X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 września, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypadają garściami. Okropne to jest.
    Zamówiłam.sobue calcium pantotenicum i będę zażywać z jakimiś suplami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 10:02

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 27 września, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza u mnie albo dziwny zbieg okoliczności albo pomogło….przy bolących kolanach wzięłam wapń suplement calperos i przeszło. Robiłam sobie wcześniej poziom wapnia w organizmie, to niby był w normie bliżej dolnych granic ale w normie, a lekarz powiedział, że jak karmie i jem mało nabiału to może lepiej suplementowac. Tak ten wapń leżał w szafce, dopiero przypomniałam sobie o nim jak mnie te kolana zaczęły boleć i po paru tabletkach przeszło.

Moja też jak ładnie spała, to teraz wstaje z krzykiem. W ogóle nauczyła się krzyczeć i piszczeć 🤣 ledwo żyje z tym jej krzyczeniem 🙃. Moje bębenki wołają o pomoc 😂

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 września, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też lecą jak szalone, już je nawet ścięłam o 20 cm i zrobiłam grzywkę żeby ukryć zakola 😅 z córką tam po pół roku przestały wypadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 10:57

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moje włosy też lecą jak szalone, już je nawet ścięłam o 20 cm i zrobiłam grzywkę żeby ukryć zakola 😅 z córką tam po pół roku przestały wypadać

Właśnie też muszę umówić się do fryzjera 🫣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obciekam włosy zanim zaczęły wypadać, żeby się nie załamywać 😅

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Margaretka, ja to samo. Też mi lecą 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w ogóle nie zauważyłam wypadania włosów, albo jestem tak mało uważna albo jeszcze wszytko przede mną 🙈🤣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza,przytulam 🫂 Przykre,że tyle musiałaś przejść.

Dzisiaj u nas na szczęście kupa w porządku nie ma krwi. Oby to była jakaś jednorazowa akcja.

Mi włosy lecą jak nie wiem co... Została mi połowa tego co bylo 😭 Tez bede musiała ściąć,ale w moim przypadku wyjście do fryzjera to marzenie ściętej glowy 😒

Za pół godziny pojawi się moj koszmar... Tesciowa. Trzymajcie kciuki za mnie 😆😅

Elza1234, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoczyliśmy do pediatry na wszelki wypadek i osłuchowo wszystko ok, zaleciła tylko nebu dose i nasivin (nie zamierzam dawać, bo to strasznie wysusza śluzówkę według mnie).

A mnie węch chyba już powoli wraca, bo płyn do podłóg już czuję.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza,przytulam 🫂 Przykre,że tyle musiałaś przejść.

Dzisiaj u nas na szczęście kupa w porządku nie ma krwi. Oby to była jakaś jednorazowa akcja.

Mi włosy lecą jak nie wiem co... Została mi połowa tego co bylo 😭 Tez bede musiała ściąć,ale w moim przypadku wyjście do fryzjera to marzenie ściętej glowy 😒

Za pół godziny pojawi się moj koszmar... Tesciowa. Trzymajcie kciuki za mnie 😆😅
    Daj znać jak przeżyłaś nalot teściowej 🙈

Ja się na listopad umówiłam do fryzjera też na podcięcie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka kciuki za spotkanie z teściową 🤞 nie daj się jej!

Blackapple zdrowia dla Was ❤️ dobrze, że osłuchowo czysto. Ten covid w tym roku jakoś w mocnym natarciu..

Muszę się Wam pochwalić, że mój mały zjadł dziś 80ml samego nutramigenu ode mnie 💪 pewnie jak go pochwaliłam to drugiej przewidzianej porcji na dziś już nie zje 🫣 wczoraj z dwóch porcji zjadł może łącznie 20ml. A ja jakoś przestałam się tym spinać, zjada to zjada, nie to dostaje cycka i tak. Głodny nie chodzi to dla mnie najważniejsze.

Blackapple, KarolaKinga, Katikat, CelinaJan lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A to ja w ogóle nie zauważyłam wypadania włosów, albo jestem tak mało uważna albo jeszcze wszytko przede mną 🙈🤣

U mnie to samo. Jeszcze się nie cieszę, bo zaraz się okaże że jutro umyję włosy i wyciągnę garść 😂 a naprawdę nie mam z czym szaleć, bo mam cienkie i słabe te włosy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tuła free to grow czy kavka multi-Age?
    Klepnęliśmy wczoraj wyjazd na mazurki za dwa tygodnie, hotel blisko lasu i muszę ogarnąć nosidło na spacerki.
    Czy może jeszcze inne nosidło polecacie? Tylko klamrowe, nie chce mi się bawić w wiązanie

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 27 września, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kavke multiage. Mierzyliśmy u doradcy i w kavce nie dość, że nam było najwygodniej bo z tyłu masz na plecach w tych pasach więcej materiału czyli nie wbijają Ci się te paski, to mała miała najlepszą pozycję, a gdy mierzyliśmy miała niecałe 62 cm i ledwo ponad 5kg. Teraz ma prawie 6 kg.

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 września, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdłuższa godzina w moim życiu 😶 Jestem dumna z mojego A,w końcu chociaz troche jej się postawił.
    Chciała mi ją zabrać na ręce od razu,to nie pozwolił jej bo widać że mała ma dziś kiepski humor. To zaczęła gadkę że ona za rok ją zabiera do siebie na wakacje-tu też wkroczył i powiedział żeby wybiła sobie ten pomysł z głowy bo będzie za mała.
    Później że ona chce ją samą na spacerki zabierać-znowu A powiedział że bez naszego towarzystwa może zapomnieć o spacerze.
    Po raz kolejny pytała czy zostawiam małą żeby się wypłakała 😑 I dziwi się,że nie chcemy jej samej zostawić z małą...
    A ze świecą nawet nie zaczęła tematu. Mój A jej powiedział,że niepotrzebnie kupiła bo już mamy-i tu jakie oburzenie... Ale jak to już macie? Przecież to chrzestny kupuje! 🤦🏼‍♀️ Ostatecznie A wziął na siebie wszystko,więc bardzo się cieszę. Ja tylko powiedziałam że jeśli chodzi o małą to stawiamy pewne granice i nikomu nie pozwalamy ich przekroczyć.

Revolutionary , Werzol, przygodami66, Anabbit, Katikat, Margareetka, Blackapple, Tanashi, koktajlowa, CelinaJan, KarolaKinga, xSmerfetkax, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 września, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka no w końcu się zachował jak powinien 👏
    Co za pomysły, że roczne dziecko ma samo na wakacje jechać, teściowa ma mocną odklejkę 🥴

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka no w końcu się zachował jak powinien 👏
    Co za pomysły, że roczne dziecko ma samo na wakacje jechać, teściowa ma mocną odklejkę 🥴

Stwierdziła,że później to ona bedzie za stara(ma 60 lat) a chce się nią pocieszyć póki może i ma troche siły.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 września, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zapytała co takiego chcesz robić z moim dzieckiem, że nie możesz robić tego przy mnie, tylko musisz je zabrać "na wakacje"?

Skutecznie zamyka temat 😏

Revolutionary , Margareetka, Luna30, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 27 września, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Stwierdziła,że później to ona bedzie za stara(ma 60 lat) a chce się nią pocieszyć póki może i ma troche siły.

To może zamiast Cię teraz denerwować niech o siebie zadba, żeby za 3,5,10 lat jeszcze też miała siły.

60 lat w obecnych czasach to wcale jeszcze nie aż tak dużo w obecnych czasach, ale jak patrzę na moją tesciową i jej znajome to bywa skrajnie różnie jeśli chodzi o sprawność fizyczną.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 września, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze na prawdę jest odklejona 😆

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2240 2241 2242 2243 2244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ