X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie. Dwoma po równo. Ale ja tak mam. Co ciaza to coraz większą różnica w stopach i cyckach. Buty mam jeden 36 drugi 37.5🤣

O kurcze. To kupujesz 2 pary ?! Każdego rodzaju ;)?

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Chyba nie ma co się męczyć w takim przypadku ;)

Najgorzej że noe mam pojęcia o co mu chodzi. Jeszxze myślę czy by nie wybrać się do neurologopedy. Bo na śpiocha je ładnie. Hmmm może ma jakieś napięcia w tej buzi zwłaszcza że często jest wiekszy problem z prawa piersią z lewą dużo lepiej. Aczkolwiek widzę że dzisiaj placzkowy dzień. Obstawiam fale upałów. Jako powód. Co ociepla się mój schizuje. Jest meteopata bardzo. Ja i dzieci. Zmiana pogody to mamy kryzysy. Mam nadzieję że to już ostatnie upały tego lata. Nie wierze ze to mówię xd Ja kocham ciepło xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 20:29

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq dziękuję za tak szczegółowe sprawdzenie❤️
    U mnie nie wiem co sie dzieje,jakis kryzys laktacyjny czy co. Raz ściągam tyle co zawsze,pozniej mam jakies akcje ze najpierw z jednego cyca jest o wiele mniej potem z drugiego. Jeszcze innym razem z dwóch na raz jest mniej. Denerwuje mnie to.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U mnie nie wiem co sie dzieje,jakis kryzys laktacyjny czy co. Raz ściągam tyle co zawsze,pozniej mam jakies akcje ze najpierw z jednego cyca jest o wiele mniej potem z drugiego. Jeszcze innym razem z dwóch na raz jest mniej. Denerwuje mnie to.
    Ty to i tak masz rzekę mleka. U mnie zaczyna się kryzys i wysycha niczym Wisła 😅 jeszcze trochę poleciałam i wyciszę tą moją marną laktację

Karola, też mam dysproporcję w piersiach. Nie aż tak duża ale miałam od zawsze. Ale różnice w stopie masz duża. Jak sobie z tym radzisz?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Ja też mam problemy ale raz kapie i ściągam po 100ml magiczna butelka a innym razem 20ml ledwo albo i nie. Może teraz taki etap jest i dlatego to moje dziecko tak się wścieka z tymi karmieniami. Nie mam pojęcia karmiłam córkę 1.5msc z piersi a potem 1.5 kpi i koniec xd A teraz jest 2.5msc juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 21:02

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ty to i tak masz rzekę mleka. U mnie zaczyna się kryzys i wysycha niczym Wisła 😅 jeszcze trochę poleciałam i wyciszę tą moją marną laktację

To fakt,ale przyzwyczajona juz do takich ilości to ich spadek mimo wszystko mnie zaniepokoił.
    Póki co jeszcze dobowo wykarmie,więc zapasów nie musze ruszać. A tych mam tyle,że ostatnio od teściów pożyczyliśmy zamrażarke wolnostojącą bo nasza juz po brzegi wypełniona mlekiem. I mimo kryzysu to dobowo woreczek jeszcze dorzucam 😅
    Moje odkrycie roku sprzed kilku dni to sterylizator z suszarką. Żałuję że wczesniej tego nie kupiłam.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka podziwiam że ogarniasz tyle odciągania. Serio szacun dziewczyno 🫡

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    O kurcze. To kupujesz 2 pary ?! Każdego rodzaju ;)?
    Nie,kupuje buty o różnych rozmiarach. Wbrew pozorom można dostać takie buty. A sprzedają się później na vinted w 10 minut . Miałam kilka par takich butów. Później sprzedałam bez problemu. Teraz muszę kupić nowe . Dużo osób ma duzą różnicę w butach.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jest to jakaś myśl z tymi majtkami i dupą. Zamówię.

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Truskawka podziwiam że ogarniasz tyle odciągania. Serio szacun dziewczyno 🫡

Dziękuję 🥹❤️ Ale na kpi inaczej się nie da 😅
    I tak teraz już uważam że mam w miarę luz,bo wypracowałam system 5 sesji na dobę,do tego mam komplet 3 muszli,kilka butelek i teraz jeszcze ta suszarka-serio jestem w niej zakochana 🤣 Ale początki były ciężkie,nie ukrywam że chciałam to rzucić,na szczęście jakoś to przetrwałam 😊

Ponarzekałam wam i z nocnej sesji odciągnęłam 300ml 💪🏻 Zobaczymy co dalej.

Revolutionary , Tanashi, kasssia, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Witam sie z pod laktatora.
    U mnie to samo od 2 dni. Z jednej odciagam x2 niz z drugiej podczas sesji. Moze na moje 7 sesji sie takie 2 trafia napewno.
    Ale ja nie mam podskoków do twoich ilości. Ciagle pije slod i powoli rozkręcam sie.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Witam sie z pod laktatora.
    U mnie to samo od 2 dni. Z jednej odciagam x2 niz z drugiej podczas sesji. Moze na moje 7 sesji sie takie 2 trafia napewno.
    Ale ja nie mam podskoków do twoich ilości. Ciagle pije slod i powoli rozkręcam sie.

Też mam ten problem, wczoraj jakiś kryzys laktacyjny bo o wiele mniej odciągałam niż zwykle. A teraz bobas zasnął o 22 i nadal nie wstał także cycki jak kamienie, także to też pewnie nie pomaga w utrzymaniu laktacji 🫣 ale przespał w dzień max 30 minut na mnie, bo po odłożeniu za każdym razem po 5 minutach pobudka także chyba odsypia

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami pol zamkniętym okiem bo moj syn okno aktywności zaczął dzis o 4:08 🫠🫠🫠 przed 7 udalo sie go uspic, pospal 20 minut i zadowolony znow sie obudzil. Wczoraj popołudniu nie mógł sie najeść, co chwila wisiał na cycu ale myślę ze to po szczepieniu na rota.
    Kawa bedzie sie dzis lała litrami chyba, muszę sie dobudzić bo mamy dzis jeszcze kontrolę u naszej pani alergolog.
    Widzę ze Magdalena odezwała się na grupie ma FB.
    Dobrego dnia Wam życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 07:32

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Witam sie z Wami pol zamkniętym okiem bo moj syn okno aktywności zaczął dzis o 4:08 🫠🫠🫠 przed 7 udalo sie go uspic, pospal 20 minut i zadowolony znow sie obudzil. Wczoraj popołudniu nie mógł sie najeść, co chwila wisiał na cycu ale myślę ze to po szczepieniu na rota.
    Kawa bedzie sie dzis lała litrami chyba, muszę sie dobudzić bo mamy dzis jeszcze kontrolę u naszej pani alergolog.
    Widzę ze Magdalena odezwała się na grupie ma FB.
    Dobrego dnia Wam życzę!
    Ja myślałam że zaczniemy dziś dzień 3:30, ale nie odzywałam się nic do niej, przytuliłam i o 4 już mogłam ją odłożyć do spania. Co prawda znowu kogoś biła przez sen a samo karmienie to była walka z nią, bo biła mnie - ale pospała do teraz

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś spanie do 6:30, bo jelita obudziły, ale wczoraj znowu spali do ósmej - chyba komuś tu służy mazurskie powietrze 🫢. Ja chyba za to muszę się znowu zainteresować moim żelazem i B12, bo ciągle od tygodnia walczę z zajadami i wrzodami jamy ustnej, a u mnie to zawsze nawrót niedoborów. 🙄

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś rocznica ślubu więc Mała dala nam pospać, spala od 19 do 8😆 z trzema pobudkami na karmienie

Elza1234, Blackapple, KarolaKinga, CelinaJan, Revolutionary , Werzol, Anabbit, koktajlowa, Margareetka, Nosa, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas dziś rocznica ślubu więc Mała dala nam pospać, spala od 19 do 8😆 z trzema pobudkami na karmienie
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
    Dzieci chyba wiedzą kiedy to wypada, bo nasza córka też była 15go mega grzeczna :)

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Cel! Duzo milosci 🙂
    Kurcze u nas rocznica dopiero w lipcu 😆

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nerwową noc bo zauważyłam., że małej ciemiaczko się lekko zapadło wczoraj. Takze całą noc pilnowalam karmienia co 1,5 h

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Wszystkiego co najpiękniejsze! 🥳

Mówicie ze to tak działa ze dzieci są wtedy grzeczniejsze? Kuuurde to będę musiała czekać az do marca na swoją kolej 🙈😂

U nas druga pobudka 4:30 i jak go odłożyłam do łóżeczka o 5:10 tak od razu stękał. Finalnie wstal 5:40, bo juz tak sie tłukł w łóżeczku... ja nie wiem co jest z tą godziną. Myśleliśmy że to kwestia tego że sie juz jasno robi i dzisiaj mąż pozasłaniał okna na amen, mieliśmy o wiele ciemniej a on i tak się już budził. Ale widzę że to kwestia tego że go o tej godzinie zaczyna męczyć ulewanie/odbijanie i gazy chyba, mimo że cała noc śpi ok i nie ma z tym problemu. A dziś go wzięłam przed tą 6stą do łóżka między nas i chyba z 4x razy już odlatywał do spania ale ciągle go budziło a to ulanie, a to odbicie, raz go odbiłam też u siebie na klatce ale nadal go męczyło :/ finalnie dostawiłam go później do piersi i dodrzemaliśmy jakoś do prawie 8ej.
    Więc u nas te problemy ze snem to ewidentnie kwestia brzuszkowych problemów 😒

Zbieramy się dziś nad wodę jakąś. Nigdzie nie byliśmy w tym roku, to chociaż te ostatnie dni ciepła wykorzystamy😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 10:41

Cel95 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ