X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Czy jest tu ktoś, kto wciąż wstaje co 3-3,5h na karmienie nocne?
    Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔
    My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆

Powodzenia na szczepieniach

Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:21

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ano właśnie wszystko ta komisja.

Pytam, bo nie spotkałam się z tym wcześniej. Ale fajnie, że coś takiego istnieje i można ten macierzyński o te pół roku wydłużyć :)
    To pozostaje trzymać kciuki, żeby Ci sie udało. Będziesz miała spokojną głowę na dalszą diagnostykę
    Całe to "za zyciem" powstało, żeby zachęcić matki do rodzenia kadłubków. Decydujesz się urodzić z wadą zagrażającą życiu i cyk,dostajesz 4 koła za urodzenie plus dużo obietnic. A później radź sobie sama. .

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔

No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
    Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

My wstajemy, najdłuższy blok snu to 4h, raz się zdarzyło 4,5h ale to bardzo w drodze wyjątku. Potem kolejne bloki snu to już coraz krótsze 2-3h.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆

Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..
    My mamy jeszcze 10 miesięcy więc póki co jakoś nie myślę o tym
    Ostatnio Dec na Jasnej Gorze znowu pierdzielnal takim tekstem ze mi sie odechciewa być częścią tej społeczności.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

U nas ostatnio karmienie około 18:30-19, potem 22-23, potem 2, potem 5 i o piątej zaczynamy dzień 🫡

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    I to zupełnie przypadkowo pewnie się zapaliło. Powinni m walić kary w milionach za to.

Ja sobie obmyśliłam taki plan,że (jeśli lekarz się zgodzi w co wątpię) wystapie o świadczenie "za życiem" co da mi dodatkowe 26 tygodni urlopu rodzicielskiego. Ciekawe co mi z tych moich planów wyjdzie

To zawsze jest przypadek, pewnie ktoś niechcący kiepa rzucił 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Nas przypiliło gdy okazało się, że osoby pracujące za granicą będą w tym samym czasie w Polsce. Potem może byłoby to na Boże Narodzenie, ale chcieliśmy latem. Z fartem udało się z miejscem, bo ostatni wolny termin, a cenowo okej. W kościele ksiądz na luzie, nawet żadnego "ale", że ślubu nie mamy. Gorzej, że teraz wypadałoby po kolędzie go przyjąć, jak będzie 🫣

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Całe to "za zyciem" powstało, żeby zachęcić matki do rodzenia kadłubków. Decydujesz się urodzić z wadą zagrażającą życiu i cyk,dostajesz 4 koła za urodzenie plus dużo obietnic. A później radź sobie sama. .
    To już wiem co to. Pamiętam już, że jakoś po ten aferze aborcyjnej wprowadzili i byłam wstrząśnięta że uważają że ktoś się połasi na 4 tys, które starcza na miesiąc rehabilitacji, a gdzie reszta życia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
    Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem.

Nie wierzę, że to pisze, ale potwierdza się teza bratnich dusz 😂 nasza też już nauczyła się zasypiać między 22 a 23 xd
    Ostatnio udało nam się położyć ją w spiworku (ale rozpiety od dołu żeby mogła kopać tymi szalonymi nogami). Możesz też spróbować, czy to już ten czas 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas ostatnio karmienie około 18:30-19, potem 22-23, potem 2, potem 5 i o piątej zaczynamy dzień 🫡

Niesamowite. U nas o 5 to dopiero druga pobudka nocna 😂

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Niesamowite. U nas o 5 to dopiero druga pobudka nocna 😂

Myślę, że u nas też by tak było, ale on od 5 do 6 ma przerwę na stękanie i kupę i o 6 by zasnął, ale wtedy mój mąż wstaje do pracy, więc córka zazwyczaj też się budzi i już nie ma szansy na spanie dla młodego 😅

Młoda mi zrobiła dziś taką aferę że czuję się jak ten rozjechany lis z memów. Dobrze że najbliższe dwa tygodnie będzie ją ogarniał ojciec, bo i can't 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:47

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈

Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:57

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o co poszło? 😀

Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie

Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈

Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈
    20-21 u nas. Jak mocno zmęczony to chwilę po kąpieli ok. 19.30.
    Przed urodzenie się młodego chodziliśmy spać 21.30, teraz chodzimy 21 także i dziecko podobnie 😅nie da się go przeciągnąć dłużej zresztą nie chce.

Kkk77 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Tanashi o co poszło? 😀

Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie

Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪

Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help me

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 11:04

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

U nas spi juz 20-21 zawsze.
    Potem pobudka o 1 w nocy i ok. 4 bo wtedy wie ze tata idzie do pracy i będzie spal U nas w lozku a nie w łóżeczku i wtedy juz pobudka kolejna o 6/7 i po 9 wstajemy.
    Chociaż od 2 dni nowa pobudka po 2:00 sie wdala 😬😪🫩

Kkk77 lubi tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas jak zaśnie o tej 19-20 to zawsze ma pobudkę o 3.30 praktycznie co do minuty, czasami jest w rozrywkowym nastroju i zasnie dopiero 4.30 i później już z zegarkiem w ręku co 3h, chociaż ostatnio często głodnieje po 2,5h, więc chyba czas na zwiększenie porcji 🫠

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help me
    Omg 🙈 drama queen

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasypia koło 20. Nieraz przed ósmą, nieraz w pół do 9, ale nie siedzimy do późna. I wtedy pierwszą pobudkę ma koło 1, potem między 3-4 a potem już co godzina się budzi zwykle ale to też może dlatego, że nasza dwulatka nad ranem też ma już płytki sen i gada coś pod nosem, wierci się itd. Generalnie mała spi w nocy najlepiej z naszych wszystkich dzieci jak na ten moment.

U nas chrzciny zaplanowane, zostało mi zamówić balony na hel. Może nawet dziś to ogarnę i będzie wszystko :)

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ