X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, a u Ciebie sam acard był?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    To pytanie z innej beczki na zmianę myśli 🙂
    Wybieracie się z mezem/partnerem jeszcze na jakąś randkę do restaurany np teraz? Żeby wykorzystać ostatnia może możliwość przed doczlowieczeniem Waszych rodzin? 🙂 ja mam ogromną ochotę na jakieś dobre żarcie w fajnej knajpie jeszcze...🤤

My już zaliczyliśmy kino i na razie to tyle, bo mąż w każdej wolnej chwili ciśnie na budowie, żeby zrobić jak najwięcej przed porodem 😅. Jak będę w stanie, to wybierzemy się jeszcze na festyn z okazji dnia dziecka i na lody, ale to już w towarzystwie córki.

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mną też wstrząsnęła ta informacja o Malwince... Tak, jak wielu z Was, to jest mój największy lęk od początku ciąży :((
    Z tego, co ona pisała, to zareagowała dość szybko, gdy przestała czuć ruchy (pewnie niejedna by jeszcze czekała). Niewiadomo, czy dałoby się coś wcześniej zrobić. Ja też trochę panikuję i dziś już od rana szturchalam małego, żeby dał znak życia, mimo, że 7 to nie jego pora 🙈
    Czekam teraz na izbie na KTG, ze względu na stare łożysko mam zagęszczone kontrole i nakaz liczenia ruchów 3 dziennie. Chyba jak będą mnie chcieli już tu zostawić to nie będę protestować, jeszcze po takich rewelacjach:/

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Acard też tydzień temu odstawiłam i wszystko ok, przepływy się nie pogorszyły. Ale niby Acard jeszcze się utrzymuje przez ten tydzień w organizmie nawet po odstawieniu? Nie wiem. Ale nie mam żadnych mutacji, jedynie to ryzyko na prenatalnych wyszło.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wiem że to normalna rzecz i takie życie ale nie gadajmy o takich rzeczach bo się teraz będziemy stresowały na sam koniec niepotrzebnie…
    Ja już jak to przeczytałam to od rana oczywiście spadek humoru i już rozmyślam 😐
    Też chciałabym już małą mieć przy sobie bo ten strach co tam w brzuchu się dzieje mnie czasami przerasta..

Jakie macie plany na dziś? Do mnie przyjeżdża mama z kuzynką, skoczymy może na jakieś małe zakupy i do pepco popatrzeć, muszę trochę myśli odgonić od tego samopoczucia. Netflix już mnie nudzi, książkę chciałam kupić jakąś fajną na te ostatnie 2 tygodnie do poczytania ale nic wartego mojego zainteresowania nie znalazłam, może macie do polecenia coś pozytywnego, nie jakieś romanse bo nie lubię ale coś fajnego luźnego do tzw. odmóżdżenia? ☺️

Ah wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka, udało się złapać na OLX za 90 zł i jeszcze babeczka zaproponowała mi matę z pałąkiem za 70 zł, a cena na necie 200, także wzięłam i znowu zrobiłam interes życia 😜

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Kkk, a u Ciebie sam acard był?

Z przeciwzakrzepowych to tak, ale też dopiero jak ciśnienie mi zaczęło szaleć ok 14 tygodnia chyba

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Powiem Wam, że jak patrzę że tyle z Was już w donoszonych, kilka siedzi już na bombie, to mnie taki smutek ogarnął. 🥺 Że zaraz się wszystkie rozpakujemy i nie będziemy tu pisać o naszych ciążowych tematach, nie będzie oczekujących czerwcówek już ... Głupie, wiem, ale co poradzić 🙈 To co, która się pisze na PART II za jakiś czas? 😄🙈

Ja się piszę 🙋‍♀️. Chciałabym max 2 letnia różnicę między bąbelkami 😆

Awokado kciuki! 🤞🤞🤞🤞🤞
    Ja już po porannym pobieraniu, wizyty w poniedziałek i wtorek. Nie mogę się już doczekać, będzie ciąża donoszona I ciekawa jestem ile ta kruszynka zmasowała 😆

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do randek to my wychodzimy regularnie na jakieś jedzenie. Za tydzień ma wpaść moja mama to pewnej wyskoczymy wszyscy razem, a później jeszcze na pewno coś ogarniemy we dwójkę. No chyba, że córka zaskoczy i nie poczeka do tego 40. Tygodnia 🫣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt u nas są dzieci co dwa lata - tak wyszło - i to spoko różnica wg mnie, także polecam 😅

Co do randki: my nie mamy już możliwości wyjść gdzieś, zresztą mnie już męczy siedzenie w restauracjach i w aucie, ale w weekend się umówiliśmy, że zamówimy pizzę, żeby jeszcze fajnie spędzić dzień z dzieciakami, pogadać. Dla nas to luksusem są te ostatnie wieczory, jak obie dziewczyny śpią i już się nie budzą co chwila, bo wiemy dobrze, że za chwilę to się skończy, więc można powiedzieć, że każdy wieczór to randka jak można spokojnie pogadać i się pokręcić po domu bez dzieci, obejrzeć film xd

Karola baw się dobrze!

Anabbit, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plan, żeby iść na taką dobrą pickę Diavolę na której byliśmy na urodziny mojego męża niedawno, przed porodem (skoro ostre może pomóc xD), no ale się jeszcze okaże jaki to będzie poród 😆

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą podsłuchałam na tvnie, że niedługo urodzi się 1000 dziecko z rządowego programu invitro. Serio, program ruszył w czerwcu zeszłego roku i na dobrą sprawę po tych plus minus kilku miesiącach już prawie tysiąc dzieciaków na świecie, kosmos 🥹 a dopiero co ogłaszali, że się pierwsze urodziło 🫣 cieszę się, że tyle par miało i ma szansę skorzystać i cieszyć się swoim szczęściem ❤️ niedługo i my będziemy mieli zaszczyt dołączyć do tej "statystyki" rządowej 🍀

Gusia_, KarolaKinga, Anabbit, Anuncja, toja, Elza1234, CelinaJan, Blackapple, Luna30, Revolutionary , magdalena321, Kindziukowa, Alex_92, awokado 🥑, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary spokojnie, znajdą się tematy poporodowe na pewno, czerwcówki tak szybko aktywności nie wygaszą tak myślę 🤣
    Co do randek to u nas już nie ma możliwości, nie wysiedziałabym w restauracji, ale może chociaż zdążę namówić męża zeby w weekend cos fajnego na wynos przywiózł 😅
    Awokado, powodzenia na wizycie!

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ta liczba robi wrażenie! Serio ♥️

Wgle kupiłam właśnie na tej promce z Newbie co ktoś wczoraj pisał takie boskie kapelusze dla dziewczynek na lato - dla małej do chusty, bo żadnego malutkiego nie mam po zimowych dzieciach - także dzięki za info 👌

amoze lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anuncja Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę wiem że to normalna rzecz i takie życie ale nie gadajmy o takich rzeczach bo się teraz będziemy stresowały na sam koniec niepotrzebnie…
    Ja już jak to przeczytałam to od rana oczywiście spadek humoru i już rozmyślam 😐
    Też chciałabym już małą mieć przy sobie bo ten strach co tam w brzuchu się dzieje mnie czasami przerasta..

Jakie macie plany na dziś? Do mnie przyjeżdża mama z kuzynką, skoczymy może na jakieś małe zakupy i do pepco popatrzeć, muszę trochę myśli odgonić od tego samopoczucia. Netflix już mnie nudzi, książkę chciałam kupić jakąś fajną na te ostatnie 2 tygodnie do poczytania ale nic wartego mojego zainteresowania nie znalazłam, może macie do polecenia coś pozytywnego, nie jakieś romanse bo nie lubię ale coś fajnego luźnego do tzw. odmóżdżenia? ☺️

Ah wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka, udało się złapać na OLX za 90 zł i jeszcze babeczka zaproponowała mi matę z pałąkiem za 70 zł, a cena na necie 200, także wzięłam i znowu zrobiłam interes życia 😜

Gratuluję udanych łowów!

Ja o 10 mam wizytę o urofizjo, a później się widzę z 2 koleżankami z pracy :)

Ostatnio się skończył festiwal filmów dokumentalnych Millenium Docs Against Gravity i teraz na ich stronie większość pozycji jest dostepna- mozna wypożyczać i oglądać sobie w domu. To mój ulubiony festiwal filmowy :) Wczoraj obejrzałam o sukcesie płyty zespołu "Kury" Tymańskiego i to też taki fajny zapis alternatywnej sceny muzycznej lat '90 w Polsce, ale też w ogóle przypomnienie o tym kulturalnym fermencie, który się wtedy zadziewał :) ale w ogóle polecam ten festiwal bardzo!

Szkodnik, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:22

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan, tak, sama jestem z 23😅powinnam z ok. 16, a nie spieszyło mi się.

U mnie dziś mój K. zabiera mnie na jedzenie, co prawda na wynos weźmiemy i kupię sobie jakieś wino bezalkoholowe, a jutro idziemy do kina także prawie jak randki 😅
    Siedzenie całymi dniami samej w domu mnie dobija także miło ruszyć tyłek. Dla mnie wyprawa do lekarza to praktycznie jak święto.

Revolutionary lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek na 8.00 rano mam przyjść na tą kwalifikację i będę mieć USG oraz mi wszystko wyjaśnią, jak się uda zakwalifikować to w przyszłym tygodniu będę mieć przyjęcie.

Gusia_, KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92, ezra, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Anabitt u nas są dzieci co dwa lata - tak wyszło - i to spoko różnica wg mnie, także polecam 😅

Co do randki: my nie mamy już możliwości wyjść gdzieś, zresztą mnie już męczy siedzenie w restauracjach i w aucie, ale w weekend się umówiliśmy, że zamówimy pizzę, żeby jeszcze fajnie spędzić dzień z dzieciakami, pogadać. Dla nas to luksusem są te ostatnie wieczory, jak obie dziewczyny śpią i już się nie budzą co chwila, bo wiemy dobrze, że za chwilę to się skończy, więc można powiedzieć, że każdy wieczór to randka jak można spokojnie pogadać i się pokręcić po domu bez dzieci, obejrzeć film xd

Karola baw się dobrze!

Haha no fakt, wolne wieczory to takie małe randki 🤣 chociaż mi już ostatnio wystarcza siły wieczorem tylko na leżenie i serial xD

Ja dziś lecę z młodą na zajęcia muzyczne. Mamy już tam obstawiają zakłady ile razy jeszcze się dotocze 🤣

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Przed chwilą podsłuchałam na tvnie, że niedługo urodzi się 1000 dziecko z rządowego programu invitro. Serio, program ruszył w czerwcu zeszłego roku i na dobrą sprawę po tych plus minus kilku miesiącach już prawie tysiąc dzieciaków na świecie, kosmos 🥹 a dopiero co ogłaszali, że się pierwsze urodziło 🫣 cieszę się, że tyle par miało i ma szansę skorzystać i cieszyć się swoim szczęściem ❤️ niedługo i my będziemy mieli zaszczyt dołączyć do tej "statystyki" rządowej 🍀
    Też to słyszałam! I miałam taką myśl że i nasza kruszyna dołączy do tego grona, bo nasz 3 i 4ty transfer już bym refundowany z MZ i oczywiście łzy w oczach

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ostrego jedzonka i pizzy to właśnie taką wczoraj wciągnęłam po polecajce położnej i oprócz tego, że dobrze mi się po niej spało to nie zadziało się nic spektakularnego 😅 więc zaraz idę na targ szukać botwiny. Nagotuję sobie barszczu, może uda mi się kupić młode ziemniaki, ładny pęczek kopru i jajka i przynajmniej zjem sobie dziś obiad marzenie 😊

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    -27/12 - 195g 👶
    -27/01 - 414g 👶
    -26/02 - 834g 🌸
    -27/03 - 1467g 🍀
    -25/04 - 2417g 🐣
    -09/05 - 2956g 🧸
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkiego najlepszego 🥳🥳🥳

Nineq lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ