CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk, a u Ciebie sam acard był?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:To pytanie z innej beczki na zmianę myśli 🙂
Wybieracie się z mezem/partnerem jeszcze na jakąś randkę do restaurany np teraz? Żeby wykorzystać ostatnia może możliwość przed doczlowieczeniem Waszych rodzin? 🙂 ja mam ogromną ochotę na jakieś dobre żarcie w fajnej knajpie jeszcze...🤤
My już zaliczyliśmy kino i na razie to tyle, bo mąż w każdej wolnej chwili ciśnie na budowie, żeby zrobić jak najwięcej przed porodem 😅. Jak będę w stanie, to wybierzemy się jeszcze na festyn z okazji dnia dziecka i na lody, ale to już w towarzystwie córki. -
Mną też wstrząsnęła ta informacja o Malwince... Tak, jak wielu z Was, to jest mój największy lęk od początku ciąży
(
Z tego, co ona pisała, to zareagowała dość szybko, gdy przestała czuć ruchy (pewnie niejedna by jeszcze czekała). Niewiadomo, czy dałoby się coś wcześniej zrobić. Ja też trochę panikuję i dziś już od rana szturchalam małego, żeby dał znak życia, mimo, że 7 to nie jego pora 🙈
Czekam teraz na izbie na KTG, ze względu na stare łożysko mam zagęszczone kontrole i nakaz liczenia ruchów 3 dziennie. Chyba jak będą mnie chcieli już tu zostawić to nie będę protestować, jeszcze po takich rewelacjach:/ -
Kurczę wiem że to normalna rzecz i takie życie ale nie gadajmy o takich rzeczach bo się teraz będziemy stresowały na sam koniec niepotrzebnie…
Ja już jak to przeczytałam to od rana oczywiście spadek humoru i już rozmyślam 😐
Też chciałabym już małą mieć przy sobie bo ten strach co tam w brzuchu się dzieje mnie czasami przerasta..
Jakie macie plany na dziś? Do mnie przyjeżdża mama z kuzynką, skoczymy może na jakieś małe zakupy i do pepco popatrzeć, muszę trochę myśli odgonić od tego samopoczucia. Netflix już mnie nudzi, książkę chciałam kupić jakąś fajną na te ostatnie 2 tygodnie do poczytania ale nic wartego mojego zainteresowania nie znalazłam, może macie do polecenia coś pozytywnego, nie jakieś romanse bo nie lubię ale coś fajnego luźnego do tzw. odmóżdżenia? ☺️
Ah wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka, udało się złapać na OLX za 90 zł i jeszcze babeczka zaproponowała mi matę z pałąkiem za 70 zł, a cena na necie 200, także wzięłam i znowu zrobiłam interes życia 😜 -
Revolutionary wrote:
Powiem Wam, że jak patrzę że tyle z Was już w donoszonych, kilka siedzi już na bombie, to mnie taki smutek ogarnął. 🥺 Że zaraz się wszystkie rozpakujemy i nie będziemy tu pisać o naszych ciążowych tematach, nie będzie oczekujących czerwcówek już ... Głupie, wiem, ale co poradzić 🙈 To co, która się pisze na PART II za jakiś czas? 😄🙈
Ja się piszę 🙋♀️. Chciałabym max 2 letnia różnicę między bąbelkami 😆
Awokado kciuki! 🤞🤞🤞🤞🤞
Ja już po porannym pobieraniu, wizyty w poniedziałek i wtorek. Nie mogę się już doczekać, będzie ciąża donoszona I ciekawa jestem ile ta kruszynka zmasowała 😆Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Anabitt u nas są dzieci co dwa lata - tak wyszło - i to spoko różnica wg mnie, także polecam 😅
Co do randki: my nie mamy już możliwości wyjść gdzieś, zresztą mnie już męczy siedzenie w restauracjach i w aucie, ale w weekend się umówiliśmy, że zamówimy pizzę, żeby jeszcze fajnie spędzić dzień z dzieciakami, pogadać. Dla nas to luksusem są te ostatnie wieczory, jak obie dziewczyny śpią i już się nie budzą co chwila, bo wiemy dobrze, że za chwilę to się skończy, więc można powiedzieć, że każdy wieczór to randka jak można spokojnie pogadać i się pokręcić po domu bez dzieci, obejrzeć film xd
Karola baw się dobrze!Anabbit, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Przed chwilą podsłuchałam na tvnie, że niedługo urodzi się 1000 dziecko z rządowego programu invitro. Serio, program ruszył w czerwcu zeszłego roku i na dobrą sprawę po tych plus minus kilku miesiącach już prawie tysiąc dzieciaków na świecie, kosmos 🥹 a dopiero co ogłaszali, że się pierwsze urodziło 🫣 cieszę się, że tyle par miało i ma szansę skorzystać i cieszyć się swoim szczęściem ❤️ niedługo i my będziemy mieli zaszczyt dołączyć do tej "statystyki" rządowej 🍀
Gusia_, KarolaKinga, Anabbit, Anuncja, toja, Elza1234, CelinaJan, Blackapple, Luna30, Revolutionary , magdalena321, Kindziukowa, Alex_92, awokado 🥑, ezra lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣
-09/05 - 2956g 🧸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Revolutionary spokojnie, znajdą się tematy poporodowe na pewno, czerwcówki tak szybko aktywności nie wygaszą tak myślę 🤣
Co do randek to u nas już nie ma możliwości, nie wysiedziałabym w restauracji, ale może chociaż zdążę namówić męża zeby w weekend cos fajnego na wynos przywiózł 😅
Awokado, powodzenia na wizycie!
-
Wow, ta liczba robi wrażenie! Serio ♥️
Wgle kupiłam właśnie na tej promce z Newbie co ktoś wczoraj pisał takie boskie kapelusze dla dziewczynek na lato - dla małej do chusty, bo żadnego malutkiego nie mam po zimowych dzieciach - także dzięki za info 👌amoze lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Kurczę wiem że to normalna rzecz i takie życie ale nie gadajmy o takich rzeczach bo się teraz będziemy stresowały na sam koniec niepotrzebnie…
Ja już jak to przeczytałam to od rana oczywiście spadek humoru i już rozmyślam 😐
Też chciałabym już małą mieć przy sobie bo ten strach co tam w brzuchu się dzieje mnie czasami przerasta..
Jakie macie plany na dziś? Do mnie przyjeżdża mama z kuzynką, skoczymy może na jakieś małe zakupy i do pepco popatrzeć, muszę trochę myśli odgonić od tego samopoczucia. Netflix już mnie nudzi, książkę chciałam kupić jakąś fajną na te ostatnie 2 tygodnie do poczytania ale nic wartego mojego zainteresowania nie znalazłam, może macie do polecenia coś pozytywnego, nie jakieś romanse bo nie lubię ale coś fajnego luźnego do tzw. odmóżdżenia? ☺️
Ah wczoraj kupiłam karuzelę do łóżeczka, udało się złapać na OLX za 90 zł i jeszcze babeczka zaproponowała mi matę z pałąkiem za 70 zł, a cena na necie 200, także wzięłam i znowu zrobiłam interes życia 😜
Gratuluję udanych łowów!
Ja o 10 mam wizytę o urofizjo, a później się widzę z 2 koleżankami z pracy
Ostatnio się skończył festiwal filmów dokumentalnych Millenium Docs Against Gravity i teraz na ich stronie większość pozycji jest dostepna- mozna wypożyczać i oglądać sobie w domu. To mój ulubiony festiwal filmowyWczoraj obejrzałam o sukcesie płyty zespołu "Kury" Tymańskiego i to też taki fajny zapis alternatywnej sceny muzycznej lat '90 w Polsce, ale też w ogóle przypomnienie o tym kulturalnym fermencie, który się wtedy zadziewał
ale w ogóle polecam ten festiwal bardzo!
Szkodnik, trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:22
kasssia lubi tę wiadomość
-
CelinaJan, tak, sama jestem z 23😅powinnam z ok. 16, a nie spieszyło mi się.
U mnie dziś mój K. zabiera mnie na jedzenie, co prawda na wynos weźmiemy i kupię sobie jakieś wino bezalkoholowe, a jutro idziemy do kina także prawie jak randki 😅
Siedzenie całymi dniami samej w domu mnie dobija także miło ruszyć tyłek. Dla mnie wyprawa do lekarza to praktycznie jak święto.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Anabitt u nas są dzieci co dwa lata - tak wyszło - i to spoko różnica wg mnie, także polecam 😅
Co do randki: my nie mamy już możliwości wyjść gdzieś, zresztą mnie już męczy siedzenie w restauracjach i w aucie, ale w weekend się umówiliśmy, że zamówimy pizzę, żeby jeszcze fajnie spędzić dzień z dzieciakami, pogadać. Dla nas to luksusem są te ostatnie wieczory, jak obie dziewczyny śpią i już się nie budzą co chwila, bo wiemy dobrze, że za chwilę to się skończy, więc można powiedzieć, że każdy wieczór to randka jak można spokojnie pogadać i się pokręcić po domu bez dzieci, obejrzeć film xd
Karola baw się dobrze!
Haha no fakt, wolne wieczory to takie małe randki 🤣 chociaż mi już ostatnio wystarcza siły wieczorem tylko na leżenie i serial xD
Ja dziś lecę z młodą na zajęcia muzyczne. Mamy już tam obstawiają zakłady ile razy jeszcze się dotocze 🤣Gusia_ lubi tę wiadomość
-
amoze wrote:Przed chwilą podsłuchałam na tvnie, że niedługo urodzi się 1000 dziecko z rządowego programu invitro. Serio, program ruszył w czerwcu zeszłego roku i na dobrą sprawę po tych plus minus kilku miesiącach już prawie tysiąc dzieciaków na świecie, kosmos 🥹 a dopiero co ogłaszali, że się pierwsze urodziło 🫣 cieszę się, że tyle par miało i ma szansę skorzystać i cieszyć się swoim szczęściem ❤️ niedługo i my będziemy mieli zaszczyt dołączyć do tej "statystyki" rządowej 🍀
amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
A co do ostrego jedzonka i pizzy to właśnie taką wczoraj wciągnęłam po polecajce położnej i oprócz tego, że dobrze mi się po niej spało to nie zadziało się nic spektakularnego 😅 więc zaraz idę na targ szukać botwiny. Nagotuję sobie barszczu, może uda mi się kupić młode ziemniaki, ładny pęczek kopru i jajka i przynajmniej zjem sobie dziś obiad marzenie 😊👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
-27/12 - 195g 👶
-27/01 - 414g 👶
-26/02 - 834g 🌸
-27/03 - 1467g 🍀
-25/04 - 2417g 🐣