CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:Czy jest tu ktoś, kto wciąż wstaje co 3-3,5h na karmienie nocne?
Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔
Powodzenia na szczepieniach
Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:21
-
Elza1234 wrote:Ano właśnie wszystko ta komisja.
Pytam, bo nie spotkałam się z tym wcześniej. Ale fajnie, że coś takiego istnieje i można ten macierzyński o te pół roku wydłużyć
To pozostaje trzymać kciuki, żeby Ci sie udało. Będziesz miała spokojną głowę na dalszą diagnostykę -
Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔
No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem. -
My wstajemy, najdłuższy blok snu to 4h, raz się zdarzyło 4,5h ale to bardzo w drodze wyjątku. Potem kolejne bloki snu to już coraz krótsze 2-3h. -
Katikat wrote:My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆
Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..
Ostatnio Dec na Jasnej Gorze znowu pierdzielnal takim tekstem ze mi sie odechciewa być częścią tej społeczności. -
U nas ostatnio karmienie około 18:30-19, potem 22-23, potem 2, potem 5 i o piątej zaczynamy dzień 🫡 -
Karola3xJ:D wrote:I to zupełnie przypadkowo pewnie się zapaliło. Powinni m walić kary w milionach za to.
Ja sobie obmyśliłam taki plan,że (jeśli lekarz się zgodzi w co wątpię) wystapie o świadczenie "za życiem" co da mi dodatkowe 26 tygodni urlopu rodzicielskiego. Ciekawe co mi z tych moich planów wyjdzie
To zawsze jest przypadek, pewnie ktoś niechcący kiepa rzucił 🤡 -
Katikat wrote:My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆
Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu.. -
Karola3xJ:D wrote:Całe to "za zyciem" powstało, żeby zachęcić matki do rodzenia kadłubków. Decydujesz się urodzić z wadą zagrażającą życiu i cyk,dostajesz 4 koła za urodzenie plus dużo obietnic. A później radź sobie sama. .
-
Blackapple wrote:No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem.
Nie wierzę, że to pisze, ale potwierdza się teza bratnich dusz 😂 nasza też już nauczyła się zasypiać między 22 a 23 xd
Ostatnio udało nam się położyć ją w spiworku (ale rozpiety od dołu żeby mogła kopać tymi szalonymi nogami). Możesz też spróbować, czy to już ten czas 😂 -
Anabbit wrote:Niesamowite. U nas o 5 to dopiero druga pobudka nocna 😂
Myślę, że u nas też by tak było, ale on od 5 do 6 ma przerwę na stękanie i kupę i o 6 by zasnął, ale wtedy mój mąż wstaje do pracy, więc córka zazwyczaj też się budzi i już nie ma szansy na spanie dla młodego 😅
Młoda mi zrobiła dziś taką aferę że czuję się jak ten rozjechany lis z memów. Dobrze że najbliższe dwa tygodnie będzie ją ogarniał ojciec, bo i can't 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:47
-
A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈
Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:57
-
Tanashi o co poszło? 😀
Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie
Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪 -
Kkk77 wrote:A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈
Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈
Przed urodzenie się młodego chodziliśmy spać 21.30, teraz chodzimy 21 także i dziecko podobnie 😅nie da się go przeciągnąć dłużej zresztą nie chce.Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Tanashi o co poszło? 😀
Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie
Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪
Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help meWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 11:04
-
Kkk77 wrote:A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈
Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈
Potem pobudka o 1 w nocy i ok. 4 bo wtedy wie ze tata idzie do pracy i będzie spal U nas w lozku a nie w łóżeczku i wtedy juz pobudka kolejna o 6/7 i po 9 wstajemy.
Chociaż od 2 dni nowa pobudka po 2:00 sie wdala 😬😪Kkk77 lubi tę wiadomość
-
No u nas jak zaśnie o tej 19-20 to zawsze ma pobudkę o 3.30 praktycznie co do minuty, czasami jest w rozrywkowym nastroju i zasnie dopiero 4.30 i później już z zegarkiem w ręku co 3h, chociaż ostatnio często głodnieje po 2,5h, więc chyba czas na zwiększenie porcji 🫠
-
Tanashi wrote:Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help me
-
Moja też zasypia koło 20. Nieraz przed ósmą, nieraz w pół do 9, ale nie siedzimy do późna. I wtedy pierwszą pobudkę ma koło 1, potem między 3-4 a potem już co godzina się budzi zwykle ale to też może dlatego, że nasza dwulatka nad ranem też ma już płytki sen i gada coś pod nosem, wierci się itd. Generalnie mała spi w nocy najlepiej z naszych wszystkich dzieci jak na ten moment.
U nas chrzciny zaplanowane, zostało mi zamówić balony na hel. Może nawet dziś to ogarnę i będzie wszystkoMaj.a lubi tę wiadomość