X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odmawiaja wizyt bez karty ciąży.

Ja się dzisiaj bardziej stresuje jazdą do lekarza niż wizyta. Ja jestem marny kierowca. W zime to praktycznie nie jeździłam bo mieszkałam w centrum miasta a do pracy miałam 10 min piechotą,autem niekiedy 30 min. Więc chodziłam. Teraz muszę jeździć i sram w gacie przez ten śnieg. Mam nowe opony zimowe Więc niby spoko ale co z tego jak rano już bokiem poszlam

Paulina66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanko odnośnie umówienia się na pierwszą wizytę do ginekologa w celu potwierdzenia ciąży. Czytałam, że ciężarne na NFZ mają prawo otrzymać termin do lekarzy w ciągu 7 dni. Czy to obowiązuje dopiero od założenia karty ciąży czy można skorzystać z tego prawa przy umawianiu się na NFZ na pierwszą wizytę po teście ciążowym i becie jeśli wolne terminy są dopiero za kilka miesięcy?
    Wiesz... przeglądałam przepisy. I muszą przyjąć, a jak nie chcą to możesz pisać zawiadomienie, że odmawiają. Tylko znowu trzeba czekać na reakcję, a w tym czasie musisz znaleźć i tak jakiegoś lekarza. Bo kto wie ile to zajmie?
    I tak jak wspomniała Karola, często bez karty ciąży czy zaświadczenia od lekarza, że ciąża potwierdzona, nie chcą przyspieszyć wizyt.
    Poza tym, jak jesteś na samym początku to te 2, 3 tygodnie do potwierdzenia da się kogoś znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 11:08

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo znalazłam polecanego gina, który przyjmuje na NFZ w poradni przy szpitalu, ale jak zadzwoniłam to termin wizyty zaproponowali na grudzień 2025 🤡 zastanawiam się czy gdybym była w ciąży to da się do niego wcisnąć bez tej kolejki, bo chciałabym prowadzić przyszłą ciążę na NFZ i ewentualnie oprócz tego kilka razy wybrać się gdzieś indziej prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 11:14

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doświadczenie jak dziewczyny - że bez karty ciąży ciężko.

Co do jazdy zimą też średnio lubię, a mieszkam na zadupiu w lesie 🤣👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Pytam, bo znalazłam polecanego gina, który przyjmuje na NFZ w poradni przy szpitalu, ale jak zadzwoniłam to termin wizyty zaproponowali na grudzień 2025 🤡 zastanawiam się czy gdybym była w ciąży to da się do niego wcisnąć bez tej kolejki, bo chciałabym prowadzić przyszłą ciążę na NFZ i ewentualnie oprócz tego kilka razy wybrać się gdzieś indziej prywatnie.
    To zapisz się na ten grudzień 2025. A zajdziesz w ciążę to powiesz ze jesteś zapisana ale za rok to Ci zmienia termin.

preg.png

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja mam doświadczenie jak dziewczyny - że bez karty ciąży ciężko.

Co do jazdy zimą też średnio lubię, a mieszkam na zadupiu w lesie 🤣👌
    A jeździsz czy olewasz. Ja mieszkam też na zadupiu ale jeżdżę do centrum miasta. Na pamięć w sumie.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To zapisz się na ten grudzień 2025. A zajdziesz w ciążę to powiesz ze jesteś zapisana ale za rok to Ci zmienia termin.
    Dokładnie. Ciąże to potwierdzić można u kogokolwiek, jak masz papier to niech zmieniają termin.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za uświadomienie, że istnieją bawałniane rajstopy 🤣
    właśnie zamówiłam 4 pary na Gatcie, akurat jest promka -30%.

Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A jeździsz czy olewasz. Ja mieszkam też na zadupiu ale jeżdżę do centrum miasta. Na pamięć w sumie.

No jeżdżę, bo jakbym miała męża prosić za każdym razem, żeby wziął wolne z pracy to lipa. Ale zawsze jak śnieg jest to sram po gaciach, bez śniegu na luziku 😅 Chyba, że jakieś pierdoly mam do załatwienia zimą, to albo jedziemy po południu jak on prowadzi, ale nie zawsze się da coś przełożyć… Na razie i tak się cieszę, że nie muszę codzień dzieci wozić do przedszkola albo do szkoły 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja jestem takim beznadziejnym kierowcą, że jak zaszłam w ciążę to Stary zaczął chować kluczyki😂 ja sama średnio się pchałam do prowadzenia auta i teraz by mi to nawet nie przeszło przez myśl.

💔 Marcysia 21t 👼
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z siebie dumna bo z zerowego kierowcy stałam się osobą, która ciągle gdzieś jeździ, w każdych warunkach.
    Zmobilizowała mnie pandemia, bo nie chciałam jeździć autobusami. No i to się okazało zbawienne przy małym dziecku i w ciąży - oszalałbym, gdybym musiała być skazana tylko na faceta i komunikacje 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet nie ma komunikacji 🤣👌

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam autobusty tutaj ale muszę do niego dojść 15 min przez las😅

Ja jeżdżę tak zachowawczo. Po znanych trasach,czasem autostradą ale to przez 2 h prosto. Na tej malcie coś jechałam ale zadupiem no.
    Jak mam gdzieś jechać w nowe miejsce dalej na Gps to nie jadę bo nic nie kumam z tej głupiej nawigacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 11:37

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Kasi, jakbym za kółkiem się urodziła, aczkolwiek zimą miewałam sytuacje trudne na drodze tyle, że podchodzę do tego że dzięki temu zdobyłam doświadczenie

SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że piszecie o tych ciuchach, muszę też się zacząć za czymś rozglądać 🙈

Co do kierowania autem, ja miałam prawko od 18 roku życia i od razu przestałam jeździć, dopiero w tamtym roku się przemogłam, zaczęłam trochę jeździć naszym i później zaraz kupiłam sobie samochód i od lipca tamtego roku już jeżdżę cały czas. Cieszę się że się przemogłam po 11 latach bez jeżdżenia, to już była moja trauma 🙈 teraz co prawda jeżdżę w koło komina praca dom rodzice itd ale no już nie mam takiego strachu wsiąść i jechać nawet gdzieś gdzie na co dzień nie jeżdżę. Ale jak jest śnieg to też mam pietra, myślę że za mało jeszcze doświadczenia. ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to i ubery i komunikacja śmigają idealnie, mam nieaktywne prawo jazdy ale nie czułam do tej pory potrzeby ogarnięcia się w tym temacie. Moj Mąż to świetny kierowca więc polegam na nim, jest kierowca jest auto to spoko🤪

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też taki moment, że nie jeździłam 5 lat - jak byłam na studiach. I potem ciężko było wrócić, ale na wsi się po prostu nie da bez samochodu. Najpierw wiadomo wybierałam największe parkingi itd, ale teraz już jakoś mnie to nie stresuje, chyba, że właśnie jest lodowisko na drodze. Odkąd mam dzieci to już trochę inaczej myślę o swoim życiu, chyba jestem bardziej lękowa niż wcześniej… A teraz będę musiała zmienić samochód na większy, bo mam małe, miejskie auto i już mi trzy foteliki na pewno nie wejdą. Kiedyś niby jeździłam nawet i siedmioosobowym, ale to było dawno temu i już się przyzwyczaiłam do mojego małego samochodu, który wszędzie się zmieści 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to parkuje tam gdzie nikogo nie ma. A leci zawsze jakiś debil się przytuli do mnie,od strony fotelika....Ludzie mają jakąś potrzebę parkowania obok innego auta nawet na drugim końcu parkingu

Cel95, HejAnku🌸 lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam prawko na studiach jeszcze (zdałam za 6 razem, więc to była trauma) a zaczęłam jeździć w wieku 35 lat 🤪

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak po wizycie ?

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ