CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow dziewczyny, niezle sny. Ja nie pamietam totalnie snów ostatnio. Śpię dosłownie jak zabita. Budzę się raz na siku i dalej do spania, chyba że moje dziecko wtedy akurat skacze, to kilka minut zajmuje mi zaśnięcie.
Zbieram się właśnie do poradni szpitalnej, proszę o kciuki dla mojego chudzielca. Starałam się ją karmić intensywnie od poniedziałku, próbowałam nawet przekupić grillem, bo mamy zaproszenie od znajomych na grilla w weekend. Mam nadzieję, że przekonała ją wizja kaszanki i kiełbaski z grilla 😂
Nosa, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ale sny. Mi się właśnie ciagle śnią ludzie których nie bardzo chce widzieć..
Ja vinted ostatnio wlasnie sie zgodziłam obniżyć coś do 10 a potem ktos wybral dostawę która mam tak daleko do nadania ze musiałam anulować. Jeszcze dopiero po kupnie napisala ze chce mieć tą rzecz za 2 dni. Tak to bym wysłała po drodze przy okazji. -
O nie, właśnie spotkałam swojego lekarza prowadzącego w szpitalu 😅😅😅 miałam już do niego nie iść, a teraz mnie zaprosił to może pójdę 😅
Mówił, że w tym szpitalu na neontologii lekarze lubią długo trzymać, ale jak puszczają to już napewno jest wszystko dobrze 😀 -
Widzę wy faza na pomidory. U mnie za to ogórek małosolny.. 😅
Ja dzisiaj walczę z przygotowaniem się na jutrzejszy zjazd na studiach. Ale tak baaardzo nie chce mi się jechać… Obiecałam sobie, że odhaczam ten weekend i te ostatnie półtora tygodnia już nie ruszam się z domu i staram się wypocząć, a od studiów się odcinam. Trudno, jak czegoś nawet nie zaliczę to wrzesień. Opieka nad Julkiem przez pierwsze tygodnie to dla mnie ważniejszy egzamin.
W niedziele 1 czerwca, przecież to już wręcz odliczanie dni, a nie tygodni. Mam wrażenie, że jakaś taka za spokojna jestem, ciekawe kiedy wejdzie panika. 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Widzę wy faza na pomidory. U mnie za to ogórek małosolny.. 😅
Ja dzisiaj walczę z przygotowaniem się na jutrzejszy zjazd na studiach. Ale tak baaardzo nie chce mi się jechać… Obiecałam sobie, że odhaczam ten weekend i te ostatnie półtora tygodnia już nie ruszam się z domu i staram się wypocząć, a od studiów się odcinam. Trudno, jak czegoś nawet nie zaliczę to wrzesień. Opieka nad Julkiem przez pierwsze tygodnie to dla mnie ważniejszy egzamin.
W niedziele 1 czerwca, przecież to już wręcz odliczanie dni, a nie tygodni. Mam wrażenie, że jakaś taka za spokojna jestem, ciekawe kiedy wejdzie panika. 😅
Podziwiam, że jeszcze kiblujesz na uczelni, ja wprawdzie do pracy chodziłam długo, tylko na krótsze dniówki albo robiłam z domu, ale uczelnia to wyższy level skupienia 🤣Weronka lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Widzę wy faza na pomidory. U mnie za to ogórek małosolny.. 😅
W niedziele 1 czerwca, przecież to już wręcz odliczanie dni, a nie tygodni. Mam wrażenie, że jakaś taka za spokojna jestem, ciekawe kiedy wejdzie panika. 😅 -
Młodzież waży 2800,objawów porodu brak. Szyjka trzyma,rozwarcia nie ma.
kasssia, asiun, Gusia_, Anabbit, Elza1234, KarolaKinga, CelinaJan, Paulinaaa_, xSmerfetkax, Kkk77, Maj.a, Nosa, amoze, Werzol, Revolutionary , Anuncja, Margareetka, Alex_92, Kindziukowa, Moooniii, Lauraa, eeemakarena, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Ja cały czas myślę czy dobrze robię biorąc 56 rozmiar do szpitala skoro mała już ma prawdopodobnie 3,5kg 😳 jak to się przekłada na te maluchy? Nie pamiętam jak to było z córką.. Cały czas gdzieś się łudzę że to jednak mega błąd pomiaru bo raczej niemożliwe żeby 2,5 tygodnia temu miała 2600/2800 a teraz w środę 3,5kg, fest rozbieżność…
-
Już po wizycie.
Mały ma ok. 2750g. Szyjka twarda i trzyma póki co.
News‼️ Obrócił się główka w dół 😅🤣 kiedy nie wiem, ale byłam w szoku jak mi lekarz powiedział.
Cesarka póki co odwołana, czekamy na samoistny rozwój sytuacji. Jak nie urodzę w ciągu 2 tyg to 13.06 wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 13:38
Anabbit, Blackapple, KarolaKinga, xSmerfetkax, Nosa, Elza1234, Tanashi, amoze, awokado 🥑, Werzol, Klaudek11, Revolutionary , asiun, Anuncja, Margareetka, Alex_92, Kindziukowa, Moooniii, Lauraa, eeemakarena, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Maja jaka niespodzianka! Jak Ci z tym?
Karola super! 🤩
Magda taki bobas 3,5 kg to chyba normalnie nosi ubranka 56, moja mała niby też ma taka szacunkowa wagę na poród i nie biorę żadnych innych bo uważam, ze to bez sensu. Teraz moja przyjaciółka w lutym urodziła synka ponad 4 kg i też spokojnie chodził miesiąc w 56magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Maja jaka niespodzianka! Jak Ci z tym?
Karola super! 🤩
Magda taki bobas 3,5 kg to chyba normalnie nosi ubranka 56, moja mała niby też ma taka szacunkowa wagę na poród i nie biorę żadnych innych bo uważam, ze to bez sensu. Teraz moja przyjaciółka w lutym urodziła synka ponad 4 kg i też spokojnie chodził miesiąc w 56
Dałam sobie na luz z przygotowaniem do porodu, bo będzie cc więc nie muszę tak ćwiczyć itp. A tu zonk
Torbę muszę przepakować.
Jutro u mnie w mieście są dni otwarte porodówki. Chyba męża wyciągnę jeśli będzie miał wolne, by zobaczył sobie w razie czego szpital i wiedział co i gdzie.Gusia_, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Wysprzątałam łazienki i kuchnię, zrobiłam pranie i powiem wam że czuję taką niemoc i ciągnięcie przy chodzeniu 🫣 mały siedź tam jeszcze w brzuszku, mama chce być czerwcówką 😅
Z przyjemnych rzeczy przyszedł hizero i wieczorem rozpocznę testowanie 👀🫢
Poleżę jeszcze z 15 minut i muszę się zbierać do rodziców bo dzisiaj robię tam obiad, ale pancakes więc liczę że pójdzie raz dwa ze smażeniem 😁
Jeżeli chodzi o apetyt, to u mnie dopisuje, ale ostatnio jeszcze bardziej niż zazwyczaj mogłabym jeść same słodycze 🫣 wczoraj po drodze ze sklepu wjechaliśmy do maka, bo stwierdziłam że przed porodem muszę zjeść jeszcze cheeseburgera i frytki 🫣 dieta ideał, jest się czym chwalić -
A tam Smerfetka, nie przejmuj się. Nie jesz tego 3 razy dziennie od 8 miesięcy
Duże te wasze dzieciaczki! Ciekawa jestem jak moja, jeszcze 2 dni i się dowiem.
Póki co świdruje mi w pęcherzu nadal.
Zamówiłam tego kindefkrafta Joy 2, domówię jeszcze porządny materac i spanie u dziadków mam ogarnięte.Revolutionary , xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Rozmiar 56 na 3,5 kg to i tak może być nawet luźnawy. Ja to mam 3 rodzaje rozmiaru 56... Biorę 3 zestawy ,mniejszy,większy i na zapas jakby się komu rzygnęło już po ubraniu.
Fajnie by było jakby mała mi ważyła te 3 kg. Dziecko idealne,pakowne takie😅
Nie wiem czy nie zasłużyłam na miano dzbana roku. Miałam zanieść wymaz gbs do labu po wizycie a pojechałam z nim do domu. Dobrze ze mam blisko i lab był czynny bo bym narobiła.... -
Karola super 🙂
Maj.a co za niespodzianka! Ale ekstra 😄 a przygotowaniami się nie przejmuj, to jest tak jak Karola napisała, jak coś ma pęknąć to peknie niestety (jeśli o to Ci chodzi).
Smerfetka oj tam jak nie masz wyraźnych przeciwwskazań dietowych to cheesik raz na jakiś czas to nie zbrodnia! 🙂 A na pewno zrobił Ci przyjemność.Maj.a, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Ja sobie dzisiaj ten nadweglan zamówiłam 😄 zacznę skromnie, od kilograma 🤭
Werzol lubi tę wiadomość