X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie przechodzę jakiś kryzys, męczy mnie to że nie mam jeszcze do końca spakowanej walizki, nawet do końca nie wiem czego nie mam, jakoś mnie to przerasta 🫣

Spoko, nie przejmuj się. Ja jeden wieczór przepłakałam dosłownie, siedziałam i łzy się lały, bo nie umiałam się spakować. Dwa dni później wstałam z taką energią, że torba została ogarnięta w godzine, lista z brakującymi rzeczami zrobiona, wszystko zamówione. W kilka dni byłam totalnie spakowana i od tamtej pory nie otwieram walizki, bo się boję że czegoś nie mam 😂 najwyżej mąż będzie kursował dom/apteka/szpital.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że ja zanim dołączyłam na to forum byłam przekonana, że poród trwa dzień/ dwa max? A czytając wszystkie wasze historie przeżywałam szok, że to może tyle czasu się rozkręcać 😆
    tak jak teraz, Szkodnik rodzi już z dwa tygodnie 😂 serio ja nie wiedziałam, że to możliwe. Znałam tylko takie historie porodowe “odeszły mi wody i urodziłam”.

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia cudowne wiadomości, wzruszyłam się na widok tej fotki 😍🥹🥹

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje ze szpitala 🫣 ale jeszcze nie rodzę.
    Byłam dzisiaj na wizycie u swojej dr, ciśnienie było 140, plus to, że mała nie przybrała w tydzień i dostałam skierowanie do szpitala. Pani dr się wystraszyła też moimi wymiotami, plus wcześniejszym ryzykiem preeklampsji.
    W szpitalu ciśnienie super bo nagle 120, przepływy też. Porobili badania krwi i moczu, USG. Szyjka skrócona ale dalej twarda, zamknięta. Powiedzieli, że jestem na takim etapie, że już raczej wyjdę stąd z małą. Tylko indukcja może trochę potrwać eh. Skurcze przy ruchach małej dochodziły do 80 ale podobno przy ruchach to normalne, jak się nie ruszała to zaledwie 40.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami w którym jesteś tygodniu? Przepraszam nie pamiętam, a nie masz stopki

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Przygodami w którym jesteś tygodniu? Przepraszam nie pamiętam, a nie masz stopki
    Dzisiaj, bo jest po północy równo 38 wg miesiączki, a wg terminu USG z pierwszych prenatalnych 38 i 6 dzień, ale mała jest cały czas drobna, więc moja dr liczy ten termin z miesiączki.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dzisiaj, bo jest po północy równo 38 wg miesiączki, a wg terminu USG z pierwszych prenatalnych 38 i 6 dzień, ale mała jest cały czas drobna, więc moja dr liczy ten termin z miesiączki.

A ile teraz waży według najnowszego USG?

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2614, a tydzień temu nawet jakoś parę gram więcej. Tu w szpitalu prawie tak samo zmierzyli ale mówią, że może być granica błedu. Z tymi pomiarami u mnie zawsze bywa różnie. Na różnych sprzętach też najczęściej inaczej wychodziło. Tylko, że dzisiaj wyszło im prawie to samo, jakby nie przybrała przez ten tydzień.

• Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    2614, a tydzień temu nawet jakoś parę gram więcej. Tu w szpitalu prawie tak samo zmierzyli ale mówią, że może być granica błedu. Z tymi pomiarami u mnie zawsze bywa różnie. Na różnych sprzętach też najczęściej inaczej wychodziło. Tylko, że dzisiaj wyszło im prawie to samo, jakby nie przybrała przez ten tydzień.
    Z tymi ich pomiarami to bajki można pisać 🤪🙄
    U mnie 2 tygodnie temu waga 3100 gram, tydzień temu w szpitalu usg z KTG i waga 2700 gram!! a wczoraj waga w szpitalu na tym samym sprzęcie tylko inny lekarz 3600 gram🤯🤯🤯
    Zwariować idzie, chyba prawie 1 kg w tydzień nie przybrał 🥴🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:25

przygodami66 lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶
    10.05 3100 gram 💙❤️

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w 2paku, coś się tam działo w nocy w podrzuszu po tym żelu, ale po Szkodnikowemu to przespałam 🤣🤣🤣.

Aktualnie lekkie bóle i brzuch jak Kamień

amoze, Elza1234, eeemakarena, Kkk77, Kindziukowa, ezra, Biedronka@, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dajesz nadzieję. Oby jednak się okazało, że mała jednak przyrosła, bo na USG nie widzą żeby mogłobyć coś nie tak.

Pierwsza nocka i spałam może z dwie h 🙃

Szkodnik jeju mnie pewnie to samo będzie czekać. Uparte te nasze dzieci hihi

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami to już daleko jesteś! Te pomiary to jak dziewczyny piszą: trochę trzeba z przymróżeniem oka. Będziesz miała maleństwo pewnie i tyle. Maleństwa są słodkie ❤️ spokojnego pobytu w szpitalu! Ciekawe czy coś będą Ci wgle proponować przez weekend poza obserwacją

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, mogę Ci napisać, że u mnie w szpitalu przed porodem wymierzyli jedna z dziewczynek na 2650g a urodziła się 2950 ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Przygodami to już daleko jesteś! Te pomiary to jak dziewczyny piszą: trochę trzeba z przymróżeniem oka. Będziesz miała maleństwo pewnie i tyle. Maleństwa są słodkie ❤️ spokojnego pobytu w szpitalu! Ciekawe czy coś będą Ci wgle proponować przez weekend poza obserwacją
    Gusia rozmawialam wczoraj z dr ze szpitala to powiedziały, wprost, że w weekend obserwacja. Po weekendzie decyzja lekarzy ale raczej zaczęcie indukcji, bo już ten etap, a u mnie powiedziały, że to może potrwać. Tyle dobrego, że mnie nie wybudziły w nocy, bo jakby mnie wybudziły tzn, że byłoby coś nie tak z wynikami z krwi i moczu.
    Gusia tak jak Biedronka dajesz nadzieję, że ona serio będzie poprostu malutka. No mam nadzieję, że nie mniejsza niż wg ich wyliczeń. My też z mężem byliśmy tacy mali więc oby.

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze piszecie dziewczyny o tych różnicach w pomiarze wagi bo ja się w czwartek tak zmartwiłam, a tak na prawdę po porodzie okaże się ile moj byczek waży, najważniejsze żeby był zdrowy a tuczyć go będę już po drugiej stronie brzucha 😅 dzis 37 tydzien! Doleżałam, jestem z siebie dumna 💪😁
    Przygodami, juz jesteście blisko, trzymam kciuki za spokojny pobyt w szpitalu i szybka akcję po weekendzie 🙂 Szkodnik, Twoj Witek chyba będzie najbardziej upartym forumowym dzieciaczkiem ale tez najbardziej wyczekiwanym 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:40

przygodami66, Elza1234, Werzol, CelinaJan, Alex_92, Klaudek11, awokado 🥑, Flubbershy, Revolutionary , ezra, Biedronka@, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Herbaciana....

• Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ciekawe jak Herbaciana....
    To samo pomyślałam.
    Yumi też ciągle milczy.
    Przygodami kciuki abyście szybko były razem z malutka, a przyrosty okazały się standardowym bledem pomiaru lub po prostu drobna córeczka 🩷

Ach ten nasz Szkodnikowy dwupak 😃 czy mamy wystosować petycję do Witolda żeby się raczył eksmitowac ? 🤭

U mnie jakieś bóle żeber po lewej stronie pod piersia się zaczely, zastanawiam się czy to mały, czy ki czort.

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
    🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja napiszę od siebie że u mnie granica błędu przy pierwszej córce to było 0,5 kg 😜😜
    Także nie ma co się martwić 😁

przygodami66, KarolaKinga, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wagą podobnie, w poniedziałek było 3250g, w czwartek 3000g xD
    Także tak
    Chryste, zjadłam na noc kostkę twarogu, nigdy mi nic nie było a tym razem tak mnie muliło, byłam bliska wymiotów, ale jakoś to przetrzymałam, pół nocy nie spałam
    O 11 mam powtórkę komunii chrześniaka, trzeba się powoli zacząć ogarniać …😵‍💫

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik może Witek myśli, że nie będzie Ci przeszkadzał jak śpisz 😅 złote dziecko

Przygodami kciuki za Was, spróbuj odpocząć przez weekend, a później przywitasz już swojego bobasa. Może u Ciebie się sprawdzi założenie balonika i wcale nie będzie szło tak długo 🥰

KarolaKinga, gratulacje 37 tygodnia! U nas też dzisiaj wybił 😊

przygodami66, KarolaKinga, CelinaJan, Alex_92, amoze, awokado 🥑, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: