X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 października, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale ze stresu myślisz te mdłości?

Anabbit, nie mam pojęcia co możnaby zrobić poza tym co pisałaś i Karola pisała.

Coś cicho tu u nas dzisiaj..

U nas znów katar na całego :( fajnie, mieliśmy tydzień przerwy 🫣

Mam tipa dla tych co jeszcze szukają kombinezonu wełnianego… odnalazłam stronę https://www.booztlet.com/pl/pl i jest promka, że przy wydanym 300 zł są spoko ceny. Kupiłam wełniany kombinezon rozm 74 za 240 zł i kurtkę dla starszej za 180 zł. Mikk-line 95% wełny. Miałam w rozmiarze 64 ale już wyrosła, dobrze się nosiło, po córce nie widać, że używane.

+ można dostać kod na 50 zł za zapisanie się do newslettera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:52

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 października, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia nie ze stresu. Po prostu zapamiętuje mdłości na konkretny zapach na zawsze

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 października, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o zmianie czasu 🥴 a to już całkiem niedługo będzie...

Pochwalę się, że zrobiłam dziś vege cynamonki i wyszły pyszne. Polecam przepis: https://www.blendman.pl/przepis/buleczki-cynamonowe/
    Dałam dużo mniej cukru jak w przepisie ale po polukrowaniu są i tak niesamowicie słodkie 😅

Karola współczuję mdłości 😢

Kasia zdrówka dla Was! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 01:34

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 października, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt obie moje córki odrzucały butelkę (choć jedna nie chciała jej od początku) i mąż karmił właśnie strzykawką raz jedną córkę jak trafiłam do szpitala. Mogę też dać tipa - spróbuj kubeczka doidy. U nas jedna z dziewczynek ogarnęła go jak miała 4 miesiące i właśnie z niego piła mleko jak musiałam wyjść do dentysty czy coś takiego.

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny macie jakieś pomysły co zrobić?
    Do tej pory jak wychodziłam z domu mała jadła normalnie z aventa moje mleko. Od jakiś 2-3 tygodni ma odruch wymiotny przy próbach karmienia butelka. Zmieniłam na smoczek z większym przepływem, zjadła dosłownie 40 ml i odruch wymiotny. Kupić inną butelkę? Jakieś rady? Muszę w poniedziałek wyjść z domu na kilka godzin i nie wiem jak mam ją zostawić z mężem, jak ona nie chce jeść 🤷‍♀️ a głodna jest, bo z piersi je normalnie, próbuje jej podmienić na butelkę i od razu odruch wymiotny
    Jak mi kazali zacząć podawać mm to miałam ten sam problem. Metodą prób i błędów...kilkoma różnymi butelkami udało się. Butelka lansinoh to u nas złoto. Avent, lovi, dr Brown itd wszystko było beee a lansinoh super. Mało tego młody do teraz pije też raz po raz z piersi i zero problemu czy dostaje pierś czy butle.

Anabbit lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też przeziębienie w najlepsze 🤧 Na razie tylko córką i ja, ale obawiam się że z młodym to kwestia godzin, bo utrzymanie kaszlacej trzylatki z dala od malucha jest niemożliwe 🫣 pamięta o zasłanianiu się i kaszleniu w bok przez pierwszą minutę, a potem znowu zapomina 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda też odrzuciła jeden model butelki właśnie. I nauczyła się tak śmieszne cmokać. Cała noc jej mózg chyba to cmokanie przetwarzał 🤣 bo w łóżku jakieś egzorcyzmy wyprawiała, odpiął jej się pampers, także zgadnijcie kto wstawił pranie w ndz o 7 rano 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 5 października, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też już zasmarkani, więc mała miała może dwa dni przerwy od kataru, ale na pewno jest lżejszy niż poprzednio. Dużo zdrowia dla wszystkich zagilanych!

Co do zmiany czasu to zależało mi jedynie żeby wyrobić się z chrzcinami przed, bo później to już w ogóle ciemnica 🥲

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 października, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szykujemy urodziny córki dla rodzimy. Już mi słabo. Jestem trochę aspołeczna. Nie lubię jak jest dużo gości hałas itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 10:11

• kasssia Autorytet

Wysłany: 5 października, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas szykujemy urodziny córki dla rodzimy. Już mi słabo. Jestem trochę aspołeczna. Nie lubię jak jest dużo gości hałas itp.
    Przybijam piątkę 😅

Tanashi powiem ci, że ja to nawet nie próbowałam starszej trzymać z dala 🙈

age.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 5 października, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znow pobudka o 5 rano i dzień dobry, witam państwa prosze mnie bawić ☠️ do tego mąż od wczoraj marudzi ze niby go cos rozkłada a on jak jest chory to jak typowy chlop, powyżej 37 stopni umiera. Tak ze proszę o kciuki żebym dzis nie zwariowała 🤣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Spróbowaliśmy dziś znów z butelką, ale ze świeżym mlekiem. W sensie no z lodówki, ale wczorajszym i zjadła. Może jej nie pasuje smak mrożonego mleka? To możliwe? Coś czytałam, że ten smak się zmienia po zamrożeniu, ale nie weryfikowałam nigdy.
    Oczywiście miała odruch wymiotny przez pierwszą minutę zanim zaczęła ssać, ale później pięknie zjadła 70 ml i wołała o więcej.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit tak, smak się zmienia i rozmrożone mleko ma taki mydlany smak i zapach, może jej nie podpasowalo :)

Kasia my ogólnie też jakoś bardzo nie ograniczamy bo śpimy wszyscy w jednym łóżku xD proszę ją tylko żeby nie całowała go i nie kaszlała mu prosto w twarz xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    U nas znow pobudka o 5 rano i dzień dobry, witam państwa prosze mnie bawić ☠️ do tego mąż od wczoraj marudzi ze niby go cos rozkłada a on jak jest chory to jak typowy chlop, powyżej 37 stopni umiera. Tak ze proszę o kciuki żebym dzis nie zwariowała 🤣

O to jakbym słyszała mojego ostatnio, miał lekki katar i uwaga 36,7 i oczywiście umierał 🤣

Anabbit podobno właśnie to rozmrożone smakuje trochę inaczej.

Elza no to nieźle musiała wierzgać 😅😅 Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie, ale wydaje mi się że teraz co kilka dni wjeżdża jakaś nowa umiejętność. Albo tak sobie tłumacze ten regres snu, żeby było łatwiej przetrwać 🫣

Dziewczyny wszystkim dużo zdrówka ❤️ byle przetrwać jesień

Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 5 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że u nas regres snu już za nami, a tutaj pobudka o 3 w nocy i kolejna już o 6 i mały gotowy do zabawy.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 października, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas męża pobolewa ucho. We wtorek mamy szczepienie. Zobaczymy czy coś się nie rozwinie, no bo jak tak, to wiadomo, muszę przełożyć

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 5 października, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dopiero padło na drzemke, wczesniej spal pol godziny a wojuje od 5. Czuję sie jakby ten dzień trwal juz 60 godzin 🫠

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj umierałam ale chyba alergia jednak bo dziś jak ręką odjął.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 października, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz. Moja środkowa córka przez pierwsze kilka miesięcy życia codzień wstawała o 5 ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 października, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobudki nie przeszkadzają, ale muszę mieć wolny wieczór dla równowagi psychicznej 😅 w zeszłym tygodniu udało się tylko jeden, bo młody albo się budził, albo szedł spać dopiero o 21 i nie miałam już siły na nic, więc szłam spać z nim. Mam nadzieję na poprawę, bo wieczór to mój moment na regenerację 🫢

Młody póki co bez kataru ani żadnych objawów chorobowych, może się uchowa? Nas już od piątku trzyma. Będę dzwonić do lekarki jutro czy jechać z nim na to szczepienie.

age.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ