X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cybex Balios s lux ale tym razem na pewno pójdę w coś innego, był sztywny, gondola mala, zacinał się przy składaniu, ciężki. Jak młody wyrósł z wózka to sprzedałam, teraz na pewno pójdę w „praktyczny” model :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 19:56

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża gondola to jest zdecydowany must have. My ze starsza mieliśmy taki problem, że jeszcze nie siedziała, a już nie mieściła się w gondolę… Choć bebetto i tak ma dość duże te gondolki. Także polecam na to zwracać uwagę

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam anexa i był mega. Lekki, zwrotny, koła nieprzebijalne ( z czego to były te kola:p)....w zasadzie nie miał minusów. No jeden minus: mała spacerówka córka szybko wyrosla. Oprócz tego od razu uznali gwarancję bez problemów wymienili amortyzator w 1 dzień dosłownie. Wtedy mieszkaliśmy w bloku i do miasta bomba. Nie wiem co teraz na nieutwardzone wiejskie drogi...spacerowke mamy espiro, rozkładana na płasko, super szeroka, taki kombajn dla starszych ideolo.moja do 3.5l jeździła więc się przydała też do drzemek bo budka duza i zacieniajaca z folia uv. Żałowałam tylko ze nie kupiłam lekkiej spacerówki do auta, teraz pewnie kupie. Ale najpierw muszę znaleźć wózek 2w1 i żeby był w miarę lekki i w miarę mały a jednocześnie stabilny i nie telepało. Może być ciężko.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Duża gondola to jest zdecydowany must have. My ze starsza mieliśmy taki problem, że jeszcze nie siedziała, a już nie mieściła się w gondolę… Choć bebetto i tak ma dość duże te gondolki. Także polecam na to zwracać uwagę

U nas w anexie starczyła na styk. Córka siadła akurat jak zaczęła się robić ciasnawa. Tylko że wtedy z dużą gondola re wózki są cięższe i więcej miejsca zajmują. Mieszkaliśmy w mieszkaniuinysk ledwo nasz wchodził do bagażnika I do korytarza...

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nasz espiro miał najwieksza dostępna gondole na swoje czasy. Była taka wielka że na początku mieścił sów wniej cały kokon xxl z dziekiem

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podsumowując faworyt to ten bugaboo fox 5? Ładny, cena też chyba niezła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 20:45

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Musisz sobie pooglądać np yt i chociaż popatrzeć jak składają się te wózki. Bo są wózki których składanie doprowadza do szału (jak np mój quinny zapp). Ja lubię wózki składane jednym ruchem,nie trzema. Są też ludzie którym jest wszytko jedno. Np baby jogger ma zajebista opje,pociągasz za tasiemkę w siedzeniu i masz wózek złożony. Bajka

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

No nie właśnie:) musisz do siebie dopasować. Ktoś kto ma 1 dziecko i np planuję szybko kolejne to wybierze inny wózek. Tak samo jak ktoś ma małe auto albo duże, jak ktoś mieszka w bloku a w domu, inna osoba co chwile sklada i rozklada wozek a inna ma na stałew przedpokoju czy garazu i jej na tym nie zalezy zeby latwo sie np skladal.niestety to nie jest proste:)

ja lubię anexy i espiro. Ale espiro to właśnie kolos przynajmniej nasza spacerówka. Co nie znaczy że to źle bo jest super np na drzemki w wozku i dla starszego dziecka:)

dużo dziewczyn też tak robi że kupuje tania lub uzywana gondola I np jak już wie że dziecko jest duze/male/ spi w wozku/ nie cierpi wozka itp to dobiera potem pod dziecko. To też jakiś pomysł;) mój anex był używany właśnie przez pol roku a gondola nowa bo mama potrzebowała czegoś lekkiego i zwrotnego ( poprzedni chyba sie rozlecial czy cos) i kupiła dla spacerówki tego anexa po czym okazało się że dziecko wyroslo. I tak kupiłam za 600zl wózek półroczny z nową gondola zafoliowana wart pewnie 2k wtedy;) jeszxze gratis na gwarancji byl wykupiony serwis wiec nawet mi amortyzator wymienili i nasmarowali itp. sprzedałam za 350;) deal zycia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 21:04

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam już mętlik w głowie 🙈 obejrzę sobie ten mój typ na żywo i wtedy zdecyduje hahaha najwyżej będę kolekcjonerką wózków jak Karola

Edit. Obejrzałam filmik na yt i bardzo do mnie przemówił. Tylko jak sprawdzić amortyzację na żywo? Przecież nie wypożyczę go do lasu 😂

Podoba mi się też łupina od britaxa bo jest lekko rozkładana. Ktoś miał z takimi styczność?
    Moja kuzynka miała zwykłą i jak młody zasnął w foteliku to tak spał, bo przy próbie wyciągnięcia darł się jak opętany 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 21:19

Luna30 lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ale mam już mętlik w głowie 🙈 obejrzę sobie ten mój typ na żywo i wtedy zdecyduje hahaha najwyżej będę kolekcjonerką wózków jak Karola

Haha. Chyba najlepiej wybrać się stacjonarnie popatrzeć a potem szukać ofert online. Ze swojej strony polecam np zwrócić uwagę na żelowe koła bo kp u znajomej to co chwile koła pękały i brzydko mówiąc coś ja trafiało bo wiadomo człowiek się spieszy a tu ostry kamyk czy szkło...Mi zdarzyło się kiedyś przejechać po szkle bo ktoś rozbił butelkę na chodniku i do tej pory pamiętam jak ja się cieszyłam że opony wszystkie nie pękły:) koleżance wtedy pękły 2 i już nie była szczęśliwa lekko mówiąc...I to często dosyć jej się zdarzało bo a to szkło a to kamyk itp. Bardzo żałowała że nie ma żelowych kół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 21:16

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Edit. Obejrzałam filmik na yt i bardzo do mnie przemówił. Tylko jak sprawdzić amortyzację na żywo? Przecież nie wypożyczę go do lasu 😂

Podoba mi się też łupina od britaxa bo jest lekko rozkładana. Ktoś miał z takimi styczność?
    Moja kuzynka miała zwykłą i jak młody zasnął w foteliku to tak spał, bo przy próbie wyciągnięcia darł się jak opętany 😂

No nie sprawdzisz. Musisz chyba poczytać opinie tylko. Ja np lubię opinie z allegro czytać bo tam są weryfikowane a np w Google to można kupić. I mi się to sprawdza zazwyczaj. W sklepie możesz popróbować troszkę nim potrząsnąć, poskręcać np jakbyś na krawężniki najeżdżała zobaczyć co się dzieje. Takie nawet testowanie dużo mówi o wozku. Możesz też kupić online to masz 14dni na zwrot tylko musisz uważać żeby go nie zniszczyć. W domu możesz np spróbować pojeździć po jakiś rzeczach po podłodze i zobaczyć tylko zeby go nie uszkodzić;)

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgadzam, że każdy musi wybrać wózek pod swój tryb życia i miejsce zamieszkania. Także jak mówię o swoich wózkach zawsze mówię czemu je kupowałam i w jakich warunkach mi się sprawdzają 👍

Co do fotelików tych pierwszych, dla mnie tylko avionaut, bo on jest mega lekki. Ja jestem mała i jakbym miała używać fotelika, który już bez dziecka waży swoje i jeszcze dołożyć niemowlaka, to chyba by mi ręce odpadły 😅 Avionaut pixel sam w sobie waży tyle co nic, ja go kocham po prostu, bo wiadomo, że to matka się buja po przychodniach, szczepieniach itd. Ostatnio mnie rozśmieszyła przyjaciółka jak powiedziała, że ona nie nie zwraca uwagi na wagę fotelika, bo nie będzie tego nosić. No na pewno 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na noc o dziwo lepiej w kwestii nudności, czy to normalne?
    Nie żeby w ogóle nie było tego odbijania się, ale sporo lepiej niż ostatnie kilka dni

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Co do fotelików tych pierwszych, dla mnie tylko avionaut, bo on jest mega lekki. Ja jestem mała i jakbym miała używać fotelika, który już bez dziecka waży swoje i jeszcze dołożyć niemowlaka, to chyba by mi ręce odpadły 😅 Avionaut pixel sam w sobie waży tyle co nic, ja go kocham po prostu, bo wiadomo, że to matka się buja po przychodniach, szczepieniach itd. Ostatnio mnie rozśmieszyła przyjaciółka jak powiedziała, że ona nie nie zwraca uwagi na wagę fotelika, bo nie będzie tego nosić. No na pewno 🤣

my też mamy avionauta, bardzo leciutki :) hehe nie będzie nosić 🤣 najlepsza opcja, żeby na szybko wyjąć dziecko i wpiąć w stelaż od wózka.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Nie żeby w ogóle nie było tego odbijania się, ale sporo lepiej niż ostatnie kilka dni

Mnie właśnie na wieczór dopadły to może Twoje przeszły na mnie 😂

Lauraa lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja też straciłam pierwszą ciążę i w każdej poczatki były dla mnie mega stresujące (w sumie chyba jeszcze nie doszłam do etapu jedynie radości i w tej), ale ja jestem tym typem, który chce się mieć z kim cieszyć i chce mieć z kim płakać, gdyby coś poszło nie tak, stąd u nas najbliżsi wiedzieli już w sumie zaraz po pozytywnych betach, a dalsi bliscy stopniowo się dowiadywali i dowiadują, jak się nawija okazja, żeby powiedzieć Nie umiem sobie wyobrazić takiej sytuacji, że opłakiwałabym stratę ciąży (no ja taka jestem, bo bardzo zawsze chciałam mieć dzieci) i miałabym okłamywać rodziców czy rodzenstwo swoje i męża, z którymi mamy dobre relacje, ze to tylko jesienna chandra albo cos w tym rodzaju. Ale ja wgle nie rozumiem, czemu poronienia to temat tabu, skoro tyle kobiet tego doświadcza
    Całkowicie się z Tobą zgadzam! Tylko ja doszłam do tego wniosku po właśnie przemilczanych poronieniach. Ludzie co prawda, żeby pocieszyć, często gadają straszne głupoty, od których ci jeszcze gorzej, ale z dwojga złego - lepiej, żeby wiedzieli. Dopiero jak człowiek sam poroni, to się dowiaduje, jak to się często zdarza i jak bardzo NIE WOLNO oceniać ani tym bardziej wypytywać par o to, czemu nie mają dzieci.
    Dlatego ja teraz też już wszystkim mówię. Prawda jest taka, że ryzyko, chociaż inne, jest do samego końca, a jak się dobrze przyjrzeć, to i po urodzeniu 🤷🏻‍♀️

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

U mnie to samo, mam wrażenie że od wczoraj bardzo się poprawiło w tym względzie i gdyby nie cycki większe o rozmiar to bym nie czuła, że jestem w ciąży 🫣

Cel95 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Cel normalne. Ja raz mam objawy a raz ich w ogóle nie mam.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja też się zgadzam, że każdy musi wybrać wózek pod swój tryb życia i miejsce zamieszkania. Także jak mówię o swoich wózkach zawsze mówię czemu je kupowałam i w jakich warunkach mi się sprawdzają 👍

U nas do przychodni na szczepienia chodzi mąż
    Ja mało chodziłam po przychodbisch:p

Wysłany: 23 listopada 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Ford focus avionatu pixel stał dęba. Napaliliśmy się na niego i wyszliśmy z maxi cosi pebble plus. Dlatego trzeba mierzyć do kanapy.

Jaka piękna pogoda za oknem,jak z bajki.

Co do tematów strat i gadania w pracy. U nas taka dziewczyna martwo urodziła jakiś czas temu. Był pogrzeb itp. I wszyscy gadają ze pol roku wolnego to dużo i kiedyś tak nie było. Że co ona będzie te pół roku w domu robic,płakać? No ręce mi opadły. Oczywiście skomentowalam ich podejscie ale ludzie nie ogarniają tego...

preg.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ