CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, to ty pisałaś o asymetrii w głowie, a nie całej głowy, coś źle zrozumiałam 😅 mam nadzieję że z tymi nerkami nic nie wyjdzie 🤞
Magda gratki 🥳🥳🥳doczekałaś się!
Biedronka moja pierwsza a była naświetlana chyba ze trzy doby. Potem jeszcze w pracowni neantologicznej też podejrzewali, ale się nie potwierdziło w badaniach.
U mnie po powrocie z przedszkola głównie siedzę z dzieckiem na rękach, jakiś dzień na przytulasy jej się zebrał 😅 dobrze że miałam zrobiony obiad z wczoraj I że udało mi się chociaż wstawić dwa prania. Udało mi się też umówić na usg bioderek na NFZ.Luna30, Majka92 lubią tę wiadomość
-
Kassia ona ma asymerie po wylewie i ułozeniową. Mam dwie na raz. A nerki to juz wyszło że ma chore. Nie wyleczą się cudownie. Teraz był neonatolog i patrząc na obraz tej głowy nie można mieć pewności że mała będzie w pełni sprawna. Może mieć upośledzenie. Nerki no też albo wada która nie będzie mieć wpływu albo będzie zatrzymywać mocz. Już mam powiedziane ze mam rok wyjęty z kalendarza wizytami u lekarzy. Trochę mam doła, że znowu na mnie trafiło.
-
Karola3xJ:D wrote:Kassia ona ma asymerie po wylewie i ułozeniową. Mam dwie na raz. A nerki to juz wyszło że ma chore. Nie wyleczą się cudownie. Teraz był neonatolog i patrząc na obraz tej głowy nie można mieć pewności że mała będzie w pełni sprawna. Może mieć upośledzenie. Nerki no też albo wada która nie będzie mieć wpływu albo będzie zatrzymywać mocz. Już mam powiedziane ze mam rok wyjęty z kalendarza wizytami u lekarzy. Trochę mam doła, że znowu na mnie trafiło.
Ale rozumiem twoje emocje i naprawdę mi przykro, że czeka was trudny rok obserwacji i wizyt lekarskich.
A jak z jedzeniem? Ruszyło coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 15:20
-
Karola3xJ:D wrote:Nic nie je. Kolejna osoba usiłuje ja nakarmić ale nie zjadła nic. Fizjo ja godzinę męczyła,romasowywala i nic
A siarę udało ci się jakoś jej podać? -
Elza1234 wrote:A tłumacza czymś ten brak odruchu? Wędzidełka? Jeszcze się nie przestawiła że jest na zewnątrz? Zgłodnieje zaraz zapewne bo moja już 24 h jak jest na świecie, wierzę że ruszy z kopyta
A siarę udało ci się jakoś jej podać? -
Karola3xJ:D wrote:Kassia ona ma asymerie po wylewie i ułozeniową. Mam dwie na raz. A nerki to juz wyszło że ma chore. Nie wyleczą się cudownie. Teraz był neonatolog i patrząc na obraz tej głowy nie można mieć pewności że mała będzie w pełni sprawna. Może mieć upośledzenie. Nerki no też albo wada która nie będzie mieć wpływu albo będzie zatrzymywać mocz. Już mam powiedziane ze mam rok wyjęty z kalendarza wizytami u lekarzy. Trochę mam doła, że znowu na mnie trafiło.
-
Karola, musi być dobrze, Mała ma silną Mamę która ruszy dla niej niebo i ziemię. Trzymamy wszyscy bardzo mocno kciuki za nią.
Elza1234 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U mnie Ktg prawidłowe, Usg ok wyszlo ok 3150g. Szyjka długa brak oznak, że poród może być zaraz. Mam przyjść za tydzień w 39tc i w poniedziałek 23go czyli w 40+0. 3.5h w sumie to zeszło, na szczęście jakas restauracja się otworzyła koło parkingu gdzie stajemy to przynajmniej coś szybko zjadłam..
Anuncja, KarolaKinga, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Od mojej siły tu nic nie zależy ale dzięki.
Magdalena321 żyjesz? -
Magda moje gratulacje! 💕
Karola a wam dużo zdrówka! I przede wszystkim dużo wsparcia
Biedronka co do żółtaczki była dzisiaj położna i stwierdziła że już po 😅 wiec szybko poszło, z moich obserwacji ciało już normalne delikatnie buźka żółta ale w porównaniu do synka jak się urodził to faktycznie zoltek z niej żaden 🤣
Byłam z dziewczyną na sali po porodzie urodziła dzień wcześniej przede mną i jak chcieli ją wypisać ( 48h po porodzie, ale ona chciała zostać ze względu na pomoc w laktacji ) to dziecko miało w normie żółtaczkę na następny dzień jak ona chciała już wyjść miało tak wysoką że musiała zostać kilka dni bo dziecko do naświetlania 😪 wam położna badała poziom na wizycie w domu?
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
kasssia wrote:I Tanashi jak tam?? Rodzisz? 😬
Mam cały czas jakieś skurcze, ale bez szału ogólnie. Albo się to rozbuja w nocy, albo przejdzie zupełnie. Jedyne co to widzę że po masażu brodawek łapie mnie skurcz, więc przynajmniej macica już wrażliwa na oksytocynę.
Magda gratulacje 💖
Elza1234, kasssia, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Od rana mnie nie było, a tu tyle się dzieje 😄
KarolaKinga kciuki za Was! Mam nadzieję że akcja szybko się rozkręciła i jesteście już po 😜
Awokado za Was też kciuki! Czyli te nasze szyjki jednak potrafią współpracować 😀
Tanashi, nie znałam tego hitu, musiałam włączyć 😅 ciekawe czy akcja się u Was zacznie wieczorem
Magdalena, super że jesteście już razem ❤️ dużo zdrówka i odpoczywajcie!
Karola, mam nadzieję że z tymi nerkami jednak nie wyjdzie tak źle… ja też miałam poszerzone ukm, nie wiem jak u takiego bobasa, ale pewnie trzeba będzie szukać przyczyny i naprawiać
Ja z rana miałam już myśli, że odwiedzamy izbę przyjęć, bo młoda miała lenia i mało się kręciła. Ale pojechałam załatwiać ostatnie urzędowe sprawy i po 12 już standardowo się rozkręciła, odetchnęłam z ulgą. I nie chce się pchać przed szereg, ale skoro odwiedziłam już dzisiaj urząd to w sumie więcej planów na ten tydzień nie mam 😄 czekam na pełnię 😅
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Ja na oddziale. Zrobili mi usg i ktg, pobrali krew i w sumie tyle. 🫠 I tak sobie teraz leżę.
Usg robiła mi jakaś obca pani doktor, wyszło jej 3300 g. Na ostatniej wizycie 19 maja lekarz mówił mi prawie 3 kg, więc no ciekawe. 😁
Nie wiem jeszcze która jadę jutro. Są zaplanowane 3 cesarki, mąż ma być na 8:15.
Obłożenie na oddziale duże. Pani doktor przyznała mi rację, że w pełnie jest dużo porodów. 😂 Sale są 2-osobowe z łazienką, więc całkiem przyjemnie. Teraz nie zostaje nic tylko spróbować przespać noc.Elza1234, Margareetka, Nosa, Anuncja, Yumi, Anabbit, amoze, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Magda gratulacje!!! 😍 Długaaaaśna dziewczyna!👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅