SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Czy jest tu ktoś, kto wciąż wstaje co 3-3,5h na karmienie nocne?
    Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔
    My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆

Powodzenia na szczepieniach

Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:21

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ano właśnie wszystko ta komisja.

Pytam, bo nie spotkałam się z tym wcześniej. Ale fajnie, że coś takiego istnieje i można ten macierzyński o te pół roku wydłużyć :)
    To pozostaje trzymać kciuki, żeby Ci sie udało. Będziesz miała spokojną głowę na dalszą diagnostykę
    Całe to "za zyciem" powstało, żeby zachęcić matki do rodzenia kadłubków. Decydujesz się urodzić z wadą zagrażającą życiu i cyk,dostajesz 4 koła za urodzenie plus dużo obietnic. A później radź sobie sama. .

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jak czytam, że wasze maluchy śpią po 5h to się zastanawiam, czy zostałam sama na polu bitwy 🫠 u nas zazwyczaj 3 nocne bloki snu 3,5/2,5/3 😔

No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
    Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

My wstajemy, najdłuższy blok snu to 4h, raz się zdarzyło 4,5h ale to bardzo w drodze wyjątku. Potem kolejne bloki snu to już coraz krótsze 2-3h.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    My dzisiaj tak równo co 3 godz. Może jakby nie zasypiał przy cycku to by dłużej pospal. Jak dam butelką ilość wyliczoną to więcej śpi ale za to nad ranem potrafi szczać co 10min i wyć 😆

Nineq gratulacje udanej imprezki. Ja to nawet nie zaczęłam planować tego chrztu..
    My mamy jeszcze 10 miesięcy więc póki co jakoś nie myślę o tym
    Ostatnio Dec na Jasnej Gorze znowu pierdzielnal takim tekstem ze mi sie odechciewa być częścią tej społeczności.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

U nas ostatnio karmienie około 18:30-19, potem 22-23, potem 2, potem 5 i o piątej zaczynamy dzień 🫡

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    I to zupełnie przypadkowo pewnie się zapaliło. Powinni m walić kary w milionach za to.

Ja sobie obmyśliłam taki plan,że (jeśli lekarz się zgodzi w co wątpię) wystapie o świadczenie "za życiem" co da mi dodatkowe 26 tygodni urlopu rodzicielskiego. Ciekawe co mi z tych moich planów wyjdzie

To zawsze jest przypadek, pewnie ktoś niechcący kiepa rzucił 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Nas przypiliło gdy okazało się, że osoby pracujące za granicą będą w tym samym czasie w Polsce. Potem może byłoby to na Boże Narodzenie, ale chcieliśmy latem. Z fartem udało się z miejscem, bo ostatni wolny termin, a cenowo okej. W kościele ksiądz na luzie, nawet żadnego "ale", że ślubu nie mamy. Gorzej, że teraz wypadałoby po kolędzie go przyjąć, jak będzie 🫣

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Całe to "za zyciem" powstało, żeby zachęcić matki do rodzenia kadłubków. Decydujesz się urodzić z wadą zagrażającą życiu i cyk,dostajesz 4 koła za urodzenie plus dużo obietnic. A później radź sobie sama. .
    To już wiem co to. Pamiętam już, że jakoś po ten aferze aborcyjnej wprowadzili i byłam wstrząśnięta że uważają że ktoś się połasi na 4 tys, które starcza na miesiąc rehabilitacji, a gdzie reszta życia

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    No ja, 5 godzin to się nam raz zdarzyło xD
    Chociaz widzę światełko w tunelu, 3 dzień z rzędu zasnął koło 22.30 zamiast o północy, ale za to następne karmienie raz było o o 1.30, raz o 24.00 a raz o 2.30 (luksus), no ale na nastepne już się budzi co te 2.5-3. Generalnie zawsze robi jakieś nieco dłuższe przerwy w weekend i się zastanawiam czy to nie kwestia tego że mężowi budzik nie dzwoni rano lub czy ogólnie nie jest bardziej zmęczony jak ma cały dzień z tatusiem.

Nie wierzę, że to pisze, ale potwierdza się teza bratnich dusz 😂 nasza też już nauczyła się zasypiać między 22 a 23 xd
    Ostatnio udało nam się położyć ją w spiworku (ale rozpiety od dołu żeby mogła kopać tymi szalonymi nogami). Możesz też spróbować, czy to już ten czas 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas ostatnio karmienie około 18:30-19, potem 22-23, potem 2, potem 5 i o piątej zaczynamy dzień 🫡

Niesamowite. U nas o 5 to dopiero druga pobudka nocna 😂

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Niesamowite. U nas o 5 to dopiero druga pobudka nocna 😂

Myślę, że u nas też by tak było, ale on od 5 do 6 ma przerwę na stękanie i kupę i o 6 by zasnął, ale wtedy mój mąż wstaje do pracy, więc córka zazwyczaj też się budzi i już nie ma szansy na spanie dla młodego 😅

Młoda mi zrobiła dziś taką aferę że czuję się jak ten rozjechany lis z memów. Dobrze że najbliższe dwa tygodnie będzie ją ogarniał ojciec, bo i can't 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:47

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈

Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 10:57

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o co poszło? 😀

Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie

Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A komuś zasypia bombelek o 19-20? Bo tak czytam, że u Was głównie 22-23 a mój jakoś szybko te najdłuższą odcinkę sobie robi 🙈

Rozmiar 74 mamy już zabezpieczony, poluje jeszcze tylko na jakieś fajne ogrodniczki z newbie albo nexta 🙈
    20-21 u nas. Jak mocno zmęczony to chwilę po kąpieli ok. 19.30.
    Przed urodzenie się młodego chodziliśmy spać 21.30, teraz chodzimy 21 także i dziecko podobnie 😅nie da się go przeciągnąć dłużej zresztą nie chce.

Kkk77 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Tanashi o co poszło? 😀

Zwolnił się na jutro termin u mojej urofizjo, w końcu do niej zawitam po porodzie ❤️ i akurat dzień przed wyjazdem mojej mamy więc zajmie się małą w tym czasie

Ja za to kolejną noc budzę małą na jedzenie po 6 godzinach przerwy bo bolą mnie piersi, w ciągu dnia nadrabiamy bo je co półtorej godziny 🤪

Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help me

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia, 11:04

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

U nas spi juz 20-21 zawsze.
    Potem pobudka o 1 w nocy i ok. 4 bo wtedy wie ze tata idzie do pracy i będzie spal U nas w lozku a nie w łóżeczku i wtedy juz pobudka kolejna o 6/7 i po 9 wstajemy.
    Chociaż od 2 dni nowa pobudka po 2:00 sie wdala 😬😪🫩

Kkk77 lubi tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas jak zaśnie o tej 19-20 to zawsze ma pobudkę o 3.30 praktycznie co do minuty, czasami jest w rozrywkowym nastroju i zasnie dopiero 4.30 i później już z zegarkiem w ręku co 3h, chociaż ostatnio często głodnieje po 2,5h, więc chyba czas na zwiększenie porcji 🫠

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Obraziła sie jak powiedziałam że nałożę jej jogurt tylko odłożę młodego, bo zasnął mocno. Zaczęła krzyczeć misiu obudź się i trzaskać garnkami w zabawkowej kuchni, obudziła młodego, a jogurtu nie zjadła finalnie 🤡 lord help me
    Omg 🙈 drama queen

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasypia koło 20. Nieraz przed ósmą, nieraz w pół do 9, ale nie siedzimy do późna. I wtedy pierwszą pobudkę ma koło 1, potem między 3-4 a potem już co godzina się budzi zwykle ale to też może dlatego, że nasza dwulatka nad ranem też ma już płytki sen i gada coś pod nosem, wierci się itd. Generalnie mała spi w nocy najlepiej z naszych wszystkich dzieci jak na ten moment.

U nas chrzciny zaplanowane, zostało mi zamówić balony na hel. Może nawet dziś to ogarnę i będzie wszystko :)

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ