X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 września, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jakbym go pilnowała to też by tak zasypiał, ale z córką nie ma aż takich dobrych warunków do usypiania 😅 no i też śpi po 20-30 min, zależy jak dobrze uda mi się zatkać mu uszy kocem 🤪. Może w łóżeczku pospalby więcej, ale jest jak jest.

U nas wczoraj już wjechał paracetamol na te zęby, bo chłopak już był na nie ze wszystkim. Potem się wyspał i miał dobry humor do wieczora. Zobaczymy jak będzie dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:04

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 18 września, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z Wami moim osiągnięciem - moja kumpela rozważała drugie dziecko, ale po spotkaniu ze mną na spacer zrezygnowała, bo odświeżyło jej się w pamięci, jak jej pierworodny był wymagający xD 2h wózek parzył, a na rączkach od razu spoko...

Na razie mały sukces, położyliśmy się po śniadaniu, więc duża szansa dla mnie na umycie się o ludzkiej porze. Wczoraj nie udało się do 11, miałam nadzieję, że wygospodaruję te 10 min karuzelką, ale już po 2 min zaczął się wyjec... 🙄 Cały dzień siedzenia w bałaganie, jak już był moment o 17 na podgrzanie sobie zupy to poszła kupa gigant, wszystko do przebrania. W trakcie synek się popłakał, na rączkach był już do wieczora, zupę zagrzałam ponownie o 19, kiedy mąż wrócił z pracy.

Byliśmy na szczepieniu w poniedziałek i z 15 percentyla spadliśmy na 8, kazali nam wstawać na karmienie w nocy co 4h. Szkoda tych naszych bezpobudkowych nocy, ale wiadomo, odżywienie ważniejsze. Sama też innej przyczyny nie widzę na to małe przybieranie.

Robimy dzisiaj pierwszy raz próbę podania rozmrożonego mleka, bo w sobotę wybywam na panieński. Mam nadzieję, że butelka dobrze się przyjmie

Elza1234 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 września, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bobas chyba ma jakiś mikro regres snu od poniedziałku, robił już przerwy w nocy typu 5+3 albo 6+2 a teraz zaczął robić 4+2+2 spowrotem i jeszcze przed środkowym karmieniem w nocy bardzo wywija wszystkimi kończynami. W dzień też z drzemkami biedniej, nadal wpadają zawrotne dwie, ale takie na 30 min a już nam ładnie dochodziły do godziny :(

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 września, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie rozpoczęłam sezon na rozmiar 74 🙉rękawy może delikatnie za długie, ale tułów... idealnie.
    Młody zdecydowanie przechodzi zmiany, bo dłużej leży na brzuchu i przekonuje się do leżenia na bokach. Jeszcze nie obraca, ale mam nadzieję, że może w październiku... 🤞
    I zdecydowanie więcej w nocy kwęka przez sen🙃

Katikat, amoze lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 września, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Oficjalnie rozpoczęłam sezon na rozmiar 74 🙉rękawy może delikatnie za długie, ale tułów... idealnie.
    Młody zdecydowanie przechodzi zmiany, bo dłużej leży na brzuchu i przekonuje się do leżenia na bokach. Jeszcze nie obraca, ale mam nadzieję, że może w październiku... 🤞
    I zdecydowanie więcej w nocy kwęka przez sen🙃

74!??? 🤯 niby 3 tyg różnicy między naszymi bobasami, ale my jeszcze 6kg nie mamy i dopiero 68 jej zaczęłam zakładać 😀 fascynuje mnie to, jak te bobasy się różnie rozwijają.
    Ciekawe jaki zakres rozmiarów będziemy mieć w czerwcu 😀

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 września, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    74!??? 🤯 niby 3 tyg różnicy między naszymi bobasami, ale my jeszcze 6kg nie mamy i dopiero 68 jej zaczęłam zakładać 😀 fascynuje mnie to, jak te bobasy się różnie rozwijają.
    Też mnie to zadziwia 😅mój jest długi. Powyżej 6 kg na pewno ma.
    Znajomej bliźniaki, miesiąc starsze, też mają 74. Jak wcześniej dawała mi ciuchy po nich, tak teraz już nie da rady, bo mamy ten sam rozmiar. Właśnie się zastanawiam jaki on będzie miał rozmiar na rok skoro teraz ma rozmiar na 6-9 miesięcy 😅obstawiam, że może ok. 86 kub 92.

Anabbit lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 września, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to jeszcze od biedy 56 z hm nosimy 😅🫣

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 września, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u fizjo, musimy rozmasowywać przez tydzień prawą nóżkę, bo ma tam trochę bardziej spięte mięśnie i sciegna, co podciąga tą stopę trochę do góry. Generalnie niektóre rzeczy robi na 4-5 miesiąc i jest bardzo silny 🙈 rozejście mięśni brzucha już nawet prawie zniknęło. A i częściej mamy mu ukladac zabawki po prawej stronie, bo na lewej leżenie ma już dobrze ogarnięte, na prawej gorzej.
    Próbą trakcyjną powiedziała, żeby się nie razie nie przejmować, bo po prostu głowa duża i ciężka, z początku nie ogarnia jej podciągania, ale jak go pociągnęła wyżej za ręce to głowa poszła ładnie do góry.
    Ogólnie to kamień z serca, bo jest nieźle 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka no pewnie, że lepiej wstać i dokarmić skoro slabo przybiera. Na pewno uda Wam się wrócić do bardziej przespanych nocy jak waga się unormuje ☺️

Po szczepieniu czuję się ok, ręką jedynie mnie boli więc uznaje to za sukces. Kolejny to że mały zrobił mi dziś prezent na urodziny i przespał niemal 5h ciągiem 🥳

Nutramigenu nadal nie udaje mi się w niego wmusić, dziś w akcie desperacji zamieszałam 15ml tego mleka z 15ml mojego odciągniętego i ledwo bo ledwo ale zjadł. Nie wiem czy tak można ale nic mądrzejszego nie wymyśliłam póki co.

Z tymi rozmiarami to jest ciekawie, my nosimy aktualnie 62/68 w zależności z jakiej firmy a Marcel waży zawrotne 4,6kg ale za to jest długi

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 18 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja w temacie Nutramigenu - nam pediatra powiedziala zeby na początek wlasnie mieszać z odciągniętym lub innym mm którym go dokarmialismy na początku, najpierw pol na pol, jak przyjmie to 2/3 Nutramigenu i tak aż do samego Nutramigenu. U nas to w miare sie sprawdziło, w trzecim dniu takiej kombinacji juz wciągnął sam Nutramigen bez problemu.
    U nas dzis dzien śpiocha, po nocy z pobudkami co 2h 🫠 tak ze dzis mam zamiar zastosować słynne powiedzenie śpij kiedy dziecko spi i walnąć sie na następną drzemkę razem z małym.
    Co do rozmiarów to my nosimy głównie 62 i troche 68, moj Kacper jest z kolei nie bardzo długi ale ubity taki klocuś 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 11:39

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 września, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga czyli jeszcze jest nadzieja, że uda nam się to dokarmianie

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 września, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozmiarami to *uj wie bo ja wczoraj swojej złożyłam spodenki na 9-12 msc i były ok 😅 waży 6,5kg.

Wczoraj ja odłożyłam ok północy ale dopiero za drugim razem. Zjadła, odłożyłam, płakała. Dałam jej cyca jeszcze raz, pociumkała parę sekund, odłożyłam ją i spała. Nie trafisz za tymi dziećmi.

Starsza za to już drugi dzień nie robi dramatów w przedszkolu. Wiecie mam taką refleksję, że ona robi sceny jak ja mam gorsze momenty. Teraz ten katar mnie rozłożył psychicznie trochę i chodziłam podminowana, to odciągnie i stres czy mała się nie rozchoruje bardziej. I odrazu po starszej to widać. Tak więc próbuje sobie to wyryć w mózgu, żeby zaczynać zawsze od siebie 🥹 naszczęście już ten katar chyba się kończy 🤞

Jeszcze nie chwialilam się, ale moja starsza która ma alergię na bmk jadła z tatą w weekend naleśniki z twarogiem i nic jej nie było 😍 tak więc chyba jest wyleczona 😅

A w przyszły tydzień mam sama być, bo stary wyjeżdża i myślę czy zadzwonić po rodziców, bo mam spotkanie w przedszkolu i konsultacje w sprawie tego wędzidełka.

KarolaKinga, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin! 🥰

Kasssia ale super ze starszą, oby już na dobre wyrosła z tej alergii 😁

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super! Z tego co czytałam to te alergie na bmk w większości przechodzą u dzieci z wiekiem, więc tyle dobrego :)

To ja się pochwalę, że też od trzech dni jem nabiał i nie mamy kolek! Jęczy, ale na 100% na zęby, bo coraz bardziej się ta jedynka wyłania i widać że go doprowadza do szału. Ale tosty już wleciały jak złoto 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 13:16

KarolaKinga, Margareetka, Anabbit, Elza1234, Revolutionary , CelinaJan, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, w ostateczności jeśli nie bedzie mu wchodzić to spróbujcie tego innego, Bebilon cos tam, nam lekarka tak radziła- ze jeśli Nutramigen nie podejdzie to mieliśmy sie zgłosić po ten bebilon.
    Kasia, super ze ta alergia córce przeszla! To mi daje nadzieje ze i moj gagatek z tego wyrośnie 😄
    Tanashi, gratuluję i zazdroszczę tościka, ale bym zjadła 🤣

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że dzieci z tego wyrastaja ☺️
    Tanashi ja też zazdroszczę 🫣

KarolaKinga a ile czasu ma dać na polubienie mleka bądź nie? Bo w sumie pediatra nic takiego nie mówiła, więc nie wiem ile dni czekać.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarka powiedziala "kilka dni" wiec w sumie nic konkretnego, w pierwszym dniu dawaliśmy 50:50, w drugim 2/3 a w trzecim juz sam Nutramigen i przyjął więc u nas poszło wydaje mi się gładko, tak ze nie umiem Ci do konca doradzić.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u Ciebie już maluch ząbkuje, a u nas z ząbkowaniem walczę ja 🤦🏽‍♀️ znowu mi się wybijają ósemki, 3 naraz, ciekawie

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Mój ma 7300. Miesiac i tydzień ma xd i też 74. Idziemy łeb w łeb
    Mój 87 centyl

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Szarotka no pewnie, że lepiej wstać i dokarmić skoro slabo przybiera. Na pewno uda Wam się wrócić do bardziej przespanych nocy jak waga się unormuje ☺️

Po szczepieniu czuję się ok, ręką jedynie mnie boli więc uznaje to za sukces. Kolejny to że mały zrobił mi dziś prezent na urodziny i przespał niemal 5h ciągiem 🥳

Nutramigenu nadal nie udaje mi się w niego wmusić, dziś w akcie desperacji zamieszałam 15ml tego mleka z 15ml mojego odciągniętego i ledwo bo ledwo ale zjadł. Nie wiem czy tak można ale nic mądrzejszego nie wymyśliłam póki co.

Z tymi rozmiarami to jest ciekawie, my nosimy aktualnie 62/68 w zależności z jakiej firmy a Marcel waży zawrotne 4,6kg ale za to jest długi

No ale przecież tak się wprowadza nutramigen ? Nie od razu ...najpierw się miesza

‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ