X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na urodzinach mojej babci. Wracamy z torba słoiczków od 4. Miesiąca życia, bo ciocia uznała, że przecież za 2 tygodnie będziemy jej dawać 🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My dziś byliśmy na urodzinach mojej babci. Wracamy z torba słoiczków od 4. Miesiąca życia, bo ciocia uznała, że przecież za 2 tygodnie będziemy jej dawać 🫠🫠🫠🫠

Nie ma to jak trafiony prezent 😅😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    W sumie mogliście zjeść to z ciastem na tych urodzinach 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/xS2yT1DM

Córka tak prodila że dziadki.zlozyly:) plus mąż i wujkowie 5chlopa ogarnęło. Bardzo bardzo polecam. Wykonanie niesamowita jakosc

Margareetka, Katikat, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas męża pobolewa ucho. We wtorek mamy szczepienie. Zobaczymy czy coś się nie rozwinie, no bo jak tak, to wiadomo, muszę przełożyć

Ale dziecko la szczepienie cxy mąż?

Może go zawiało. 3mam kciuki że szybko minie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 18:39

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    W sumie mogliście zjeść to z ciastem na tych urodzinach 😅

Haha ja je pewnie sama zjem, bo akurat jest tak jakaś marcheweczka z jabłuszkiem 😂

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Nie ma to jak trafiony prezent 😅😅

Dokładnie haha
    Ale z ciekawszych rzeczy, dostaliśmy tego słonika, który robi „akuku”, o którego ktoś pytał na fejsie. Będziemy testować 😀

Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 października, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonika my mamy. Włączam go jak mały leży na brzuchu, dużo się do niego śmieje. Tylko, że wersja angielska, ale dla mnie lepiej.

Anabbit, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Słonika my mamy. Włączam go jak mały leży na brzuchu, dużo się do niego śmieje. Tylko, że wersja angielska, ale dla mnie lepiej.
    Moja mama chce pod choinkę małej tego słonia kupić
    Ja kupiłam tego śmiesznego kraba, także z chęcią go sobie obserwuje na brzuchu jak lata. Na szczęście da się głos wyciszyć 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BoboVita jabłko, mango i banan - polecam. Wspaniała przekąska dla 28 latki (słoiczek sugeruje 4 miesiące) 😊

KarolaKinga, Elza1234, Margareetka, kasssia, Revolutionary , Blackapple, Szarotka12, Lauraa, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 października, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja mama chce pod choinkę małej tego słonia kupić
    Ja kupiłam tego śmiesznego kraba, także z chęcią go sobie obserwuje na brzuchu jak lata. Na szczęście da się głos wyciszyć 🤣

Moje dziecko się boi tego kraba 🙈

Ale słonik spoko, może też podpowiem dziadkom na pod choinkę.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 października, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Moje dziecko się boi tego kraba 🙈

Ale słonik spoko, może też podpowiem dziadkom na pod choinkę.

Moja też się go boi. Mieliśmy dwa podejścia do niego- oba zakończone tak ogromnym płaczem... Chowam go na dno szafy,może za kilka miesiecy znowu spróbujemy.

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 5 października, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile (średnio wiadomo) trwa taki regres snu? 😶

Mój sie znowu obudzil po raptem 1.5h snu, godzine walczyl żeby nowu zasnac, wiercac sie z pieluchą na głowie az w końcu sie rozpłakał i skończyło sie na cycku.🙄😒

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 października, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Moja też się go boi. Mieliśmy dwa podejścia do niego- oba zakończone tak ogromnym płaczem... Chowam go na dno szafy,może za kilka miesiecy znowu spróbujemy.

Moja dziś płakała, bo jej go wyłączyłam po 5 minutach nieustannego działania 😂 serio ona go kocha, a mnie skręca na jego dźwięk 🫠 jeszcze żeby on chodził po linii prostej i nie musiałabym za nim biegać i zmieniać położenia co chwilę 🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 5 października, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja dziś płakała, bo jej go wyłączyłam po 5 minutach nieustannego działania 😂 serio ona go kocha, a mnie skręca na jego dźwięk 🫠 jeszcze żeby on chodził po linii prostej i nie musiałabym za nim biegać i zmieniać położenia co chwilę 🫠🫠🫠🫠

Haha, ja zamówiłam kraba w tamtym tygodniu, powinien niebawem dotrzeć, ciekawa jaka będzie reakcja :D A propos uciekania widziałam patent, żeby go wstawić do hula hop

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 października, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My mu zasieki robimy a skubaniec i tak ucieka
    Pozdrawiam z rodzinnej awantury nie wiem o co. Dobrze że mąż jest jeszcze w domu bo już mi ręce mdleją

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 października, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dziewczyny ile (średnio wiadomo) trwa taki regres snu? 😶

Mój sie znowu obudzil po raptem 1.5h snu, godzine walczyl żeby nowu zasnac, wiercac sie z pieluchą na głowie az w końcu sie rozpłakał i skończyło sie na cycku.🙄😒
    U nas od jakichś ok. 3 tygodni z przerwami na lepsze dni. Raz problem, żeby odłożyć do łóżka, drugim razem leci 4h bez snu i nie chce spać, trzecim razem uśnie szybko, ale budzi się co godzinę i kwęka. Także... czekam na lepszy czas. Bo i w dzień łącznie śpi 1,5 - 2h.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 października, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Haha, ja zamówiłam kraba w tamtym tygodniu, powinien niebawem dotrzeć, ciekawa jaka będzie reakcja :D A propos uciekania widziałam patent, żeby go wstawić do hula hop

My tak robiliśmy! Mały uwielbia tego kraba i przez pewien moment to była jedyna rzecz, dzięki której chciał leżeć na brzuchu 😅

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 6 października, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą noc wstawałam bo przez ten okres. Nie że bolał mnie brzuch czy coś ale jakieś hormony uderzenia gorąca, co chwile siku...a ogólnie okresu nie czuje. Zero skurczów. Już po pierwszym porodzie były mega łagodne a teraz to jakbym nie miała.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 października, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary podobno 2-4tyg... Nie jestem fanką tego czasu 🫠 dziś kwękanie średnio co godzinę, a to smoczek, a to pobujać, a to trzymać za rączkę. Ledwo mi się oko zamykało i znów pobudka 🥴

Dziś mamy wizytę u fizjo akurat wtedy kiedy wypada nam pierwsza drzemka, więc pewnie będzie ciekawie. Oczywiście dodatkowo jadę sama, bo mąż dziś musiał być w biurze.

Ja ostatnio kupiłam mate wodną, żeby motywować do leżenia na brzuchu, ale średnie jest zainteresowanie. Widzę że ten krab nie kosztuje majątku, to może też go sprawie mojemu bombelkowi 😀

age.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ