X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole 🤬przychodnia każe dzwonić dziś, zeby umówić szczepienie na kolejny tydzień, a jak dzwonię to mówią, że nie ma miejsc.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja bym nie jechała, bo teraz się zaczął sezon grypowy i covidowy i maluch czasem złapie coś gorszego w kolejce. Ale moja pediatra zawsze mówi żeby z samym katarem nie przyjeżdżać właśnie z tego powodu :)

Gusia zdrowia dla Was!

Elza udanej zabawy:)

Ja już po szczepieniu na grypę, jeszcze młoda i mąż w przyszłym tygodniu i wszyscy załatwieni 👌🏼

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nocka nie najgorsza. Zasnęła o 20.30,pobudka na jedzenie o 1 i dalej poszla spać. Później pobudka o 5.20,jedzonko i śmiechy do 6.50 i śpi do tej pory 😅

Elza udanej zabawy 💃🏼🕺

My odwołaliśmy wizytę u pediatry. Nie chce ryzykować wlasnie że mała coś złapie. I tak trzeba u nas długo czekać na rehabilitację,wiec będziemy chodzić prywatnie do fizjo.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się ale teraz jak tak czytam to nie wiem właśnie czy dobrze... Z jednej strony boję się, że jak mu coś tam spływa to pójdzie na oskrzela i chciałabym, żeby ktoś go osłuchał, z drugiej właśnie że coś złapie gorszego :(

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czy ktoś ma kombinezon engela i wypowie się jak wypadają rozmiarowo? Myślę jaki zamówić 🤔

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mówiła jedynie, żeby mu próbować dawać po 40ml, żadnych trików jak bezbolesnie próbować go dokarmiać. Kontrole u niej mamy 29.09. Mam też do niej telefon ale chyba z takim czymś to średnio jej zawracać głowę.
    Spadku na wadze na szczęście nie mamy, ale przybiera mizernie, waży ledwo 4600 teraz :(

Dobrze jest mieć te apke monitor wagi i jak jest spadek to wtedy uderzać do lekarza. Sprawdzać trzeba czy dziecko idzie swoim kanałem. O ile pamiętam dokarmia się przy spadku o 2 kanały na wykresie. Alergia właśnie tym się objawia że jest słaby przyrost lub spadek wagi. Jeśli dziecko jest w dolnym centylu to też może mało przybierać. Ważne żeby szło swoim kanalem

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Czy ktoś ma kombinezon engela i wypowie się jak wypadają rozmiarowo? Myślę jaki zamówić 🤔

62/68 jest znacznie większy. Później mogę Ci go zmierzyć jeśli chcesz.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzys drugi dzień jakiś. Jedzenie co 30min pare łyków itp. Ale ważyłam go i jest 7450 jakimś cudem nie wiem jak się najada. Płaczki ciągle nie wiadomo o co

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:50

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio mi tu pisać jak widzę wasze ciężkie noce…
    U nas niby 3 pobudki w nocy, ale wstałyśmy obie o 10 😂 dopiero robię pierwszą kawę 😀
    Mąż powiedział, że jesteśmy niepoważne 😀😀😀

KarolaKinga, Tanashi, Margareetka, kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas niby 3 pobudki w nocy, ale wstałyśmy obie o 10 😂 dopiero robię pierwszą kawę 😀

Księżniczki 👸Moje marzenie 🤣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia zdroweczka 👌
    Margaretka my mamy ten bebilon pepti syneo jedna butle dziennie i bardzo powoli pije, ale pije. A już trochę minęło. Ale czuć, że bardziej gorzkie są te mleka a ten bebilon podobno i tak najbardziej lajtowy.
    Elza baw się dobrze 🥳

Ja po pierwszym wyjściu z dziewczynami, chłopaki dali radę ponad 3h sami 🙏

Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza udanej zabawy.
    Ja z dziećmi też dzisiaj spałam do 10😅 Ale to przez to ,że wróciliśmy z lotniska o 2. Bez lotniska spaliśmy do 9😅

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Zazdro! Ja już po dwóch kawach i za godzinę serwuję zupę 🤣

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na kontroli u neantologa. Waskulopatia nadal jest, ale się nie powiększa. Pobrali też jej krew, tylko kicha trochę bo tą wit D dawałam jej w kratkę, więc znów pewnie będzie miała niską… płuca po tym katarze też ok.

Gusia, masakra, oby szybko przeszło i zaraziło pozostałych dzieci :(

Elza, baw się dobrze!

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

My to prawie codziennie o 10.00, z tym, że ja już nie śpię tak od 8.00, tylko leże i czytam książkę w oczekiwaniu aż panicz się obudzi 😅

A dzisiaj to zaliczył jakiś rekord, spał od 22.00 do 4.40, potem do 7.10, no i ostatecznie o 10.00 się obudził. Chyba wyczuł, że matka ma wieczorem imprezę firmową i musi jakoś wyglądać 😆

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona po 5 dniach jak Stary nie może dotykać Młodego xd jadę jutro na cały dzień do rodziców i zamierzam leżeć do góry brzuchem, no może wyskoczę jeszcze zrobić jakieś zakupy 🫠
    A to jeszcze taki bezproblemowy bobas 🤣 nie wyobrażam sobie być tak cały czas praktycznie sama 🙈 wezmę go na spacer po następnym jedzeniu i czas nam zleci, ale nogi już mi chyba do dupy wejdą na wieki wieków 🙈 jeszcze po karmieniu o 4 był wyspany i w zabawowym nastroju, pobawiliśmy się z 40 min i zasnął na godzinę, bo zaczęła go męczyć kupa i się rzucał po łóżeczku. To go wzięłam do siebie na kanapę i tymsamym jak się rozwalił to zostało mi jakieś 30cm na krawędzi 🤣 ale przynajmniej dospał do 9 i zwalił kupsko przy śniadaniu 🤣

Stary dogorywa, takie to paskudztwo, że jak to złapię ja albo młody pomimo wszelkich swoich starań to się wścieknę 🙈 już tak paranoicznie myję ręce czegokolwiek dotknę, że mam już suchą skorupę zamiast skóry 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:37

age.png
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ