CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas niestety jesli chodzi o kp to jest ważenie po jedzeniu,coś co dla mnie jest koszmarem. No ale trudno. Co do butelek to przed porodem cos mnie tknęło i dokupiłam jakas tanią butelkę w kaufie i to z niej mała.najlepiej je. Nie musi się męczyć żeby ciągnąć. Ale no ona je po 30 ml mm wiec szału nie ma. Je jak ptaszek.
Elza ja mam w torbie tak : pampersy tak z 5 sztuk,podklad jednorazowy do przewijania,mate do przewijania wielorazową,mini krem do pupy, chusteczki mokre,wkladki laktacyjne,czapeczkę na wszelki,tetrę,kocyk na wszelki,dwa komplety ubranek,smoczek (zapasowy),żagiel przeciwsłoneczny. To chyba tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 11:45
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Dołożyłam właśnie komplet ubranek, łącznie z czapeczka, kocyk też wrzuciłam. Także chyba mam wszystko o czym piszecie.
Dzieki za pomoc!
Idę sprzątać 😅 może się trochę rozruszam, choć te bóle okresowe mam ciągle -
Elza1234 wrote:Dołożyłam właśnie komplet ubranek, łącznie z czapeczka, kocyk też wrzuciłam. Także chyba mam wszystko o czym piszecie.
Dzieki za pomoc!
Idę sprzątać 😅 może się trochę rozruszam, choć te bóle okresowe mam ciągle
U nas mimo mm Mała zaczęła być nieodkladalna i za cycka da się pokroić więc jest super. Fakt ,że jem czy ograniam.cos w domu z dzieckiem przy piersi ale no "o takie czasy my walczyli" i bardzo się cieszę, że nadal jest cyc friendlyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 11:55
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Aaa,ja jeszcze mam worki na pieluchy bo nie wiadomo nigdy ile sie tego pampka będzie ze sobą wiozło albo żeby tam dać toksyczne ubranko
-
Wychodzimy do domu 🥳🥳
Czeka nas pierwsze spotkanie starszej siostry z Julkiem ♥️Elza1234, przygodami66, Margareetka, Weronka, xSmerfetkax, Klaudek11, Tanashi, Cel95, Kindziukowa, Domcia897, Nosa, amoze, Lauraa, Anuncja, Gusia_, Werzol, Katikat, Anabbit, Revolutionary , Biedronka@, Truuskaawka, ezra lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Smerfetka ja też dawałam 20 ml i stopniowo zwiększaliśmy dając więcej do butelki i patrzyliśmy ile zjada. Już mamy przekroczone 3 kg, więc już możemy odetchnąć z przyrastaniem wagi.
Elza jesteś lepiej przygotowana niż ja, bo ja co wyjdę to mam takie kurcze zapomniałam o uv. zamiast włożyć sobie to do wózka 🙃 haha chyba niewyspanie daje mi się we znaki, że dopiero teraz dzięki Tobie wpadłam na tą myśl 🤣.
A właśnie macie może do polecenia jakieś uniwersalne parasole do wózka? Albo widziałam takie jakby płachty co się zaczepia o dach wózka i rączkę wózka…sprawdza się to i nie nagrzewa za bardzo? -
Katikat wrote:Ja za to w rozsypce.. spanikowałam tym siedzeniem samej tak daleko na indukcji ze nie wiem co robić ze sobą.
Weronka ale sie dzieje po urodzeniu trochę mnie to przeraża..
Powiem szczerze ja też się bałam wszystkiego, opieki nad dzieckiem, że będę nieprzytomna. A jakoś nie. Opieka jakoś przyszła sama, to się chyba faktycznie czuje. A zmęczenia nie czuje, to mnie bardziej dziwi, ale no w sumie Julek budzi się w nocy tylko 2 razy - po 1:00 i po 4:00 z czego tą pobudkę po 1:00 ogarnia mąż. W dzień w sumie też cały czas śpi z przerwami na jedzenie to mogę sobie porobić. Oby tak zostało. 😂
Jeśli chodzi o te wszystkie telefony i ogarnięcie wizyt, nie będę ściemniać - mąż stanął na wysokości zadania. Ja co zawsze taka zorganizowana i ogarnięta w takich sprawach mam jakąś mgłę mózgową teraz i się jąkam od tego porodu. 😂
Więc no… jeśli ja z mężem sobie poradziłam, a byliśmy zieloni we wszystkim (nawet szkoły rodzenia nie skończyliśmy oglądać) to i Ty sobie poradzisz z tym wszystkim z pomocą partnera. Grunt to rozmawiać o tym, co sprawia nam trudność i się wzajemnie uzupełniać. 😊Elza1234, Anuncja, Katikat, Anabbit, Werzol, ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
przygodami66 wrote:Smerfetka ja też dawałam 20 ml i stopniowo zwiększaliśmy dając więcej do butelki i patrzyliśmy ile zjada. Już mamy przekroczone 3 kg, więc już możemy odetchnąć z przyrastaniem wagi.
Elza jesteś lepiej przygotowana niż ja, bo ja co wyjdę to mam takie kurcze zapomniałam o uv. zamiast włożyć sobie to do wózka 🙃 haha chyba niewyspanie daje mi się we znaki, że dopiero teraz dzięki Tobie wpadłam na tą myśl 🤣.
A właśnie macie może do polecenia jakieś uniwersalne parasole do wózka? Albo widziałam takie jakby płachty co się zaczepia o dach wózka i rączkę wózka…sprawdza się to i nie nagrzewa za bardzo?
Ja z tym spf tak stałam właśnie nad tą szufladą i mówię kurde przecież to nawet mi osobiście się bardziej na dworze przyda niż w domu i wrzuciłam 😅przygodami66 lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Hej dziewczyny! Nadrobiłam was trochę i życzę wszystkim nierozpakowanym powodzenia i łatwego porodu ❤️ a dla tych które już mają bobasy przy sobie ogromne gratulacje, jesteśmy silne babki ❤️
My już od wczoraj jesteśmy z małym w domu. Największy problem u nas to chyba karmienie, mały często ma problem ze złapaniem brodawki i szybko się denerwuje, mnie mega stresuje to że nie widzę ile on faktycznie zjada jak już zacznie ssać i czy tam coś leci. Pokarm mam bo jak przyduszę i próbuje ściągnąć laktatorem to wszystko git, leci. Mamy ogromny problem z butelkami bo nie chce mu lecieć ani z aventa, ani z lovi mamafeel. Polecacie jakieś inne butelki z “łatwiejszymi” smoczkami? Może wyślę męża do apteki i spróbuję ściągać mleczko i dawkować mu z butelki żeby mieć jakąkolwiek kontrolę nad tym ile faktycznie zjada. A po drugie, ile taki maluch faktycznie powienien zjadać? 🫣🫣
Przepraszam ze ta wiadomość taka nieogarnięta, ale niestety wygląda on trochę tak jak ja teraz 😅🫣
Jak pisałam wyżej mój też ma problem z aventem, jutro mamy wizytę CDL i ma dobrać nam butelkę. Jeśli się wstrzymasz do jutra to napiszę co dobrała.
Ogólnie jeśli mogę doradzić to korzystajcie z pomocy takich osób… Mąż jak pojechał po smoczki i butelki wydał ponad 200 zł i w sumie i tak jest lipa. Godzinna wizyta CDL w moim przypadku to 180 zł, może gdybym zdecydowała się od razu to miałabym tamto pierwsze 200 zł w kieszeni, a tak to mam „748374” smoczków do aventa, które pewnie pójdą w śmietnik. 😅xSmerfetkax lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja mam parasolkę, ale tak mnie wkurwia, że kupiłam tą osłonę zakładaną. Parasolka się przekrzywia, odkręca i ostatnio to kocem przykrywałam częściowo gondolę z dziurami na powietrze.
I polecam jak nie ma przy wózku, folie przeciwdeszczowa. Nas ostatnio złapał delikatny deszcz i się przydała.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ja mam parasolkę, ale tak mnie wkurwia, że kupiłam tą osłonę zakładaną. Parasolka się przekrzywia, odkręca i ostatnio to kocem przykrywałam częściowo gondolę z dziurami na powietrze.
I polecam jak nie ma przy wózku, folie przeciwdeszczowa. Nas ostatnio złapał delikatny deszcz i się przydała.ale teraz jak myślę to przecież nogi będzie miała w słońcu
I tak ta osłonka? Zadowolona jesteś? -
Dlatego niektóre z nas pisały,zeby nie kupować w zapas tych butelek. Ja akurat szłam po kosztach i mam 3 na łączną kwotę może 50 zł. Z tym,że ona pije ze wszystkiego co dostanie. Totalne przeciwieństwo syna który nie pił z niczego. Ona nawet 3 rodzaje smoczków uspokajających ssie.
Jakiś bonus od życia mi się trafił.
Smerfetka patrz na pasek na pampku,czasem siku nie czuc ale pasek sie odbrawi co znaczy ,że coś tam bylo jednak.
Ja mam też żagiel przeciwsloneczny do wózka,jeszcze po synu. Jest spoko,nie zasłania wszystkiego ale ja tam lubięElza1234, xSmerfetkax, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Hej Dziewczyny, u mnie kolejna noc pod tytułem spanko tylko u mamy na rękach/brzuchu tak ze super jestem wyspana 😂 wczoraj była ta doradczyni laktacyjna, mega fajna babka, duzo praktyki tak ze maly sie najadl za wszystkie czasy aż do końca dnia nie wiedział kiedy jest głodny a kiedy nie 😅 ale nabrałam nowej nadziei ze damy radę z tym KP.
Elza, rozumiem Twoje emocje, ja byłam juz od pewnego momentu ciąży nastawiona błagam niech to sie zacznie miejmy juz to za sobą, po czym jak w 37tc lekarz powiedział ze mam wstawać działać i zacznę rodzic to myslalam ze ducha wyzione ze stresu 😅 nie ma lekko z tymi przeżyciami ciążowo-porodowymi.
Pytanko z innej beczki, czy któraś z Was ma moze łóżeczko/lezaczek/kołyskę taka mobilna na kółkach i może polecić? Dziadkowie chcą zrobic wnukowi prezent i mamy coś wybrać. Myslalam o Lionelo Aurora, ale chętnie przyjmę różne opinie.
Dobrego dnia!
Ja mam Lionelo Aurora i średnio polecam, kółka ciężko chodzą, więc z mobilnością jest tak sobie. Funkcja kołyski też się nie sprawdza.
-
Ten roan ma taką blendę i jakby w moim wózku nie było w zestawie to bym w coś takiego poszła, wygląda spoko i ma filtr uvhttps://www.facebook.com/share/p/1FLNPAFfEj/
przygodami66 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza1234 wrote:Folie miałam w komplecie i chyba moskitierę, to wrzuciłam do koszyka. Ja parasolki nie mam i szczerze mówiąc wg nie myślałam żeby ją kupować 🙈 uznałam że skoro mam różne wentylację to będę je odsuwać a rozkładać to od gondoli, no wiecie o co mi chodzi ta buda
ale teraz jak myślę to przecież nogi będzie miała w słońcu
I tak ta osłonka? Zadowolona jesteś?
Parasolkę dostałam razem z wózkiem i myślałam, że będzie się lepiej sprawdzać. Wczoraj odsunęłam właśnie suwak żeby wentylację zrobić to zaczęło słońce przebijać więc dałam se siana. -
A ja już myślałam że się z tym problemem pożegnałam a tu dupa, obudziłam się z zastojem w cycku, Ale to takim że nie mogę tego od rana ściągnąć. Dzień wyciągnięty z życia bo tak boli, że nie jestem w stanie nic zrobić
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Wiecie co wam powiem, ciąża w moim wydaniu to było nic 😅 dopiero po porodzie martwię się o każdą maleńką pierdole która dotyczy tego małego człowieczka 🥹 wgl przeraża mnie to że nadal tak długo u nas trwa przebieranie pieluchy, ubieranie i wgl duża część jest taka pokraczna, ale myślę że pomału nauczymy się siebie nawzajem 🥹
-
Natalia1992 wrote:Dziewczyny, macie i polecacie jakieś fajne torby/plecaki do wózka ? Mam niby w zestawie z wózkiem torbę ale jest ponura i znudziła mi się przez te 6 lat 😂
Ja zamówiłam z vinted torbę feeria z la millou, wydaje się być spoko i całkiem pojemna 😁 ale jeszcze nie testowałam na spacerze