CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Revolutionary podobno 2-4tyg... Nie jestem fanką tego czasu 🫠 dziś kwękanie średnio co godzinę, a to smoczek, a to pobujać, a to trzymać za rączkę. Ledwo mi się oko zamykało i znów pobudka 🥴
Dziś mamy wizytę u fizjo akurat wtedy kiedy wypada nam pierwsza drzemka, więc pewnie będzie ciekawie. Oczywiście dodatkowo jadę sama, bo mąż dziś musiał być w biurze.
Ja ostatnio kupiłam mate wodną, żeby motywować do leżenia na brzuchu, ale średnie jest zainteresowanie. Widzę że ten krab nie kosztuje majątku, to może też go sprawie mojemu bombelkowi 😀
Boże padła o 6:30 o dospalismy godzinę jeszcze. Ewidentnie płakała bo chciała spać. Zamiast iść spać. Nie rozumiem dzidziutkowej logiki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 08:22
-
Ja większemu dziecku wyjmowałam, ale też jeszcze mam to na razie w foteliku
Pokażcie tego kraba. Choć ja nie za bardzo kupuję jakieś grające zabawki. Teraz małej tylko kupiłam piłeczki sensoryczne do masażykow, bo zgubiłam stare. U nas nie ma problemu z leżeniem na brzuchu, bo ona wtedy lepiej widzi co robią jej siostry, a to lepsze niż wszystkie zabawki świata 🫣 słonia chyba kojarzę z reklam, ale to nie dla nas
Karola dla kontrastu ja wstawałam dziś tylko jakieś 15 razy - w tym do środkowej i przez meza, bo chrapał. Musi być równowaga w naturze 😅Luna30 lubi tę wiadomość
-
My mamy jakieś trzy zabawki na krzyż dosłownie 😅 jeszcze nie wyjęłam nawet elementów wiszących na pałąk bo nie pamiętam gdzie je schowałam xd ale u nas też bawiąca się siostra to największa atrakcja. Dziś 10 min patrzył jak układa puzzle syrenki czuczu 😅
Lekarka napisała że mamy przyjechać na szczepienie, zobaczymy jak go osłucha jeszcze, ale póki co nie widzę objawów infekcji. -
Gusia to ja ostani tydzień siedziałam na małą całymi nocami bo ona jak usłyszy chrapanie męża to sie boi i bardzo płacze. Chwilę mi zajęło zrozumienie czemu ona tak bardzo płacze,myślałam że coś ja bardzo boli a to się okazało ,że boi się chrapania
-
Kurczę nie wpadłam na to żeby sprawdzić czy da się wyłączyć dźwięk u kraba, od soboty tańczy u nas pod dostawką między nóżkami 😀 zbacza trochę z trasy ale nie ma tragedii
Fajnie że piszecie o zabawkach, wcześniej nie myślałam o piłeczkach sensorycznych a mogą być przyjemne do masowania
Tanashi, kciuki za Kameleona, oby się uchował przed zarazkami -
Revolutionary u nas mam wrażenie, że trwał właśnie miesiąc. Nadal nie jest idealnie, bo potrafi otworzyć oczy o północy i się śmiać. Ale powoli widzę światełko w tunelu bo kolejny dzień drzemki się wydłużyły do prawie godziny a wcześniej to zawsze max 15 min. Więc widać stabilizację. Powiem to co mi wszyscy ciągle powtarzają: to minie 🤣🤣
Kurde zaciekawiłyście tym krabem. Mnie bawi, że teraz już leżenie na plecach to jest płacz bo nic nie widzi 🫣 ciągle trzeba go mieć na barkach żeby sobie patrzył na światRevolutionary lubi tę wiadomość
-
My też dzisiaj szczepienie bexsero. 3majcie kciuki:) młody marudzi spi pp 30min. Chyba po wczoraj taki przebodzcowany
Mamy z zabawek pare pałąków i zawieszki. Hitem kula bam bam jest u nas w środku ma kuleczki co zjeżdżają. Ma też sowę wanike a mate wodna zgubilam co misalam dla corki. Chyba mu kupię nowakasssia lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Dziewczyny wy wyjmowalyscie taki element wkladki w avionault ten materiałowy co pp bokach głowy jest ? My już mamy dawno wszystko wyjęte oprocz tego materiału właśnie. Nie mogę nigdzie znaleźć inf czy to się zostawia...
U nas ten krab ma właśnie opcję działania bez dźwięku, więc głównie tak jeździ.
Zabawek też mam raczej mało, nie chce się zagracać. Mała głównie lubi ze trzy na krzyż, woli interakcje ze mną -
Luna30 wrote:My też dzisiaj szczepienie bexsero. 3majcie kciuki:) młody marudzi spi pp 30min. Chyba po wczoraj taki przebodzcowany
Mamy z zabawek pare pałąków i zawieszki. Hitem kula bam bam jest u nas w środku ma kuleczki co zjeżdżają. Ma też sowę wanike a mate wodna zgubilam co misalam dla corki. Chyba mu kupię nowa
Trzymam kciuki za szczepienie!
U nas też przesypujące się kulki są hitem, akurat w wydaniu osobnej kolumny. Lubimy oglądać książeczki z ogonkami i lusterka. Bardzo zajmujący jest też taki kolorowy i szeleszczący krasnal z długimi rękami, element wyprawki wrocławskiej - prezentu od miasta. Za to gryzaki się w ogóle nie przyjmują, wypadają prawie od razu z buzi i idzie na ich miejsce rączka
A ma ktoś tańczącą kałamarnicę? Wygląda super na rolkach w internetach
Karmiłam w nocy tylko jedną piersią, więc jedna miała w sumie 11h przerwy i zalałam mlekiem materac, ech
Tanashi, zdrówka dla Kameleona!Tanashi, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Zmierzyłam mu jeszcze raz i teraz miał normalną, więc nie wiem czy termometr nie zeswirowal 🙄. Muszę chyba nowy kupić, bo ten nasz jest beznadziejny. No trudno, już przełożone.
Kto już zaczął zamawiać prezenty gwiazdkowe? 😆 Ja zawsze zaczynam w październiku, bo grudzień i styczeń nie ma litości jeśli chodzi o wydatki u nas 😅 -
U nas też raczej minimalizm zabawkowy, a przynajmniej tak mi się wydaje 😅 aktualnie rządzi książeczka sensoryczna z ogonkami, jak tego nie ma to nie ma się czym bawić.
A i tak najlepsze zabawy to są po prostu z nami, uwielbia słuchać łamańców językowych i ogólnie lubi jak się z nim rozmawia 😀
Ja póki co wyjęłam tylko jedna część tego klocka pod pupą. Myślałam nad wyjęciem tych boczków, ale boje się że ta nasza chudzinka będzie latać w tym foteliku. A dziś i fizjo już nie mogliśmy tego omówić, bo Marcel wpadł w taki płacz 😥
Tanashi mogę polecić termometr do ucha braun thermoscan 7+.
U nas na szczęście tych prezentów świątecznych się za bardzo nie kupuje, tak tylko symbolicznie. A nasz synek to jedyne dziecko, więc pewnie on będzie miał na bogato pod choinką 😀 -
Kciuki za szczepienie! my druga dawkę Bexsero naszczęście przeszliśmy bezboleśnie 🤞
Za to noc fatalna i teraz dzień też. Płaczki, nie wiem czy od kataru czy brzuszek, bo ostatnio przy katarze aż tak nie płakała. Teraz zasnęła na rękach i myślę czy ją odłożyć i próbować coś zrobić czy olać i siedzieć z nią na kanapie.
Ja z Avionauta wyjęłam już wszystko, bo miałam nadzieję, że wygodniej jej się będzie jeździć i będzie mniej płakać. Ciężko powiedziec czy działa 😅
Tanashi na moim termometrze też cuda się dzieją. Zawsze sprawdzam ze trzy razy, żeby mieć pewność. -
My młodemu chyba kupimy huśtawkę do ogrodu. Myślałam o takiej konkretnej z łańcuchem jak na placu zabaw, bo nie lubię tych plastikowych dla niemowląt, trudno się wkłada i wyjmuje. A dziadków poprosimy żeby się dołożyli i nie kupowali nic od siebie 😅
A na mikołajki dostanie "do buta" książkę o króliczku, mamy trzy poprzednie po córce i młoda je uwielbiała. "Pobawmy się króliczku".Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 13:34
-
Tanashi wrote:Zmierzyłam mu jeszcze raz i teraz miał normalną, więc nie wiem czy termometr nie zeswirowal 🙄. Muszę chyba nowy kupić, bo ten nasz jest beznadziejny. No trudno, już przełożone.
Kto już zaczął zamawiać prezenty gwiazdkowe? 😆 Ja zawsze zaczynam w październiku, bo grudzień i styczeń nie ma litości jeśli chodzi o wydatki u nas 😅
Ale w tym roku odkładałam cały rok kasę więc nie będzie boleć aż tak -
Oooo też ostatnio myślałam o prezentach pod choinkę, zaraz zaczną się pewnie pytania od dziadków, także chętnie przycupnę 😊
Kraba mamy tą wersję z pepco i tam niestety nie da się wyłączyć dźwięku. Co gorsza taśma też na niewiele się zdaje. Widziałam, że w smyku mają wersje niebieską to pewnie ta jest już z regulacją dźwięku.
Dajcie znać jak się sprawdza ten miś (to ja pytałam na fb), bo może to będzie dobra opcja na prezent.
U nas problem w leżeniu na brzuszku okazał się matą kontrastową-puzzle. Jak zmieniliśmy matę to nagle i lepiej się leży.
A propos zabawek to widziałam jeszcze w smyku taką szaloną gęś, tzn siedzącą gęś, która kręci i wygina szyję. Była też chyba jeszcze żyrafa z tego typu atrakcji.
Tanashi ja sprawdzam zawsze ze 2-3 razy powiedzmy co pół godziny temperaturę. Mamy ten termometr do ucha Braun. Zdarzało się, że pokazał 37.2, 37.3 a pół godziny później już 2 razy 36.7 🤷🏼♀️
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻