X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami66 tak mówią w social mediach,że bujaczki złe (wszytko,nawet te gdzie dziecko serio leży),że chusta zła dluzej niz na godzinę,że w foteliku jechać max 2 h itp. Jak idziesz na taką wizytę i jesteście sam na sam to mają zupełnie inną śpiewkę. Nagle mówią,że w trasie to jechać póki śpi tylko sprawdzać czy oddycha ,że chusta spoko nawet i na 2 h jak lubi itp.

Co do innych rad i nauk to jestem zdania,że warto posłuchać, oddzielić ziarno od plew ale nie nastawiać się na nic. I nie trzymać niczego na sztywno.

Elza a jaks się czujesz fizycznie po leczeniu?

przygodami66 lubi tę wiadomość

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na trądzik niemowlęcy nakładamy Bepenthen sensiderm i szybko się poprawiło.

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokojny dzień. Mała śpi w wózku ładnie dziś, więc właśnie skończyłam starszym czytać bajki i nawet mam chwilę spokoju na kawę. Powiem Wam, że u nas jakoś tak gładko ten trzeci dzidziuś wszedł w rodzine. I mam wrażenie, że jest dość spokojnym dzieckiem, choć nieraz nie da się cały dzień odłożyć. Ale jakoś mi to nie przeszkadza.

My raczej nie idziemy na razie do fizjo, bo nasza lekarka stwierdziła, że napięcie mięśniowe jest dobre, więc nic nie drążę. Chustę nieraz używam dłużej niż godzinę dziennie. W foteliku do dziadków jedziemy z dziećmi nieraz 7h nocą z pobudkami na jedzenie i toaletę. Ale co mamy zrobić? Nie odwiedzać ich? Więc ja zdania jak Karola, że wszystko z głową, teoria teorią ale życie weryfikuje… Nie katujcie się, że coś robicie inaczej niż te zalecenia. Nieraz się inaczej nie da 😅

xSmerfetkax, Tanashi, CelinaJan, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas spokojny dzień. Mała śpi w wózku ładnie dziś, więc właśnie skończyłam starszym czytać bajki i nawet mam chwilę spokoju na kawę. Powiem Wam, że u nas jakoś tak gładko ten trzeci dzidziuś wszedł w rodzine. I mam wrażenie, że jest dość spokojnym dzieckiem, choć nieraz nie da się cały dzień odłożyć. Ale jakoś mi to nie przeszkadza.

My raczej nie idziemy na razie do fizjo, bo nasza lekarka stwierdziła, że napięcie mięśniowe jest dobre, więc nic nie drążę. Chustę nieraz używam dłużej niż godzinę dziennie. W foteliku do dziadków jedziemy z dziećmi nieraz 7h nocą z pobudkami na jedzenie i toaletę. Ale co mamy zrobić? Nie odwiedzać ich? Więc ja zdania jak Karola, że wszystko z głową, teoria teorią ale życie weryfikuje… Nie katujcie się, że coś robicie inaczej niż te zalecenia. Nieraz się inaczej nie da 😅

Mój spi całą noc na brzuchu. Nie da rady inaczej. Mamy monitor oddechu, zero poduszek kocyków itp w łóżeczku na twardym materacu...nie przeskocze

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Przypomniałyście mi ze muszę wystawić tulika na vinted 🫣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U nas tez Kornelia najlepiej spi spowijana. Mamy tulik,ale mam wrażenie ze przy szyjce jest tak ciasny ze się udusi. Nie macie tego problemu? Ten otwór jest taki mały...

Tu któraś dziewczyna ( dziekuje ponownie za pomysl!) podpowiadała bo mam ten sam problem z jedzeniem. Podłącz zawsze w nocy magiczna butelkę na drugą piers
    Wtedy masz odciagniete i jak nawet nie zje to już nie trzeba męczyć laktatorem a jak zje to ona odciąga tylko nadmiar. Przetestowane dzisiaj

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia Wy już z trzecim to jak Leon Zawodowiec :D

Kurczę u nas chusta elastyczna niestety się nie sprawdziła, zwróciłam i zamówię jednak to nosidło z Kavki jak planowałam od początku. Młody mi trochę sprężynowal i szybko się denerwował chyba przez to :(

Luna30, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    A ja pozdrawiam z nad komody 😎
    Właśnie skończyłam ogarnianianie ubranek i oficjalnie żegnamy rozmiar 62 a wchodzimy w 68 😅

Moje dziecko ma tak długi tułw, że aż mnie zdziwienie wzięło jak w niedzielę nie byłam w stanie dopiąć jej body 62 🫣🫣

Myślałam, że zapasy ubrankowe starczą przynajmniej do września, ale dużo się pomyliłam 😅😅

Przypomnij proszę ile ma tygodni ? U nas 62 a sporadycznie już też 68. Ma niecałe 5tyg

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u położnej, do której chodzimy na zastępstwo i załamka :(
    Mały od czwartku nie przybrał nic, jak było 3060g tak tyle samo było dziś. Przed wyjazdem dwa razy zmieniałam mu pampersa, bo najpierw było ogromne siku, potem ogromna kupa, więc może to dlatego?
    Strasznie mi to wjechało na psychikę, bo karmie tylko piersią i tak chciałam, a tu wychodzi że nie przybiera 😥

Od poniedziałku wraca moja położna i zobaczymy co ona powie. Nie wiem czy powinnam go dokarmiać trochę mm, czy poczekać jeszcze tydzień i zobaczyć co będzie.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u położnej, do której chodzimy na zastępstwo i załamka :(
    Mały od czwartku nie przybrał nic, jak było 3060g tak tyle samo było dziś. Przed wyjazdem dwa razy zmieniałam mu pampersa, bo najpierw było ogromne siku, potem ogromna kupa, więc może to dlatego?
    Strasznie mi to wjechało na psychikę, bo karmie tylko piersią i tak chciałam, a tu wychodzi że nie przybiera 😥

Od poniedziałku wraca moja położna i zobaczymy co ona powie. Nie wiem czy powinnam go dokarmiać trochę mm, czy poczekać jeszcze tydzień i zobaczyć co będzie.

Ja bym poczekała. Może też być tak że dzieci skokowo przybierają. Albo mogło być źle zważone albo cokolwiek. Nam jak córka spadała z wagi a spadała mocno to też nie od razu włączono mm dla alergikow a był u nas spadek...Nam mówiono że jeśli moczy pieluchy nie ma objawów kolek czy brzydkich kup to luz. Wiadomo trzeba monitorowac ale bez paniki moim zdaniem. Jak dziecko jest głodne to się drze:p raczej byś zauważyła jeśli się nie najada
    Zresztą teraz też w upały pokarm jest mniej kaloryczny i to jest dobrze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 13:01

Margareetka lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Przygodami66 tak mówią w social mediach,że bujaczki złe (wszytko,nawet te gdzie dziecko serio leży),że chusta zła dluzej niz na godzinę,że w foteliku jechać max 2 h itp. Jak idziesz na taką wizytę i jesteście sam na sam to mają zupełnie inną śpiewkę. Nagle mówią,że w trasie to jechać póki śpi tylko sprawdzać czy oddycha ,że chusta spoko nawet i na 2 h jak lubi itp.

Co do innych rad i nauk to jestem zdania,że warto posłuchać, oddzielić ziarno od plew ale nie nastawiać się na nic. I nie trzymać niczego na sztywno.

Elza a jaks się czujesz fizycznie po leczeniu?
    Żołądek daje radę. Jestem słaba trochę, głowa by chciała więcej niż może ciało, ale jest ok
    Dzięki że pytasz :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały wchodzi jeszcze w większości w 56, z hm to nawet w 50, ale on miał 53cm jak się urodził, więc obstawiam że lato przełykamy w 62.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Też bym zaczekała, my mieliśmy niby w zeszłym tyg u pediatry tyle samo co 2 tyg temu u poloznej, ale młody był po takiej kupie po pachy i się tym nie przejęłam (+ pediatra sama mówiła, że to też może być kwestia innego sprzętu), wczoraj u poloznej mieliśmy już ładny przyrost.

Elza jeszcze co do tych masaży widziałaś może taki "I love you"? U mnie to było na warsztatach w gabinecie położnych i nam się sprawdza przy problemach z kupą.

W ogóle karmiliśmy się dzisiaj tak na półspiąco, że ledwo to pamiętam, ale jestem wyspana jak młody bóg normalnie 😅 Aż mi zegarek pokazał ocenę snu 92/100, przed dzieckiem taką rzadko miałam xD

Gusia_, Margareetka, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc łaskawa. 3 bloki snu po 3h. Rano spacer 1.5h. Także nie mam co narzekać nawet jak będzie kwękanie do nocy

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple zazdro wyspania 😅

U nas już 56 znów w worku, młoda chodzi w 62

Blackapple, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 56 od ponad 1.5 tygodnia nie wchodzi, jesteśmy na 62, ale niektóre też już ledwo co 🫣muszę zacząć ogarniać 68. 17.08 będzie chrzest i do ostatniej chwili wstrzymam się z ubrankiem, bo nie wiem jaki rozmiar mu kupić.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 56 już od dawna w kartonie, a 62 jest na styk, ciekawa jestem ile ma na długość, w przyszłym tygodniu szczepienie, może się uda akurat zmierzyć, bo długość to miał ostatni raz sprawdzana w szpitalu 🙈

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tydzień temu miała 62,5 cm na badaniu położnej i ubranka 62 są idealne 👌

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u nas w piątek skończy 6 tygodni :)

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ginu. Mam skierowanie na zabieg,termin na piątek. A miałam być w Tatrach na weekend. Ale coś mnie blokowało przed klepnięcie noclegu

event.png
‹‹ 1958 1959 1960 1961 1962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ