X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używa któraś witaminy d vigantol?

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny używa któraś witaminy d vigantol?
    Szkodnik pisała. Ja zacznę jak wykończę co mam.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Powiem szczerze ja też się bałam wszystkiego, opieki nad dzieckiem, że będę nieprzytomna. A jakoś nie. Opieka jakoś przyszła sama, to się chyba faktycznie czuje. A zmęczenia nie czuje, to mnie bardziej dziwi, ale no w sumie Julek budzi się w nocy tylko 2 razy - po 1:00 i po 4:00 z czego tą pobudkę po 1:00 ogarnia mąż. W dzień w sumie też cały czas śpi z przerwami na jedzenie to mogę sobie porobić. Oby tak zostało. 😂

Jeśli chodzi o te wszystkie telefony i ogarnięcie wizyt, nie będę ściemniać - mąż stanął na wysokości zadania. Ja co zawsze taka zorganizowana i ogarnięta w takich sprawach mam jakąś mgłę mózgową teraz i się jąkam od tego porodu. 😂

Więc no… jeśli ja z mężem sobie poradziłam, a byliśmy zieloni we wszystkim (nawet szkoły rodzenia nie skończyliśmy oglądać) to i Ty sobie poradzisz z tym wszystkim z pomocą partnera. Grunt to rozmawiać o tym, co sprawia nam trudność i się wzajemnie uzupełniać. 😊
    Mam nadzieję że tylko panikuje przed porodem 😀 jakos na pewno sobie poradzimy ale obsrane gatki mam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja mam parasolkę, ale tak mnie wkurwia, że kupiłam tą osłonę zakładaną. Parasolka się przekrzywia, odkręca i ostatnio to kocem przykrywałam częściowo gondolę z dziurami na powietrze.
    I polecam jak nie ma przy wózku, folie przeciwdeszczowa. Nas ostatnio złapał delikatny deszcz i się przydała.
    Oo dzięki za info…faktycznie nie ma folii przeciwdeszczowej to od razu zamówię.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Szkodnik pisała. Ja zacznę jak wykończę co mam.

Bo zgłupiałam przy dawkowaniu, 1 kropelka nie? 🫣👀

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Bo zgłupiałam przy dawkowaniu, 1 kropelka nie? 🫣👀
    Tak👍

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    A ja już myślałam że się z tym problemem pożegnałam a tu dupa, obudziłam się z zastojem w cycku, Ale to takim że nie mogę tego od rana ściągnąć. Dzień wyciągnięty z życia bo tak boli, że nie jestem w stanie nic zrobić
    Dostaw dziecko pod takim kątem zeby brodę miało od zastoju. Najpierw rozgrzej troche piers np pod prysznicem albo okładem w tym miejscu i dostaw dziecko jak najszybciej. Możesz zrobić tak ,że dziecko lezy na łóżku a Ty na czworaka się nad nim ustawiasz z cyckiem tak,żeby tez zastój ustawić. Ja zawsze mam wrazenie ,ze zamieniam sie w sukę jak tak karmię🤣Mało wygodne ale czasem nie da się inaczej jak to jest w jakimś głupim miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 13:54

event.png

Wysłany: 19 czerwca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Mam nadzieję że tylko panikuje przed porodem 😀 jakos na pewno sobie poradzimy ale obsrane gatki mam
    Ogarnięcie nawet jak będziecie kaleczyć na początku. Nie martw się. To nic trudnego,trzeba tylko być dobrym obserwatorem i trochę detektywem . Pierwsze lepsze gamonie dają radę dziecko utrzymać przy życiu to para ogarniętych,dorosłych ludzi da radę z palcem w tyłku. Trzeba się tylko rozkręcić.

Zapomnialam Wam pisać, ze h&m ma mega promki. Przez to nasze latanie zaliczyłam 3 sklepy i nas obkupiłam za grosze. Było nawet pewno staników (2 szt za 30 zl) i topów do karmienia,kupiłam też 2 pary szortów z pasem ciążowym (po 24 zł za jedne) żeby karmić w tym na dworze bo jednak jak daje bluzkę do góry to też bebzol pozostaje zakryty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 14:02

Anabbit, Elza1234, xSmerfetkax, Margareetka, Katikat, Werzol, Werzol, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga my mamy lionelo timon i na ten moment to nasz najlepszy zakup. Jeździmy nim po całym domu, wyjeżdżamy na taras, no sprawdza się serio.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, przepraszam za brak aktywności, ale od czasu porodu nie wiem jak się nazywam. Jesteśmy nadal w szpitalu i plan był taki że jutro wychodzimy.

Nadrobiłam Was - Katikat trzymam mocno kciuki za Twoją indukcję, u nas było tak że część dziewczyn nawet oksy dostawała na patologii, więc przez kilka godzin leżało się na płaskiej leżance i dostawało wlew… dopiero przy aktywnej akcji zabierali na porodówkę i tam mąż mógł dojechać, dramat 🫠 Elza mocno wyczekujemy naszej imienniczki, Gabryśki to fajne dziewuchy 😎 Weronka - poruszyłaś temat, którego bardzo się boję, czyli pies i dziecko. Niby się dużo edukowaliśmy, staraliśmy jakoś przygotować naszą psinę na nowego członka rodziny, ale jednak nie ma mnie już prawie 2 tygodnie w domu, mąż bywa tam sporadycznie, masa znajomych i rodziny przyjeżdża żeby ją nakarmić i wybiegać, więc dla niej to ogromny stres i mocno się boję, jak zareaguje na nasz powrót.

Młoda miała usg brzuszka (w ciąży już wyszła torbiel jajnika) i główki. Okazało się że torbieli w jajnikach ma sporo, ale wszystkie malutkie, do tego jedna torbielka w głowie - podobno nie jest niebezpieczna i dużo dzieci się z nią rodzi, ale no wiecie i tak stresik jest gdy się coś takiego słyszy… musimy zostać minimum do jutra by skonsultować te jajniki z panią ginekolog.

Natomiast ja mam problem z nogami po cesarce 😕 Wróciło mi czucie, mogę nimi normalnie ruszać, ale nie mam ich świadomości - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Ogólnie gdy nie patrzę na swoje nogi to nie wiem co się z nimi dzieje, nie umiem określić w jakiej stoję pozycji, dopóki nie spojrzę w dół. Jeśli do jutra się nie zmieni, to mam mieć jeszcze konsultacje neurologiczną.

Jeszcze wam powiem, że nie spodziewałam się że karmienie piersią jest takie trudne. W pierwszych przystawieniach córa strasznie mnie pogryzła i pomimo konsultacji z cdl na oddziale, to i tak każde karmienie to dla mnie płacz i jęk bólu. Dostawimy się podobno dobrze (tak jak Tanashi opisujesz) ale młoda ma super mocny odruch ssania i pierwsze pociągnięcia są straszliwie bolesne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 14:45

ezra lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 czerwca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado na moją małą cdl mowiła ,że jest jak rekin. Ona tez tego cycka zasysa byle jak,byle szybko i mocno,aż gwiazdki widzę a palce stóp wywija mi z bólu. Kompresy multi mam pomagają,dzieki temu te sutki nie są takie spękane. Poprzednim razem mialam mega problem ,teraz jest lepiej i to chyba dzięki temu dbaniu o sutki przez ostanie 3 miesiące i tym kompresom.

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie używam nałogowo tych kompresów multimam i lanoliny. Cdl mówiła jeszcze żeby mlekiem sobie smarować brodawki i wietrzyć, więc całymi dniami siedzę w tej sali jak Rejtan 😂 Dzisiaj laktacja mi się ładnie rozkręciła i leci ze mnie jak z kranu, więc wierzę że zaraz nie będzie potrzeby tak silnego ssania

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado ja myślę, że też skóra musi się po prostu przyzwyczaić, że jest bobas - jeśli dobrze przystawiasz.

U nas karmienie to bajka. Mam wrażenie, że moje ciało wszystko pamięta 😅 nic nie boli, nie wyciągnęłam jeszcze ani kompresów ani lanoliny ani laktatora. Oby tak zostało. Jednak te 3 lata kp robią swoje i to już jest zupełnie inaczej niż przy pierwszym dziecku, gdzie też miałam zastoje, ranki itd. Także znam ten ból, ale mogę dać nadzieję, że potem jest łatwiej :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Właśnie używam nałogowo tych kompresów multimam i lanoliny. Cdl mówiła jeszcze żeby mlekiem sobie smarować brodawki i wietrzyć, więc całymi dniami siedzę w tej sali jak Rejtan 😂 Dzisiaj laktacja mi się ładnie rozkręciła i leci ze mnie jak z kranu, więc wierzę że zaraz nie będzie potrzeby tak silnego ssania
    Od multimam poza kompresami jest jeszcze taki krem/balsam - coś jak te kompresy tylko bardziej wydajne, koleżanka mi polecała. Ona mówiła że leciała właśnie kompres, potem jak trochę był suchy to ta maść i potem lanolina, bo też jej dzieciak szarpał te suty jak Reksio szynkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 19 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Gusią! Awokado jeszcze 3 lata,dwójka dzieci i będzie łatwiej 😅 ale serio te cycki pamiętają kp

Elza1234, Gusia_ lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado gdzieś mnie kiedyś zaatakował filmik ze te pierwsze przystawienia właśnie moga być tak mocno bolesne ale mija to po paru tygodniach. Wspolczuje ze jeszcze te torbiele i nogi.. ciągle cos bidulko

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię sobie później, chciałam tylko dać update, że oksytocyna działa i mamy już 6cm rozwarcia. Wkrótce przebija pęcherz, bo jest taki wypukły już, spodziewam się finału jeszcze dziś 🙂

Anabbit, asiun, Gusia_, Blackapple, Anuncja, xSmerfetkax, Weronka, Revolutionary , Elza1234, awokado 🥑, przygodami66, Nineq, Klaudek11, Katikat, Paulinaaa_, Lauraa, Biedronka@, Kindziukowa, Maj.a, Natalia1992, amoze, Moooniii, Werzol, Truuskaawka, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa czekamy na maleństwo ♥️♥️♥️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 19 czerwca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa kciuki!

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, dasz radę ! Trzymamy kciuki !♥️♥️♥️

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ