CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:U nas raczej wygląda to tak że każdy z nas rzuca albo właśnie jedną dużą rzecz albo kilka mniejszych, które sam chce i zazwyczaj to dostajemy.
Z prezentem dla małej też każdy mi się pyta, a ja nie wiem co odpisać.
Chyba poproszę o coś do rozszerzania diety, sztućce, talerzyk, kubek. Bo nie chce właśnie miliona zabawek
Super pomysł. Bbox też zawsze spoko:) sliniaczki jeśli będziesz uzywac. Mega pomysłzgapie chyba:)
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Może kaszki z Helpy też? Są fajne ekologiczne, ale absurdalnie drogie, idealne na prezent 🤣😆
Ja bym wzięła coś na przyszłość jakby ktoś pytał, np. fajne książeczki takie już dla starszaka trochęSuper są np. Muzyczne Opowieści, teraz wydawane po polsku. Z muzyką klasyczną do słuchania
Mamy Jezioro Łabędzie jeszcze po angielsku, a teraz te książki wychodzą też po polsku. W tym roku chyba wezmę dla młodej jeszcze Dziadka do orzechów. Super są!
https://apipapi.pl/pl/p/Muzyczne-opowiesci.-Cztery-Pory-Roku-/63?srsltid=AfmBOopwo3nMViV1-bvPErQwAz_4ybtp2ud2t0Ybp4tapwPo5e2aI2g_
U nas tego typu produktem są owoce liofizowane. Córka potrafi zjeść pół kg truskawek liofizowanych na razmega drogie ale zdrowe i dzieci lubią ( zazwyczaj)
-
Anabbit wrote:Jezu mam dokładnie to samo z tymi ciuszkami. Czasem to nawet metek już nie odrywam i próbuje sprzedać na vinted za grosze. Jak będzie starsza to będą ciuchami do piaskownicy, ale teraz nie wiem, co z nimi zrobić. Gdyby umiała zapowiedzieć kiedy planuje okupkac lub orzygac to bym jej zakładała xd a w sumie niedługo te większe będą do rozszerzania diety 😂
To samo robię. Sprzedaje z metkami
Ale naprawdę szkoda kasy bo ktoś wyda 20zl za sukienkę a ja ją opchnę za 10 jak dobrze pojdzie -
Moje dziecko dziś pierwszy raz od daaaaawna (myślę że spokojnie od ponad 2 miesięcy) miało 3h drzemkę w dzień w wózku 🤯 nie wiedziałam już co z tym czasem robić 😂 ale spokojnie, po drzemce urządziła 5h okno aktywności. W co wy się bawicie z tymi dziećmi? Już mi pomysłów brakowało i zarządziłam wspólne leżakowanie i patrzenie w sufit 😂
Nie chce zapeszać, ale pierwszy raz w życiu zasnęła na noc o 20. Mam nadzieję, że się nie obudzi po godzinie chętna do zabawy 😂 serio można mieć wolne wieczory? Mój ostatni taki był 19 czerwca 😂😂😂😂kasssia, Alex_92, Elza1234, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Moje dziecko dziś pierwszy raz od daaaaawna (myślę że spokojnie od ponad 2 miesięcy) miało 3h drzemkę w dzień w wózku 🤯 nie wiedziałam już co z tym czasem robić 😂 ale spokojnie, po drzemce urządziła 5h okno aktywności. W co wy się bawicie z tymi dziećmi? Już mi pomysłów brakowało i zarządziłam wspólne leżakowanie i patrzenie w sufit 😂
Nie chce zapeszać, ale pierwszy raz w życiu zasnęła na noc o 20. Mam nadzieję, że się nie obudzi po godzinie chętna do zabawy 😂 serio można mieć wolne wieczory? Mój ostatni taki był 19 czerwca 😂😂😂😂
Ja nie mam jakiegoś planu aktywności. Często przekładam ją z kąta w kąt,jak jest wyspana to bawi się sama,jak akurat ma ten swój czas darcia się (ona się drze,nie płacze) to ja noszę,leżymy na kanapie i robię jej pierdziuchy,gadam do niej ,często też kładę ją na blat w kuchni jak coś kroję- np dziś leżała na brzuchu jak kroiłam warzywa i gadała do tych warzyw,jak ma kaprys to chodzimy za kotem dobre 30 minut bo lubi ją obserwować. I tak lecą godziny. -
U nas od rana młody jest najspokojniejszy, więc wtedy leży długo na macie, często patrzy jak córka układa puzzle albo coś innego robi. Ostatnio ona słucha Krainy Lodu na Spotify we wszystkich językach, młody jest fanem francuskiego, bardzo się uaktywnia 😅 Córka też udaje że on jest Olafem, więc gada do niego non stop jakieś swoje rzeczy, on do niej guga. Potem już nie jest taki chętny na długie leżenie, więc chodzimy na rękach dużo, zaglądamy we wszystkie okna, obserwujemy córkę z pozycji leniwca, łazimy po ogrodzie, trochę ćwiczymy na macie, a trochę po prostu z nim łażę i jedna ręka coś ogarniam, młody jest zachwycony kubkami z Bolesławca, więc czasem jak coś muszę robić to przenoszę je z kąta w kąt, a on wpatruje się w nie jak w Złotego Graala i gada xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 21:18
-
Anabbit wrote:Moje dziecko dziś pierwszy raz od daaaaawna (myślę że spokojnie od ponad 2 miesięcy) miało 3h drzemkę w dzień w wózku 🤯 nie wiedziałam już co z tym czasem robić 😂 ale spokojnie, po drzemce urządziła 5h okno aktywności. W co wy się bawicie z tymi dziećmi? Już mi pomysłów brakowało i zarządziłam wspólne leżakowanie i patrzenie w sufit 😂
Nie chce zapeszać, ale pierwszy raz w życiu zasnęła na noc o 20. Mam nadzieję, że się nie obudzi po godzinie chętna do zabawy 😂 serio można mieć wolne wieczory? Mój ostatni taki był 19 czerwca 😂😂😂😂
Teraz mąż widzę zaparł się że będzie ćwiczył z nią obracanie i w sumie spoko mu idzie. Ładnie zaczyna ją ciągnąć na bok za zabawką.
Dzisiaj np przez godzinę bita leżała mi na brzuchu, w sumie większość czasu tak z głową do góry i oglądała jak deszcz pada za oknem, bo leżałam na łóżku w sypialni.
No u nas młoda od jakiegoś miesiąca naprawdę usypia codziennie o 19. I widzę już że od 18 robi się taka drażliwa. Więc 18:30 kapanie, jedzenie i zasnęła mi dziś podczas odbijania.
Ale są tego minusy - 5/6 ma oczy jak 5 zl zazwyczaj. Rzadko dociąga do 7. Ale już wole tak, bo mam te 2.5 h wieczorem żeby wyciszyć głowę i zrobić na chacie co trzeba.
Od tygodnia zauważyliśmy za to, że jak odkładamy ją na noc, to po chwili się budzi ale sama się umie wyciszyć i zasnąć po jakimś czasie. Obserwujemy ją na kamerce i widać że nie ma dramy, ziewa, je piąstkę i zasypia.
Zobaczymy jak długo to potrwa. Miesiąc zasypiania o 19 to i tak długo 😅 -
Tanasi zabawy rodzeństwa to jest coś co mogę obserwować godzinami. U nas Mała jak lezy to syn też jej coś nawija ciągle ,bawi się "nią". Czasem ona jest mostem po którym przejeżdżają autka,czasem jest potworem z toksyczną śliną😅 ,zdarza się, że wybuduje dla niej więzienie z lego duplo. Uwielbiam na nich patrzeć
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasi zabawy rodzeństwa to jest coś co mogę obserwować godzinami. U nas Mała jak lezy to syn też jej coś nawija ciągle ,bawi się "nią". Czasem ona jest mostem po którym przejeżdżają autka,czasem jest potworem z toksyczną śliną😅 ,zdarza się, że wybuduje dla niej więzienie z lego duplo. Uwielbiam na nich patrzeć
To jest totalnie super 🥹 nie mogę się doczekać aż będą ze sobą dyskutować 😅 -
Tanashi wrote:To jest totalnie super 🥹 nie mogę się doczekać aż będą ze sobą dyskutować 😅
-
Ja też kradnę pomysł z prezentami związanymi z rozszerzaniem diety. Na pewno bardziej się to przyda niż kolejna zabawka 🫠
Nasze okna aktywności są raczej nudne, trochę poleży na macie na brzuszku, trochę sobie pogadamy, poćwiczymy, no a później wjeżdża noszenie na rękach 😅Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:U nas tego typu produktem są owoce liofizowane. Córka potrafi zjeść pół kg truskawek liofizowanych na raz
mega drogie ale zdrowe i dzieci lubią ( zazwyczaj)
U mnie siostrzenica wciąga truskawki liofilizowane kilogramami.
Moj mąż pracuje przy tym to tylko jak przyjeżdżamy do nich to jest na wejściu pytanie czy truskawki przywieźliśmy 🍓🍓 -
U nas kolejna kiepdka noc niestety
Aczkolwiek lepsza niż wczorajsza
Dzisiaj mam szczepienie przeciw grypie
Strasznie się boję
Do tego jestem mega niewyspana
Ehh
W nocy miał stan podgorączkowy po bexsero ale już wydaje się że jest ok.
Zobaczymy jak drzemki bo wczoraj to było jakieś 2x 30min i 2x15 min wiec cały dzień jekow. Co ciekawe pediatra na kwalifikacji mówiła że co rodzic wczoraj to narzekal -
Powodzenia na wszystkich szczepieniach ❤️
Luna ja się już szczepiłam i o dziwo na prawdę dobrze zniosłam. Zrobiliśmy w domu ochronę kokonową czy jakoś tak się mówi, bo wszyscy dorośli się zaszczepili, żeby nie przywlec nic małemu.
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Ja już po usg piersi, na szczęście wszystko ok, choć już taki mój urok z tymi torbielami
Dzisiaj w nocy spać nam nie dał mój mąż 🙈 coś zjadł, co mu zaszkodziło. Jeszcze biedny dziś wraca do pracy po urlopie