CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Karola to dzisiaj idzie na imprezę i baaaaaarrrdzooo jej się nie chce. A to taka łączona impreza,dwie 60 i przejście na emeryturę.
To dzisiaj nie rodzimy jak idziesz na imprezę 😀 a tak serio to ja naprawdę czekam na czerwiec, wczoraj już miałam lekkie obawy czy się nie zacznie jak kłuło w szyjce -
Nie mam słów by odnieść się do sytuacji Malwinki, absolutnie nikt nie powinien przechodzić przez taką tragedię…
Dziewczyny, ja proszę o mocne kciuki, zaraz ruszamy na wizytę do prowadzącego i będziemy się dowiadywać, czy torbiel w brzuszku u Małej rośnie/maleje/nic się z nią nie dzieje. Jestem lekko mówiąc obsrana, bardzo się boję, że urosła i że oznacza to coś złego. Staram się nie nakręcać, ale same rozumiecie jak to jest -
awokado 🥑 wrote:Nie mam słów by odnieść się do sytuacji Malwinki, absolutnie nikt nie powinien przechodzić przez taką tragedię…
Dziewczyny, ja proszę o mocne kciuki, zaraz ruszamy na wizytę do prowadzącego i będziemy się dowiadywać, czy torbiel w brzuszku u Małej rośnie/maleje/nic się z nią nie dzieje. Jestem lekko mówiąc obsrana, bardzo się boję, że urosła i że oznacza to coś złego. Staram się nie nakręcać, ale same rozumiecie jak to jest
Może już jej nie będzie. -
Wiecie, dużo kobiet obawia się głównie tego, że dziecko owinie się pępowiną, a w rzeczywistości częściej są to inne powody. Czytałam właśnie ten wątek w którym Malwina napisała i z tego co wnioskuję nie wiedzą jeszcze jaka była przyczyna, jedynie rzuciło mi się w oczy jak napisała że odstawiła acard tydzień wcześniej...a to z kolei mój ogromy lęk już zresztą tu pisałam o tym. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę acardu i pewnie zacznie mi się jazdą w głowie 🤦🏼♀️
-
awokado 🥑 wrote:Nie mam słów by odnieść się do sytuacji Malwinki, absolutnie nikt nie powinien przechodzić przez taką tragedię…
Dziewczyny, ja proszę o mocne kciuki, zaraz ruszamy na wizytę do prowadzącego i będziemy się dowiadywać, czy torbiel w brzuszku u Małej rośnie/maleje/nic się z nią nie dzieje. Jestem lekko mówiąc obsrana, bardzo się boję, że urosła i że oznacza to coś złego. Staram się nie nakręcać, ale same rozumiecie jak to jest -
asiun wrote:Wiecie, dużo kobiet obawia się głównie tego, że dziecko owinie się pępowiną, a w rzeczywistości częściej są to inne powody. Czytałam właśnie ten wątek w którym Malwina napisała i z tego co wnioskuję nie wiedzą jeszcze jaka była przyczyna, jedynie rzuciło mi się w oczy jak napisała że odstawiła acard tydzień wcześniej...a to z kolei mój ogromy lęk już zresztą tu pisałam o tym. W niedzielę biorę ostatnią tabletkę acardu i pewnie zacznie mi się jazdą w głowie 🤦🏼♀️
Ja też nie mogę się otrząsnąć a teraz po tym info o acard chyba dostanę do głowy...
Mi się tylko rzuciło w oczy, że był wątek opieki w Niemczech i tego, że tam nie wykonali zbyt wielu badań po jednej stracie w 10 tyg...
Nie ma słów, żeby coś mądrego powiedzieć, to po prostu straszneWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:45
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Wy trzymajcie kciuki ,żeby mnie tam nic nie wzięło. Będę pod opieką jakiś 50 pijanych położonych i pielegniarek😅
Szkodnik🤞 za szybką i sprawną akcję !
Herbaciana, jak u Ciebie?
Eeemakarena jak Ty się czujesz?
Biedronka? Yumi? Może Yumi się wbiła w kolejkę i siedzi cicho 😅 my tu z dalszych terminów spragnione akcji i dobrych wieści o zdrowych bobasach, na przełamanie tego co się stało...
Awokado- mocne kciuki i czekamy na wieści 🩷
U mnie Acard wczoraj odstawiony. Brałam profilaktycznie, ciśnienie było cala ciążę w porządku, brak puchniec - bądźcie dobrej myśli i o sobie dziewczyny. Wydaje mi się, że Acard tak bardzo dużo nie zmienia, przecież to dawki takie profilaktyczne, a ważna jest historia u danej osoby, itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:46
asiun lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
Nosa wrote:Nawet pijane położne to wydaje się bezpieczne towarzystwo 😄
Szkodnik🤞 za szybką i sprawną akcję !
Herbaciana, jak u Ciebie?
Eeemakarena jak Ty się czujesz?
Biedronka? Yumi? Może Yumi się wbiła w kolejkę i siedzi cicho 😅 my yu z dalszych terminów spragnione akcji i dobrych wieści o zdrowych bobasach, na przełamanie tego co się stało...
Awokado- mocne kciuki i czekamy na wieści 🩷
U mnie Acard wczoraj odstawiony. Brałam profilaktycznie, ciśnienie było cala ciążę w porządku, brak puchniec - bądźcie dobrej myśli i o sobie dziewczyny. Wydaje mi się, że Acard tak bardzo dużo nie zmienia, przecież to dawki takie profilaktyczne, a ważna jest historia u danej osoby, itd.
Biorę od kwietnia 2023 roku więc lęk jednak jest. Ale każdy lekarz każe odstawić w 36 tyg.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Biorę od kwietnia 2023 roku więc lęk jednak jest. Ale każdy lekarz każe odstawić w 36 tyg.38👩& 37🧔
Kariotypy ✅️
-
Czekam na przyjęcie, ktg ok bez skurczów.
Teraz badanie lekarza, zobaczymy co tam mamy.
Dam Wam znać jak będzie wiadomo.Nosa, Elza1234, KarolaKinga, Revolutionary , Cel95, Kkk77, Paulinaaa_, Biedronka@, Tanashi, Gusia_, Anuncja, amoze, CelinaJan, Werzol, toja, Margareetka, xSmerfetkax, Alex_92, Moooniii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry🙋♀️
Przez te wczorajsze wieści miałam niespokojną noc - co się przekręcałam i przebudzałam to jakiś taki niepokój i lęk, ciągle mi gdzieś ta sytuacja w głowie siedziała... 😔
Powiem Wam że już 🤮 tą pogodą. Znowu 8* tylko, zimny wiatr, wilgotno... Gdzie jest ciepło ja się pytam?! Zaczynam się obawiać, że całe lato takie będzie, a właściwie go nie będzie - z 3 tygodnie ciepła się zrobią i zaraz jesień, ja się zastrzelę jak nie będzie ciepło 😖
I jeszcze przez to że jest ciągle mokro muszę codziennie wycierać psu łapy po spacerze, a nie jest to już wcale takie łatwe, żeby się schylić do niej 🙈
SZKODNIK - dzisiaj cała dobra energia idzie w Twoją stronę! Trzymamy mocno kciuki ✊
Alex_92 & Tanashi gratulacje donoszonej! 🥰
Nineq wszystkiego najlepszego! 🥳
awokado mocne kciuki za wizytę i usłyszenie samych dobrych wieści! ✊
Powiem Wam, że jak patrzę że tyle z Was już w donoszonych, kilka siedzi już na bombie, to mnie taki smutek ogarnął. 🥺 Że zaraz się wszystkie rozpakujemy i nie będziemy tu pisać o naszych ciążowych tematach, nie będzie oczekujących czerwcówek już ... Głupie, wiem, ale co poradzić 🙈 To co, która się pisze na PART II za jakiś czas? 😄🙈Nineq, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
To pytanie z innej beczki na zmianę myśli 🙂
Wybieracie się z mezem/partnerem jeszcze na jakąś randkę do restaurany np teraz? Żeby wykorzystać ostatnia może możliwość przed doczlowieczeniem Waszych rodzin? 🙂 ja mam ogromną ochotę na jakieś dobre żarcie w fajnej knajpie jeszcze...🤤38👩& 37🧔
Kariotypy ✅️
-
Nosa wrote:Rozumiem to Cel, naprawde. Jak na początku ciąży odstawiłam po 8 latach zastrzyki na SM to miałam różne myśli jak to będzie wyglądało, czy nagle rzut mnie nie zlozy. Mimo wszystko uważam, że opieka naszych polskich lekarzy, jeśli trafi się chociażby ok, jest na wysokim poziomie, bo i witaminy, i reagowanie ma infekcje, mnóstwo badań, itd. Wierzę, że doczekamy już do tych 37tyg, rozpakujemy się i będzie dobrze.
Też mam taką nadzieję. Po prostu każda taka historia chyba wszystkich nas tu przeraża i świadomość, że ktoś tak nam podobny tak bardzo cierpi, to po prostu straszne ....
Mnie jedynie to zwiększenie heparyny jakoś "pociesza" i ten drugi lek który biorę.
Już kończę wątek, przepraszam, po prostu na zagranicznych grupach jeszcze lata temu wiele razy czytałam o takich przypadkach, jednak w większości bez takiego zestawu leków, i bardzo się boję. Miałam też nadzieję, że nikogo tu to nie spotka.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:59
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
SZKODNIK wrote:Czekam na przyjęcie, ktg ok bez skurczów.
Teraz badanie lekarza, zobaczymy co tam mamy.
Dam Wam znać jak będzie wiadomo.
Powodzenia !👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja odstawiłam acard w zeszłą sobotę, więc tak z perspektywy czasu cieszę się tak tyci tyci, że od poniedziałku będę w tym szpitalu, chociaż brałam go bardziej profilaktycznie. Mam niby te mutacje PAI, ale hetero, więc nie ma takiej paniki. Teoretycznie pogorszone przepływy miałam już w poniedziałek, ale jeszcze w normie + wątpię, żeby brak 2 tabletek w tej małej dawce zrobił tak szybko różnicę, więc to raczej nie to. Bardziej widzę, że jego brak mógł wpłynąć na ciśnienie, bo dopegyt mam już zwiększony do 3x2, a i tak mam skoki na 145/150.. Oby tylko Młody wyskoczył już w poniedziałek i było wszystko w porządku 😮💨 człowiek zamiast wyluzować to się tylko bardziej stresuje 🙄
Ale nockę to miałam beznadziejną, nie zliczę ile razy budził mnie spięty na maxa brzuch, ale nadal - nie mam pojęcia czy tak wyglądają skurcze, wiem że bolało, skoro już było w stanie mnie obudzić 🙈 a ze śmiesznych sytuacji - kiedyś przegapiłam wycie alarmu w moim domu rodzinnym jak było włamanieobudziła mnie dopiero mama jak przyjechała policja, zdziwiona że ja śpię 🫠🫠🫠
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:01
-
Nosa wrote:To pytanie z innej beczki na zmianę myśli 🙂
Wybieracie się z mezem/partnerem jeszcze na jakąś randkę do restaurany np teraz? Żeby wykorzystać ostatnia może możliwość przed doczlowieczeniem Waszych rodzin? 🙂 ja mam ogromną ochotę na jakieś dobre żarcie w fajnej knajpie jeszcze...🤤