CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:No u nas nie wiem co jest naprawdę nie mam już pomysłu. Muszę wyjść do lekarza a tylko bycie przy piersi ją wczoraj uspokajało. Je też częściej, 22-23,2,5 i 7 a przed jedzeniem płacz jak zawsze była spokojna.
Także czasem naprawdę nie dojdziemy o co mu chodzi i trzeba z tym żyć i chyba też nie ma co aż tak rozkminiac bo można oszalećxSmerfetkax, awokado 🥑, Werzol, Blackapple, moana1 lubią tę wiadomość
-
Oczywiście że zbytnie analizowanie zachowan dziecka to zdecydowanie niezdrowy objaw. Ta jak zapisywanie wszystkiego w aplikacjach i kontrola wszystkiego. Ile to trzeba w ogóle mieć czasu na to. Czasu którego pozniej gdzieś brakuje i matki nie wytrzymują presji.
Awokado jak mama po operacji?
Tanasi jak przegląd u dentysty? Obyło się bez wiercenia?
Kassia powodzenia w drodze jeśli to w końcu dzisiaj!
Asiun jak u Was sytuacja?
Ja się zapomniałam wczoraj pochwalić, że byłam z malutką na spacerze w wózku i dałyśmy radę iść godzinę. Za 20 minut się rozglądała a później zasnęła. Cud bo zaczela być totalnie antywózkowa.
Tak się zastanawiam czy na wczasy czasem nie wziąć dużej spacerówki zamiast małej albo gondoli. Ale ona strasznie w tej wielkiej spacerówce wygląda....
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:24
kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola super że spacer udany, oby tak dalej
Zęby okej, my tylko tak profilaktycznie chodzimy + na usuwanie osadu. Młodej robi się takie jakby przebarwienie, nie wpływa w żaden sposób na zęby poza kwestia estetyczna, po pół roku trochę szarzeją i trzeba to zdjąć. Dentystka mówiła że podobno u niektórych pH śliny coś takiego powoduje 😅 ale młodą na luzie daje sobie wyczyścić te zęby, wczoraj tak jej się podobało że nie chciała do domu wracać xDWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:43
-
xSmerfetkax wrote:Cześć! Mam pytanie co do 800+, kiedy dostajecie przelewy? Za czerwiec i lipiec dostaliśmy 3 lipca, za sierpień nadal nie mamy i się zastanawiam czy różnie przelewają czy coś źle zrobiłam 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:57
-
Nineq wrote:Moj raz przez takie niespanie w dzień spał od 19.30 do 2, jedzenie, od 2.30 do 6.30 także powodzenia 😆
Cel, nie zawsze chodzi o jedzenie.
A nawet nie było tak źle, faktycznie o tej 18 zrobił już sobie noc i spał do 1 🤣 potem jedzenie i spanie do 5 i znowu jedzenie i później próbował jeszcze przysnąć, ale go kupa cisnęła, którą zrobił oczywiście po kąpieli, a nie przed 🤣 także drzemkę ucina sobie teraz i potem lecimy do kardio 🙈 -
xSmerfetkax wrote:Cześć! Mam pytanie co do 800+, kiedy dostajecie przelewy? Za czerwiec i lipiec dostaliśmy 3 lipca, za sierpień nadal nie mamy i się zastanawiam czy różnie przelewają czy coś źle zrobiłam 🫣
-
U nas tez tragiczna noc 😣
O tej 2giej jak zasnal to spal 1.5 godziny i pozniej od 3:30 do prawie 6 nie spał, nie licząc drzemki przy piersi ale jak go tylko odłożyłam to ryk.
Wyskoczyłam szybko zrobić badania krwi ale niech dowodem na to w jakim jestem stanie dzisiaj bedzie fakt że pojechałam w leginsach założonych na lewą stronę i zgubiłam kartkę zeby odebrać wynik tych badań z diagnostyki ... 🫣na szczęście maz ją znalazł na chodniku pozniej - musiała mi wylecieć jak szłam z auta do warzywniaka po pieczywo 😑
Najgorsze po takich nocach jest to, że mam wrażenie ze moja cierpliwość jest na włosku a ten mały jak marudzi i probuje go uspic 40 minut bujając na rękach a ten jęczy i jęczy i co przysypia to sie budzi to mam wrażenie ze wyjdę z siebie i nie wrócę lada moment 🙄2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:U nas tez tragiczna noc 😣
O tej 2giej jak zasnal to spal 1.5 godziny i pozniej od 3:30 do prawie 6 nie spał, nie licząc drzemki przy piersi ale jak go tylko odłożyłam to ryk.
Wyskoczyłam szybko zrobić badania krwi ale niech dowodem na to w jakim jestem stanie dzisiaj bedzie fakt że pojechałam w leginsach założonych na lewą stronę i zgubiłam kartkę zeby odebrać wynik tych badań z diagnostyki ... 🫣na szczęście maz ją znalazł na chodniku pozniej - musiała mi wylecieć jak szłam z auta do warzywniaka po pieczywo 😑
Najgorsze po takich nocach jest to, że mam wrażenie ze moja cierpliwość jest na włosku a ten mały jak marudzi i probuje go uspic 40 minut bujając na rękach a ten jęczy i jęczy i co przysypia to sie budzi to mam wrażenie ze wyjdę z siebie i nie wrócę lada moment 🙄
Może sobie wypróbujkasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Revolutionary a może on nie chce spać? Może chce być noszony i podziwiać świat? Ja mojej nie bujam ale jak mi nie usnie na rękach w ciągu 10 minut to przerywam usypiania bo to nie ma sensu. Na każde dziecko jest jakiś sposób. Nie ma dziecka na które jakiś patent nie zadziała.
-
Karola3xJ:D wrote:Oczywiście że zbytnie analizowanie zachowan dziecka to zdecydowanie niezdrowy objaw. Ta jak zapisywanie wszystkiego w aplikacjach i kontrola wszystkiego. Ile to trzeba w ogóle mieć czasu na to. Czasu którego pozniej gdzieś brakuje i matki nie wytrzymują presji.
Awokado jak mama po operacji?
Tanasi jak przegląd u dentysty? Obyło się bez wiercenia?
Kassia powodzenia w drodze jeśli to w końcu dzisiaj!
Asiun jak u Was sytuacja?
Ja się zapomniałam wczoraj pochwalić, że byłam z malutką na spacerze w wózku i dałyśmy radę iść godzinę. Za 20 minut się rozglądała a później zasnęła. Cud bo zaczela być totalnie antywózkowa.
Tak się zastanawiam czy na wczasy czasem nie wziąć dużej spacerówki zamiast małej albo gondoli. Ale ona strasznie w tej wielkiej spacerówce wygląda....⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Biedronka@ wrote:Wejdź w zakładkę wnioski 800 +, zaznacz na zielono kliknij szczegóły i następnie zaznacz dziecko na zielono i na dole masz wypłaty i zwroty. I tam masz termin na kiedy masz przyznane świadczenie. My mamy co miesiąc na 22. W czerwcu dostaliśmy np. 13 a w lipcu już 22- zgodnie z terminem.
Chodzi o to co jest pod datą wypłaty/zwrotu? To tam mam 03.07.2025 🤔 takbjak było ostatnio a teraz jeszcze nie miałam -
asiun wrote:U nas już ok. W ogóle podjęłam decyzję i wychodzę na własne żądanie, coraz więcej dzieciaków na oddziale i mimo, że mamy sale na wyłączność to obawiam się, że coś się do nas przypląta.
Werzoł 22 idę na wizytę, póki co nie gnijęWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:57
-
Elza i Truskawka współczuję Wami bardzo.
Trochę mi głupio to teraz pisać, jak dziewczyny opisywały swoje problemy, ale byłam na kontroli u gin (krwawienie sprzed 2 tyg na szczęście ustało) i ogólnie według mojej lekarki prawie nie widać, że rodziłam. Mam jakieś mikro wypchnięcie tylnej ściany pochwy, które powinno się samo cofnąć do 6 miesięcy po porodzie, ale zachęcała mnie do wizyty u fizjo i ćwiczeń mięśni dna miednicy to szybciej pójdzie (i tak idę za tydzień do swojej fizjo to na pewno da mi ćwiczenia). Blizny po pęknięciu mi prawie nie widać i mam też dobre nawilżenie podobno. No generalnie czuje się jakbym wygrała na jakiejś loterii.
Do tego Józef mi zrobił prezent i podobno jak wyszłam to usnął jak tylko mąż go opatulił rożkiem w łóżeczku, więc teraz siedzę i pije kawkę (żeby nie było aż tak kolorowo to w nocy jadł co 2-3 godziny jakoś, więc standardowo jak na niego).
A Margaretka jak czujesz, że za bardzo analizujesz to wizytą u psychologa jest dobrym pomysłem, pamiętam, że ty gdzieś koło Alwerni (?) mieszkasz, więc nie wiem czy będzie Ci się chciało do Krakowa podjeżdżać, ale jakbyś potrzebowała to mogę podpytać mojej siostry, która jest psychologiem czy ma jakiegoś specjalistę do polecenia.
Asiun dobrze, że u Was lepiej.Anabbit lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:U nas już ok. W ogóle podjęłam decyzję i wychodzę na własne żądanie, coraz więcej dzieciaków na oddziale i mimo, że mamy sale na wyłączność to obawiam się, że coś się do nas przypląta.
Pechowo złapał jelitowke?
Boże 25 kup 🙈 boli mnie tyłek na samą myśl. Strasznie wam współczuję stresu
Mam pytanie - zauważyłam od wczoraj że jak młoda uleje po jakimś czasie to na chwilę ma zaczerwienioną skórę tam gdzie było ulane. Myślicie że to kwas żołądkowy podrażnia? Nie boli ją to przy dotyku ani nic. Pediatrę mamy za 1.5 tyg w trakcie szczepień i nie wiem czy prosić i jakaś teleporade. Ja ogólnie brzuch nie boli, tylko no właśnie takie zaczerwienienie strikte w miejscu gdzie jej ślina z przetrawionym mlekiem dotknęła skóry -
Elza1234 wrote:Cel, dziecko serio może płakać bez powodu. Bo tak
Także czasem naprawdę nie dojdziemy o co mu chodzi i trzeba z tym żyć i chyba też nie ma co aż tak rozkminiac bo można oszaleć
Dokładnie. U nas jest taka sinusoida, jednego dnia mały jest pogodny i w ogóle nie płacze, a drugiego dnia tak jak wczoraj omarudzony taki, płacz przez większość dnia bez powodu. I co zrobisz, nic nie zrobisz. Ja sobie mówię, że przecież takie niemowlaki tak samo jak my mogą mieć gorszy dzień, ot tak. -
xSmerfetkax wrote:Chodzi o to co jest pod datą wypłaty/zwrotu? To tam mam 03.07.2025 🤔 takbjak było ostatnio a teraz jeszcze nie miałam
Biedronka@ lubi tę wiadomość