SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ti musi bd mocno przybierać?

Na pewno nie tak jak Kameleon 😂 ale średnio 36g na dzień. Raz nam wyszło rekordowo 44g

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Maria 74?!! My dziś dostaliśmy trochę ubranek w prezencie od teściów i te 74 mi się ogromne wydają.
    My przy wadze 4900 dopiero 62 nosimy… i wcale nie są jakieś dopasowane na ten moment. A z hm to i w 56 wchodzi na luzie w rampersy.

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę tej rozmiarowki.

https://zapodaj.net/plik-hXTxHmt4VZ

Okulary i reserved bez rękawów to 68, cocodrillo i Johny Bravo to 74.
    Okulary i Johny są za wielkie, a reserved i coco mimo ze różne rozmiary sa dobre 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 13:56

💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔

Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A jak tam kavka Tanashi? Próbowałam młodego wczoraj wrzucić do nosidła tula ale wkurzał się że był za nisko i nie mógł się rozglądać. Także chyba jescze musimy poczekać + nie trzyma jeszcze dobrze głowy. Jak u Was trzymanie głowy na brzuchu? Bo u nas średnio, fizjo ma do nas zajrzeć

Dla mnie jest ok :) noszę młodego tylko na chwilkę póki co, ale jak się drze i nie chce być w wózku to na czas transportu na plac zabaw dużo ułatwia. Kavka ma taki panel który można dodatkowo doczepić dla bobasów które nie trzymają głowy :)

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Elza a mogłabyś sprawdzić ile płaciłaś za sam prevents, widzę na stronie że mają za 288 i się zastanawiam czy rezerwować czy stacjonarnie jakoś lepiej to wychodzi? 🤔

Dziewczyny wy mnie przerażacie z tymi rozmiarami 😅 co prawda mam już torbę ze smyka zapełniona za małymi ubrankami, ale my z hm nadal wchodzimy w 56 na luzie 😅 no i 62 z niektórych marek, ale z 68 to chyba nic 😅🤣

Nie przejmuj się te rozmiary po prostu są dziwne 😅

56 inne niż hm to już spakowałam na strych, niektóre 62 są za krótkie (nie wiem czy moje dziecko ma jakiś długi tułów czy co), ale też widać, że w rączkach i nóżkach oraz obwodzie pasa to dużo grubsze dziecko by weszło, jakieś pojedyncze 68 się nam zdarza, ale tak samo, na długość dobre, ale luźne w pasie. Ostatnio się nam trafiło jakieś body z F&F, że żeby dąpiąć w kroku to był problem a rękawy za długie i luźne. Ja to ogólnie przykładam do dziecka czy dobre na długość i wtedy ubieram xD

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 14:34

Blackapple, Luna30 lubią tę wiadomość

event.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A propos wkładek, ostatnio przeglądałam internet w poszukiwaniu wkładki, ale do spacerówki. Czy muszę dobierać pod konkretny wózek czy mogę kupić uniwersalna?

A do czego służy ta wkładka? To jest must have? Bo szczerze to pierwsze słyszę i nie wiem co to.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 62 z hm i lindex jest ok, ale już mam zapasy 68 zabezpieczone 😅

Młody dziś ma dwa miesiące 🥹 trochę mnie dojechał ten dzień i nie doczekał się jeszcze pamiątkowego zdjęcia, ale mąż ma zabrać córkę żebym trochę odpoczęła psychicznie od gaszenia pożarów, to może uda się coś zrobić xD

Katikat, Luna30, Lauraa, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malanto ledwo dobiłam do 4500 g. Ma ubranka 62. Czasem się znajdzie jakieś małe 68. Nie macie wrażenia ze te body kopertowe z sinsay to totalny szit?rozłazi się to na boki

Luna30 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Blackapple czyki żyłaś w dobrobycie. Miałaś możliwość iść na studia,pracować i jeździć komunikacją (moze nawet miałaś więcej niż dwa połączenia dziennie). To wszystko jest dobrobytem właśnie. Kiedyś ludzie nie mieli szans na studia,liceum to już bylo wow,nie było komunikacji i szansy iść do pracy bo jej nie było. I ja mówię o rocznikach 70 i 80 z obrzeży miast. Nie o chłopkach ze wsi z lat 40. Jedyne co się robiło to zachodziło w ciążę i żyło nędznie. Kolejne pokolenia ewoluowały i zmieniły to życie. Na wygodniejsze. I każde kolejne pokolenie będzie bardziej "clear". Będą patrzeć na siebie i tak dzietność będzie jeszcze mniejsza.

Oki masz rację, nie pomyślałam o tym w ten sposób.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja w ogóle nie cierpię ubrań z sinsaya i Pepco. Mam jakieś dla córki po rodzinie i one są zawsze albo super ciasne, albo materiał jak szmata. U nas tylko na banki mydlane trzymamy takie ubrania xd

Nosa lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ufff trochę mi lepiej 😂 myślałam, że tylko u nas wciąż małe rozmiary

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola ja w ogóle nie cierpię ubrań z sinsaya i Pepco. Mam jakieś dla córki po rodzinie i one są zawsze albo super ciasne, albo materiał jak szmata. U nas tylko na banki mydlane trzymamy takie ubrania xd

Z pepco to spoko jest jedynie ta bawełna organiczna, czuć że ten materiał jest inny a nie taki mega sztywny jak reszta

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dla mnie jest ok :) noszę młodego tylko na chwilkę póki co, ale jak się drze i nie chce być w wózku to na czas transportu na plac zabaw dużo ułatwia. Kavka ma taki panel który można dodatkowo doczepić dla bobasów które nie trzymają głowy :)

A którą masz kavke, handy czy multiage? Bo też się właśnie zastanawiam

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A którą masz kavke, handy czy multiage? Bo też się właśnie zastanawiam

handy :) multiage też mam, ale wersję z 2022, ona nie jest dla takich maluchów

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze co do tego życia w dobrobycie, to ja np. Uważam, że żyłam w dobrobycie i jestem rocznikiem 95, ale jednocześnie wychowywałam się w rodzinie wielodzietnej, byłam najstarsza wśród braci i prawie najstarsza wśród kuzynostwa i widok dzieci był dla mnie tak naturalny jak oddychanie 😅. Z mojej perspektywy to się nie tyle o ten dobrobyt rozbija co właśnie o kontakt z dziećmi. Z moich znajomych dzieci nie mają ci, co sami byli najmłodsi i nie mieli innych dzieci w rodzinie, a dziś generalnie boją się tematu dzieci, no bo to jakaś egzotyka dla nich

Luna30, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja malanto ledwo dobiłam do 4500 g. Ma ubranka 62. Czasem się znajdzie jakieś małe 68. Nie macie wrażenia ze te body kopertowe z sinsay to totalny szit?rozłazi się to na boki

Ja ogólnie nie lubię ubrań z Sinsay. Sama nie kupuję, ale często dostaję od mojej mamy. Ta bawełna jest jakaś taka cienka i szorstka w porównaniu do hm czy NEXT. No albo ja tak trafiłam lub nieumiejętnie piorę

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

O, mam tak samo. Właśnie sinsay i pepco totalnie mi nie podchodzi, ale moja mama uporczywie kupuje ubrania tam i dosłownie torbami mi zwozi.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Wywaliłam rachunek chyba. Sprawdzę jeszcze raz w domu jak będę, ale coś koło tego by o

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ