X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny, niezle sny. Ja nie pamietam totalnie snów ostatnio. Śpię dosłownie jak zabita. Budzę się raz na siku i dalej do spania, chyba że moje dziecko wtedy akurat skacze, to kilka minut zajmuje mi zaśnięcie.

Zbieram się właśnie do poradni szpitalnej, proszę o kciuki dla mojego chudzielca. Starałam się ją karmić intensywnie od poniedziałku, próbowałam nawet przekupić grillem, bo mamy zaproszenie od znajomych na grilla w weekend. Mam nadzieję, że przekonała ją wizja kaszanki i kiełbaski z grilla 😂

Nosa, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sny. Mi się właśnie ciagle śnią ludzie których nie bardzo chce widzieć..

Ja vinted ostatnio wlasnie sie zgodziłam obniżyć coś do 10 a potem ktos wybral dostawę która mam tak daleko do nadania ze musiałam anulować. Jeszcze dopiero po kupnie napisala ze chce mieć tą rzecz za 2 dni. Tak to bym wysłała po drodze przy okazji.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak ja coś wystawiam,to przeważnie kupują to ludzie ze Szwecji i nie negocjują cen😅

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, właśnie spotkałam swojego lekarza prowadzącego w szpitalu 😅😅😅 miałam już do niego nie iść, a teraz mnie zaprosił to może pójdę 😅

Mówił, że w tym szpitalu na neontologii lekarze lubią długo trzymać, ale jak puszczają to już napewno jest wszystko dobrze 😀

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę wy faza na pomidory. U mnie za to ogórek małosolny.. 😅

Ja dzisiaj walczę z przygotowaniem się na jutrzejszy zjazd na studiach. Ale tak baaardzo nie chce mi się jechać… Obiecałam sobie, że odhaczam ten weekend i te ostatnie półtora tygodnia już nie ruszam się z domu i staram się wypocząć, a od studiów się odcinam. Trudno, jak czegoś nawet nie zaliczę to wrzesień. Opieka nad Julkiem przez pierwsze tygodnie to dla mnie ważniejszy egzamin.

W niedziele 1 czerwca, przecież to już wręcz odliczanie dni, a nie tygodni. Mam wrażenie, że jakaś taka za spokojna jestem, ciekawe kiedy wejdzie panika. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja natomiast mogłabym nic nie jeść ostatnio. Totalnie nie mam apetytu 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Ja dzisiaj walczę z przygotowaniem się na jutrzejszy zjazd na studiach. Ale tak baaardzo nie chce mi się jechać… Obiecałam sobie, że odhaczam ten weekend i te ostatnie półtora tygodnia już nie ruszam się z domu i staram się wypocząć, a od studiów się odcinam. Trudno, jak czegoś nawet nie zaliczę to wrzesień. Opieka nad Julkiem przez pierwsze tygodnie to dla mnie ważniejszy egzamin.

W niedziele 1 czerwca, przecież to już wręcz odliczanie dni, a nie tygodni. Mam wrażenie, że jakaś taka za spokojna jestem, ciekawe kiedy wejdzie panika. 😅

Podziwiam, że jeszcze kiblujesz na uczelni, ja wprawdzie do pracy chodziłam długo, tylko na krótsze dniówki albo robiłam z domu, ale uczelnia to wyższy level skupienia 🤣

Weronka lubi tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Ja już zaznaczyłam, że nie podchodzę do egzaminów w sesji, wszystkie będę zdawać w terminie poprawkowym i tak mi poszli na rękę, że nawet jeśli nie zaliczę w tym wrześniu wszystkiego to będę mogła podejść jeszcze raz 🙂

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: 30 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodzież waży 2800,objawów porodu brak. Szyjka trzyma,rozwarcia nie ma.

kasssia, asiun, Gusia_, Anabbit, Elza1234, KarolaKinga, CelinaJan, Paulinaaa_, xSmerfetkax, Kkk77, Maj.a, Nosa, amoze, Werzol, Revolutionary , Anuncja, Margareetka, Alex_92, Kindziukowa, Moooniii, Lauraa, eeemakarena, Luna30 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas myślę czy dobrze robię biorąc 56 rozmiar do szpitala skoro mała już ma prawdopodobnie 3,5kg 😳 jak to się przekłada na te maluchy? Nie pamiętam jak to było z córką.. Cały czas gdzieś się łudzę że to jednak mega błąd pomiaru bo raczej niemożliwe żeby 2,5 tygodnia temu miała 2600/2800 a teraz w środę 3,5kg, fest rozbieżność…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    Mały ma ok. 2750g. Szyjka twarda i trzyma póki co.
    News‼️ Obrócił się główka w dół 😅🤣 kiedy nie wiem, ale byłam w szoku jak mi lekarz powiedział.
    Cesarka póki co odwołana, czekamy na samoistny rozwój sytuacji. Jak nie urodzę w ciągu 2 tyg to 13.06 wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 13:38

Anabbit, Blackapple, KarolaKinga, xSmerfetkax, Nosa, Elza1234, Tanashi, amoze, awokado 🥑, Werzol, Klaudek11, Revolutionary , asiun, Anuncja, Margareetka, Alex_92, Kindziukowa, Moooniii, Lauraa, eeemakarena, Luna30 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g
    🩺 30.05
    🏨 CC 11.06
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja jaka niespodzianka! Jak Ci z tym?

Karola super! 🤩

Magda taki bobas 3,5 kg to chyba normalnie nosi ubranka 56, moja mała niby też ma taka szacunkowa wagę na poród i nie biorę żadnych innych bo uważam, ze to bez sensu. Teraz moja przyjaciółka w lutym urodziła synka ponad 4 kg i też spokojnie chodził miesiąc w 56 ;)

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Maja jaka niespodzianka! Jak Ci z tym?

Karola super! 🤩

Magda taki bobas 3,5 kg to chyba normalnie nosi ubranka 56, moja mała niby też ma taka szacunkowa wagę na poród i nie biorę żadnych innych bo uważam, ze to bez sensu. Teraz moja przyjaciółka w lutym urodziła synka ponad 4 kg i też spokojnie chodził miesiąc w 56 ;)
    Póki co jestem jeszcze w szoku. Nie powiem, że nie.
    Dałam sobie na luz z przygotowaniem do porodu, bo będzie cc więc nie muszę tak ćwiczyć itp. A tu zonk
    Torbę muszę przepakować.

Jutro u mnie w mieście są dni otwarte porodówki. Chyba męża wyciągnę jeśli będzie miał wolne, by zobaczył sobie w razie czego szpital i wiedział co i gdzie.

Gusia_, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g
    🩺 30.05
    🏨 CC 11.06
    preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysprzątałam łazienki i kuchnię, zrobiłam pranie i powiem wam że czuję taką niemoc i ciągnięcie przy chodzeniu 🫣 mały siedź tam jeszcze w brzuszku, mama chce być czerwcówką 😅

Z przyjemnych rzeczy przyszedł hizero i wieczorem rozpocznę testowanie 👀🫢

Poleżę jeszcze z 15 minut i muszę się zbierać do rodziców bo dzisiaj robię tam obiad, ale pancakes więc liczę że pójdzie raz dwa ze smażeniem 😁

Jeżeli chodzi o apetyt, to u mnie dopisuje, ale ostatnio jeszcze bardziej niż zazwyczaj mogłabym jeść same słodycze 🫣 wczoraj po drodze ze sklepu wjechaliśmy do maka, bo stwierdziłam że przed porodem muszę zjeść jeszcze cheeseburgera i frytki 🫣 dieta ideał, jest się czym chwalić

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Smerfetka, nie przejmuj się. Nie jesz tego 3 razy dziennie od 8 miesięcy :)
    Duże te wasze dzieciaczki! Ciekawa jestem jak moja, jeszcze 2 dni i się dowiem.
    Póki co świdruje mi w pęcherzu nadal.
    Zamówiłam tego kindefkrafta Joy 2, domówię jeszcze porządny materac i spanie u dziadków mam ogarnięte.

Revolutionary , xSmerfetkax lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 30 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar 56 na 3,5 kg to i tak może być nawet luźnawy. Ja to mam 3 rodzaje rozmiaru 56... Biorę 3 zestawy ,mniejszy,większy i na zapas jakby się komu rzygnęło już po ubraniu.
    Fajnie by było jakby mała mi ważyła te 3 kg. Dziecko idealne,pakowne takie😅

Nie wiem czy nie zasłużyłam na miano dzbana roku. Miałam zanieść wymaz gbs do labu po wizycie a pojechałam z nim do domu. Dobrze ze mam blisko i lab był czynny bo bym narobiła....

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam sobie z ciekawości i mój krótki pobyt w szpitalu kosztował NFZ jakieś 2400 zł, to 1/3 całej sumy wpisów na moim koncie pacjenta od 2009 roku 🙈

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super 🙂

Maj.a co za niespodzianka! Ale ekstra 😄 a przygotowaniami się nie przejmuj, to jest tak jak Karola napisała, jak coś ma pęknąć to peknie niestety (jeśli o to Ci chodzi).

Smerfetka oj tam jak nie masz wyraźnych przeciwwskazań dietowych to cheesik raz na jakiś czas to nie zbrodnia! 🙂 A na pewno zrobił Ci przyjemność.

Maj.a, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dzisiaj ten nadweglan zamówiłam 😄 zacznę skromnie, od kilograma 🤭

Werzol lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a - ale bomba! Te dzieciaki to lubią plątać figle.

Maj.a lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ