CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple wcześniej ten park tam koło szkoly rodzenia to był zarośnięty parking więc naprawdę dobry progres zrobił
Wybieramy się w poniedziałek na 16 na wertykalne👍👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:No to może będziemy miały jakąś synchronizację potem Gusia i Awokado xD ja już z tej frustracji wykonczylam moje 2.5 kg lodów xDD
Elza miła niespodzianka 👌🏼 dla nich też jak była drożdżówka z pieca 😏😏
Oj tak, wyszła pyszna, przez to że tak gorąco to mi wyszła z miski dzisiaj 🙈
Współczuję wam tych skurczy. Ja póki co uważam, że nie mam, ale zdecydowanie od kilku dni moje narządy nie mają już żadnego miejsca w środku. Boli mnie już wszystko a jeszcze z 3 tygodnie.. -
Elza to wyszłaś na perfekcyjne panią domu, 9 miesiąc ciąży a tutaj witasz ciepłymi drożdżówkami gości 😁👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Blackapple wcześniej ten park tam koło szkoly rodzenia to był zarośnięty parking więc naprawdę dobry progres zrobił
Wybieramy się w poniedziałek na 16 na wertykalne👍
Wiem, chodziłam tamtędy kiedyś do Studia figura i zawsze próbowałam sobie nie wybić zębów 😄
A to znowu na inną grupę mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 20:21
-
Cel95 wrote:Elza to wyszłaś na perfekcyjne panią domu, 9 miesiąc ciąży a tutaj witasz ciepłymi drożdżówkami gości 😁
Ale robiłam je tylko dlatego, że rodzice przyjeżdzają w niedziele do nas i chciałam dzisiaj upiec, żeby coś było do kawy.
A oni się odezwali dosłownie 15 min przed przyjazdem że wjadą także naprawdę dobrze się wstrzelili -
U mnie jeszcze do tych bóli krzyżowych od wczoraj doszło bolesne wbijanie się główki w krocze. Czułam to już kilka tygodni temu, ale teraz jest o wiele bardziej intensywnie, tak że momentami mam wrażenie, że Młoda też już próbuje wyjść i z główki uderza we wrota 😆 Ale uciska na wszystko tam na dole niemiłosiernie 🙈
-
Jesteśmy, cudem jesteśmy.
U mnie poród z tych masakrycznych.
Od 23.40 na porodówce, skurcze średnio co 3-4 minuty, zapis ktg ok, około 14 po nieudanej próbie czopkami podłączona została oksytocyna, przy kolejnym badaniu szyjki rozwarcie tylko na 4cm i w momencie kiedy położna mnie badała dostałam skurczu, odeszły zielone wody, mała nagle zjechała z tętnem do 90. Nie wiem kiedy na sali zaroiło się od ludzi, wody ze mnie tryskały cały czas, przyszedł lekarz i powiedział, że trzeba wykonać ratunkową cesarkę. Miałam 2 próby znieczulenia w kregoslup, skończyło się na znieczuleniu ogólnym, bo coś nie szło w kręgosłup. Mam trochę podrażnione gardło od rurki intubacyjnej, ale jest do przeżycia, rana ciągnie, skurcze są minimalne. Czuję tylko jak od czasu do pory się ze mnie leje tak jak podczas okresu; ale póki co mam lezec. Aniela urodziła się z wagą 4020g, 57cm, 9pkt Apgar o godzinie 15.45. Przez pierwszą godzinę musiała być monitorowana, później kangurował ją mój mąż, teraz leży obok mnie i zajada się mleczkiemserio, jestem mega wdzięczna za szybką decyzję o cc i że wszystko z nią jest dobrze. Jutro pochwalimy się fotką na grupie fb, dziś odpoczywamy
Nineq, Cel95, magdalena321, Nosa, Moooniii, Kindziukowa, awokado 🥑, Margareetka, kasssia, Biedronka@, Yumi, Maniaaa., Katikat, Revolutionary , Weronka lubią tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Amoze gratulacje zdrowej córeczki 🩷
Jezu dziewczyny, ile wy się namęczycie. Matko, większość tych naszych porodów jakieś takie skomplikowane, długie i traumatyczne wręcz.
Czy gdzieś mozna zaklepać sprawny, prosty i nieskomplikowany poród?
Chociaż patrząc na to, że nie miałam ani jednego skurczu przepowiadającego zaczynam wątpić, czy mój organizm będzie umiał sam rozpocząć poród … -
Amoze, wielkie gratulacje 💐
Najadłaś sie strachu, ale grunt, że jesteście całe i zdrowe, to najważniejsze w tym wszystkim👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Amoze dobrze że tak szybko zareagowali z tą cc 🫂 Super że wszystko dobrze z Anielką i jesteście całe i zdrowe. Gratulacje 🥳
Kawał babki z tego malucha 😊 -
Witamy Anielę! 🥳🩷 odpoczywajcie sobie i się poznajcie. Stresujaca historia, na szczęście z dobrym zakończeniem. Gratulujemy kolejnej dzielnej mamie!
U mnie na Pomorzu przeszła jakieś 3h temu szybka mocna burza z piorunami, ale szybko się rozpogodziło i powietrze znowu świeże 🙂