Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A to u nas ze spaniem w dzień też ostatnio ciut gorzej, rano się budzi 7-8 i porzadna drzemka dopiero ok 13 i to na mnie w 80% przypadków 🫠 ewentualnie jeszcze w wózku, ale ma czasem radar jak się zatrzymamy albo przestaniemy bujać 🙈

Dołączam. W dzień u nas raczej kiepskawo. Spi w wozku zazwyczaj jak jest deszczowy dzień to masakra. Choć to też różnie potrafi dużo spać w dzień a czasem potrafi cały dzień tylko drzemac .
    Generalnie najlepiej go na spacerze usp8c dlatego teraz w szpitalu to porażka jsk on (nie) spi np dzisiaj teraz dopiero coś niby drzemie ale jęczy
    Nie mam pomysłu co z nim robić tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2025, 14:26

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U mnie od początku przesypia noce z rzadkimi wyjątkami gdzie nie usypiał od razu po jedzeniu.
    Dobrze wiedzieć, że sama nie jestem 🤣

Moj to musi mieć jakiś skok rozwojowy (chociaż powtarzam, że ma taki charakter). Nie dość, ze słabo sypia to dziś co 2h wciąga butlę 150 ml😲jak nie dam jeść to krzyk. Przecież on tak jeszcze w weekend nie jadł...

My staramy się, żeby młody szedł spać o 20. Jak zmęczony to padnie wcześniej, ale ogólnie od 20 zaczynamy usypianie. Wczoraj zajęło to 40 minut, ale robi to tata więc ja mam luz.

U nas tata usypia starsza

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mój mąż szybko kończy pracę (ma swoją firmę), przeważnie kolo 14:30 jest w domu. Więc zazwyczaj zje obiad i bierze młodego i wtedy ja ogarniam obiad i córkę, albo czasem on wychodzi z córką na jakiś spacer/ basen itd., a wtedy jak wrócą to ja ogarniam jednocześnie robienie kolacji i obiad xD kolację jemy o 17:30 więc jak zacznę robić o 17 to w pół godziny się wyrobię ze wszystkim. Ale na tym etapie robię po prostu jakieś bardzo proste obiady typu spaghetti, jakieś klopsiki na dwa dni, sos z warzywami, kaszotto itd., żadne tam wymyślne gotowanie. No i często też wstawiam np. bulion i obieram sobie warzywa a potem następnego dnia tylko wrzucam wszystko i mam zupę :) a córka wtedy zje kolację do tej 18, jakąś kąpiel, czytanie książek, ja jeszcze zdążę wziąć prysznic i do 19 musi być w łóżku xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po szczepieniach wszystkich. Smerfetka na pocieszenie bo martwiłas się szczepieniem, mój płakał całą podróż do przychodni, całą wizytę i całą drogę powrotną xDD Ale już odsypia na mnie i mam nadzieję że chwilę pospi. Dostałam jakąś aplikację do tych badań klinicznych i muszę mu przez tydzień mierzyć temperaturę 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas tata usypia starsza
    Ja powiedziałam, że cały dzien spędzam z małym i jak kocham to dziecko to chociaż może go uśpić. W tym czasie albo kończę gotowanie albo się kąpię i odmóżdżam.

Widziałam, że powstał już wątek na kwiecień 2026. Chwila moment i będzie na czerwiec 2026🫣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    O to u nas też radar.
    Dodatkowo zauważyliśmy, że nie lubi być w biedronce, bo się denerwuje, ale lubi rossmana – uśmiecha się i gada.

Nie dziwię mu sie, też nie lubię biedry XD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te drzemki w dzień też są raczej takie krótkie i częste. Dzisiaj wózek parzył, więc uśpiłam na rękach na ławce i dopiero dała się odłożyć.
    Ale chusta te dwa dni sprawdza mi się mega, chwila moment i śpi i to dość głęboko zasypia a ja mogę chociaż coś zjeść czy ogarnąć drobne rzeczy w domu

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja powiedziałam, że cały dzien spędzam z małym i jak kocham to dziecko to chociaż może go uśpić. W tym czasie albo kończę gotowanie albo się kąpię i odmóżdżam.

Widziałam, że powstał już wątek na kwiecień 2026. Chwila moment i będzie na czerwiec 2026🫣

Mój nie akceptuje mm. Serio. Każda próba podania mm z butki kończy się rykiem np 2-3h. W końcu pije i pada. A moje mleko pije z butelki. Musiałabym codziennie odciągać na wieczór.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kasia mój mąż szybko kończy pracę (ma swoją firmę), przeważnie kolo 14:30 jest w domu. Więc zazwyczaj zje obiad i bierze młodego i wtedy ja ogarniam obiad i córkę, albo czasem on wychodzi z córką na jakiś spacer/ basen itd., a wtedy jak wrócą to ja ogarniam jednocześnie robienie kolacji i obiad xD kolację jemy o 17:30 więc jak zacznę robić o 17 to w pół godziny się wyrobię ze wszystkim. Ale na tym etapie robię po prostu jakieś bardzo proste obiady typu spaghetti, jakieś klopsiki na dwa dni, sos z warzywami, kaszotto itd., żadne tam wymyślne gotowanie. No i często też wstawiam np. bulion i obieram sobie warzywa a potem następnego dnia tylko wrzucam wszystko i mam zupę :) a córka wtedy zje kolację do tej 18, jakąś kąpiel, czytanie książek, ja jeszcze zdążę wziąć prysznic i do 19 musi być w łóżku xD

To twój mąż pracuje na część etatu jakby ? Mój też ms dg ale ma spotkania do 16 a nawet i po 16.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzieci,które nie sypiają w nicy za dużo. Syn do 1,5 roku jadł z piersi co 1,5 w nocy. Teraz ma 6 lat i wstaje po 5 razy. Także noce przesypia pojedyncze. Córka wstawała do 4 roku życia na butelkę (tak,tyle ciągnęła z flaszki).
    Mala teraz też mało spi. Bardzo mało. Nawet nie liczę. W ciągu dnia to ma może z 4 drzemki po 15 minut.
    Tak to wszystko robie z nią na rękach/w chuście.

Lauraa ja podkładam pieluchę pod głowę w wózku. I jeszcze podtykam druga pod szyję. Nie czekam po karmieniu,żeby wyjść. Chciaz wózka praktycznie wcale nie uzywamy.

Co do wieczorów to ja o 21 już ma dzieci uspane i sama się kładę . Zasypiam o 21-22. Inaczej bym była martwa

Lauraa lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To twój mąż pracuje na część etatu jakby ? Mój też ms dg ale ma spotkania do 16 a nawet i po 16.

Wiesz co, on ma swoją działalność ale pracuje w tej samej branży co teść i brat i się jakby wymieniają godzinami, on i brat od rana, a teść bierze bardziej popołudniowych klientów i dzięki temu firma działa do 18 :)

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już wysiadam. Od 7.30 nie spał. Jadl co godz jeczal bo nie mialam jak go przetrzymać ( zazwyczaj wózek, mata, Bujak coś zadziała a w szpitalu to nie ma co robic). No i padł o 14.30. O 14.50 wszedł facet robić ekg. Jak wyszedł musiałam mu odklejać plastry. Rozdarł się ofc. A ja się popłakałam. Już się wzięłam w garśc. Leżę bo kręgosłup mnie boli tak że ledwo się zginam i jem batony...eh.

Plus taki że ekg będzie miajodarne bo spał na nim.

Modlę się żeby wyniki były dobre i żeby nas wreszcie ten wirus odpuścił i wyszlibyśmy do domu w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2025, 15:20

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam dzieci,które nie sypiają w nicy za dużo. Syn do 1,5 roku jadł z piersi co 1,5 w nocy. Teraz ma 6 lat i wstaje po 5 razy. Także noce przesypia pojedyncze. Córka wstawała do 4 roku życia na butelkę (tak,tyle ciągnęła z flaszki).
    Mala teraz też mało spi. Bardzo mało. Nawet nie liczę. W ciągu dnia to ma może z 4 drzemki po 15 minut.
    Tak to wszystko robie z nią na rękach/w chuście.

Lauraa ja podkładam pieluchę pod głowę w wózku. I jeszcze podtykam druga pod szyję. Nie czekam po karmieniu,żeby wyjść. Chciaz wózka praktycznie wcale nie uzywamy.

Co do wieczorów to ja o 21 już ma dzieci uspane i sama się kładę . Zasypiam o 21-22. Inaczej bym była martwa

Oj to nie wiem jak ty funkcjonujesz. Ja nie wiem już chyba za starą jestem...5l temu lepiej znosiłam niewyspanie

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my jemy kolację 18.30. Ja zwykle pochłaniam najszybciej i idę się kąpać, chwilę po 19 maz kąpie dziewczynki, jak sa w wannie w międzyczasie kąpiemy na podłodze obok w wanience małą. Dzięki temu tak za 20 dwudziesta wszystkie są w łóżku i najpóźniej chwilę po 20 śpią. No te starsze. Bo mała nieraz zaśnie, nieraz jeszcze coś się tam z nią krzątam jak widzę, że nie jest w ogóle do spania. Mój mąż wstaje przed 5, więc 22 też zwykle śpi, dlatego i ja ostatnio chodzę dość wcześnie spać, nie chce mi się samej tak zmęczonej siedzieć 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem też różnie, najdłuższy blok snu ma od 21 do koło 24 a później potrafi się budzić co godzinę, dwie a nawet 45 minut.
    Wprowadziłam karmienie mieszane a i tak nic to nie zmieniło w kwestii długości snu🤣
    Wstajemy rano koło 7 i młody ma drzemkę koło 45 minut po 8 , po 10 wychodzimy na dwór wózkiem na spacer I na plac zabaw ze starszakiem i potrafi mi spać 3- 4 godziny😎😏 później okres aktywności i drzemki koło godziny do wieczora.
    Mamy wagę ponad 5.5 kg🤣😎 i zaczynamy rozmiar 68😂 połowy ciuchów 62 nie ubrał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2025, 15:42

Tanashi, Revolutionary , Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 5630 na ważeniu było 😅 czułam jak szłam z łupinka 🤣 Biedronka zazdro tej drzemki na placu zabaw 😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2025, 15:46

Biedronka@, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas dziś 5630 na ważeniu było 😅 czułam jak szłam z łupinka 🤣 Biedronka zazdro tej drzemki na placu zabaw 😭😭
    Tanashi to waga podobna do naszej🫡
    Pilnuję godziny wychodzenia i tej drzemki jak świętego Gralla😂😂🕌🕍 mam czas pomyśleć, pogadać przez telefon i nawet książkę poczytać na ławeczce🥰🤩🥰

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to spał na mnie 2h teraz, odłożyłam do łóżeczka, bo już mi się strasznie sikać chciało i chciałam na wszelki wypadek dać wodę do podgrzewacza, bo założyłam, że po odłożeniu się obudzi i co? Pokręcił się i o dziwo śpi dalej 🤣 chyba sam się zmęczył

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ważeniu zgadnijcie ile dzisiaj xd? Na 6tyg jakby co.

Odkryłam nowy sposób. Kreci się i niby budzi po 30min ? Wtykam smoka i spi...possie 2min i pluje ale wydłuża to mu sen. Tak jak bujanie w wozku. Tu nie mam wózka więc kombinuje. Ogólnie on smoczków nie lubi ale tutaj nie wiem czemu czy z nudów czy desperacji czasem zalapie. Brawo ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2025, 16:15

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Tanashi to współczuję 🫣 ja myślę czy lepiej jechać wózkiem czy autem z fotelikiem 😅👀

age.png
‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ