CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truuskaawka wrote:Trochę chcę sie wam wyżalić i podpytać co sądzicie o takiej sytuacji.
11 października mamy chrzciny naszej małej.
Dzisiaj mój A poinformował mnie,że jego mama zażyczyła sobie wtedy zrobić pamiątkowe rodzinne zdjęcie z wnuczką,synami i mężem. Beze mnie. Z synami którzy mają gdzieś nasze dziecko ale beze mnje ktora dała Jej życie...
Mega przykro mi się zrobiło,bo przeciez to dzięki mnie ma tę wnuczkę,a ona tak podkreśliła że takie rodzinne beze mnie. Chłop sie zgodził i twierdzi że to normalne,że ona chce pamiątkę dla siebie a ja kręcę aferę z niczego i nic mi nie mozna powiedzieć. Myślałam że tworzymy w trójkę rodzinę,a teraz sie poczułam jak jacyś lokatorzy co mają razem dziecko po przypadkowej wspólnej nocce...
Rzeczywiście zachowała się jakby chciała pokazać że nie jesteś dla niej rodziną
Myślę że twój facet powinien się jednak sprzeciwić, albo chociaż podkreślić że zdjęcie okej - ale niech pamięta że jesteś częścią rodziny i bez ciebie by tego dziecka nie było -
Truuskaawka wrote:Trochę chcę sie wam wyżalić i podpytać co sądzicie o takiej sytuacji.
Dzisiaj mój A poinformował mnie,że jego mama zażyczyła sobie wtedy zrobić pamiątkowe rodzinne zdjęcie z wnuczką,synami i mężem. Beze mnie. Z synami którzy mają gdzieś nasze dziecko ale beze mnje ktora dała Jej życie...
Mega przykro mi się zrobiło,bo przeciez to dzięki mnie ma tę wnuczkę,a ona tak podkreśliła że takie rodzinne beze mnie. Chłop sie zgodził i twierdzi że to normalne,że ona chce pamiątkę dla siebie a ja kręcę aferę z niczego i nic mi nie mozna powiedzieć. Myślałam że tworzymy w trójkę rodzinę,a teraz sie poczułam jak jacyś lokatorzy co mają razem dziecko po przypadkowej wspólnej nocce... -
Mega przykro mi się zrobiło,bo przeciez to dzięki mnie ma tę wnuczkę,a ona tak podkreśliła że takie rodzinne beze mnie. Chłop sie zgodził i twierdzi że to normalne,że ona chce pamiątkę dla siebie a ja kręcę aferę z niczego i nic mi nie mozna powiedzieć. Myślałam że tworzymy w trójkę rodzinę,a teraz sie poczułam jak jacyś lokatorzy co mają razem dziecko po przypadkowej wspólnej nocce...
Ja też bym była zła i rozkręciłabym aferę. Zdjęcie spoko, uważam że może sobie zrobić pamiątkowe z synami i wnuczką, ale te podkreślanie że rodzinne bez ciebie jest ultra słabe.
Moja mama jest podobnie traktowana w rodzinie swojego męża, nie reagowała od początku gdy byli przed ślubem (ale mieli dziecko), on też nic nie robił gdy padały różne teksty w jej kierunku. Teraz są już kilkanaście lat po ślubie i nic się nie zmieniło. Ona wciąż nie jest uznawana za rodzinę i służy jako fotograf do zrobienia rodzinnych zdjęć w swieta -
Dziękujemy za życzenia💖
Cały dzień grzeczna więc Dzieci czują te rocznice :p byliśmy 4h w lesie z pysznym prowiantem na wynos i było super
Truskawka, ale dziwne babsko. Jakby mi Mama zasugerowała oficjalne rodzinne zdjęcie bez mojej drugiej połówki to bym się w głowę postukała. Co to w ogóle za pomysł? Nudzi jej się i szuka afery może. Naprawdę dziwneElza1234 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anabbit wrote:Ja też bym była zła i rozkręciłabym aferę. Zdjęcie spoko, uważam że może sobie zrobić pamiątkowe z synami i wnuczką, ale te podkreślanie że rodzinne bez ciebie jest ultra słabe.
Moja mama jest podobnie traktowana w rodzinie swojego męża, nie reagowała od początku gdy byli przed ślubem (ale mieli dziecko), on też nic nie robił gdy padały różne teksty w jej kierunku. Teraz są już kilkanaście lat po ślubie i nic się nie zmieniło. Ona wciąż nie jest uznawana za rodzinę i służy jako fotograf do zrobienia rodzinnych zdjęć w swieta
Jak chce bez Truskawki to niech sobie selfie zrobi telefonem a sesja będzie bez niej, to moja propozycja xd
Może ma tylko synów i chce udawać że jest w kwiecie wieku i jeszcze się jej córkę udało urodzić. Szkoda ze nie jestem w tej rodzinie bo bym autentycznie zapytała o to na chrzcinach23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Truskawka jej chyba chodzi o takie zdjęcie "krew z krwi". Ona ,jej dzięki,i dzieci dzieci. Tak mi się wydaje. Ty najlepiej ja znasz. Pytanie czy jest wredną małpą i robi celowo takie zagrywki czy faktycznie chodzi jej o taki typ zdjęcia. Ja chyba też bym chciała takie zdjęcie moich dzieci i wnuków
-
I jak Karola dzisiaj z ciemiączkiem?
Cel wszystkiego najlepszego 😍
Truskawka nie dziwię się, że jesteś zła. Ja bym od razu męża opieprzyla, żeby zrobił porządek bo chyba coś się mamie pomyliło 😒
Annabitt u nas w dzień juz nie ma drzemek z odkładaniem żadnym. Jedynie na mnie zasypia także syf w chacie taki, że szkoda gadać 🤣 też wpadłam na jutro na ten pomysł z paznokciami 🙈
Powiem Wam, że dzisiaj mnie wzięła nostalgia jak tak na niego patrze, że mi przykro że tak szybko rośnie i zaraz nie będzie się chciał tulić 🥺Cel95 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Truskawka jej chyba chodzi o takie zdjęcie "krew z krwi". Ona ,jej dzięki,i dzieci dzieci. Tak mi się wydaje. Ty najlepiej ja znasz. Pytanie czy jest wredną małpą i robi celowo takie zagrywki czy faktycznie chodzi jej o taki typ zdjęcia. Ja chyba też bym chciała takie zdjęcie moich dzieci i wnuków
W sumie jakby to tak normalnie przedstawiła truskawce że jedno takie a drugie takie to można jeszcze zrozumieć, ale domyślam się że tak nie byłoCel95 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:W sumie jakby to tak normalnie przedstawiła truskawce że jedno takie a drugie takie to można jeszcze zrozumieć, ale domyślam się że tak nie było
No właśnie to miałam na myśli, że ja rozumiem chęć posiadania takiego zdjęcia. Uważam tylko, że słabo to przedstawiła podkreślając, ze to rodzinne bez niej 😞Cel95, KarolaKinga, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:KarolaKinga super że taka poprawa 👌 a jakie to były kupy, że zasugerowały bmk?
Faktycznie jest ciężko z ta dieta jak sie idzie gdzies na miasto, chyba ze w jakichś typowo weganskich knajpach. Za tydzień mamy chrzciny i sie bałam ze bede musiala przyjść ze swoimi pudełkami xd ale na szczęście zaoferowali mi super dania bezmleczne a co ciekawe w tym samym dniu w lokalu sa jeszcze drugie chrzciny i tez mama jest na diecie bmk 😅
Oj jeszcze jakbym jajka musiala odstawić to bym juz nie wiem co jadła 🫠 tak ze Margaretka współczuję ale trzymam kciuki żeby to juz pomogło i finalnie żebyście wyszli z tych alergii.Lauraa lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:No właśnie to miałam na myśli, że ja rozumiem chęć posiadania takiego zdjęcia. Uważam tylko, że słabo to przedstawiła podkreślając, ze to rodzinne bez niej 😞
Lauraa, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:I jak Karola dzisiaj z ciemiączkiem?
Cel wszystkiego najlepszego 😍
Truskawka nie dziwię się, że jesteś zła. Ja bym od razu męża opieprzyla, żeby zrobił porządek bo chyba coś się mamie pomyliło 😒
Annabitt u nas w dzień juz nie ma drzemek z odkładaniem żadnym. Jedynie na mnie zasypia także syf w chacie taki, że szkoda gadać 🤣 też wpadłam na jutro na ten pomysł z paznokciami 🙈
Powiem Wam, że dzisiaj mnie wzięła nostalgia jak tak na niego patrze, że mi przykro że tak szybko rośnie i zaraz nie będzie się chciał tulić 🥺
No teściowa Truskawki ma zdecydowanie problem z formuowaniem myśli. Pytanie tylko czy faktycznie nie chciała źle a tak to zabrzmiało czy zdecydowanie gardzi synową😅 Ja czasem jak słucham jak koleżanki w pracy obgadują synowe to się włos na głowie jezy. Żadna nie jest godna ich syna. I każda jest zarozumiała.Lauraa lubi tę wiadomość
-
Nie dziwię się Truskawka, mi też by się zrobiło przykro. Rozumiem zamysł rodzinnego zdjęcia, ale Ty teraz też jesteś rodziną, a wnuczka nie wzięła się z wiatropylnego męża, więc trochę niefajne takie pominięcie. Jak robiłam moim rodzicom taką dużą ramkę ze wszystkimi dziećmi i wnukami, to mojego męża też tam wrzuciłam, bo jesteśmy teraz rodziną przecież i nie będę go wycinać z naszych zdjęć, bez jaj.
Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Powiem wam, że ja dziś dostanę pierdolca. Moje dziecko od północy do teraz spało zawrotne 8h.
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że mam dziś wieczorem paznokcie. Niech mąż poczuje smak terroru niemowlaka 🫠
U nas większość dni jest takich że mlody do 19 śpi od północy ok 6-8 godzin a zdarza się i 5, także doskonale Cie rozumiem i współczuję 🫂Anabbit lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Co wy tak stajecie za tą teściową 🤣 Truskawka ja tam bym się odcięła że w takim razie robie chrzciny dla mojej rodziny skoro teściowa traktuje mnie jak obcą i po temacie 😅
U nas chrzciny w sobotę i nie ma mnie tu bo organizuje więc wybaczcie wracam bardziej po weekendzie i może miesiąc jeszcze żeby odpocząć 🤣🤣🤣 -
Gusia_ wrote:Co wy tak stajecie za tą teściową 🤣 Truskawka ja tam bym się odcięła że w takim razie robie chrzciny dla mojej rodziny skoro teściowa traktuje mnie jak obcą i po temacie 😅
U nas chrzciny w sobotę i nie ma mnie tu bo organizuje więc wybaczcie wracam bardziej po weekendzie i może miesiąc jeszcze żeby odpocząć 🤣🤣🤣
Hahaha piekne 🤣🤣
Trzymaj się tam Gusia 😅