CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza u mnie albo dziwny zbieg okoliczności albo pomogło….przy bolących kolanach wzięłam wapń suplement calperos i przeszło. Robiłam sobie wcześniej poziom wapnia w organizmie, to niby był w normie bliżej dolnych granic ale w normie, a lekarz powiedział, że jak karmie i jem mało nabiału to może lepiej suplementowac. Tak ten wapń leżał w szafce, dopiero przypomniałam sobie o nim jak mnie te kolana zaczęły boleć i po paru tabletkach przeszło.
Moja też jak ładnie spała, to teraz wstaje z krzykiem. W ogóle nauczyła się krzyczeć i piszczeć 🤣 ledwo żyje z tym jej krzyczeniem 🙃. Moje bębenki wołają o pomoc 😂Elza1234 lubi tę wiadomość
-
A to ja w ogóle nie zauważyłam wypadania włosów, albo jestem tak mało uważna albo jeszcze wszytko przede mną 🙈🤣2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza,przytulam 🫂 Przykre,że tyle musiałaś przejść.
Dzisiaj u nas na szczęście kupa w porządku nie ma krwi. Oby to była jakaś jednorazowa akcja.
Mi włosy lecą jak nie wiem co... Została mi połowa tego co bylo 😭 Tez bede musiała ściąć,ale w moim przypadku wyjście do fryzjera to marzenie ściętej glowy 😒
Za pół godziny pojawi się moj koszmar... Tesciowa. Trzymajcie kciuki za mnie 😆😅Elza1234, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Elza,przytulam 🫂 Przykre,że tyle musiałaś przejść.
Dzisiaj u nas na szczęście kupa w porządku nie ma krwi. Oby to była jakaś jednorazowa akcja.
Mi włosy lecą jak nie wiem co... Została mi połowa tego co bylo 😭 Tez bede musiała ściąć,ale w moim przypadku wyjście do fryzjera to marzenie ściętej glowy 😒
Za pół godziny pojawi się moj koszmar... Tesciowa. Trzymajcie kciuki za mnie 😆😅
Ja się na listopad umówiłam do fryzjera też na podcięcie -
Truskawka kciuki za spotkanie z teściową 🤞 nie daj się jej!
Blackapple zdrowia dla Was ❤️ dobrze, że osłuchowo czysto. Ten covid w tym roku jakoś w mocnym natarciu..
Muszę się Wam pochwalić, że mój mały zjadł dziś 80ml samego nutramigenu ode mnie 💪 pewnie jak go pochwaliłam to drugiej przewidzianej porcji na dziś już nie zje 🫣 wczoraj z dwóch porcji zjadł może łącznie 20ml. A ja jakoś przestałam się tym spinać, zjada to zjada, nie to dostaje cycka i tak. Głodny nie chodzi to dla mnie najważniejsze.Blackapple, KarolaKinga, Katikat, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:A to ja w ogóle nie zauważyłam wypadania włosów, albo jestem tak mało uważna albo jeszcze wszytko przede mną 🙈🤣
U mnie to samo. Jeszcze się nie cieszę, bo zaraz się okaże że jutro umyję włosy i wyciągnę garść 😂 a naprawdę nie mam z czym szaleć, bo mam cienkie i słabe te włosy -
Dziewczyny, tuła free to grow czy kavka multi-Age?
Klepnęliśmy wczoraj wyjazd na mazurki za dwa tygodnie, hotel blisko lasu i muszę ogarnąć nosidło na spacerki.
Czy może jeszcze inne nosidło polecacie? Tylko klamrowe, nie chce mi się bawić w wiązanie -
Ja polecam kavke multiage. Mierzyliśmy u doradcy i w kavce nie dość, że nam było najwygodniej bo z tyłu masz na plecach w tych pasach więcej materiału czyli nie wbijają Ci się te paski, to mała miała najlepszą pozycję, a gdy mierzyliśmy miała niecałe 62 cm i ledwo ponad 5kg. Teraz ma prawie 6 kg.
-
Najdłuższa godzina w moim życiu 😶 Jestem dumna z mojego A,w końcu chociaz troche jej się postawił.
Chciała mi ją zabrać na ręce od razu,to nie pozwolił jej bo widać że mała ma dziś kiepski humor. To zaczęła gadkę że ona za rok ją zabiera do siebie na wakacje-tu też wkroczył i powiedział żeby wybiła sobie ten pomysł z głowy bo będzie za mała.
Później że ona chce ją samą na spacerki zabierać-znowu A powiedział że bez naszego towarzystwa może zapomnieć o spacerze.
Po raz kolejny pytała czy zostawiam małą żeby się wypłakała 😑 I dziwi się,że nie chcemy jej samej zostawić z małą...
A ze świecą nawet nie zaczęła tematu. Mój A jej powiedział,że niepotrzebnie kupiła bo już mamy-i tu jakie oburzenie... Ale jak to już macie? Przecież to chrzestny kupuje! 🤦🏼♀️ Ostatecznie A wziął na siebie wszystko,więc bardzo się cieszę. Ja tylko powiedziałam że jeśli chodzi o małą to stawiamy pewne granice i nikomu nie pozwalamy ich przekroczyć.Revolutionary , Werzol, przygodami66, Anabbit, Katikat, Margareetka, Blackapple, Tanashi, koktajlowa, CelinaJan, KarolaKinga, xSmerfetkax, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Truskawka no w końcu się zachował jak powinien 👏
Co za pomysły, że roczne dziecko ma samo na wakacje jechać, teściowa ma mocną odklejkę 🥴
Stwierdziła,że później to ona bedzie za stara(ma 60 lat) a chce się nią pocieszyć póki może i ma troche siły. -
Truuskaawka wrote:Stwierdziła,że później to ona bedzie za stara(ma 60 lat) a chce się nią pocieszyć póki może i ma troche siły.
To może zamiast Cię teraz denerwować niech o siebie zadba, żeby za 3,5,10 lat jeszcze też miała siły.
60 lat w obecnych czasach to wcale jeszcze nie aż tak dużo w obecnych czasach, ale jak patrzę na moją tesciową i jej znajome to bywa skrajnie różnie jeśli chodzi o sprawność fizyczną.