X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Z miesiączki mam termin na dziś, a z USG I i II trymestru na 15.06, także lekarz trzyma się tego wcześniejszego.
    Nawet jakby się uprzeć na ten z miesiączki, to wypada równo dziś, a na poród się wciąż nie zapowiada 😣

A jak jest taka mała różnica to się nie patrzy jednak na ten z miesiączki?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U mnie był 3 poród a też jak mi odeszły wody 5 minut trzęsłam się ze stresu, bo dotarło do mnie, że nie ma odwrotu 😅 także nawet jak to nie do końca nowa sytuacja można dostać ataku paniki 🫣 na szczęście szybko mi się udało ogarnąć głowę i już potem było ok, pełną koncentracja
    Trochę to pocieszające.
    Dzisiaj już jestem spokojniejsza. Właśnie sobie segreguję rzeczy do torby do wózka i do koszyczków w przewijaku. I już widzę że w sumie mogę domówić jakieś płatki kosmetyczne itd bo chyba za mało tego wszystkiego kupiłam 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam może głupie pytanie, ale trochę nie wiem co tak w wózku wozić.
    Włożyłam sobie podkłady, pampersy, mokre ściereczki do tyłka, alantan, woreczki na pieluchy, pieluchy tetrowe i spf
    Coś wam się jeszcze przydaje?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też mi tak mówili. Ze jak jest mała różnica to patrzymy na termin z om i nie korygujemy go tym co usg pokazuje.

U mnie jest tydzień różnicy wiec trzymamy sie usg. Bo z om bym już była 9 dni po terminie a tak to tylko 2 dni poki co🤯🫣

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g.
    🏨 18.06. 3155g
    Czekamy🍼👶

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Tak też wyczytałam tu i na necie, ale zarówno lekarz prowadzący, jak i szpital ciągle patrzą na ten 15.06 🤷‍♀️

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Weronka - dobrze że piesek ogarnął emocje. My też się zastanawiamy jak nasz się będzie zachowywał, co prawda w poprzedniej rodzinie wychowywał się z dzieckiem, ale czy pamięta? On też ma tak że jak mamy gości to będzie cały dzień czuwał, a potem odsypia to dwa kolejne dni.
    Revolutionary- tak śmiałam się że przesilenie letnie biorę dla siebie na poród 😅
    Dziś mąż stwierdził że mam niżej brzuch trochę, ja też w sumie mam takie odczucie że zrobiła mi się przestrzeń pod biustem. To napieranie na kości łonowe są dość nieprzyjemne nie ukrywam.
    Mamy dzisiaj w planach ogarnąć w domu i iść na jakiś spacer bo rzeczywiście chłodniej jest, ale i tak przyjemnie.
    Moje ataki paniki już zniknęły, ogarnęłam głowę także jestem gotowa.
    Czasem sama siebie nie ogarniam, czekałam na to właściwie 4 lata a jak przychodzi co do czego to się boję
    Ja za to w rozsypce.. spanikowałam tym siedzeniem samej tak daleko na indukcji ze nie wiem co robić ze sobą.

Weronka ale sie dzieje po urodzeniu trochę mnie to przeraża..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Włożyłam sobie podkłady, pampersy, mokre ściereczki do tyłka, alantan, woreczki na pieluchy, pieluchy tetrowe i spf

Jak się gdzieś na dłużej wybierasz to jakieś ubranko na przebranie warto mieć :) bo czasem jakieś siku albo kupa przeleci 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:50

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Jak się gdzieś na dłużej wybierasz to jakieś ubranko na przebranie warto mieć :) bo czasem jakieś siku albo kupa przeleci 😅
    Racja, ale pewnie na początku to jednak będziemy krążyć po osiedlu.
    Ale zapamiętam, że w sumie ubranko ważna sprawa 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja za to w rozsypce.. spanikowałam tym siedzeniem samej tak daleko na indukcji ze nie wiem co robić ze sobą.

Weronka ale sie dzieje po urodzeniu trochę mnie to przeraża..
    Ech, te emocje są tak mega trudne :(
    Wcale Ci się nie dziwię że Ci ciężko..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zainspirowałam się i chyba też sobie dziś spakuje torbę do wózka. W takim razie muszę też zamówić jeszcze jeden krem pod pieluszkę, bo w sumie mam tylko do domu :D

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nadrobiłam was trochę i życzę wszystkim nierozpakowanym powodzenia i łatwego porodu ❤️ a dla tych które już mają bobasy przy sobie ogromne gratulacje, jesteśmy silne babki ❤️

My już od wczoraj jesteśmy z małym w domu. Największy problem u nas to chyba karmienie, mały często ma problem ze złapaniem brodawki i szybko się denerwuje, mnie mega stresuje to że nie widzę ile on faktycznie zjada jak już zacznie ssać i czy tam coś leci. Pokarm mam bo jak przyduszę i próbuje ściągnąć laktatorem to wszystko git, leci. Mamy ogromny problem z butelkami bo nie chce mu lecieć ani z aventa, ani z lovi mamafeel. Polecacie jakieś inne butelki z “łatwiejszymi” smoczkami? Może wyślę męża do apteki i spróbuję ściągać mleczko i dawkować mu z butelki żeby mieć jakąkolwiek kontrolę nad tym ile faktycznie zjada. A po drugie, ile taki maluch faktycznie powienien zjadać? 🫣🫣

Przepraszam ze ta wiadomość taka nieogarnięta, ale niestety wygląda on trochę tak jak ja teraz 😅🫣

amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Widziałam że przewijał się też temat majtek poporodowych, ja początkowo używałam tych wielorazowych siateczkowych z horizon, ale w sumie od chyba drugiej doby po porodzie używam jednorazowych z horizon i chyba nawet jestem bardziej zadowolona. 🤔

Jeżeli chodzi o krwawienie to pierwszy dzień wyglądał jak rzeź, ale teraz nie ma już tragedii.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka a to nie jest tak, że on je z cyce tyle ile potrzebuje? W sensie sam stymuluje nasz organizm do produkcji mleka w odpowiedniej ilości
    Bo jeśli tylko nie płaczę od razu po karmieniu, robi siku i kupę i zacznie wam przybierać na wadze to chyba nie trzeba pilnować objętości mleka zjadanego z cyca?
    Czy coś źle rozumiem?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ciuszki na zmianę dorzuć ;)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    O zainspirowałam się i chyba też sobie dziś spakuje torbę do wózka. W takim razie muszę też zamówić jeszcze jeden krem pod pieluszkę, bo w sumie mam tylko do domu :D
    To chyba była ostatnia rzecz do zrobienia jaka mi została. A że mąż poszedł sobie na rower to stwierdziłam, że w końcu to zrobię na spokojnie.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja nic więcej nie noszę, czasem jak gdzieś dłużej idziemy to butelka mm albo moje w termicznych reklamówkach.

XSmerfetkax u Was 3 doba? Ja dawałam z butelki ok. 20-30 ml jak dobrze pamiętam 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:25

Elza1234, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Hej dziewczyny! Nadrobiłam was trochę i życzę wszystkim nierozpakowanym powodzenia i łatwego porodu ❤️ a dla tych które już mają bobasy przy sobie ogromne gratulacje, jesteśmy silne babki ❤️

My już od wczoraj jesteśmy z małym w domu. Największy problem u nas to chyba karmienie, mały często ma problem ze złapaniem brodawki i szybko się denerwuje, mnie mega stresuje to że nie widzę ile on faktycznie zjada jak już zacznie ssać i czy tam coś leci. Pokarm mam bo jak przyduszę i próbuje ściągnąć laktatorem to wszystko git, leci. Mamy ogromny problem z butelkami bo nie chce mu lecieć ani z aventa, ani z lovi mamafeel. Polecacie jakieś inne butelki z “łatwiejszymi” smoczkami? Może wyślę męża do apteki i spróbuję ściągać mleczko i dawkować mu z butelki żeby mieć jakąkolwiek kontrolę nad tym ile faktycznie zjada. A po drugie, ile taki maluch faktycznie powienien zjadać? 🫣🫣

Przepraszam ze ta wiadomość taka nieogarnięta, ale niestety wygląda on trochę tak jak ja teraz 😅🫣

Jeśli przybiera prawidłowo, robi siku i kupę to nie ma sensu tego kontrolować. Laktator zawsze ściągnie mniej niż dziecko :) będziesz go regularnie przystawiać to położna skontroluje czy przybiera prawidłowo. A podajesz mu brodawkę czy czekasz aż sam złapie? Takiego malucha najlepiej nakładać na pierś, łapiesz go za główkę od tyłu ręką od tej piersi, którą chcesz karmić, a drugą lekko sciskasz brodawkę i w taki sposób podajesz mu do otwartej buzi, wtedy zassie całą. Jak masz problem żeby dobrze otworzył buzię, to podsun mu najpierw brodawkę pod nos, poczuje zapach to otworzy i wtedy brodawka cyk do buzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:40

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mi się wydawało, że mam mocny zapas i wacików bawełnianych i gazików jałowych, ale zamówienia z allegro przychodzą na drugi/ trzeci dzień, więc na luzie uzupełnisz sobie zapasy 😀 w sumie dobrze że mówicie o pakowaniu torby do wózka, przecież mogę jej też używać na wizyty lekarskie czy później rodzinne, nie tylko do wózka 😅 więc sobie spakuje, żeby po prostu stała w gotowości do wzięcia. Wczoraj pieluchy wrzucałam luzem do mojej torby płóciennej ale chciałam to jakoś wydzielić

Nasz pies obwąchał małą dopiero wczoraj, wróciliśmy tak późno ze szpitala, ze nie miałam do tego głowy, a kolejne dni chodziłam marząc o drzemkach. Jak mała była wczoraj w foteliku to wykorzystaliśmy okazję i był zainteresowany, bez stresów, mam nadzieję że nic się nie zmieni

Weronka, dobrze ze zadziałaliście i udało się znaleźć “znośny” termin wizyty. Sprawdzajcie i badajcie ile jesteście w stanie. My dodatkowo dostaliśmy skierowanie na USG brzuszka, bo mówiłam pediatrze o tym przelewaniu w brzuszku i krwi z pochwy, mimo ze mówiła ze wyglada na hormonalne to było na tyle intensywne że lepiej sprawdzić

Nosa, powodzenia! Trzymamy kciuki!

Dzisiaj pierwsza noc kiedy pomyślałam, żeby mąż wstał, ogarnął młodą i podał mi ją na jedno karmienie do łóżka. No inny level wyspania jak mogłam dalej leżakować. Wstałam i nie marzę o tym żeby położyć się znowu 😅

age.png
  • Domcia897 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Domcia gratulacje! Dużo porodów miałyśmy 11 😀

Elza, daj sobie chwilę na odnalezienie w nowej sytuacji, do tej pory wykluczałaś rozpoczęcie porodu. Pomyśl ze może właśnie łatwiej pójdzie i będziesz miała bobasa obok 😉 Karola super podsumowała, tego życzę 😅
    Była truskawkowa pełnia a ja np.cala ciąże jadłam po 1 kg truskawek :) nie mogłam się opamiętać i urodzony w pełnię truskawkowego księżyca ;p

Werzol lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol po prostu poroznosilam sobie rzeczy i właściwie w szufladzie niektórych nie mam już w zapasie 😅 ale masz rację, smart allegro działa ekspresowo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:45

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ