X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym nosidłem?
    Można osobno kupić niż wózek i te nosidło będzie z adapterami kompatybilne z wózkiem?
    Ja przy córce miałam wózek 3w1 i tylko stelaż i nosidło z auta pyk na stelaż i nie trzeba było wozić gondoli.
    A teraz widzę te co mi się podobają wózki to bez nosidła.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Można osobno kupić niż wózek i te nosidło będzie z adapterami kompatybilne z wózkiem?
    Ja przy córce miałam wózek 3w1 i tylko stelaż i nosidło z auta pyk na stelaż i nie trzeba było wozić gondoli.

Hej, właśnie też tak chciałam, ale sprzedawca powiedział, że teraz trzeba mieć adaptery (koszt około 70zl) ale za to plus bo pasują do każdego fotelika.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Tak, są adaptery, ja do Bugaboo musiałam dokupić, ale może z niektórymi wózkami są dodawane odrazu.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    U nas w Ford focus avionatu pixel stał dęba. Napaliliśmy się na niego i wyszliśmy z maxi cosi pebble plus. Dlatego trzeba mierzyć do kanapy.

Jaka piękna pogoda za oknem,jak z bajki.

Co do tematów strat i gadania w pracy. U nas taka dziewczyna martwo urodziła jakiś czas temu. Był pogrzeb itp. I wszyscy gadają ze pol roku wolnego to dużo i kiedyś tak nie było. Że co ona będzie te pół roku w domu robic,płakać? No ręce mi opadły. Oczywiście skomentowalam ich podejscie ale ludzie nie ogarniają tego...

U nas tez sypie obficie i już wszystko pod śnieżna piezynka, ale to tylko dziś, od jutra temp na duży +.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    U nas w Ford focus avionatu pixel stał dęba. Napaliliśmy się na niego i wyszliśmy z maxi cosi pebble plus. Dlatego trzeba mierzyć do kanapy.

Jaka piękna pogoda za oknem,jak z bajki.

Co do tematów strat i gadania w pracy. U nas taka dziewczyna martwo urodziła jakiś czas temu. Był pogrzeb itp. I wszyscy gadają ze pol roku wolnego to dużo i kiedyś tak nie było. Że co ona będzie te pół roku w domu robic,płakać? No ręce mi opadły. Oczywiście skomentowalam ich podejscie ale ludzie nie ogarniają tego...
    No niestety w pracy mam wrażenie, że betoniarstwo się ujawnia dość często u ludzi. Pewnie dlatego, że grupa. O kimś w rodzinie tak by nie powiedzieli pewnie.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w gratisie. Ale koszt to chyba ok stówki. W ogóle na te dodatki warto patrzeć bo niektóre wózki np jak cybex są gole. Torba,moskitiery ,folia to dodatkowo 200 zl (za jedną rzecz)

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednym słowem można po prostu kupić osobno nosidło i adaptery gdyby coś i tyle? Nie trzeba całego kompletu 3w1 żeby to wszystko pasowało?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę! Mam stresu troszkę w nocy źle spałam i śniły mi się jakieś głupoty...

Fotelik najlepiej kupić osobno bo w zestawach często są kiepskie. My raczej nosidła nie będziemy kupować. Raczej albo w foteliku będziemy przenosić albo na rękach albo chusta lub nosidło tula też mamy. Kupimy wózek 2w1 i fotelik chyba że okaże się że możemy używać bazę z naszego poznirjazego (9kg+)ale w to wątpię...

kasssia, eeemakarena lubią tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja mam dzisiaj wizytę! Mam stresu troszkę w nocy źle spałam i śniły mi się jakieś głupoty...

Fotelik najlepiej kupić osobno bo w zestawach często są kiepskie. My raczej nosidła nie będziemy kupować. Raczej albo w foteliku będziemy przenosić albo na rękach albo chusta lub nosidło tula też mamy. Kupimy wózek 2w1 i fotelik chyba że okaże się że możemy używać bazę z naszego poznirjazego (9kg+)ale w to wątpię...

Trzymamy kciuki

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Czyli jednym słowem można po prostu kupić osobno nosidło i adaptery gdyby coś i tyle? Nie trzeba całego kompletu 3w1 żeby to wszystko pasowało?
    Nie,wręcz przeciwnie. Lepiej kupić niekiedy osobno. Bo czasem te foteliki z wózków 3w1 są do niczego. Musisz patrzeć z jakim fotelikiem jest kompatybilny wózek

preg.png

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

Powodzenia.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki za wizytę ❤️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj byłam na jeszcze jednej wizycie, bo chodzę na NFZ i prywatnie, wszystko było super, serduszko 174u’ i 3,6cm bobasa, i wczoraj od wieczora minęły mi mdłości i tak do teraz….
    Czy myślicie że powinnam panikować, jechać na jakąś kontrolę? Bo jest zaskakująco dobrze.
    A jeszcze wczoraj pytałam na wizycie jak długo mogą trwać, to powiedział że tydzień-dwa. Ja dzisiaj 10+4 czyli 11 tydzień.

Cinia95, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Dziewczyny ja wczoraj byłam na jeszcze jednej wizycie, bo chodzę na NFZ i prywatnie, wszystko było super, serduszko 174u’ i 3,6cm bobasa, i wczoraj od wieczora minęły mi mdłości i tak do teraz….
    Czy myślicie że powinnam panikować, jechać na jakąś kontrolę? Bo jest zaskakująco dobrze.
    A jeszcze wczoraj pytałam na wizycie jak długo mogą trwać, to powiedział że tydzień-dwa. Ja dzisiaj 10+4 czyli 11 tydzień.

Nie wszyscy mają długo mdłości, nie musisz mieć też codziennie takich samych objawów. Nie ma co panikować na zapas, może twój organizm już powoli się przyzwyczaja do wyższego poziomu hormonu i będzie lepiej :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam natomiast dużo więcej energii niż w poprzednich tygodniach. Nie zasypiam nad komputerem i nawet coś więcej znów sprzatam niż minimum w domu, więc czuję, że zbliża się wreszcie drugi trymestr. Ale Xonvea jeszcze nie odstawiam, bo u mnie to na pewno jeszcze nie moment ustąpienia mdłości.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jak dobrze obudzić się we własnym łóżku i pić z rana kawę 😊

Dzisiaj robię w końcu paznokcie, bo ostatnio robiłam z początkiem października i już wołają o pomstę do nieba 🤐

Tak czytam wasze rozkminy odnośnie wózków i ja to jestem ciemna totalnie w tych tematach 🙈 Ale jeszcze nie myślę o tych tematach, w ogóle ani wyprawkowych, książkowych, ubraniowych ani nawet jeśli chodzi o imię.. 👀 Nie wiem, może po prenatalnych zacznę bardziej o tym myśleć i jak już będę na L4, póki co to mi się nic nie chce, nawet w mieszkaniu za bardzo ogarniać a święta za pasem... 🙊

a co do wózków - kupujecie nówki czy używane? 2w1 czy 3w1? jak polecacie lepiej kupować? 🤔 bo rozumiem że jeśli kupi się 2w1 to łupina którą kupujemy osobno nie pasuje już do samego wózka, tak np ten Avionaut pixel co pisałyście?
    przepraszam za głupie pytania ale jestem totalnie zielona w tych tematach 🙈

eeemakarena, Tanashi, Lauraa, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary do wózków i fotelików są specjalne adaptery, takie małe częsci plastikowe, dzięki którym możesz dopasowac już teraz każdy fotelik do każdego wózka. Wkładasz w odpowiednie miejsce w ramie wózka te adaptery i nie masz problemu. One kosztują grosze, ale jak kupujesz wózek i fotelik to często dostajesz za darmo w sklepach, warto pytac o gratisy, mozna zgarnąć różne gadżety.

Ja też się teraz bardziej skupiam na świętach niż na sprawach wyprawkowych, ale ja prawie wszystko mam, wiec u mnie bedzie łatwo ;P Za to dekoracje świąteczne nowe zawsze się przydadzą przeciez :D co z tego, że już ich sporo po poprzednich świętach xd

Co do imienia, my mamy dla dziewczynki ale dla chłopca jakos nie możemy się zdecydowac

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm czyli jak jestem 9+5 to jestem w 10 tygodniu ciąży? Czy w 9?

Mi wieczorem też było ok wyjątkowo, teraz z rana tak pół na pół. Za to trochę czułam brzuch ale mówicie, że to normalne póki nie towarzyszy temu odczuciu nic silnego czy dodatkowe objawy?

Po wizytach zawsze dzień wizyty i kolejny samopoczucie lepsze ;)

Hehe człowiek to by chciał codziennie mieć raport od Dziecka "wszystko dobrze,pozdrawiam" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 10:41

Malinaaa2024, HejAnku🌸, Lauraa, Alex_92, Klaudek11, przygodami66 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Zuza96 Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem z Wami od początku, ale dopiero teraz postanowiłam dołączyć.
    Termin porodu z OM wychodzi na 12.06 😊 prenatalne mam w przyszłym tygodniu w czwartek 28.11.
    Jestem po jednej stracie, rok temu zaszłam w ciążę ale okazało się, że to ciąża pozamaciczna. Nie udało się jej zlokalizować, leczenie metotreksatem.

Dziś u mnie 11t1d i też od kilku dni nie mam mdłości, także ogromną ulga. Mnie męczyły codziennie praktycznie od początku października. Mam więcej energii i też zabrałam się za większe porządki w domu bo wcześniej nie miałam siły wszystkiego ogarniać 😅

Tanashi, Malinaaa2024, koktajlowa, Revolutionary , eeemakarena, Cel95, Kozina, KarolaKinga, Lauraa, Alex_92, inka97, kasssia, Klaudek11, Nosa, przygodami66 lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza96 witamy 🌸🌸

Ja jeszcze też nie myślę o wyprawce, ale ogólnie praktycznie wszystko mamy. Przewijak, wózek, łupinkę, część ciuszków (na pewno trochę letnich muszę dokupić), pieluchy tetrowe, jakieś zabawki czy karty kontrastowe też zostawiłam. Dokupimy nosidło Kavka od pierwszych dni życia na pewno, bo z dwójką dzieci bez jakiegoś wsparcia może być ciężko. Upolowałam też leżaczek stokke z drugiej ręki za połowę ceny już rok temu. Dla córki miałam jakiś który dostaliśmy w prezencie, ale w ogóle nie chciała w nim leżeć i nie do końca podoba mi się jego konstrukcja, muszę go sprzedać.

Ale ogólnie tym razem stawiam na wyprawkę dla siebie - dużo więcej koszul nocnych i piżam żeby móc się komfortowo przebierać bez wstawiania prania codziennie, więcej biustonoszy do karmienia, więcej wizyt u fizjoterapeutki uroginekologicznej, planuję też w trzecim trymestrze mocno przygotować się do połogu, zamrozić sobie jakieś mięsa, buliony i zupy na zapas. Ostatnio przez pierwsze dwa tygodnie teściowa gotowała dla mnie obiady i to było ogromne ułatwienie, bo mogłam tylko leżeć, karmić i spokojnie przechodzić przez ten najgorszy czas połogu 👐🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2024, 11:01

Zuza96, Alex_92, kasssia, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ