X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    U nas większość dni jest takich że mlody do 19 śpi od północy ok 6-8 godzin a zdarza się i 5, także doskonale Cie rozumiem i współczuję 🫂🫩

A kontaktowe drzemki jak u Was? U mnie to jedyny czas kiedy młody śpi w dzień. Fizjo nam kazała układać go na brzuchu w dzień na sobie podczas drzemki i widzę, że to jedyne co nam się sprawdza 🫣 ciekawe czy rosną nam wrażliwe dzieci

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A kontaktowe drzemki jak u Was? U mnie to jedyny czas kiedy młody śpi w dzień. Fizjo nam kazała układać go na brzuchu w dzień na sobie podczas drzemki i widzę, że to jedyne co nam się sprawdza 🫣 ciekawe czy rosną nam wrażliwe dzieci

Tylko w trakcie karmienia przysypia trochę na piersi. A tak jak go probuje uśpić to zasypia na moich rękach ale muszę chodzić. I często jak go odłożę to jest 10-15 minut drzemki i tyle 🤷‍♀️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie nosidło polecacie dla naszych maluchów? Kavka, Tula? Jakieś konkretne modele?
    Starszak idzie od września do szkoły i zapewne będę go odprowadzać a nie koniecznie mam ochotę zabierać wózek na 10 minut drogi a jestem niemobilna🥴😔🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:05

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie chodzi tez wlasnie o sposób przedstawienia tego. Gdyby ona zapytała czy może takie zdjecie. Albo gdyby A powiedział,mamo zapytam czy nie bedzie miała nic przeciwko,bo to jednak taka uroczystość i nie będziemy sami.
    A nie że ona chce i od razu zgodził się. Nikt z mojej rodziny jakoś nie wpadł na taki pomysł, kazdy mowi o pamiatkowym zdjeciu z naszą trójką. I jak to bedzie wyglądać też przed moją rodziną,nagle ustaną oni i powiedzą mi wez sie odsuń? Ja bym sie wstydziła w ogoke na taki pomysł wpaść. Rozumiem jeszcze taką sytuację gdybyśmy nie byli razem w związku,ale nie w momencie gdy planujemy ślub.
    A co do krew z krwi... Planuje udawać że mojej krwi nie ma w tym dziecku? W ramkę sobie oprawi zdjecie a pozniej na święta bedzie zapraszac we trójkę czy tylko syna z wnuczką...

Cel tak,ma 3 synów z czego pozostała 2 wyraźnie deklaruje ze nie chcą dzieci. No i jest w sumie jedyną dziewczynką w rodzinie,do tej pory same chłopy.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Dziewczyny jakie nosidło polecacie dla naszych maluchów? Kavka, Tula? Jakieś konkretne modele?
    Starszak idzie od września do szkoły i zapewne będę go odprowadzać a nie koniecznie mam ochotę zabierać wózek na 10 minut drogi a jestem niemobilna🥴😔🙄

Tula free to grow. Jest 👌

Truskawka to dogadaj jej i tyle. Nieraz tak trzeba i już 🤷‍♀️ Twoje dziecko, jak naprawdę tego nie zniesiesz to się nie zgadzaj. Choć ja już na tym etapie macierzyństwa mam totalnie olewcze podejście do takich akcji 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:27

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a w sumie to jakby miała olej w głowie to jako 1 z wielu ujęć mogłaby poprosić 'hej truskawko czy możesz zrobić mi teraz zdj z synami i wnusia"
    A potem np Ty, ona, wnuczka że same babki

Bo to nie chodzi o jedno ujęcie ale o jakieś dziwne podchody

Pamiętaj że to jest Wasz dzień, nie daj się przytłoczyć Tesciowej. Popatrz na Córeczkę i śmiej się do niej. A Mężowi powiedz co czujesz

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja przyjaciółka jest na diecie bmk ze względu na problemy skórne plus krew w kupie, czasem są nitki krwi. Jeszcze jajko i kakao przestała jeść.
    Wczoraj poszła do gastroenterologa a ta do niej że te zmiany na twarzy to nie od jedzenia a krew w kupie może być, ma wrócić do jedzenia 🤡
    Także pozdro 600, ciekawe kogo słuchać

No ja byłam u alergologa i powiedziała mi tak samo, zjadłam trochę ciasta drożdżowego na mleku i na drugi dzień mieliśmy maraton kupy, nitki krwi i znów wysypkę na buzi. Także już wolę słuchać naszej pediatry i swojej intuicji. Ale na prawdę w tej kwestii mam wrażenie, że co lekarz to opinia i trochę testowanie, bo u takiego maluszka badania krwii na alergię nie wychodzą 😥

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po Air Show 😦

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka oczywiście, że w małej jest Twoja krew. Niestety...dziecko jest nią SKAŻONE🤣 Biedna teściowa może jakos to przetrawi.....kiedyś. Trochę robię sobie podśmiechujki z teściowej,wybacz.

Biedronka to Ci nic nie polecę chyba. Nie pomogę bo sama mam problem z nosidełkiem. Mam Tulę od noworodka ale mała jest na nią za mała,mam Tule lite ale to też kupę czasu jeszcze do niej. W chuście nie zawsze jest możliwość motania. Wczoraj wzbogaciłam się o Ergobaby Omni 360 air ,wydaje się że super w nim siedzi ale to dopiero jeden dzień minął. Sama.jestem pogupiała
    Ergobaby
    https://www.madramama.pl/9741-nosidlo-ergobaby-360-omni-cool-air-mesh-onyx-black.html

Tula
    https://www.babytula.pl/products/coast-overcast-nosidelko-tula-free-to-grow?srsltid=AfmBOorz1etHLuoPyzsN08J_XLrjmGnFcEKkYhmBjG-9UJFj-61J4vSb

Druga Tula
    https://www.babytula.pl/products/discover-nosidelko-tula-lite

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 20:02

Biedronka@ lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Nasza może spać i 2h, ale właśnie na mnie na brzuchu. A dziś nie mogłam sobie pozwolić na tyle leżenia, więc ona też nie spała 😔

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To po Air Show 😦
    Właśnie czytałam :(

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nosideł miałam okazję kiła mierzyć u kobitki od chustonoszenia u najlepiej się czułam w Qusy

Dzisiaj mi przyszło, co prawda ze Storchenwiege, bo wychodziło taniej używane na vinted, ale ono też mi się fajnie mierzyło m, to hybrydowe nosidło

Tak, słyszałam ten huk. Szkoda w tym wszystkim człowieka :(

…mąż od razu pojechał z powrotem do pracy, chyba szybko nie wróci …

Dobrze że chociaż młody mi usypia właśnie, 3 dzień mam takiego maratonu z nim, drze się i wyje w opór
    Nie cały czas ale takie ma odpały
    Czekam aż opieka społeczna zapuka do drzwi.

Ps. Okres przyszedł, ale dopiero dziś w nocy. Czyli jakieś dwa tygodnie po tym jak mnie tak bolał brzuch xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 21:47

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nasza może spać i 2h, ale właśnie na mnie na brzuchu. A dziś nie mogłam sobie pozwolić na tyle leżenia, więc ona też nie spała 😔

To my mielismy tak wczoraj to praktycznie nic nie spał w dzień ale za to odespał w nocy także tego Wam dziewczyny życzę 🙏

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ