CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezus Maria 74?!! My dziś dostaliśmy trochę ubranek w prezencie od teściów i te 74 mi się ogromne wydają.
My przy wadze 4900 dopiero 62 nosimy… i wcale nie są jakieś dopasowane na ten moment. A z hm to i w 56 wchodzi na luzie w rampersy.
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Nienawidzę tej rozmiarowki.
https://zapodaj.net/plik-hXTxHmt4VZ
Okulary i reserved bez rękawów to 68, cocodrillo i Johny Bravo to 74.
Okulary i Johny są za wielkie, a reserved i coco mimo ze różne rozmiary sa dobre 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 13:56
-
Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:A jak tam kavka Tanashi? Próbowałam młodego wczoraj wrzucić do nosidła tula ale wkurzał się że był za nisko i nie mógł się rozglądać. Także chyba jescze musimy poczekać + nie trzyma jeszcze dobrze głowy. Jak u Was trzymanie głowy na brzuchu? Bo u nas średnio, fizjo ma do nas zajrzeć
Dla mnie jest ok
noszę młodego tylko na chwilkę póki co, ale jak się drze i nie chce być w wózku to na czas transportu na plac zabaw dużo ułatwia. Kavka ma taki panel który można dodatkowo doczepić dla bobasów które nie trzymają głowy
Lauraa lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣
Nie przejmuj się te rozmiary po prostu są dziwne 😅
56 inne niż hm to już spakowałam na strych, niektóre 62 są za krótkie (nie wiem czy moje dziecko ma jakiś długi tułów czy co), ale też widać, że w rączkach i nóżkach oraz obwodzie pasa to dużo grubsze dziecko by weszło, jakieś pojedyncze 68 się nam zdarza, ale tak samo, na długość dobre, ale luźne w pasie. Ostatnio się nam trafiło jakieś body z F&F, że żeby dąpiąć w kroku to był problem a rękawy za długie i luźne. Ja to ogólnie przykładam do dziecka czy dobre na długość i wtedy ubieram xD
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 14:34
Blackapple, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:A propos wkładek, ostatnio przeglądałam internet w poszukiwaniu wkładki, ale do spacerówki. Czy muszę dobierać pod konkretny wózek czy mogę kupić uniwersalna?
A do czego służy ta wkładka? To jest must have? Bo szczerze to pierwsze słyszę i nie wiem co to. -
U nas 62 z hm i lindex jest ok, ale już mam zapasy 68 zabezpieczone 😅
Młody dziś ma dwa miesiące 🥹 trochę mnie dojechał ten dzień i nie doczekał się jeszcze pamiątkowego zdjęcia, ale mąż ma zabrać córkę żebym trochę odpoczęła psychicznie od gaszenia pożarów, to może uda się coś zrobić xD
Katikat, Luna30, Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.
Oki masz rację, nie pomyślałam o tym w ten sposób.
-
xSmerfetkax wrote:Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Ufff trochę mi lepiej 😂 myślałam, że tylko u nas wciąż małe rozmiary
-
Tanashi wrote:Karola ja w ogóle nie cierpię ubrań z sinsaya i Pepco. Mam jakieś dla córki po rodzinie i one są zawsze albo super ciasne, albo materiał jak szmata. U nas tylko na banki mydlane trzymamy takie ubrania xd
Z pepco to spoko jest jedynie ta bawełna organiczna, czuć że ten materiał jest inny a nie taki mega sztywny jak reszta -
Tanashi wrote:Dla mnie jest ok
noszę młodego tylko na chwilkę póki co, ale jak się drze i nie chce być w wózku to na czas transportu na plac zabaw dużo ułatwia. Kavka ma taki panel który można dodatkowo doczepić dla bobasów które nie trzymają głowy 
A którą masz kavke, handy czy multiage? Bo też się właśnie zastanawiam -
A powiem Wam jeszcze co do tego życia w dobrobycie, to ja np. Uważam, że żyłam w dobrobycie i jestem rocznikiem 95, ale jednocześnie wychowywałam się w rodzinie wielodzietnej, byłam najstarsza wśród braci i prawie najstarsza wśród kuzynostwa i widok dzieci był dla mnie tak naturalny jak oddychanie 😅. Z mojej perspektywy to się nie tyle o ten dobrobyt rozbija co właśnie o kontakt z dziećmi. Z moich znajomych dzieci nie mają ci, co sami byli najmłodsi i nie mieli innych dzieci w rodzinie, a dziś generalnie boją się tematu dzieci, no bo to jakaś egzotyka dla nich
Luna30, Werzol lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Moja malanto ledwo dobiłam do 4500 g. Ma ubranka 62. Czasem się znajdzie jakieś małe 68. Nie macie wrażenia ze te body kopertowe z sinsay to totalny szit?rozłazi się to na boki
Ja ogólnie nie lubię ubrań z Sinsay. Sama nie kupuję, ale często dostaję od mojej mamy. Ta bawełna jest jakaś taka cienka i szorstka w porównaniu do hm czy NEXT. No albo ja tak trafiłam lub nieumiejętnie piorę -
Tanashi wrote:Karola ja w ogóle nie cierpię ubrań z sinsaya i Pepco. Mam jakieś dla córki po rodzinie i one są zawsze albo super ciasne, albo materiał jak szmata. U nas tylko na banki mydlane trzymamy takie ubrania xd
O, mam tak samo. Właśnie sinsay i pepco totalnie mi nie podchodzi, ale moja mama uporczywie kupuje ubrania tam i dosłownie torbami mi zwozi. -
Wywaliłam rachunek chyba. Sprawdzę jeszcze raz w domu jak będę, ale coś koło tego by oxSmerfetkax wrote:Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH