CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi to weź poczekaj do nocy, albo do jutra - zgadamy się na porodówce 😆 Dzisiaj już na oddziale mówili, że zawyżyli statystyki cesarek, bo łącznie było 5, więc nie wiem czy chce żeby u mnie się rozkręcało, bo z wagą dziecka i moją budową wolałabym żeby jednak nie mieli oporów przed cesarką ratującą życie. Ja nie wiem czy ta tasiemka cokolwiek mi da, jeśli ta szyjka taka uparta jest. Na ten moment po 8 godzinach lekko mnie ćmi na okres i raz na jakiś czas łapie mnie mrowiejący ból na całym brzuchu.
Magda gratulacje dla Was, odpoczywajcie 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:08
-
awokado 🥑 wrote:Tanashi to weź poczekaj do nocy, albo do jutra - zgadamy się na porodówce 😆 Dzisiaj już na oddziale mówili, że zawyżyli statystyki cesarek, bo łącznie było 5, więc nie wiem czy chce żeby u mnie się rozkręcało, bo z wagą dziecka i moją budową wolałabym żeby jednak nie mieli oporów przed cesarką ratującą życie. Ja nie wiem czy ta tasiemka cokolwiek mi da, jeśli ta szyjka taka uparta jest. Na ten moment po 8 godzinach lekko mnie ćmi na okres i raz na jakiś czas łapie mnie mrowiejący ból na całym brzuchu.
Magda gratulacje dla Was, odpoczywajcie 🩷
Awokado a kto tam dziś z lekarzy buszuje? -
Yumi wrote:Magda moje gratulacje! 💕
Karola a wam dużo zdrówka! I przede wszystkim dużo wsparcia
Biedronka co do żółtaczki była dzisiaj położna i stwierdziła że już po 😅 wiec szybko poszło, z moich obserwacji ciało już normalne delikatnie buźka żółta ale w porównaniu do synka jak się urodził to faktycznie zoltek z niej żaden 🤣
Byłam z dziewczyną na sali po porodzie urodziła dzień wcześniej przede mną i jak chcieli ją wypisać ( 48h po porodzie, ale ona chciała zostać ze względu na pomoc w laktacji ) to dziecko miało w normie żółtaczkę na następny dzień jak ona chciała już wyjść miało tak wysoką że musiała zostać kilka dni bo dziecko do naświetlania 😪 wam położna badała poziom na wizycie w domu?Luna30, Yumi lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Tanashi wrote:Awokado a kto tam dziś z lekarzy buszuje?
-
awokado 🥑 wrote:Na porodówce nie mam pojęcia, a nie wiem czy to ci sami co na patologii. Zresztą, tu na patologii spotkać lekarza graniczy z cudem 😆 Rano badała mnie rezydentka i Iwanicka
Rezydenci na pewno przeskakują, bo ten mój z poradni raz jest na porodówce, a raz na patologii xD więc tyle dobrze że jak jakiś miły rezydent jest to jest szansa na spotkanie go później 😅 ale fakt, spotkać lekarza na patologii dłużej niż 20 sekund to wyzwanie naprawdę xdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:35
-
Biedronka@ wrote:Tak, położna badała z klatki 11 a z głowy 15 wyszło,spada tylko frustruje mnie że tak wolno🙄
Oo to tej dziewczynie z sali z klatki wyszło 14 a z krwi dziecka 17 i lekarz powiedział że naświetlać trzeba. Oby u was szybko spadło 🥰
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Karola przykro mi bardzo, będę za Was trzymać kciuki.
Magda gratuluję
Ja po wizycie ostatniej u swojej prowadzącej (chyba, że będę mieć jakieś pytania/wątpliwosci to mogę jeszcze przyjść), za tydzień ktg w szpitalu + ew. za 2 tygodnie też, bo na razie się na poród nie zanosi, chociaż szyjka w końcu postanowiła się skracać (2.5 teraz ma, tydzień temu 3.4), ale nadal twarda i zamknięta, także no co lekarz to obyczaj, bo wy tu pisałyście, że już Wam nie sprawdzają szyjki na tym etapie.
Aha młody 2940 g, także ciśnie na razie po te 200 na tydzień nadal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 19:42
asiun, Elza1234, Gusia_, Margareetka, Werzol, Anuncja, amoze, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
-
asiun wrote:Jaki tu spokój, cisza jak nigdy 🙉🙉🙉.
Karola bardzo współczuję! Oby to wszystko udało się ogarnąć, wszystkie tu będziemy trzymały za Was mocno kciuki.
Może na porodówkach dziewczyny się udzielają 😃 Ciekawe czy ta nocka przyniesie nam bobasy -
Hej Dziewczyny, melduję ze obywatel Kacper urodzil się dzis o 14:55, zaskoczył wszystkich swoim rozmiarem bo wyrósł na 3520 g i 53 cm 😅 porod byl ekspresowy bo trwal 3h ale mial dość ciezki przebieg i zakończenie bo skończyło się poważnym szyciem krocza. Ale w życiu nie poczułam takiej ulgi jak wtedy kiedy go wyciągnęli i położyli mi na brzuchu. Wszystko działo sie tak intensywnie ze w ogole nie miałam czasu myślec o znieczuleniu i darłam sie w nieboglosy 😂 teraz odpoczywamy uczymy sie cyca łapać 🙂
Dziękujemy za kciuki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 21:20
Nosa, Moooniii, Elza1234, asiun, Anuncja, Truuskaawka, Klaudek11, Maj.a, xSmerfetkax, Nineq, Biedronka@, Kindziukowa, awokado 🥑, Anabbit, Lauraa, Margareetka, Gusia_, kasssia, Kkk77, CelinaJan, Werzol, Szarotka12, amoze, przygodami66, Cel95, Yumi, eeemakarena, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
-
Dobra no u mnie w skrócie 🤗
Moje CC trwało w sumie dość długo bo… Żeby dostać się do małej to musieli wyciąć zrosty i wgl porządek ze starymi bliznowcami zrobić bo było podobno nieźle i miałam bardzo zrostów i bliznowców. Jakoś ok 8.05 zaczęli ze znieczuleniem i skończyli dosłownie kilka minut przed 10.00 🫣 ogólnie CC jako sam zabieg to chyba najgorsze co może być, w sensie nie opisze mojego samopoczucia na początku ale powiem tyle że normalnie bałam się że umieram 🤣 to to zapamiętam na całe życie jednym słowem, pierwszego CC tak nie pamiętam.
Finalnie Hania ma 3600 g i 59 cm, aczkolwiek po porodzie zabrali ją na obserwację za kolor skóry i napięcie no i troszkę oddech.
Trafiła do mnie jakoś po 2/2,5h na salę pooperacyjną i tam już sobie leżałyśmy razem bo po obserwacji jest ok.
Od tego czasu jest ze mną juz na sali..
Jest to dziecko cycoholik (cos ma z tatusia) bo jak nie czuje ssania to płacz i lament, ledwo udało mi się teraz ją odłożyć i „odczepić”. Dostała tylko raz po porodzie od położnych 10 ml mm jak była na obserwacji rano i od tego czasu jest już na moich pustych cycach ale coś tam ciągnie widzę powoli 🤗
Pionizacja - super, wstałam bez problemów delikatnie i poszłam z położną umyć się przebrać, powiedziała że super to ogarnęłam te wstanie i cewnik mi ściągnie no i tym sposobem już wstaje sama, byłam siku teraz pierwszy raz po cewniku, na przeciwbólowych byłam do teraz bo skończyła się lać kroplówka teraz ale no ból i tak jest znośny.
Jedynie co moja lekarka była u mnie 2 razy sprawdzić jak tam samopoczucie i po całym cięciu opowiedzieć co i jak bo i poleca tego fizjo żeby pracować z blizną później 👍🏻
KarolaKinga, Nosa, Elza1234, asiun, Truuskaawka, Anuncja, Klaudek11, xSmerfetkax, awokado 🥑, Margareetka, amoze, Werzol, Cel95, Yumi, eeemakarena, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Weszłam zobaczyć co tam I proszę 😄 gratulacje KarolaKinga! Ekspres! 🥳🥳🥳🩵 odpoczywaj dzielna kobieto 🙂
Karola, ale się nawarstwiło u Was tych rzeczy 😒 czy to jest coś co można było wcześniej na usg odkryć? Może trzeba czasu i jutro to się nie potwierdzi? A jak z jedzeniem małej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 21:25
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
KarolaKinga - gratulacje !!! 🥳🥰
KarolaKinga lubi tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero