X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    U nas większość dni jest takich że mlody do 19 śpi od północy ok 6-8 godzin a zdarza się i 5, także doskonale Cie rozumiem i współczuję 🫂🫩

A kontaktowe drzemki jak u Was? U mnie to jedyny czas kiedy młody śpi w dzień. Fizjo nam kazała układać go na brzuchu w dzień na sobie podczas drzemki i widzę, że to jedyne co nam się sprawdza 🫣 ciekawe czy rosną nam wrażliwe dzieci

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A kontaktowe drzemki jak u Was? U mnie to jedyny czas kiedy młody śpi w dzień. Fizjo nam kazała układać go na brzuchu w dzień na sobie podczas drzemki i widzę, że to jedyne co nam się sprawdza 🫣 ciekawe czy rosną nam wrażliwe dzieci

Tylko w trakcie karmienia przysypia trochę na piersi. A tak jak go probuje uśpić to zasypia na moich rękach ale muszę chodzić. I często jak go odłożę to jest 10-15 minut drzemki i tyle 🤷‍♀️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie nosidło polecacie dla naszych maluchów? Kavka, Tula? Jakieś konkretne modele?
    Starszak idzie od września do szkoły i zapewne będę go odprowadzać a nie koniecznie mam ochotę zabierać wózek na 10 minut drogi a jestem niemobilna🥴😔🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:05

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie chodzi tez wlasnie o sposób przedstawienia tego. Gdyby ona zapytała czy może takie zdjecie. Albo gdyby A powiedział,mamo zapytam czy nie bedzie miała nic przeciwko,bo to jednak taka uroczystość i nie będziemy sami.
    A nie że ona chce i od razu zgodził się. Nikt z mojej rodziny jakoś nie wpadł na taki pomysł, kazdy mowi o pamiatkowym zdjeciu z naszą trójką. I jak to bedzie wyglądać też przed moją rodziną,nagle ustaną oni i powiedzą mi wez sie odsuń? Ja bym sie wstydziła w ogoke na taki pomysł wpaść. Rozumiem jeszcze taką sytuację gdybyśmy nie byli razem w związku,ale nie w momencie gdy planujemy ślub.
    A co do krew z krwi... Planuje udawać że mojej krwi nie ma w tym dziecku? W ramkę sobie oprawi zdjecie a pozniej na święta bedzie zapraszac we trójkę czy tylko syna z wnuczką...

Cel tak,ma 3 synów z czego pozostała 2 wyraźnie deklaruje ze nie chcą dzieci. No i jest w sumie jedyną dziewczynką w rodzinie,do tej pory same chłopy.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Dziewczyny jakie nosidło polecacie dla naszych maluchów? Kavka, Tula? Jakieś konkretne modele?
    Starszak idzie od września do szkoły i zapewne będę go odprowadzać a nie koniecznie mam ochotę zabierać wózek na 10 minut drogi a jestem niemobilna🥴😔🙄

Tula free to grow. Jest 👌

Truskawka to dogadaj jej i tyle. Nieraz tak trzeba i już 🤷‍♀️ Twoje dziecko, jak naprawdę tego nie zniesiesz to się nie zgadzaj. Choć ja już na tym etapie macierzyństwa mam totalnie olewcze podejście do takich akcji 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 19:27

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a w sumie to jakby miała olej w głowie to jako 1 z wielu ujęć mogłaby poprosić 'hej truskawko czy możesz zrobić mi teraz zdj z synami i wnusia"
    A potem np Ty, ona, wnuczka że same babki

Bo to nie chodzi o jedno ujęcie ale o jakieś dziwne podchody

Pamiętaj że to jest Wasz dzień, nie daj się przytłoczyć Tesciowej. Popatrz na Córeczkę i śmiej się do niej. A Mężowi powiedz co czujesz

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja przyjaciółka jest na diecie bmk ze względu na problemy skórne plus krew w kupie, czasem są nitki krwi. Jeszcze jajko i kakao przestała jeść.
    Wczoraj poszła do gastroenterologa a ta do niej że te zmiany na twarzy to nie od jedzenia a krew w kupie może być, ma wrócić do jedzenia 🤡
    Także pozdro 600, ciekawe kogo słuchać

No ja byłam u alergologa i powiedziała mi tak samo, zjadłam trochę ciasta drożdżowego na mleku i na drugi dzień mieliśmy maraton kupy, nitki krwi i znów wysypkę na buzi. Także już wolę słuchać naszej pediatry i swojej intuicji. Ale na prawdę w tej kwestii mam wrażenie, że co lekarz to opinia i trochę testowanie, bo u takiego maluszka badania krwii na alergię nie wychodzą 😥

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To po Air Show 😦

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka oczywiście, że w małej jest Twoja krew. Niestety...dziecko jest nią SKAŻONE🤣 Biedna teściowa może jakos to przetrawi.....kiedyś. Trochę robię sobie podśmiechujki z teściowej,wybacz.

Biedronka to Ci nic nie polecę chyba. Nie pomogę bo sama mam problem z nosidełkiem. Mam Tulę od noworodka ale mała jest na nią za mała,mam Tule lite ale to też kupę czasu jeszcze do niej. W chuście nie zawsze jest możliwość motania. Wczoraj wzbogaciłam się o Ergobaby Omni 360 air ,wydaje się że super w nim siedzi ale to dopiero jeden dzień minął. Sama.jestem pogupiała
    Ergobaby
    https://www.madramama.pl/9741-nosidlo-ergobaby-360-omni-cool-air-mesh-onyx-black.html

Tula
    https://www.babytula.pl/products/coast-overcast-nosidelko-tula-free-to-grow?srsltid=AfmBOorz1etHLuoPyzsN08J_XLrjmGnFcEKkYhmBjG-9UJFj-61J4vSb

Druga Tula
    https://www.babytula.pl/products/discover-nosidelko-tula-lite

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 20:02

Biedronka@ lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Nasza może spać i 2h, ale właśnie na mnie na brzuchu. A dziś nie mogłam sobie pozwolić na tyle leżenia, więc ona też nie spała 😔

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To po Air Show 😦
    Właśnie czytałam :(

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nosideł miałam okazję kiła mierzyć u kobitki od chustonoszenia u najlepiej się czułam w Qusy

Dzisiaj mi przyszło, co prawda ze Storchenwiege, bo wychodziło taniej używane na vinted, ale ono też mi się fajnie mierzyło m, to hybrydowe nosidło

Tak, słyszałam ten huk. Szkoda w tym wszystkim człowieka :(

…mąż od razu pojechał z powrotem do pracy, chyba szybko nie wróci …

Dobrze że chociaż młody mi usypia właśnie, 3 dzień mam takiego maratonu z nim, drze się i wyje w opór
    Nie cały czas ale takie ma odpały
    Czekam aż opieka społeczna zapuka do drzwi.

Ps. Okres przyszedł, ale dopiero dziś w nocy. Czyli jakieś dwa tygodnie po tym jak mnie tak bolał brzuch xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 21:47

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nasza może spać i 2h, ale właśnie na mnie na brzuchu. A dziś nie mogłam sobie pozwolić na tyle leżenia, więc ona też nie spała 😔

To my mielismy tak wczoraj to praktycznie nic nie spał w dzień ale za to odespał w nocy także tego Wam dziewczyny życzę 🙏

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Nie mecz się, moze odciągaj i karm swoim. Mój w dzień nie lubi chyba cycka macha glowa odrywa się i po godzinie płacze bo niedojadl. W nocy dostaje cycka z mojego lenistwa po prostu i jest w miarę. Ale w dzień a szczególnie na noc 150ml z butli bo wiem że się naje i prześpi ten pierwszy blok nocny.

Mój super spi ( tfu w niemalowane) bo np dzisiaj do 3.20 od 20. Ilja właśnie z wygody nie chce wylądować na butli. byłam kpi miesiąc ze starsza i źle wspominam. W dzień jest różnie. Raz lepiej raz gorzej. W sob mamy innego fizjo. Ale ma stwierdzona asymetrie I jakieś napięcie mięśniowe coś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 08:12

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    U nas zmiany bo jak je to potem z cycka robi smoczka i może tak non stop wisieć. Jak ją odepnę w nocy to jest obudzona 😖 A niby już 4 trymestr minął. Zamiast lepiej to gorzej 😄 Tylko raz udało mi się podmienić na smoczka. Bo smoczka to oczywiście trzeba księżniczce potrzymać bo inaczej wypada 🙃

Mój ssie kciuka. Smoczka nie chce

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Co wy tak stajecie za tą teściową 🤣 Truskawka ja tam bym się odcięła że w takim razie robie chrzciny dla mojej rodziny skoro teściowa traktuje mnie jak obcą i po temacie 😅

U nas chrzciny w sobotę i nie ma mnie tu bo organizuje więc wybaczcie wracam bardziej po weekendzie i może miesiąc jeszcze żeby odpocząć 🤣🤣🤣

Genialne xd robisz chrzciny dla rodziny hahaha

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:

Ja mam tule. Jest super

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobas dzisiaj zważony
    Wreszcie znalazłam wagę
    Ma prawie 7kg. I to ważony przed karmieniem po nocy

Elza1234, Biedronka@, Blackapple, eeemakarena, Revolutionary , Anabbit, CelinaJan, Werzol, Margareetka, Natalia1992, amoze lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:

Ja mam Kavka Handy i jestem zadowolona :)

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko pospało dzisiaj od 21.45 do 2.30 oraz od 2.50 do 7.40, szok, rzadko mu się tak zdarza.

Za to ja nie pospałam, bo ząb mnie rozbolał w nocy. Kojarzycie czy znieczulenie u dentysty jakoś wpływa na mleko? Internety niby twierdzą, że nie, ale wolę spytać doświadczonych matek zamiast czata gpt 😄

age.png
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ