CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:U nas kryzysu z karmieniami cd
Praktycznie co karmienie afera
Wieczorami to ryk jakby go obdzierali
Z butli je i nie drze się
Jestem już na skraju i szczerze to myślę żeby rzucić to kp w cholere bo to mega ciężkie jest, ciągle problemy
Nie mam pojęcia czemu on wieczorami noe chce jesc. Najgorzej że nie zje to potem pół nocy płaczków że głodny. A w nocy też ciulowo jw bo je przysypia I je i przysypia. Aktualnie zamiast spać leży na mnie i ssie smoczka. Bo nakarmić noe jestem w stanie. Czekam na męża. Podam butle z mm pewnie. Tylko nie wiem co moje biedne piersi na to pewnie w nocy będę musiała odciągnąć
-
U nas zmiany bo jak je to potem z cycka robi smoczka i może tak non stop wisieć. Jak ją odepnę w nocy to jest obudzona 😖 A niby już 4 trymestr minął. Zamiast lepiej to gorzej 😄 Tylko raz udało mi się podmienić na smoczka. Bo smoczka to oczywiście trzeba księżniczce potrzymać bo inaczej wypada 🙃09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm
27.11.24 [10+3] 3,65 cm
09.12.24 [12+1] 5,65 cm
13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
22.05.24 [35+5] 3040 g
28.05.24 [36+4] 3140 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙
-
My po wizycie u alergolog, pochwaliła nas za piękne stosowanie sie do diety bmk i potwierdziła ze widać poprawę. Za jakies 2 miesiące mamy sie stawić na kontrolę i po dalsze zalecenia odnosnie rozszerzania diety. Jestem przeszczesliwa bo jakos sie stresowałam ta wizyta. W dodatku kawaler zasnął jak tylko wróciliśmy do domu i wali drzemke juz 1.5h a ja stwierdziłam ze poleżę z nim zamiast jak zwykle biegać jak z piórkiem w d* i sprzątać 😅 i tak sobie chillujemy.
U nas juz upał, podobno w najbliższych dniach znow ma dogrzać, chyba ostatnie podrygi lata w tym roku.Anabbit lubi tę wiadomość
-
Cel wszystkiego najlepszego dla Was ❤️ piękna rocznica już w trójkę 🥰
KarolaKinga długo już jesteś na diecie? Pewnie pisałaś, ale ja mam ostatnio dziurę w głowie zamiast pamięci 😅 super, że widać u Was poprawę
Ja się cieszę na te kilka dni ciepła, ostatnie podrygi lata.
Koktajlowa mój ssak też najchętniej by wisiał na cycku, rzadko sam puszcza sutek, 80% przypadków to jednak ja muszę go odłączyć jak widzę, że skończył jeść i tylko sobie go trzyma w buzi -
Margaretka, prawie 3 tygodnie, na skórze poprawa byla widoczna bardzo szybko ale z tymi kupami męczyliśmy sie większość tego czasu, dopiero od kilku dni mamy wreszcie stabilizację. Mega sie ciesze ze idziemy w dobrym kierunku 🙂
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Cel wszystkiego dobrego! Z tego co piszesz, najlepszy prezent już otrzymaliście w czerwcu 🩷 zostało więc wam życzyć po prostu dużo miłości!
Pytanie do dziewczyn, które wybrały 81,5% wypłaty. Ile dostajecie kasy? W sensie jakbyście wzięły kwotę nowego którą wam wpływa, jako to jest dokładnie procent kwoty brutto? Wiem, że to się nie przełoży idealnie do mojej sytuacji, ale dostałam jakąś dziwną kwotę i się zastanawiam, co te moje HR odwaliły.
Za duża kwota na 81.5% a za mała na 100% xd bo już myślałam, czy może 100% mi nie liczą -
Anabbit wrote:Cel wszystkiego dobrego! Z tego co piszesz, najlepszy prezent już otrzymaliście w czerwcu 🩷 zostało więc wam życzyć po prostu dużo miłości!
Pytanie do dziewczyn, które wybrały 81,5% wypłaty. Ile dostajecie kasy? W sensie jakbyście wzięły kwotę nowego którą wam wpływa, jako to jest dokładnie procent kwoty brutto? Wiem, że to się nie przełoży idealnie do mojej sytuacji, ale dostałam jakąś dziwną kwotę i się zastanawiam, co te moje HR odwaliły.
Za duża kwota na 81.5% a za mała na 100% xd bo już myślałam, czy może 100% mi nie licząWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:55
-
Anabbit wrote:Cel wszystkiego dobrego! Z tego co piszesz, najlepszy prezent już otrzymaliście w czerwcu 🩷 zostało więc wam życzyć po prostu dużo miłości!
Za duża kwota na 81.5% a za mała na 100% xd bo już myślałam, czy może 100% mi nie liczą -
Za duża kwota na 81.5% a za mała na 100% xd bo już myślałam, czy może 100% mi nie liczą
Mam tak samo tzn dostałam tyle, że by mi wychodziło ok. 95% i długo to analizowałam, z paska nic mi nie wyniknęło, bo jest jakiś inny niż z normalnej wypłaty, ale przypomniało mi się, że w zeszłym roku przecież miałam trochę nadgodzin + też miałam jakieś premie a to przecież jest ze średniej z 12 miesięcy, więc pewnie dlatego jest taka dziwna kwota do niczego niepasująca. -
Blackapple wrote:Mam tak samo tzn dostałam tyle, że by mi wychodziło ok. 95% i długo to analizowałam, z paska nic mi nie wyniknęło, bo jest jakiś inny niż z normalnej wypłaty, ale przypomniało mi się, że w zeszłym roku przecież miałam trochę nadgodzin + też miałam jakieś premie a to przecież jest ze średniej z 12 miesięcy, więc pewnie dlatego jest taka dziwna kwota do niczego niepasująca.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
KarolaKinga wrote:Margaretka, prawie 3 tygodnie, na skórze poprawa byla widoczna bardzo szybko ale z tymi kupami męczyliśmy sie większość tego czasu, dopiero od kilku dni mamy wreszcie stabilizację. Mega sie ciesze ze idziemy w dobrym kierunku 🙂
No to u nas podobnie, ale już prawie miesiąc diety i poprawy z kupami nie mawięc od tego tygodnia po konsultacji z pediatrą wyłączyłam z diety też jajka.
Anabbit u mnie też jest tak jak u dziewczyn, więc nie taki zły ten zasiłek macierzyński 😊 -
My po 2 dawce rota i pierwszej meningokoków, nasza pediatra powiedziała, że teraz jest najlepszy okres na zaszczepienie na meningo. Było trochę krzyku i płaczu, ale później bardziej ze zmęczenia niż z bólu. Powiedziała, żeby paracetamol dać zaraz po powrocie do domu. Zjadł butle, pobawił się 40min i śpi mi teraz na rękach, bo zaczęły się krzyki i łóżeczko było be. Także jestem uziemiona, sama w domu i głodna xd
-
Margareetka wrote:No to u nas podobnie, ale już prawie miesiąc diety i poprawy z kupami nie ma
więc od tego tygodnia po konsultacji z pediatrą wyłączyłam z diety też jajka.
Anabbit u mnie też jest tak jak u dziewczyn, więc nie taki zły ten zasiłek macierzyński 😊
Wczoraj poszła do gastroenterologa a ta do niej że te zmiany na twarzy to nie od jedzenia a krew w kupie może być, ma wrócić do jedzenia 🤡
Także pozdro 600, ciekawe kogo słuchać -
Elza1234 wrote:Moja przyjaciółka jest na diecie bmk ze względu na problemy skórne plus krew w kupie, czasem są nitki krwi. Jeszcze jajko i kakao przestała jeść.
Wczoraj poszła do gastroenterologa a ta do niej że te zmiany na twarzy to nie od jedzenia a krew w kupie może być, ma wrócić do jedzenia 🤡
Także pozdro 600, ciekawe kogo słuchać -