Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zjazd energetyczny ok 13 i ok 18-19, czasem wystarczy nawet pół godzinki i jestem jak nowa, ale innym razem to bym przespała pół dnia 🙄

Kurde nie uda mi sie pospinać 4 tygodni w 1, zostały niby 3 dni, a ja już wiem, że parę rzeczy trzeba odłożyć w czasie, nie lubię tego 🙈

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przeczytałam wczoraj o Malwince, ale musiałam to chwilę przemyśleć jakkolwiek, bo nie mieści mi się to w głowie. Nie wiem czy którakolwiek z nas byłaby w stanie w 100% wyłapać, że coś jest nie tak, bo te dzieciaki w brzuchu też mają przecież swoje rytmy i to nie jest tak, że 24h/7 się ruszają. Bardzo przykre, że na ostatniej prostej coś takiego się wydarzyło 😞

Z tymi komentarzami co do wagi to u nas tylko teściowa wspomniała, że mój P urodził się coś koło 4 kilo. Gdzieś mi się obiło o uszy/oczy, że kiedyś trochę inaczej się tą wagę szacowało - czy któraś się orientuje? Może stąd byłyby te różnice.

Szkodnik za Ciebie mocne kciuki dzisiaj 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 You go girl! Daj tam czadu na porodówce 💪🏻

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik powodzenia! Wszystkie tu czekamy na dobre info od Ciebie 🍀
    Ja sie witam po kolejnej slabo przespanej nocy, no cóż tak już chyba będzie po prostu.
    Na dzis i jutro mi się zapowiedziało z odwiedzinami tyle osób, jak się dowiedziały kumpele ze to może być moj ostatni weekend w dwupaku tak się teraz obudziły zeby do mnie wpaść. No jakby spoko, milo, ale przez ostatnie tygodnie nie było czasu tylko teraz na końcówce 🙃 tak ze zbieram siły.
    Dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2025, 06:58

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:

Z tymi komentarzami co do wagi to u nas tylko teściowa wspomniała, że mój P urodził się coś koło 4 kilo. Gdzieś mi się obiło o uszy/oczy, że kiedyś trochę inaczej się tą wagę szacowało - czy któraś się orientuje? Może stąd byłyby te różnice.

Nie wiem jak szacowali, no ale USG się dopiero zaczynało pojawiać w latach 90-tych chyba, moja teściowa miala dopiero przy 3-cim dziecku w 1996 i to aż jedno na sam koniec a mieszkała w Krakowie, więc też nie w jakimś małym mieście.

Szkodnik powodzenia!

Ja dzisiaj się wybieram na tą kwalifikacje do obrotu jeśli mi potwierdzą, że mogę przyjść.

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam spać w nocy, myślałam o Malwince :( Straszne, że takie rzeczy zawsze mogą mieć miejsce i nic się nie poradzi :(

Szkodnik, powodzenia! 😀

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Nie wiem jak szacowali, no ale USG się dopiero zaczynało pojawiać w latach 90-tych chyba, moja teściowa miala dopiero przy 3-cim dziecku w 1996 i to aż jedno na sam koniec a mieszkała w Krakowie, więc też nie w jakimś małym mieście.

Szkodnik powodzenia!

Ja dzisiaj się wybieram na tą kwalifikacje do obrotu jeśli mi potwierdzą, że mogę przyjść.
    No to powodzenia!! 🤞🏻

Ja dopiero dostałam przypomnienie w Appce, że oficjalnie zaczynamy tydzień 38. Jezu, kiedy to minęło 🫣

Blackapple lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś dziewczyny! Dawajcie znać co tam u bobasów.

Z Malwinką bardzo przykra sprawa, przeczytałam dopiero dziś :( Myślę, że żadna kobieta nie powinna przez coś takiego przechodzić…

Co do tej pępowiny, moja środkowa agentka urodziła się z pępowina wokół szyi. Mam nadzieję, że młodsza siostra nie pójdzie w jej ślady

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik powodzenia!

Blackapple Tobie też,bardzo jestem ciekawa co to wymyślą.

Alex_92 kiedyś się szacowało wagę na podstawie pomiarów zewnętrznych brzucha. Jak już się urodziło było dopiero wiadomo czy to się zgadzało.

Blackapple, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik, more passion, pamiętaj!!!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka jeśli nas czytasz to przyjmij kondolencje, bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić 😢

Szkodnik trzymamy kciuki za Ciebie, oby Witek był łaskawy i współpracował 🤞🏼

U mnie dziś oficjalnie ciąża donoszona! Ale powiem Wam, że czuję jakoś dużą ulgę po tym ostatnim USG, jak młody dużo przybrał i wskoczył znowu w 40 centyl. Bałam się obsługiwać takiego mikruska, teraz nawet jakby się urodził za tydzień, to do 3 kg powinien dobić, więc trochę to już lepiej brzmi dla mnie 😅

Werzol, Nosa, awokado 🥑, CelinaJan, Blackapple, Revolutionary , Anuncja, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik 💪bobaski urodzone 23 maja są spoko, wiem co mówię 😎tylko nie spieszy im się do wyjścia.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 23 maja 2025, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem,że już czas żeby ktoś urodził. Bez odklejenia łożyska albo wcześniaka. Tak normalnie

Margareetka, Yumi, Alex_92, Elza1234, KarolaKinga, amoze, Revolutionary , Kkk77, Anuncja, ezra lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a Ty jak ze skurczami?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja Wam powiem,że już czas żeby ktoś urodził. Bez odklejenia łożyska albo wcześniaka. Tak normalnie

No jak Karola krzyknie to zaraz jakiś bąbel wyskoczy, zobaczycie 😁

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 23 maja 2025, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to dzisiaj idzie na imprezę i baaaaaarrrdzooo jej się nie chce. A to taka łączona impreza,dwie 60 i przejście na emeryturę.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik mocne kciuki!
    Ja też nie mogę się otrząsnąć z tej wczorajszej informacji. Wiem, że to się rzadko dzieje ale w otoczeniu znam już parę która straciła dziecko w 38 tc więc to nie jest chyba aż tak rzadkie. I to też mój wielki lęk że coś przegapię.
    Nie ukrywam że od dłuższego czasu jak nie czuję ruchów co te 2/3 h to szturcham brzuch. Ale z drugiej strony, ja przesypiam całe noce bo ona się nie kręci wtedy..
    wiem że nie ma co popadać w paranoję ale no boję się tego jak ognia

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wstałam bez. Ogólnie wczoraj cały czas wiedziałam, że to są przepowiadające i się wycisza, bo się nie nasilały. Ale mimo wszystko zaskoczyło mnie to, że były tak częste, już wszystkie bolesne i całe popołudnie i wieczór. Ciekawe jak to wpłynęło na szyjkę. We wtorek mam wizytę to się dowiem. U mnie wg USG ciąża donoszona jutro, ale nadal wolę rodzić w czerwcu 😅 jutro też muszę skoczyć zrobić morfologię i mocz, bo lekarz mi kazał ze względu na te spadające płytki jeszcze powtórzyć

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik powodzenia! Oby Witek pięknie współpracował.

Blackapple za Ciebie też kciuki, oby się udało. 🤞

Dzisiaj wizytuję, jakoś spokojnie podchodzę, bo mała się wierci od rana 😊

Nineq skad wiesz ze bobaski urodzone 23 są spoko, masz jakiegoś czy sama jesteś tym bobasem ? ☺️

Elza1234, Gusia_, Blackapple lubią tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • amoze Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyobrażalna tragedia się wydarzyła, brak mi słów :( czuję tak wielką pustkę, że nic nie napiszę, bo cokolwiek przychodzi mi na myśl wydaje się niewystarczające. Malwinka myślami z Wami 🖤

Ja muszę chyba pogonić męża z domu. Serio. Jak go nie ma to skurcze, bóle, kłucia i co tylko, jak wraca z pracy nagle cisza 😅 ciekawe czy mi porodu jak już łaskawie do niego dojdzie nie będzie w jakiś cudowny sposób blokował 😎

Szkodnik mocne kciuki 🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2025, 08:27

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 23 maja 2025, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się strasznie boję, że przegapię brak ruchów młodej. Nie wiemy co się zadziało u Malwinki, ale naprawdę bardzo im współczuję 🙁

I boję się porodu, ale z drugiej strony chciałabym już tego bobasa trzymać w rękach. Ciąża to nieprzewidywalny stan, boisz się że za wcześnie urodzisz, później boisz się samego porodu… i myślę że to wcale nie przejdzie przy kolejnych planach w przyszłości, te matczyne lęki już po prostu takie są

Mnie wczoraj też szybko składało do spania, ale wyszłam w końcu z domu na małe zakupy z mężem. Trochę mnie po tym kłuło i ciągnęło w szyjce, chyba młoda gmerała. A dzisiaj jesteśmy już po pobraniu krwi

Szkodnik, kciuki mocno zaciśnięte! Informuj na bieżąco jak będziesz w stanie

age.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ