CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem co się właśnie wydarzyło, ale młody przespał w nocy 5,5h bez przerwy. I zamiast się cieszyć to zastanawiam się czy na pewno wszystko dobrze i jak to możliwe 🙈
Revolutionary , kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Nie wiem co się właśnie wydarzyło, ale młody przespał w nocy 5,5h bez przerwy. I zamiast się cieszyć to zastanawiam się czy na pewno wszystko dobrze i jak to możliwe 🙈
Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:My o 2 zastanawialiśmy się czy któreś karmiło młodego, bo jadł przed 21 i aż niemożliwe, że tyle spał 😅
To miałam to samo 🙈 i zaczęłam się macać po cyckach czy są napięte czy może jednak nie pamiętam że karmiłam 🙈 -
Dzień dobry! Ja już po kolejnym karmieniu i myślę czy już wstać i ogarnąć siebie i w domu, zanim Królewicz się znowu obudzi czy jeszcze chwilę pospać 🤔 ahhh te dylematy 😅
Dzisiaj znowu idziemy na spacerek i do dziadków, pogoda ładna, trzeba korzystać 😊
Umawiałyście już może dzieciaki na wizytę do fizjoterapeuty? Kiedy najlepiej udać się na taką wizytę? 🤔 -
xSmerfetkax wrote:Dzień dobry! Ja już po kolejnym karmieniu i myślę czy już wstać i ogarnąć siebie i w domu, zanim Królewicz się znowu obudzi czy jeszcze chwilę pospać 🤔 ahhh te dylematy 😅
Dzisiaj znowu idziemy na spacerek i do dziadków, pogoda ładna, trzeba korzystać 😊
Umawiałyście już może dzieciaki na wizytę do fizjoterapeuty? Kiedy najlepiej udać się na taką wizytę? 🤔 -
Smerfetka my miałyśmy wizytę fizjo w 4 tygodniu życia, u nas wszystko ok, młoda ma tendencję do zasypiania i układania głowy (przy kładzeniu) na prawą stronę - to mnie niepokoiło. Przy wizycie gościu stwierdził, że napięcie jest w porządku, a układanie głowy na jedną stronę jest fizjologiczne i powinno ustąpić z wiekiem. Dał nam 4 ćwiczenia takie typowo rozwojowe i na tym się skończyło. Drugą wizytę odbyłyśmy wczoraj, ale nie była typowo pod jakieś ćwiczenia itp tylko nauczył mnie masażu shantala i zamierzam jej codziennie wprowadzić go do rutyny dnia
Werzol lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
U nas dzisiaj nic koszmar
Moje pokłady cierpliwości wynoszą 0.
My do fizjo idziemy na pewno, ale to dlatego że widzę że ona ma problem z szyją i położeniem glowy nawet przy naszej pomocy na drugą stronę, ta bezkrwiakowa
Jak dzisiaj nikogo nie zabije to dam sobie medal -
Karola3xJ:D wrote:Elza a co mała wyrabiała w nocy
Potem po jedzeniu Krzyczała w niebogłosy przez 1.5 h i nie mogliśmy znaleźć przyczyny
Teraz była powtórka z rozrywki.
Sumarycznie może spałam z 3 h i to czuwając bo coś ją męczyło przez sen więc ją głaskałam ciągle
Obstawiam że kupa się zbiera bo ostatnia była wczoraj w nocy, ale no poza masażami nie mam jej jak pomóc.
Śpi teraz na mnie, mnie się chce siku, mąż z psem a odłożenie jej to jak gra w sapera -
Smoczek jest ble
Piersi choćbym chciała dać nie mogę
Łupię na mnie tymi oczami swoimi co chwilę, jakby sprawdzała czy tam jestem
Dobrze że chociaż pozwala ze sobą siedzieć, bo mam bardzo słabe plecy i problem z chodzeniem z nią
Próbuje je codziennie wzmacniać ale to potrwa
Jeszcze mnie skurcze okropne w nogach łapią ale chociaż mogę już krzyczeć „skuuuurcz” xD i mąż nie ma zawału że rodzę
Dobra, pomarudziłam już, teraz pozostaje przetrwać dzień wWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 08:32
-
Lauraa wrote:Nie wiem co się właśnie wydarzyło, ale młody przespał w nocy 5,5h bez przerwy. I zamiast się cieszyć to zastanawiam się czy na pewno wszystko dobrze i jak to możliwe 🙈
Lauraa lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Elza1234 wrote:Smoczek jest ble
Piersi choćbym chciała dać nie mogę
Łupię na mnie tymi oczami swoimi co chwilę, jakby sprawdzała czy tam jestem
Dobrze że chociaż pozwala ze sobą siedzieć, bo mam bardzo słabe plecy i problem z chodzeniem z nią
Próbuje je codziennie wzmacniać ale to potrwa
Jeszcze mnie skurcze okropne w nogach łapią ale chociaż mogę już krzyczeć „skuuuurcz” xD i mąż nie ma zawału że rodzę
Dobra, pomarudziłam już, teraz pozostaje przetrwać dzień w⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
My wczoraj byliśmy u fizjo, bo mały trochę się pręży i odgina główkę do tyłu. I ma delikatnie wzmożone napięcie w obręczy barkowej przez to, że ma brzuszek słaby, bo ma rozejście mięśni prostych brzucha. Dostaliśmy zalecenia, żeby leżał więcej na brzuszku, żeby nosić go na leniwca, masaż karku i takie głaskanie na boku, żeby mu odciągać ramionko w dół. Stwierdziła, że to wszystko do wypracowania bez problemu.
Kupiłam tulika, bo Marcel lubi być spowijany. Dziś pierwszą noc w nim spał i spał bardzo ładnie, całą noc w dostawce, pobudki co 2-3h na jedzenie i bez problemu zasypiał spowrotem. Jedyne co to jadł wyjątkowo dziś w nocy jednego cycka na karmienie, nie mogłam go zachęcić na drugiego, więc wstałam z bolącymi i nabrzmiałymi piersiami -
asiun wrote:Raz na wozie, raz pod wozem. Dziś jest gorzej, jutro będzie lepiej Elza. Głowa do góry. Też właśnie siedzę z młodym i czekam aż odbije, już chyba 45 minut 🤦🏼♀️ wiem, że jak go odłożę to chlusnie zapewne bez odbicia, a głodna jestem jak cholera. Jednak jak córka jest w domu to jest trochę łatwiej, bo podaje mi jak coś potrzebuję, a teraz siedzę i patrzę w sufit i czekam ...
Uwielbiam mój zegarek „źle spałaś, będziesz zmęczona” - dzięki co Ty nie powiesz
Ja muszę właśnie zjeść bo leki czekają 🙈 ale mąż mi już robić śniadanie także zaraz zrobię próbę odłożenia jej do wózka
Dzisiaj jedziemy do męża dziadków z nią, żeby ją poznali, także muszę się porządnie wymalować. Już w szpitalu jak szwagier przyjechał odebrać ode mnie mleko rzucił do mnie tekstem „jejku ale źle wyglądasz”
Także dzisiaj może być to samo 🤡 -
Elza1234 wrote:No pewnie, dzień był łaskawy to noc ciężka
Uwielbiam mój zegarek „źle spałaś, będziesz zmęczona” - dzięki co Ty nie powiesz
Ja muszę właśnie zjeść bo leki czekają 🙈 ale mąż mi już robić śniadanie także zaraz zrobię próbę odłożenia jej do wózka
Dzisiaj jedziemy do męża dziadków z nią, żeby ją poznali, także muszę się porządnie wymalować. Już w szpitalu jak szwagier przyjechał odebrać ode mnie mleko rzucił do mnie tekstem „jejku ale źle wyglądasz”
Także dzisiaj może być to samo 🤡
Ja od początku ciąży maluję się sporadycznie i chyba wszyscy przywykli do tego stopnia,.że teraz jak się pomaluje to wszyscy szok "ojej ale ładnie wyglądasz dzisiaj" 🤣🤣🤣. A kiedyś jak nie miałam makijażu to było "chora jesteś?" 🙉⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Ja po kontroli, mam wrócić do aktywności, ze dwa razy w tygodniu porządnie się spocić. Chyba zacznę z wózkiem biegać, bo inaczej nie mam jak🤡
Za dwa tygodnie idę do innego lekarza po tabletki, bo na chwilę obecną jednen bobolinek mi wystarczy, a dziś już na lewym jajniku pęcherzyk 😅 -
Elsa ostatnio widziałam filmik że na kupę niby najlepiej u niemowlaka zgiąć nóżki w kierunku brzuszka, podobno tak zwieracze się rozluźniają. Myślę że warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi a może akurat pomoże 🫣
To muszę pisać do znajomej fizjo kiedy do niej wpaść, właśnie chce zrobić małemu taki przegląd czy wszystko ok.
Żeby nie było tak kolorowo to mnie coś zaczyna boleć blisko odbytu, mam nadzieję że to nic po pęknięciu i nacięciu 🤦🏽♀️ -
Elza współczuję nocy 🫂 nie ma opcji żebyś w ciągu dnia coś odespała?
Ja juz chyba przywykłam że u nas nocki wyglądają tak że karmienie co 2-2.5h ok 2,4 i 6, wiec sumarycznie sypiam po jakieś 5 godzin może jak to zliczyć. No ale chociaż nie ma dram, oby tak zostało 🙏🏻2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...