CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
amoze wrote:Hejo
miałam dodać zdjęcie tego zęba bądź nie zęba wczoraj, ale się nie udało i zrobiłam jej dziś. Nie jest może mega dobrej jakości, ale innego się nie dało się zrobić 😅
https://zapodaj.net/plik-2u1TtaZ0va
I oficjalne potwierdzenie lekarza z dziś, że tak to jest ząb, jedynka dolna i w przeciągu pewnie miesiąca będzie wychodził 😎
Co myślą rodzice dzieci przy 27°, którzy wózek (czarny) zasłaniają tymi przypinanymi do gondoli osłonami?amoze lubi tę wiadomość
-
O kurczę, szybko to leci, zęby już zaczynają wychodzić na wątku!
Mam takie pytanie o szczepionki na meningokoki - czy decydujecie się na podanie zarówno Bexsero i Nimenrix na jednej wizycie? Tak mi zaproponowali na kolejną wizytę🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Blackapple to elegancko 🫡
U mnie też wszystko git, ladnie się goi. Cytologia mnie za to bolala.
Czy u któregoś z naszych wątkowych maluszków był jakies skutek uboczny szczepienia przeciw rotawirusom? Już sie cieszyłam, że Witkowi przeszedl bol brzuszka i gazy na tym Nutramigenie, a dzisiaj płaczki znowu przy karmieniu i poza, czuję, ze to gazy. Biedaczek. Może to tylko dziś, a może potrwa kilka dni, oby nie nawrot.Blackapple lubi tę wiadomość
-
A ja po konsultacji z dermochirurgiem i na szczęście zakwalifikowali mnie do usunięcia tego cholerstwa z dekoltu. Tysiaka bede lżejsza ale chce sie pozbyć tego jak m najszybciej.Od razu zrobią większe cięcie,żeby wyciąć też bliznowca po ostatnim usuwaniu kaszaka zeby byla tylko jedna blizna a nie dwie obok siebie. Teraz tylko sie modlić żeby do czwartku nie zrobił sie jakis stan zapalny na tym 🙈
I mogę chyba mleczarnie otwierać... W zamrażarce nie mamy juz nic innego jak tylko moje mleko-jest wypełniona po brzegi. Mój A jedzie w sobotę do swoich rodziców pożyczyć od nich zamrażarkę wolnostojącą żeby było gdzie dalej trzymać te mleko. Czy mozna z nim robić cos jeszcze oprócz dodawania do kąpieli? Dobowo robie 5/6 sesji laktatorem i ściągam minimum 1,5l mleka.
Ja tak nic nie pisze nic o swoim dziecku bo sie boje że przechwale i jej sie odmieni 🙈 Ale czytając wasze przeżycia to mam wrażenie że mała wynagradza mi te wszystkie bolączki które mnie spotykają po porodzie 😅 -
Nosa wrote:Blackapple to elegancko 🫡
U mnie też wszystko git, ladnie się goi. Cytologia mnie za to bolala.
Czy u któregoś z naszych wątkowych maluszków był jakies skutek uboczny szczepienia przeciw rotawirusom? Już sie cieszyłam, że Witkowi przeszedl bol brzuszka i gazy na tym Nutramigenie, a dzisiaj płaczki znowu przy karmieniu i poza, czuję, ze to gazy. Biedaczek. Może to tylko dziś, a może potrwa kilka dni, oby nie nawrot.
O, a u mnie Pani doktor powiedziała, żeby zaczekać jeszcze trochę z cytologią, bo 6 tyg po porodzie to może wyjść materiał nie diagnostyczny. I w ogóle mówila, że są w miarę szybkie terminy na ten test na HPV z nfz i poleca się zapisać, ale równocześnie też cytologię płynną zrobić, bo najlepiej łączyć te dwie metody. -
Blackapple wrote:O, a u mnie Pani doktor powiedziała, żeby zaczekać jeszcze trochę z cytologią, bo 6 tyg po porodzie to może wyjść materiał nie diagnostyczny. I w ogóle mówila, że są w miarę szybkie terminy na ten test na HPV z nfz i poleca się zapisać, ale równocześnie też cytologię płynną zrobić, bo najlepiej łączyć te dwie metody.
-
Mąż sobie przewinął Małą i podaję już do karmienia, a ona sobie Podkład chwyciła i zadowolona trzyma🤣 jak już była "w locie" do mnie na jego rękach. Patrzy pomachała nim i sobie puściła zdobycz na podłogę 😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary wrote:Bardzo bym tak chciała, niestety nie mogę go tak karmic bo on okropnie ulewa. Za każdym razem jak go tak nakarmie (czasem poddaje sie rano i go biorę) to chlusta bardziej niż zwykle, az nosem. U nas wchodzą w grę tylko pozycje gdzie mlody ma głowę w górze plus biologiczna. 🤷♀️
Eh, to najgorzejmożliwe że za parę chwil ulewanie przejdzie !
-
Szarotka12 wrote:O kurczę, szybko to leci, zęby już zaczynają wychodzić na wątku!
Mam takie pytanie o szczepionki na meningokoki - czy decydujecie się na podanie zarówno Bexsero i Nimenrix na jednej wizycie? Tak mi zaproponowali na kolejną wizytę
Asiun masakra jeszcze brakuje tego tekstu z miodem...
Medycyna 21 wieku.
Gratulacje pierwszego zęba forum 😃
-
Truuskaawka wrote:A ja po konsultacji z dermochirurgiem i na szczęście zakwalifikowali mnie do usunięcia tego cholerstwa z dekoltu. Tysiaka bede lżejsza ale chce sie pozbyć tego jak m najszybciej.Od razu zrobią większe cięcie,żeby wyciąć też bliznowca po ostatnim usuwaniu kaszaka zeby byla tylko jedna blizna a nie dwie obok siebie. Teraz tylko sie modlić żeby do czwartku nie zrobił sie jakis stan zapalny na tym 🙈
I mogę chyba mleczarnie otwierać... W zamrażarce nie mamy juz nic innego jak tylko moje mleko-jest wypełniona po brzegi. Mój A jedzie w sobotę do swoich rodziców pożyczyć od nich zamrażarkę wolnostojącą żeby było gdzie dalej trzymać te mleko. Czy mozna z nim robić cos jeszcze oprócz dodawania do kąpieli? Dobowo robie 5/6 sesji laktatorem i ściągam minimum 1,5l mleka.
Ja tak nic nie pisze nic o swoim dziecku bo sie boje że przechwale i jej sie odmieni 🙈 Ale czytając wasze przeżycia to mam wrażenie że mała wynagradza mi te wszystkie bolączki które mnie spotykają po porodzie 😅
Czytając ze robisz tyle sesji z laktatorem to tak właśnie pomyślałam od razu ze Twoje dziecko to musi byc anioł! 😄 Ja juz nie pamietam kiedy ostatnio usiadłam rano z laktatorem a i wieczorami juz coraz częściej sił na to brak...2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Katikat wrote:Tak my tak zrobimy nasz pediatra tez powiedzial ze spokojnie podają te dwie na jednej wizycie.
Asiun masakra jeszcze brakuje tego tekstu z miodem...
Medycyna 21 wieku.
Gratulacje pierwszego zęba forum 😃asiun lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Czytając ze robisz tyle sesji z laktatorem to tak właśnie pomyślałam od razu ze Twoje dziecko to musi byc anioł! 😄 Ja juz nie pamietam kiedy ostatnio usiadłam rano z laktatorem a i wieczorami juz coraz częściej sił na to brak...
Tylko pamiętaj że ja musze tyle robić bo jestem kpi 😉
Żeby nie było ze aż tak wspaniale mam:
Moją małą łóżeczko parzy-polezy w nim 10 minut max przy dobrych wiatrach,z tatą jest fajnie na 15 minut i najchętniej to cały dzień by lezała i spała na mnie 😅 A do chusty nie chce i zresztą teraz nie moge przez tego guza na dekolcie.
I śmieje sie że w sumie odkąd mój A wrocil do pracy to zostałam samotną matką. On wychodzi do pracy 20/21 wraca o 11 i idzie spac do 18 😅
-
Truskawka, mi kiedyś kaszak na plecach zropiał i zrobił się turbo stan zapalny, trzymam kciuki za powodzenie akcji 🙈 przy oczyszczaniu nie działało mi znieczulenie, a urósł do jakiś 2cm 🫠🫠🫠 po usunięciu całości jak się podgoiło mam dziurę jak jakiś krater, dobrze, że jej nie widzę na codzień 🙈
Uff Młody chyba odespał i od razu humor gitówaTanashi lubi tę wiadomość
-
Truskawka to witam w klubie obniżonych narządów po porodzie 😭 w ogóle ja kiedyś pisałam, że mam jakiś pęcherz w pochwie a się okazuje, że to chyba przednia część pochwy. I lekarz tego nie widział, bo jak leżę to to sie chowa. Dopiero na stojąco jak mnie fizjo badała to zauważyła. Ale widzę, że jest coraz lepiej. Mam nadzieję, że jak się wezmę za ćwiczenia od września to zniknie 🤞
Karola ty to masz łeb jak sklep o wszystkim pamiętasz 🥺 ja już w domu. Prowadziło się spoko, chociaż był duży ruch, szczególnie jak wracałam. Mała spała, tylko pod koniec się obudziła i jak był mały korek na autostradzie przez wypadek. Ale naszczęście tylko chwilka. Starsza pierwszy raz nie spała całą drogę, pytała czy daleko jeszcze 🤣 tak więc oceniam dzień na plus mimo, że jestem mega zmęczona, głowa mnie boli i nie zdarzyłam do swojego logopedy (pewnie będę musiała zapłacić na wizytę 😏).
Teraz czekam na burgerka, bo u rodziców zjadłam tylko pomidorówkę i odpalam Sopranos 😎