CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nienawidzę tej rozmiarowki.
https://zapodaj.net/plik-hXTxHmt4VZ
Okulary i reserved bez rękawów to 68, cocodrillo i Johny Bravo to 74.
Okulary i Johny są za wielkie, a reserved i coco mimo ze różne rozmiary sa dobre 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56
-
Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣 -
Lauraa wrote:A jak tam kavka Tanashi? Próbowałam młodego wczoraj wrzucić do nosidła tula ale wkurzał się że był za nisko i nie mógł się rozglądać. Także chyba jescze musimy poczekać + nie trzyma jeszcze dobrze głowy. Jak u Was trzymanie głowy na brzuchu? Bo u nas średnio, fizjo ma do nas zajrzeć
Dla mnie jest oknoszę młodego tylko na chwilkę póki co, ale jak się drze i nie chce być w wózku to na czas transportu na plac zabaw dużo ułatwia. Kavka ma taki panel który można dodatkowo doczepić dla bobasów które nie trzymają głowy
-
xSmerfetkax wrote:Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔
Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣
Nie przejmuj się te rozmiary po prostu są dziwne 😅
56 inne niż hm to już spakowałam na strych, niektóre 62 są za krótkie (nie wiem czy moje dziecko ma jakiś długi tułów czy co), ale też widać, że w rączkach i nóżkach oraz obwodzie pasa to dużo grubsze dziecko by weszło, jakieś pojedyncze 68 się nam zdarza, ale tak samo, na długość dobre, ale luźne w pasie. Ostatnio się nam trafiło jakieś body z F&F, że żeby dąpiąć w kroku to był problem a rękawy za długie i luźne. Ja to ogólnie przykładam do dziecka czy dobre na długość i wtedy ubieram xD
-
Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:34
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:A propos wkładek, ostatnio przeglądałam internet w poszukiwaniu wkładki, ale do spacerówki. Czy muszę dobierać pod konkretny wózek czy mogę kupić uniwersalna?
A do czego służy ta wkładka? To jest must have? Bo szczerze to pierwsze słyszę i nie wiem co to. -
U nas 62 z hm i lindex jest ok, ale już mam zapasy 68 zabezpieczone 😅
Młody dziś ma dwa miesiące 🥹 trochę mnie dojechał ten dzień i nie doczekał się jeszcze pamiątkowego zdjęcia, ale mąż ma zabrać córkę żebym trochę odpoczęła psychicznie od gaszenia pożarów, to może uda się coś zrobić xD -
Karola3xJ:D wrote:Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.
Oki masz rację, nie pomyślałam o tym w ten sposób.
-