CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Kasssia a może się zaskoczysz i drugie też będzie takim dzieckiem, nigdy nie wiadomo
Karola ja dlatego właśnie jak wiedziałam, że jeszcze nie zamknęliśmy tematu dzieci nie pożyczałam nikomu rzeczy po dziewczynach, bo wiem właśnie, że nie wszyscy dbają, a jednak kupowałam nowe
hehe, to wtedy chyba zacznę grać w totka..
Kurczę to mnie zmartwiłyście, bo pożyczyliśmy fotelik sąsiadom teściowej, ciekawe w jakim stanie wróci 😅
Karola3xJ:D wrote:Ja się czaje na buagboo bee albo fox. Juz śledzę olx. Z tym że mąż krzywo patrzy bo na strychu mamy wózki.
No one mają super jakość. Jeśli potrzebujesz czegoś w teren to raczej fox, bo bee miały małe kółka więc różnie bywa, ale do parku czy po leśnej drodze daje radę.
-
Cel95 wrote:No to widzę Dziewczyny macie konkretne plany
A polecacie jakieś książki dla osób którym czerwiec przyniesie pierwsze dziecko? Które nie mają w ogóle znajomych/rodziny z dziećmi?
Na razie sobie zanotowałam z forum, żeby w 2 trymestrze iść na fizjoterapię uroginekologiczna.
Ja już tu polecałam na początku wątku, ale przypomnę się z książką "Czwarty Trymestr": https://www.czwartytrymestr.pl/
Jeśli nie masz doświadczenia, to naprawdę obowiązkowa pozycja, dużo o obsłudze noworodka i niemowlaka w pierwszych 3 miesiącach, o połogu, o karmieniu piersią, same konkrety.
Ja też dobrze wspominam książki "Poród naturalny" i "Karmienie piersią" od Natuli, dużo konkretnej wiedzy
Miałam też podejście do tej książki o bliskościowym wychowaniu Searsów, ale jak dla mnie za duża cegła, wolę krócej i konkretniejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 14:56
Cel95 lubi tę wiadomość
-
U nas zapewne wózek i jakieś foteliki itp będą kupować Tesciowie - z nimi jak chodzi o konkrety to nie ma za bardzo limitów cenowych, na mniejsze okazje nie szaleją ale umieją okazać giga szczodrość potrzebnymi prezentami
Moja Mama też pewnie chętnie coś kupi, chociaż już teraz tyle mi pomaga, że aż głupio.
Tyle że nikt z nich nie musi sobie niczego odmawiać więc tak się pocieszam, że mają jedynaków sami chcą to kupują to czy owo.
Także będę polegać na tym co polecacie 🤪👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Ja już tu polecałam na początku wątku, ale przypomnę się z książką "Czwarty Trymestr": https://www.czwartytrymestr.pl/
Jeśli nie masz doświadczenia, to naprawdę obowiązkowa pozycja, dużo o obsłudze noworodka i niemowlaka w pierwszych 3 miesiącach, o połogu, o karmieniu piersią, same konkrety.
Ja też dobrze wspominam książki "Poród naturalny" i "Karmienie piersią" od Natuli, dużo konkretnej wiedzy
Miałam też podejście do tej książki o bliskościowym wychowaniu Searsów, ale jak dla mnie za duża cegła, wolę krócej i konkretniej
Zapisane, dziękuję👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Mój mąż dziś wrócił z pracy i stwierdził: „no w końcu ci widać brzuch, bo już myślałem, że ta ciąża będzie trwać w nieskończoność” 🫣🤣 czyli już jestem grubsza 👌🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 15:07
Tanashi, Flubbershy, Alex_92, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Mój mąż dziś wrócił z pracy i stwierdził: „no w końcu ci widać brzuch, bo już myślałem, że ta ciąża będzie trwać w nieskończoność” 🫣🤣 czyli już jestem grubsza 👌🫣
Mój mąż to chyba uwierzy jak zobaczy większy brzuch bo póki co jest taki wydęty na dole ale czuję że macica sie podnosi do góry więc już wypycha i jest twardszy niż mój normalny z tłuszczykiem 😀 w ogóle mój mąż to jakiś ewenement bo on to na USG na zdjęciu to nie wie co gdzie jest i w ogóle nic nie widzi a jak mu zobrazowałam jak bobas wygląda w aplikacji to skwitował „ noo jak taki kurczak/piskle w jajku” 🫣🤣 myślałam że padnę.. Czasem mam wrażenie że on ma 5 lat a nie prawie 45 😅😅Lauraa lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:No one mają super jakość. Jeśli potrzebujesz czegoś w teren to raczej fox, bo bee miały małe kółka więc różnie bywa, ale do parku czy po leśnej drodze daje radę.
Ja jestem pod wrażeniem wózka Roan Ivi i na ten będę polować, ale na daną chwilę nie ma używanych.
Nowy trzeba zamówić 2mce wcześniej...
Jeździłam nim po sklepie i dla mnie rewelacja.
My szukamy wózka dla dryblasów, ja 175 cm, a niemąż blisko 190.
Kolor boho green, nawet gdyby Bruno okazał się Leokadią to kolor będzie okAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:U nas zapewne wózek i jakieś foteliki itp będą kupować Tesciowie - z nimi jak chodzi o konkrety to nie ma za bardzo limitów cenowych, na mniejsze okazje nie szaleją ale umieją okazać giga szczodrość potrzebnymi prezentami
Moja Mama też pewnie chętnie coś kupi, chociaż już teraz tyle mi pomaga, że aż głupio.
Tyle że nikt z nich nie musi sobie niczego odmawiać więc tak się pocieszam, że mają jedynaków sami chcą to kupują to czy owo.
Także będę polegać na tym co polecacie 🤪
Jeśli o wózek chodzi to kurde,faktycznie te kolumbryny 2w1 są mało praktyczne ale z drugiej strony spacerówka z 2w1 jest zawsze spoko na zimę.
Ja mam na strychu Espiro Nex,maclarena,espiro art i baby jogger. Miałam też quinny zapp ,fajny był.
Teraz właśnie chciałabym bugabooWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 15:36
-
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny, a z innej beczki, czy już kogoś poinformowałyście o ciąży?
U mnie już z grubej rury wiedzą wszyscy, bliższa i dalsza rodzina, znajomi też, tylko szef dowie się w grudniuFlubbershy, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Jeśli o fotelik chodzi to i tak musicie swoim autem do np ośmiu gwiazdek podjechać bo bez auta to ciężko kupi fotelik. Jakoś innych sklepów nie polecę bo tam to jednak wiedzę mają.
Jeśli o wózek chodzi to kurde,faktycznie te kolumbryny 2w1 są mało praktyczne ale z drugiej strony spacerówka z 2w1 jest zawsze spoko na zimę.
Ja mam na strychu Espiro Nex,maclarena,espiro art i baby jogger. Miałam też quinny zapp ,fajny był.
Teraz właśnie chciałabym bugaboo
Niezły przegląd wózków 😎, już wiadomo dlaczego mąż krzywo patrzy -
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny, a z innej beczki, czy już kogoś poinformowałyście o ciąży?
U mnie Mama dowiedziała się 13 października w dniu testu
Wie też moja najlepsza przyjaciółka, mam dwie takie od serca, druga akurat miała wesele potem podróż i teraz zawalona robotą ale jutro ją wreszcie widzę to powiem
Teściom mamy zamiar powiedzieć za tydzień w sobotę. Babcie Męża pewnie też się dowiedzą.
Kilka koleżanek jakbym widziała to po prenatalnych, a w pracy na styczeń planuje się ujawnić:p
Facebook to nie moja bajka, instagram mam tylko foty z wyjazdów- więc na sm nie planuje nic ujawniać👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
SZKODNIK wrote:Niezły przegląd wózków 😎, już wiadomo dlaczego mąż krzywo patrzy
Ale.....ten espiro mały i duzy to kupiony w sklepie. Reszta z olx za 50 zł 😅 to było takie "kupmy tani do samolotu żeby szkoda nie bylo". I tamtego pozniejntez szkoda było no ijakos tak się porobiło że mamy kilka -
U nas mieli się dowiedzieć JUTRO na imprezie teściowej (50 urodziny) ale przez to, że od miesiąca siedzę w więzieniu domowym to musieliśmy powiedzieć wcześniej 😂 mnie wszędzie pełno, jeżdżę po znajomych, rodzinie więc gdybym 2 tygodnie z rzędu się nigdzie nie pojawiła to pewnie by spekulowali, że mój mnie trzyma w piwnicy xD
A co do auta, mieliśmy nie zmieniać póki co ale że jednak kupiliśmy psa (3 razy większego niż poprzedni) to mąż się już rozgląda. Ja najlepiej się czuję w smarcie ale chyba średnio bezpieczny dla dziecka. Nie wiem, może po porodzie jak będę pod ścianą z wycieczką do lekarza z bejbikiem to się przekonam. Czas pokaże 😂💔 Marcysia 21t 👼 -
U mnie wiedzą rodzice i teściowie, przyjaciółka i szef. W niedzielę jedziemy do teściów, to dowie się rodzeństwo męża i jego babcia. Z moimi dziadkami i ciotkami czekamy do prenatalnych, bo jak babcia się dowie, to cały świat będzie wiedzieć 🤣 Przyjaciołom planujemy mówić w zależności do tego, jak się spotkamy - większość mieszka w Trójmieście, więc spotkania nie są zbyt częste, ale coś już powoli planujemy 😇
Malinaaa2024 lubi tę wiadomość