X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia gratulacje ❤️

Truskawka przepiękne zdjęcie 😍

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie trzymam bobo na rękach po karmieniu. To jest taki maly szkrab, że tylko rączki.
    Ma jakiś czujnik zamontowany jak odkładam ją do łóżka i itp 😄 matka kupiła materac ortopedyczny a ta śpi powyginana na moich rękach.

Zauważyłam, ze codziennie ma jakieś gazy -bączki. Położna mówi, że ok. Nie wiem czy to nie przez mój nawal w piersiach. Staram się przed karmieniem trochę odciągnąć ale nie zawsze się da bo ona jest niecierpliwa i jak już zdąży się rozpłakać to też nie mam czasu odciągnąć. Macie jakieś sposoby na nawał w piersiach? Jak to ustabilizować?

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnej to w szpitalu dostałam kartę w której miałam wpisać dla dziecka lekarza rodzinnego i położna. I to szpital ich powiadomił ale ja też do położnej zadzwoniłam, że już wyszłyśmy, a u lekarza rodzinnego mąż uzupełnił dane i zapisaliśmy się na pierwszą wizytę.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Właśnie sobie trzymam bobo na rękach po karmieniu. To jest taki maly szkrab, że tylko rączki.
    Ma jakiś czujnik zamontowany jak odkładam ją do łóżka i itp 😄 matka kupiła materac ortopedyczny a ta śpi powyginana na moich rękach.

Zauważyłam, ze codziennie ma jakieś gazy -bączki. Położna mówi, że ok. Nie wiem czy to nie przez mój nawal w piersiach. Staram się przed karmieniem trochę odciągnąć ale nie zawsze się da bo ona jest niecierpliwa i jak już zdąży się rozpłakać to też nie mam czasu odciągnąć. Macie jakieś sposoby na nawał w piersiach? Jak to ustabilizować?

Gazy mogą być jak nałyka się powietrza w trakcie jedzenia. Sprawdź czy jest dobrze przystawiania (cała brodawka w buzi, usta ",na rybkę", a na karmienie najlepiej dziecko nakładać - głowę trzymasz tę samą ręką od strony danej piersi, drugą podajesz brodawkę. Wtedy powinna dobrze chwycić i unikniesz łykania powietrza :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tanashi niby wszystko robię tak jak napisałaś i położna też sprawdzała ale zwrócę na to większą uwagę, pewnie jest coś jeszcze do dopracowania.

• Werzol Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia gratulacje! Dużo porodów miałyśmy 11 😀

Elza, daj sobie chwilę na odnalezienie w nowej sytuacji, do tej pory wykluczałaś rozpoczęcie porodu. Pomyśl ze może właśnie łatwiej pójdzie i będziesz miała bobasa obok 😉 Karola super podsumowała, tego życzę 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny aktualnie nie ma mnie w domu bo od weekendu mieszkam u rodziców żeby nie dojeżdżać z Bielska do Katowic codziennie, także położnej tu swojej nie mam. Teraz oglądałam to w lustrze i mama obejrzała to mówi że nie ma żadnego rozejścia ani dziury, że wygląda na to jakby w jednym miejscu rozszczelniła sie ta rana i po prostu z tego pociekło ale no tak konkretnie że myślałam że się sporo rozeszło..
    Jak zakleiłam i teraz zdjęłam to już teraz nic nie leci.

Muszę po prostu powoli chodzić i na spokojnie wszystko sobie wziąć bo strasznie się zapędziłam od tego piątku gonię non stop zero odpoczynku 🫤
    Magda może kup sobie te strupy na ranę i pozaklejaj trochę zeby się nie rozchodziła?

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami moj sposób na nawał to właśnie nie odciągać, bo to tylko go nakręca. O dziwo u mnie już bolesność się bardzo zmniejszyła, więc chyba mamy to za sobą 👌 na gazy możesz robić masaż brzuszka albo dać espumisan kropelki

Domcia gratuluję bobaska!

Moja właśnie zasnęła; więc ja też idę spać 😴

kasssia, Elza1234, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia gratulacje ❤️

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie - bez spektakularnych zmian. Co prawda szyjka znów nieco skrócona i wewnątrz "przepuszcza opuszek" no ale poza tym nic więcej się jakoś nie dzieje 🤷‍♀️Lekarka zbadała mnie trochę mocniej, tak że poczułam lekki dyskomfort, ale nie chciała też ostro dłubać, powiedziała, że nie jest zwolennikiem. No więc co, w piątek szpital na 10tą chyba że się coś jeszcze zadzieje do tego czasu, ale już chyba tracę na to nadzieje... 🙄

kasssia współczuję sytuacji ze starszą 😔🫂 Pewnie też nie łatwo jej się oswoić z nową sytuacją, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej 🫂

magdalena321 świetne wieści z tym pokojem 😍🙏 zawsze to inaczej jak będziecie razem 😍 A Ty uważaj więcej na siebie, jednak jesteś po operacji ☝️🫂

Nosa kciuki za postęp 🤞

Elza1234 Czyli jesteś tykającą bombką teraz 😄👀 bierz męża w obroty jak już możesz, wykorzystaj to chociaż na końcówce 😄A jak mała jest tak nisko to obniżył Ci się brzuch?
    A z tą niechęcią do kontaktu z ludźmi to ja mam dokładnie to samo, już mnie tak drażnią te wiadomości jak tam, co tam i rady od każdego, mam SERDECZNIE DOŚĆ, najchętniej na tą końcówkę wyrąbałabym na bezludną wyspę, no może tylko z mężem, jego akceptuje 😄

Co do nastroju do porodu - ja miałam wcześniej tak że jak zabolało jak na okres to miałam myśli "jeny przecież to będzie boleć x10000 mocniej, ja jednak nie chcę!" a teraz jak mnie tak zaboli to mam "dawać z tym! niech nak.rwia mocniej! miejmy to za sobą!" 🤣🤣 także widać czym bliżej końca tym bardziej się zmienia nastawienie 🙈

ezra, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    20.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary po brzuchu nie widzę jeszcze że jest niżej, ale aż mnie mrowi krocze od jej głowy. Pobudziłam ją bardzo tymi moimi emocjami, więc mam wrażenie że wkręca się tam jak korkociąg.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 no i jak odczucia podczas zdjemowania krążka? 😃

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Co do nastroju do porodu - ja miałam wcześniej tak że jak zabolało jak na okres to miałam myśli "jeny przecież to będzie boleć x10000 mocniej, ja jednak nie chcę!" a teraz jak mnie tak zaboli to mam "dawać z tym! niech nak.rwia mocniej! miejmy to za sobą!" 🤣🤣 także widać czym bliżej końca tym bardziej się zmienia nastawienie 🙈

Mam bardzo podobne nastawienie aktualnie 😅 jak zaczyna mnie boleć brzuch, czy w krzyżu to czekam na więcej 🤣

Dziś pół nocy dla odmiany nie śpię ze względu na kota, który ma ogromną potrzebę się przytulać i to najchętniej do brzucha. Chyba też już nie może się doczekać 😅

preg.png
‹‹ 1800 1801 1802 1803 1804
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ