CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
xSmerfetkax wrote:Ja właśnie przechodzę jakiś kryzys, męczy mnie to że nie mam jeszcze do końca spakowanej walizki, nawet do końca nie wiem czego nie mam, jakoś mnie to przerasta 🫣
Spoko, nie przejmuj się. Ja jeden wieczór przepłakałam dosłownie, siedziałam i łzy się lały, bo nie umiałam się spakować. Dwa dni później wstałam z taką energią, że torba została ogarnięta w godzine, lista z brakującymi rzeczami zrobiona, wszystko zamówione. W kilka dni byłam totalnie spakowana i od tamtej pory nie otwieram walizki, bo się boję że czegoś nie mam 😂 najwyżej mąż będzie kursował dom/apteka/szpital.xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Wiecie, że ja zanim dołączyłam na to forum byłam przekonana, że poród trwa dzień/ dwa max? A czytając wszystkie wasze historie przeżywałam szok, że to może tyle czasu się rozkręcać 😆
tak jak teraz, Szkodnik rodzi już z dwa tygodnie 😂 serio ja nie wiedziałam, że to możliwe. Znałam tylko takie historie porodowe “odeszły mi wody i urodziłam”. -
Ja się melduje ze szpitala 🫣 ale jeszcze nie rodzę.
Byłam dzisiaj na wizycie u swojej dr, ciśnienie było 140, plus to, że mała nie przybrała w tydzień i dostałam skierowanie do szpitala. Pani dr się wystraszyła też moimi wymiotami, plus wcześniejszym ryzykiem preeklampsji.
W szpitalu ciśnienie super bo nagle 120, przepływy też. Porobili badania krwi i moczu, USG. Szyjka skrócona ale dalej twarda, zamknięta. Powiedzieli, że jestem na takim etapie, że już raczej wyjdę stąd z małą. Tylko indukcja może trochę potrwać eh. Skurcze przy ruchach małej dochodziły do 80 ale podobno przy ruchach to normalne, jak się nie ruszała to zaledwie 40.
-
Anabbit wrote:Przygodami w którym jesteś tygodniu? Przepraszam nie pamiętam, a nie masz stopki
-
2614, a tydzień temu nawet jakoś parę gram więcej. Tu w szpitalu prawie tak samo zmierzyli ale mówią, że może być granica błedu. Z tymi pomiarami u mnie zawsze bywa różnie. Na różnych sprzętach też najczęściej inaczej wychodziło. Tylko, że dzisiaj wyszło im prawie to samo, jakby nie przybrała przez ten tydzień.
-
przygodami66 wrote:2614, a tydzień temu nawet jakoś parę gram więcej. Tu w szpitalu prawie tak samo zmierzyli ale mówią, że może być granica błedu. Z tymi pomiarami u mnie zawsze bywa różnie. Na różnych sprzętach też najczęściej inaczej wychodziło. Tylko, że dzisiaj wyszło im prawie to samo, jakby nie przybrała przez ten tydzień.
U mnie 2 tygodnie temu waga 3100 gram, tydzień temu w szpitalu usg z KTG i waga 2700 gram!! a wczoraj waga w szpitalu na tym samym sprzęcie tylko inny lekarz 3600 gram🤯🤯🤯
Zwariować idzie, chyba prawie 1 kg w tydzień nie przybrał 🥴🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:25
przygodami66 lubi tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Przygodami to już daleko jesteś! Te pomiary to jak dziewczyny piszą: trochę trzeba z przymróżeniem oka. Będziesz miała maleństwo pewnie i tyle. Maleństwa są słodkie ❤️ spokojnego pobytu w szpitalu! Ciekawe czy coś będą Ci wgle proponować przez weekend poza obserwacją
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Przygodami to już daleko jesteś! Te pomiary to jak dziewczyny piszą: trochę trzeba z przymróżeniem oka. Będziesz miała maleństwo pewnie i tyle. Maleństwa są słodkie ❤️ spokojnego pobytu w szpitalu! Ciekawe czy coś będą Ci wgle proponować przez weekend poza obserwacją
Gusia tak jak Biedronka dajesz nadzieję, że ona serio będzie poprostu malutka. No mam nadzieję, że nie mniejsza niż wg ich wyliczeń. My też z mężem byliśmy tacy mali więc oby. -
Dobrze ze piszecie dziewczyny o tych różnicach w pomiarze wagi bo ja się w czwartek tak zmartwiłam, a tak na prawdę po porodzie okaże się ile moj byczek waży, najważniejsze żeby był zdrowy a tuczyć go będę już po drugiej stronie brzucha 😅 dzis 37 tydzien! Doleżałam, jestem z siebie dumna 💪😁
Przygodami, juz jesteście blisko, trzymam kciuki za spokojny pobyt w szpitalu i szybka akcję po weekendzie 🙂 Szkodnik, Twoj Witek chyba będzie najbardziej upartym forumowym dzieciaczkiem ale tez najbardziej wyczekiwanym 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:40
przygodami66, Elza1234, Werzol, CelinaJan, Alex_92, Klaudek11, awokado 🥑, Flubbershy, Revolutionary , ezra, Biedronka@, Margareetka lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Ciekawe jak Herbaciana....
Yumi też ciągle milczy.
Przygodami kciuki abyście szybko były razem z malutka, a przyrosty okazały się standardowym bledem pomiaru lub po prostu drobna córeczka 🩷
Ach ten nasz Szkodnikowy dwupak 😃 czy mamy wystosować petycję do Witolda żeby się raczył eksmitowac ? 🤭
U mnie jakieś bóle żeber po lewej stronie pod piersia się zaczely, zastanawiam się czy to mały, czy ki czort.przygodami66 lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
U mnie z wagą podobnie, w poniedziałek było 3250g, w czwartek 3000g xD
Także tak
Chryste, zjadłam na noc kostkę twarogu, nigdy mi nic nie było a tym razem tak mnie muliło, byłam bliska wymiotów, ale jakoś to przetrzymałam, pół nocy nie spałam
O 11 mam powtórkę komunii chrześniaka, trzeba się powoli zacząć ogarniać …😵💫przygodami66 lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Szkodnik może Witek myśli, że nie będzie Ci przeszkadzał jak śpisz 😅 złote dziecko
Przygodami kciuki za Was, spróbuj odpocząć przez weekend, a później przywitasz już swojego bobasa. Może u Ciebie się sprawdzi założenie balonika i wcale nie będzie szło tak długo 🥰
KarolaKinga, gratulacje 37 tygodnia! U nas też dzisiaj wybił 😊przygodami66, KarolaKinga, CelinaJan, Alex_92, amoze, awokado 🥑, ezra lubią tę wiadomość