CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaretka ja bym nie jechała, bo teraz się zaczął sezon grypowy i covidowy i maluch czasem złapie coś gorszego w kolejce. Ale moja pediatra zawsze mówi żeby z samym katarem nie przyjeżdżać właśnie z tego powodu
Gusia zdrowia dla Was!
Elza udanej zabawy:)
Ja już po szczepieniu na grypę, jeszcze młoda i mąż w przyszłym tygodniu i wszyscy załatwieni 👌🏼 -
Nasza nocka nie najgorsza. Zasnęła o 20.30,pobudka na jedzenie o 1 i dalej poszla spać. Później pobudka o 5.20,jedzonko i śmiechy do 6.50 i śpi do tej pory 😅
Elza udanej zabawy 💃🏼🕺
My odwołaliśmy wizytę u pediatry. Nie chce ryzykować wlasnie że mała coś złapie. I tak trzeba u nas długo czekać na rehabilitację,wiec będziemy chodzić prywatnie do fizjo. -
Margareetka wrote:Mówiła jedynie, żeby mu próbować dawać po 40ml, żadnych trików jak bezbolesnie próbować go dokarmiać. Kontrole u niej mamy 29.09. Mam też do niej telefon ale chyba z takim czymś to średnio jej zawracać głowę.
Spadku na wadze na szczęście nie mamy, ale przybiera mizernie, waży ledwo 4600 teraz
Dobrze jest mieć te apke monitor wagi i jak jest spadek to wtedy uderzać do lekarza. Sprawdzać trzeba czy dziecko idzie swoim kanałem. O ile pamiętam dokarmia się przy spadku o 2 kanały na wykresie. Alergia właśnie tym się objawia że jest słaby przyrost lub spadek wagi. Jeśli dziecko jest w dolnym centylu to też może mało przybierać. Ważne żeby szło swoim kanalem -
Anabbit wrote:Głupio mi tu pisać jak widzę wasze ciężkie noce…
U nas niby 3 pobudki w nocy, ale wstałyśmy obie o 10 😂 dopiero robię pierwszą kawę 😀
Mąż powiedział, że jesteśmy niepoważne 😀😀😀
Księżniczki 👸Moje marzenie 🤣 -
Gusia zdroweczka 👌
Margaretka my mamy ten bebilon pepti syneo jedna butle dziennie i bardzo powoli pije, ale pije. A już trochę minęło. Ale czuć, że bardziej gorzkie są te mleka a ten bebilon podobno i tak najbardziej lajtowy.
Elza baw się dobrze 🥳
Ja po pierwszym wyjściu z dziewczynami, chłopaki dali radę ponad 3h sami 🙏Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość
-
U nas niby 3 pobudki w nocy, ale wstałyśmy obie o 10 😂 dopiero robię pierwszą kawę 😀
Zazdro! Ja już po dwóch kawach i za godzinę serwuję zupę 🤣Anabbit lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj na kontroli u neantologa. Waskulopatia nadal jest, ale się nie powiększa. Pobrali też jej krew, tylko kicha trochę bo tą wit D dawałam jej w kratkę, więc znów pewnie będzie miała niską… płuca po tym katarze też ok.
Gusia, masakra, oby szybko przeszło i zaraziło pozostałych dzieci
Elza, baw się dobrze! -
My to prawie codziennie o 10.00, z tym, że ja już nie śpię tak od 8.00, tylko leże i czytam książkę w oczekiwaniu aż panicz się obudzi 😅
A dzisiaj to zaliczył jakiś rekord, spał od 22.00 do 4.40, potem do 7.10, no i ostatecznie o 10.00 się obudził. Chyba wyczuł, że matka ma wieczorem imprezę firmową i musi jakoś wyglądać 😆 -
Ja jestem wykończona po 5 dniach jak Stary nie może dotykać Młodego xd jadę jutro na cały dzień do rodziców i zamierzam leżeć do góry brzuchem, no może wyskoczę jeszcze zrobić jakieś zakupy 🫠
A to jeszcze taki bezproblemowy bobas 🤣 nie wyobrażam sobie być tak cały czas praktycznie sama 🙈 wezmę go na spacer po następnym jedzeniu i czas nam zleci, ale nogi już mi chyba do dupy wejdą na wieki wieków 🙈 jeszcze po karmieniu o 4 był wyspany i w zabawowym nastroju, pobawiliśmy się z 40 min i zasnął na godzinę, bo zaczęła go męczyć kupa i się rzucał po łóżeczku. To go wzięłam do siebie na kanapę i tymsamym jak się rozwalił to zostało mi jakieś 30cm na krawędzi 🤣 ale przynajmniej dospał do 9 i zwalił kupsko przy śniadaniu 🤣
Stary dogorywa, takie to paskudztwo, że jak to złapię ja albo młody pomimo wszelkich swoich starań to się wścieknę 🙈 już tak paranoicznie myję ręce czegokolwiek dotknę, że mam już suchą skorupę zamiast skóry 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:37
-