X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 października, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcinanie paznokci u rąk to jedno, ale ostatnio po raz pierwszy musiałam obcinać u nóg (wcześniej się ładnie wykruszały 🥲)… wiadomo, że na śpiąco, ale on taki wrażliwy na zimno a tu skarpetki musiałam mu ściągnąć 🤣 jeszcze te paluchy takie mikro, a szpony urosły jak u jakiegoś wilkołaka 🤣

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z paznokciami to samo, rosną jak szalone i jak mam obcinać to robię się chora :D zwykle robię to na raty przez cały dzień, bo młody tak wierzga, że muszę uważać żeby mu palca nie uszkodzić :D

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 października, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bałam się obcinać, bo kiedyś obcinaczkami złapałam opuszek palca🫣ale był płacz i ślad, a u mnie ogromne wyrzuty sumienia. Teraz robię to nożyczkami jak mały jest po jedzeniu zrelaksowany. U stóp tylko dużego palca obcinam, bo u reszty takie, że nie ma potrzeby.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 4 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Bałam się obcinać, bo kiedyś obcinaczkami złapałam opuszek palca🫣ale był płacz i ślad, a u mnie ogromne wyrzuty sumienia. Teraz robię to nożyczkami jak mały jest po jedzeniu zrelaksowany. U stóp tylko dużego palca obcinam, bo u reszty takie, że nie ma potrzeby.

Tak, ja tez raz złapałam obcinaczkami, krwi sie lało co niemiara 🫣 ale młody nie przejął sie bardzo mocno, gorzej zareagował jak mu mąż kiedyś przyciął nożyczkami właśnie 😶🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze bobasy też szybciej chcą spać przez to że się robi wcześniej ciemno?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Nieee.

Ale my mamy kryzys że spaniem jakiś.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Młody po karmieniu 1 piersią przysypia I jak ja opróżni to się wkurza i rozbudza. Także w nocy. Więc muszę go bujać i na nowo usypiac. Jako że je w zasadzie tylko na śpiocha to naprawdę problem zwłaszcza w nocy. Jakieś tipy ?

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

U mnie też nie...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 października, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę niepokoi zmiana czasu xd pies będzie głodny o 6 i 17, a bobas o 6 zwarty i gotowy na nowy dzień xd

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    U nas z paznokciami to samo, rosną jak szalone i jak mam obcinać to robię się chora :D zwykle robię to na raty przez cały dzień, bo młody tak wierzga, że muszę uważać żeby mu palca nie uszkodzić :D

Ja chyba co 2 dni obcinam, bo szybko rosną. Na śpiocha i małymi kawałkami, żeby nie pojechać nigdzie za daleko. Mam przy kanapie na której karmię taki przybornik z nożyczkami właśnie, patyczkami do uszu, guzikami do przemywania i po karmieniu lubię coś przy synku podłubać z tymi narzędziami, nie wiem, czy to normalne, że mi to sprawia taką frajdę xd

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mnie trochę niepokoi zmiana czasu xd pies będzie głodny o 6 i 17, a bobas o 6 zwarty i gotowy na nowy dzień xd
    Oj tak zawsze wspolczuwalam mamom które już miały jakas rutynę i jeb zmiana czasu. Chore to jest.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Oj tak zawsze wspolczuwalam mamom które już miały jakas rutynę i jeb zmiana czasu. Chore to jest.

Zawsze mnie to wkurzało. Córka mi po takiej zmianie 2 lub 3 nocki się budziła o dziwnych porach przez to np o 5 albo przeciwnie szła spać dużo poznoej itp

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się oszukana bo wrócił mi okres:(

Poprzednio nie kp I wrócił podobnie

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 4 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś pomysły co zrobić?
    Do tej pory jak wychodziłam z domu mała jadła normalnie z aventa moje mleko. Od jakiś 2-3 tygodni ma odruch wymiotny przy próbach karmienia butelka. Zmieniłam na smoczek z większym przepływem, zjadła dosłownie 40 ml i odruch wymiotny. Kupić inną butelkę? Jakieś rady? Muszę w poniedziałek wyjść z domu na kilka godzin i nie wiem jak mam ją zostawić z mężem, jak ona nie chce jeść 🤷‍♀️ a głodna jest, bo z piersi je normalnie, próbuje jej podmienić na butelkę i od razu odruch wymiotny

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Nie szybciej, ale łatwiej nam się usypia. Tylko że u nas regresu jeszcze nie ma, także cieszę się tym póki mogę :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Do tej pory jak wychodziłam z domu mała jadła normalnie z aventa moje mleko. Od jakiś 2-3 tygodni ma odruch wymiotny przy próbach karmienia butelka. Zmieniłam na smoczek z większym przepływem, zjadła dosłownie 40 ml i odruch wymiotny. Kupić inną butelkę? Jakieś rady? Muszę w poniedziałek wyjść z domu na kilka godzin i nie wiem jak mam ją zostawić z mężem, jak ona nie chce jeść 🤷‍♀️ a głodna jest, bo z piersi je normalnie, próbuje jej podmienić na butelkę i od razu odruch wymiotny

Karmienie inna metoda np strzykawka albo łyżeczka albo kubeczek

Może też pp prostu nie byka głodna już? Czy nie ma takiej opcji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:20

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Boże, zapomniałam o zmianie czasu.
    Skoro moja jest zwarta jest często o 5:30/6, to ja nie wiem co będzie później 🤡
    Tym bardziej cieszę się nasza rutyna, póki jest 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 21:49

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    🙉ło matko bosko.
    Jak wytłumaczyć dziecku, które będzie miało prawie 5 miesięcy, że nam się rutyna przesuwa i musi pomarudzić godzinę dłużej. Muszę zaplanować mu wtedy drzemki później chyba.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zmiana smoczka w butelce na inny kształt albo oswojenie się z tym,że odrzuciła butelkę. Moja odrzuciła butelkę z tydzien temu...Zbieram się do zamówienia zestawu bboxa żeby był ustnik i słomka. Z czegos na pewno pociągnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 22:02

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 października, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddajcie mi lato....
    Nie dosyć, że ciemno,zimno to mam pociążowe mdłości. Mój organizm niestety pamięta mdłości i zapachy tak więc czując np dym z komina czy cytrynowy płyn do podłóg jestem stanie zwymiotować. Mało tego,widząc świąteczne dekoracje też mam mdłości. Fatalny okres dla mnie. Zaczynam się poważnie zastanawiać czy psychiatria się tym zajmuje

event.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ