X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk faktycznie historia przerażająca. Ciężko się to czytało, więc nie chcę sobie nawet wyobrażać swojego poziomu zmęczenia i bezradności. Tak jak dziewczyny pisały, uważam, że powinnaś to zgłosić do ordynatora.
    Cieszę się, że z Tobą i synkiem wszystko dobrze. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, od trzech dni tak mnie dojeżdża alergia… swoich leków brać nie mogę w ciąży, inne dozwolone nie pomagają. Wystarczy, że otworzę okno i mam atak kichania na kilkanaście minut (serio nie przesadzam). Tak wiem, nie otwieraj okien, ale ciężko unikać jakiegokolwiek wyjścia z domu chociażby po chleb … 😣

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po patronazu. Witek 4140g 🙉🙈.

Elza1234, Blackapple, Kindziukowa, Moooniii, Werzol, Gusia_, Nosa, awokado 🥑, Truuskaawka, Maj.a, KarolaKinga, CelinaJan, Nineq, Anabbit, Flubbershy, Anuncja, kasssia, Margareetka, Klaudek11, xSmerfetkax, Biedronka@, Yumi, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Matka Ty w tych cyckach tyle produkujesz że on tak dobrze przymasowuje 😆😜
    Ale super że przybiera 🥰

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Koks ✌️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Koks ✌️

Karola kiedy Ty masz CC? Też 10.06?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk ale ciezka hostoria.. dlatego sie boje wywolywania.
    Przynajmniej juz wiem żeby się nie zgadzać na tak wczesne przebijanie wód.
    Anabbit wrote:
    Jezu dziewczyny, od trzech dni tak mnie dojeżdża alergia… swoich leków brać nie mogę w ciąży, inne dozwolone nie pomagają. Wystarczy, że otworzę okno
    i mam atak kichania na kilkanaście minut (serio nie przesadzam). Tak wiem, nie otwieraj okien, ale ciężko unikać jakiegokolwiek wyjścia z domu chociażby po chleb … 😣
    Oj czuje to też. Ja mam na zmianę katar i zapalenie spojowek i swędzenie oczu. Dopiero teraz znalazlam ze w shark tanku były naklejki na nos filtrujące alergeny i można sobie sprowadzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 16:58

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png

Wysłany: 6 czerwca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Karola kiedy Ty masz CC? Też 10.06?
    Przyjęcie 10. Cc nie wiem

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kk byłaś super dzielna, dobrze że to wszystko już za Wami, cieszcie się teraz sobą ❤️

Anabbit - jesteś pewna, że nie możesz brać swoich leków? Ja gdy miałam szczyt alergii i dusiłam się nocami, to alergolog powiedział, że ważniejsze jest to, żebym nie była niedotleniona, bo wtedy dziecko też jest i kazał mi brać leki sprzed ciąży, ginekolog się zgodził. Mówił, że w trzecim trymestrze temu maluchowi to już mało co może zaszkodzić - w pierwszym na pewno by nie ryzykował, ale na końcówce mogę je brać. Moja koleżanka ze szkoły rodzenia leciała na silnych lekach praktycznie od początku ciąży, bo bez nich była po prostu stale niedotleniona 🙄

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koks ✌️

Idzie na rekord :)

preg.png
  • Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dużo się działo , gratulacje dla wszystkich rozpakowanych , ja melduję się ze szpitala za wysokie ciśnienie 158/117 na wizycie mi dziś pokazało i Pani doktor kazała jechać na szpital . Zostanę już tu raczej do porodu :/ rozwarcie na centymetr może już się zacznie coś

• Moooniii Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie ciśnienie na końcówce jest niebezpieczne, więc dobrze że jesteś w szpitalu… trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 👍 😊 na kiedy masz termin??

Domcia897 lubi tę wiadomość

• Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moooniii wrote:
    Wysokie ciśnienie na końcówce jest niebezpieczne, więc dobrze że jesteś w szpitalu… trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 👍 😊 na kiedy masz termin??

Na 10 czerwca to juz tuż tuż :)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Cześć dziewczyny! Za cholerę Was chyba nie nadrobię, chociaż spróbuję w wolnej chwili 🙈 jak ktoś też zdążył urodzić to gratulacje, jak coś się rozkręca to trzymam kciuki za szczęśliwszy poród niż mój własny 🤣

Młody to Tymek, waży prawie 4,2kg, ma 56cm (rozkminiamy od wczoraj gdzie on się mieścił, ale przyznam, że miło mieć o 2/3 mniejszy brzuch xD) i urodził się o 17:03. I przepraszam cały Śląsk za wczorajszą burzę, obstawiam, że to przez to co działo się przez cały dzień u nas na porodówce XD

O matko. Wspolczuje:( I chyba zaczynam żałować że przeczytałam bo możliwe że też mnie czeka indukcja.
    A mierzyli cie dokładnie czy dasz radę urodzić duże dziecko ? Jaka szacowali wagę? Położna mi mówiła właśnie że duże dziecko jak nie schodzi w dół znaczy coś go blokuje. I robi się cc wtedy. Też mi się wydawało że ten pęcherz przy większym rozwarciu się przebija.

Pamiętajcie dziewczyny że na indukcję musicie się zgodzić. Ja rozważę czy wgl się zgodzić czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 18:25

• Anuncja Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, polubiłam, bo super, że jesteście już razem. Koszt niewyobrażalny - też bym to zgłosiła. Odpoczywaj, regeneruj się i ciesz Młodym, jesteś niesamowicie dzielna!

preg.png

Wysłany: 6 czerwca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy się nie przejadę dzisiaj na IP. Coś mi to dziecko milczy od kilku godzin. Coś się poruszała ok 12 i od tej pory ze 3 puknięcia czułam w długich odstępach. Ona zawsze tak szaleje a tu cisza...

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz Karola

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk jesteś mega dzielna, jeszcze raz gratulacje ❤️ ale ta historia Twojego porodu to mrozi krew w żyłach. Jak najbardziej według mnie też powinnaś to zgłosić ordynatorowi, że ambicje jakiejś lekarki prawie Was wykończyły.

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz!

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy się nie przejadę dzisiaj na IP. Coś mi to dziecko milczy od kilku godzin. Coś się poruszała ok 12 i od tej pory ze 3 puknięcia czułam w długich odstępach. Ona zawsze tak szaleje a tu cisza...

Jedź, lepiej pojechać pięć razy za dużo niż raz za mało

preg.png
‹‹ 1707 1708 1709 1710 1711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ