X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używa któraś witaminy d vigantol?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny używa któraś witaminy d vigantol?
    Szkodnik pisała. Ja zacznę jak wykończę co mam.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Powiem szczerze ja też się bałam wszystkiego, opieki nad dzieckiem, że będę nieprzytomna. A jakoś nie. Opieka jakoś przyszła sama, to się chyba faktycznie czuje. A zmęczenia nie czuje, to mnie bardziej dziwi, ale no w sumie Julek budzi się w nocy tylko 2 razy - po 1:00 i po 4:00 z czego tą pobudkę po 1:00 ogarnia mąż. W dzień w sumie też cały czas śpi z przerwami na jedzenie to mogę sobie porobić. Oby tak zostało. 😂

Jeśli chodzi o te wszystkie telefony i ogarnięcie wizyt, nie będę ściemniać - mąż stanął na wysokości zadania. Ja co zawsze taka zorganizowana i ogarnięta w takich sprawach mam jakąś mgłę mózgową teraz i się jąkam od tego porodu. 😂

Więc no… jeśli ja z mężem sobie poradziłam, a byliśmy zieloni we wszystkim (nawet szkoły rodzenia nie skończyliśmy oglądać) to i Ty sobie poradzisz z tym wszystkim z pomocą partnera. Grunt to rozmawiać o tym, co sprawia nam trudność i się wzajemnie uzupełniać. 😊
    Mam nadzieję że tylko panikuje przed porodem 😀 jakos na pewno sobie poradzimy ale obsrane gatki mam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja mam parasolkę, ale tak mnie wkurwia, że kupiłam tą osłonę zakładaną. Parasolka się przekrzywia, odkręca i ostatnio to kocem przykrywałam częściowo gondolę z dziurami na powietrze.
    I polecam jak nie ma przy wózku, folie przeciwdeszczowa. Nas ostatnio złapał delikatny deszcz i się przydała.
    Oo dzięki za info…faktycznie nie ma folii przeciwdeszczowej to od razu zamówię.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Szkodnik pisała. Ja zacznę jak wykończę co mam.

Bo zgłupiałam przy dawkowaniu, 1 kropelka nie? 🫣👀

SZKODNIK lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Bo zgłupiałam przy dawkowaniu, 1 kropelka nie? 🫣👀
    Tak👍

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    A ja już myślałam że się z tym problemem pożegnałam a tu dupa, obudziłam się z zastojem w cycku, Ale to takim że nie mogę tego od rana ściągnąć. Dzień wyciągnięty z życia bo tak boli, że nie jestem w stanie nic zrobić
    Dostaw dziecko pod takim kątem zeby brodę miało od zastoju. Najpierw rozgrzej troche piers np pod prysznicem albo okładem w tym miejscu i dostaw dziecko jak najszybciej. Możesz zrobić tak ,że dziecko lezy na łóżku a Ty na czworaka się nad nim ustawiasz z cyckiem tak,żeby tez zastój ustawić. Ja zawsze mam wrazenie ,ze zamieniam sie w sukę jak tak karmię🤣Mało wygodne ale czasem nie da się inaczej jak to jest w jakimś głupim miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 13:54

event.png

Wysłany: 19 czerwca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Mam nadzieję że tylko panikuje przed porodem 😀 jakos na pewno sobie poradzimy ale obsrane gatki mam
    Ogarnięcie nawet jak będziecie kaleczyć na początku. Nie martw się. To nic trudnego,trzeba tylko być dobrym obserwatorem i trochę detektywem . Pierwsze lepsze gamonie dają radę dziecko utrzymać przy życiu to para ogarniętych,dorosłych ludzi da radę z palcem w tyłku. Trzeba się tylko rozkręcić.

Zapomnialam Wam pisać, ze h&m ma mega promki. Przez to nasze latanie zaliczyłam 3 sklepy i nas obkupiłam za grosze. Było nawet pewno staników (2 szt za 30 zl) i topów do karmienia,kupiłam też 2 pary szortów z pasem ciążowym (po 24 zł za jedne) żeby karmić w tym na dworze bo jednak jak daje bluzkę do góry to też bebzol pozostaje zakryty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 14:02

Anabbit, Elza1234, xSmerfetkax, Margareetka, Katikat, Werzol, Werzol, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga my mamy lionelo timon i na ten moment to nasz najlepszy zakup. Jeździmy nim po całym domu, wyjeżdżamy na taras, no sprawdza się serio.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, przepraszam za brak aktywności, ale od czasu porodu nie wiem jak się nazywam. Jesteśmy nadal w szpitalu i plan był taki że jutro wychodzimy.

Nadrobiłam Was - Katikat trzymam mocno kciuki za Twoją indukcję, u nas było tak że część dziewczyn nawet oksy dostawała na patologii, więc przez kilka godzin leżało się na płaskiej leżance i dostawało wlew… dopiero przy aktywnej akcji zabierali na porodówkę i tam mąż mógł dojechać, dramat 🫠 Elza mocno wyczekujemy naszej imienniczki, Gabryśki to fajne dziewuchy 😎 Weronka - poruszyłaś temat, którego bardzo się boję, czyli pies i dziecko. Niby się dużo edukowaliśmy, staraliśmy jakoś przygotować naszą psinę na nowego członka rodziny, ale jednak nie ma mnie już prawie 2 tygodnie w domu, mąż bywa tam sporadycznie, masa znajomych i rodziny przyjeżdża żeby ją nakarmić i wybiegać, więc dla niej to ogromny stres i mocno się boję, jak zareaguje na nasz powrót.

Młoda miała usg brzuszka (w ciąży już wyszła torbiel jajnika) i główki. Okazało się że torbieli w jajnikach ma sporo, ale wszystkie malutkie, do tego jedna torbielka w głowie - podobno nie jest niebezpieczna i dużo dzieci się z nią rodzi, ale no wiecie i tak stresik jest gdy się coś takiego słyszy… musimy zostać minimum do jutra by skonsultować te jajniki z panią ginekolog.

Natomiast ja mam problem z nogami po cesarce 😕 Wróciło mi czucie, mogę nimi normalnie ruszać, ale nie mam ich świadomości - nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Ogólnie gdy nie patrzę na swoje nogi to nie wiem co się z nimi dzieje, nie umiem określić w jakiej stoję pozycji, dopóki nie spojrzę w dół. Jeśli do jutra się nie zmieni, to mam mieć jeszcze konsultacje neurologiczną.

Jeszcze wam powiem, że nie spodziewałam się że karmienie piersią jest takie trudne. W pierwszych przystawieniach córa strasznie mnie pogryzła i pomimo konsultacji z cdl na oddziale, to i tak każde karmienie to dla mnie płacz i jęk bólu. Dostawimy się podobno dobrze (tak jak Tanashi opisujesz) ale młoda ma super mocny odruch ssania i pierwsze pociągnięcia są straszliwie bolesne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 14:45

ezra lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 czerwca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado na moją małą cdl mowiła ,że jest jak rekin. Ona tez tego cycka zasysa byle jak,byle szybko i mocno,aż gwiazdki widzę a palce stóp wywija mi z bólu. Kompresy multi mam pomagają,dzieki temu te sutki nie są takie spękane. Poprzednim razem mialam mega problem ,teraz jest lepiej i to chyba dzięki temu dbaniu o sutki przez ostanie 3 miesiące i tym kompresom.

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie używam nałogowo tych kompresów multimam i lanoliny. Cdl mówiła jeszcze żeby mlekiem sobie smarować brodawki i wietrzyć, więc całymi dniami siedzę w tej sali jak Rejtan 😂 Dzisiaj laktacja mi się ładnie rozkręciła i leci ze mnie jak z kranu, więc wierzę że zaraz nie będzie potrzeby tak silnego ssania

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado ja myślę, że też skóra musi się po prostu przyzwyczaić, że jest bobas - jeśli dobrze przystawiasz.

U nas karmienie to bajka. Mam wrażenie, że moje ciało wszystko pamięta 😅 nic nie boli, nie wyciągnęłam jeszcze ani kompresów ani lanoliny ani laktatora. Oby tak zostało. Jednak te 3 lata kp robią swoje i to już jest zupełnie inaczej niż przy pierwszym dziecku, gdzie też miałam zastoje, ranki itd. Także znam ten ból, ale mogę dać nadzieję, że potem jest łatwiej :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Właśnie używam nałogowo tych kompresów multimam i lanoliny. Cdl mówiła jeszcze żeby mlekiem sobie smarować brodawki i wietrzyć, więc całymi dniami siedzę w tej sali jak Rejtan 😂 Dzisiaj laktacja mi się ładnie rozkręciła i leci ze mnie jak z kranu, więc wierzę że zaraz nie będzie potrzeby tak silnego ssania
    Od multimam poza kompresami jest jeszcze taki krem/balsam - coś jak te kompresy tylko bardziej wydajne, koleżanka mi polecała. Ona mówiła że leciała właśnie kompres, potem jak trochę był suchy to ta maść i potem lanolina, bo też jej dzieciak szarpał te suty jak Reksio szynkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 19 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Gusią! Awokado jeszcze 3 lata,dwójka dzieci i będzie łatwiej 😅 ale serio te cycki pamiętają kp

Elza1234, Gusia_ lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado gdzieś mnie kiedyś zaatakował filmik ze te pierwsze przystawienia właśnie moga być tak mocno bolesne ale mija to po paru tygodniach. Wspolczuje ze jeszcze te torbiele i nogi.. ciągle cos bidulko

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię sobie później, chciałam tylko dać update, że oksytocyna działa i mamy już 6cm rozwarcia. Wkrótce przebija pęcherz, bo jest taki wypukły już, spodziewam się finału jeszcze dziś 🙂

Anabbit, asiun, Gusia_, Blackapple, Anuncja, xSmerfetkax, Weronka, Revolutionary , Elza1234, awokado 🥑, przygodami66, Nineq, Klaudek11, Katikat, Paulinaaa_, Lauraa, Biedronka@, Kindziukowa, Maj.a, Natalia1992, amoze, Moooniii, Werzol, Truuskaawka, Margareetka, ezra lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa czekamy na maleństwo ♥️♥️♥️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 19 czerwca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa kciuki!

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, dasz radę ! Trzymamy kciuki !♥️♥️♥️

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ