X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Dokładnie. U nas jest taka sinusoida, jednego dnia mały jest pogodny i w ogóle nie płacze, a drugiego dnia tak jak wczoraj omarudzony taki, płacz przez większość dnia bez powodu. I co zrobisz, nic nie zrobisz. Ja sobie mówię, że przecież takie niemowlaki tak samo jak my mogą mieć gorszy dzień, ot tak.
    Dokładnie to samo sobie mówię
    Ja potrafię się rozpłakać bez powodu, być wściekła po obudzeniu czy nie chcieć z kimś rozmawiać
    A co dopiero takie maleństwo
    Także jak tylko nie widzę że to płacz z bólu to tego nie analizuje. Tule, wymieniam się z mężem w noszeniu i jakoś w końcu się uspokaja po jakimś czasie, czasem paru godz

Tanashi - skąd zamawiałaś kominiarkę z ManyMonths? Nie mogę znaleźć żadnej oficjalnej strony ani nic. Zalando?

moana1 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple bardzo dobrze jest słyszeć dobre informacje. Ja się tam bardzo cieszę, jak u kogoś jest dobrze. Aż się człowiekowi lżej na sercu robi,że u kogoś jest okej.

Elza no możliwe, że to kwas podrażnia. Ciekawe w jakim stanie jest przełyk. Zabezpieczasz jej tą skórę czymś tłustym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:54

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Blacbardzo dobrze jest słyszeć dobre informacje. Ja się tam bardzo cieszę, jak u kogoś jest dobrze. Aż się człowiekowi lżej na sercu robi,że u kogoś jest okej.

Elza no możliwe, że to kwas podrażnia. Ciekawe w jakim stanie jest przełyk. Zabezpieczasz jej tą skórę czymś tłustym?
    Nie wiem czy ma podrażniony przełyk, bo naprawdę nie widzę żeby ją cokolwiek bolało, nawet jak uleje się to nie krzywi z bólu
    Będę smarować, bo dziś dopiero drugi raz zauważyłam że to od tego.

Mnie też cieszy że są tu normalne historie, nie tylko traumatyczno/powalone

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiesz co, jak ja już jestem taka przestymulowana to zakładam słuchawki, puszczam swoją muzykę i nice małej co słyszę plus się bujam w rytm i jakoś mi lepiej a ona czasem zaśnie szybciej
    Może sobie wypróbuj :)

O dzięki za pomysł spróbuję 🤗

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to trochę czasu do tej wizyty jeszcze masz

Blackapple dobre wieści na naszym wątku się ceni 😀 trzeba się cieszyć że tak szybko wracasz do formy, super

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Revolutionary a może on nie chce spać? Może chce być noszony i podziwiać świat? Ja mojej nie bujam ale jak mi nie usnie na rękach w ciągu 10 minut to przerywam usypiania bo to nie ma sensu. Na każde dziecko jest jakiś sposób. Nie ma dziecka na które jakiś patent nie zadziała.

Wydaje mi sie ze jednak chce bo oczy mu sie kleją, duzo ziewa, przysypia juz po czym po chwili zaczyna sie wiercic i jęczeć dalej. 🤷‍♀️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zrobiłam wyniki krwi, bo coś jest chyba nie tak z moją tarczycą, może jakieś poporodowe zapalenie, nie wiem, zobaczymy. Dorzuciłam morfologię :)

I meldujemy się w końcu po szczepieniu. Mała odsypia stresiki już w domu, jak się obudzi wjeździe syrop żeby się nie męczyć

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dzięki, u mamy całe szczęście wszystko się udało. Kamień z serca

Elza, ja po tym jak Tanashi polecała też szukałam i nie mogłam znaleźć. Ostatecznie zamówiłam z vinted, bo jest ich tam całkiem sporo i są w fajnych cenach. Już nam przyszła rozkoszna bordowa kominiarka z króliczymi uszami 😁

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie nam po prostu pęka serce jak ona tak płacze a do tej pory był względny spokój. I wtedy obydwoje analizujemy i wczoraj tylko się zestresowalismy tym wzajemnie

Ale pociesza mnie ze dużo osób pisze ze to norma, endo mi też dziś wspominała o tym jak jej syn 19 lat temu płakał i był bieodstawialny od piersi do 3msc a potem nagle bum i inne dziecko

U endokrynolog spoko, wpadam w nadczynność ale zmniejszymy nieco dawkę, robiłam sporo badań krwi i są ok też podobno. Także został mi ginekolog i immunolog. A od reumatolog mam skierowanie na mri głowy, usg slinianek, badanie dna oka i Doppler żył kończyn dolnych. Nie jest taki zły ten luxmed..

Dostałam macierzynski o ok 20% większy niż sobie liczyłam 🤔 jestem w szoku oczywiście pozytywnym

Zostawiłam Męża z rozpłakana Mała ale udało mi się dużo mleka jak na mnie im na świeżo zostawić z wczoraj i poranka, więc może jak zjadła ok 100ml to chociaż się najada

Zamówiłam nam jakiś lepszy obiad z okazji sukcesów finansowych i liczę że Mała się uspokoi najwyżej będziemy siedzieć razem cały dzień, skwar taki ze nie ma co wychodzić. Byłam w centrum nad Wisłą chwilę posiedziałam i myślałam że się usmażę.

Revolutionary ja tak kiedyś poszłam na ćwiczenia dla kobiet w cisxy i ahh byłam potem zła ze nikt mi nie zwrócił uwagi bo nie dość że na lewą stronę miałam ubrane legginsy to z wieeelka długa metka na tyłku.. Także tego

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ