówce i jeden ruch wykonywałam cały czas, bo nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić 😅 fakt że byłam cały czas do ktg podłączona, więc ruchy były znacznie ograniczone, ale jakoś kompletnie się nie czuje gotowa na cokolwiek

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana ja tu liczyłam że napiszesz że już po porodzie bo się długo nie odzywałaś a tu maluszek widzę uparty i dobrze mu u mamy! 😝 plus jak się zacznie poród Herbaciana wydaje mi się że ciało będzie cię kierować co masz robić więc głowa do góry ! Naprawdę wydaje mi się że to naturalnie przyjdzie jedynie o czym wydaje mi się że jest ciężko żeby samo przyszło to oddech i o tym trzeba pamiętać i tego pilnować. no nic czekamy na uparciucha jak i u Szkodnika! 🥰

Dzięki dziewczyny za wiadomości, tak dołem też idzie mam nadzieję że to jakaś oznaka bo ostatni raz wymiotowałam na IP przy skurczach jak rodziłam synka 😅🤣

Karola cukru nie mierzyłam nawet nie mam sprzętu do tego, myślisz że to jakaś przyczyna można w tym być?
    Ja z tych co niski cukier mają więc do cukrzycy jakiejś mi daleko

Co do mrożenia my z mężem postawiliśmy na dietę pudełkową już w sumie od tygodnia ponad mamy i powiem wam że już tęsknię za swoim gotowaniem 🤣😅 jednak nie ma to jak swoje jedzonko mimo że catering bardzo dobry to człowiek jest nauczony jeść to na co ma ochotę i przyzwyczajony do swoich smaków

Mi się marzy teraz rosołek przy tych rewolucjach bo w sumie nic nie jem poza suchym chlebem bo się boję plus mam nudności więc nawet nic nie przejdzie a taki rosołek to jak złoto. Może jak odzyskam siły zrobię ogromny gar i zamrożę odrazu 😅😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary biję się pomiędzy "nie mogę się doczekać" a "żeby tylko było wszystko ok i nic sie do tego czasu nie stało".
    Głupie, im bliżej tym bardziej się modlę, żeby donosić szczęśliwie.

Luna no nie co drugi w sumie, umówiłam się na piątek, a następne planuje na wtorek i potem znowu piątek i niedziela już na oddział. Swoją drogą też się zdziwiłam, bo jak pytałam wcześniej o ktg, to prowadzący mówił, że od 36t nie wcześniej i uciął temat, a dzisiaj się pytał czy chodzę 2x w tygodniu 😂 mówię, no jakby nie xD

Te drożdżówki brzmią kusząco :D

Bajdełej, ostatnio dałam mężowi listę, co chcę zjeść jako pierwsze. Bez kanapki z białej bułki z masłem, wędliną i pomidorem nawet niech nie przychodzi :D i szejk z masłem orzechowym, oh rety <3

Wiadomo, do krzywej będę się musiała hamować, ale już raz na jakiś czas pozwolę sobie na normalne jedzenie xD
    ciamk :D

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ale mrozisz surowe??

Nie, właśnie upieczone. Jak wystygną to od razu do zamrażalnika :)

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Pierolą głupoty. Niech uzasadni co to znaczy,że usypiają czujność. Jak ktoś jest normalny to lata i sprawdza tak czy siak. Nikt z mózgiem nie ufa monitorowi w 100% i nie zostawia dziecka bez doglądania. Przecież to jest dodatkowe zabezpieczenie tylko. Na czas kiedy śpimy albo coś robimy obok. One są czasie tak zacofane że wstyd. To samo te ich mądrości z fotelikami. Pozwalają na wyjście napakować dziecko do śpiworków,kombinezonów i twierdzą że jest okej,bo dziecku ciepło.

Ty mówiłaś że babysense najlepszy? A czemu nie Snuza?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Revolutionary biję się pomiędzy "nie mogę się doczekać" a "żeby tylko było wszystko ok i nic sie do tego czasu nie stało".
    Głupie, im bliżej tym bardziej się modlę, żeby donosić szczęśliwie.

Luna no nie co drugi w sumie, umówiłam się na piątek, a następne planuje na wtorek i potem znowu piątek i niedziela już na oddział. Swoją drogą też się zdziwiłam, bo jak pytałam wcześniej o ktg, to prowadzący mówił, że od 36t nie wcześniej i uciął temat, a dzisiaj się pytał czy chodzę 2x w tygodniu 😂 mówię, no jakby nie xD

Te drożdżówki brzmią kusząco :D

Bajdełej, ostatnio dałam mężowi listę, co chcę zjeść jako pierwsze. Bez kanapki z białej bułki z masłem, wędliną i pomidorem nawet niech nie przychodzi :D i szejk z masłem orzechowym, oh rety <3

Wiadomo, do krzywej będę się musiała hamować, ale już raz na jakiś czas pozwolę sobie na normalne jedzenie xD
    ciamk :D

U mnie ma być świeżutkie pieczywo i chorizo

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ty mówiłaś że babysense najlepszy? A czemu nie Snuza?
    Ja nie mówiłam że najlepszy,ja używałam i byłam zadowolona. Babysense i snuza działają na zupełnie innej zasadzie używania. Babysense masz do łóżeczka ,ma duże okytki,dobrze łapie. Snuza jest do pieluszki,musi dobrze przylegać, można ją zbierać ze sobą. No totalnie dwa różne urządzenia.

preg.png
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam nanny monitor oddechu i mogę mega polecić teraz też będziemy go używać nadal sprawny i bardzo dobrze działa

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam snuze, ze względu na to żeby właśnie móc wszędzie używać
    Ale dla wcześniaków to jednak bardziej babysense polecają.
    Ja też uważam jak Karola - że każda z nas jest myśląca i i tak będzie pilnować i tak. To pitolenie o czujności do mnie nie trafia. Bo ja tego nie wzięłam jako wymówka żeby dziecka nie pilnować - tylko żeby jednak sobie pomóc trochę, bo czegoś może nie zauważyć bo jednak siłą rzeczy zasnę na chwilę w tym domu

Cel95, Anabbit lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ