X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi dzieci to zawsze wiedzą kiedy się rozchorować 🫣

Niewyspana matka niemowlaka to przecież stan niepoczytalny 😅😅 uniewinnienie pewne 😀

Ja kupiłam taki sztyft z musteli ale jeszcze nie testowałam, więc nie wiem czy polecam, w internecie ma dobre opinie.

Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 8 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja wolę kryzys z zasypianiem, a przesypianie większości nocy jak dawniej 🙁 Młody zamiast się rozwijać to się cofnął do stanu jak miał 2 miesiące. Pobudka co 3h, nie zdążę dobrze zasnąć i wstaje.

Co 3 godziny to ładne spanie, nasz sie potrafi budzic co godzine/półtorej 🤡🤣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 8 października, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bobasek kaszle, mam nadzieję, że to nic poważnego :( Idziemy po południu na wizytę

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 min krzyku w wózku
    Jeszcze tylko 50 min krzyku przy Vojcie
    40 min krzyku w wózku do domu
    Cóż za wspaniały spacer

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 października, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testujemy już któryś spacer z kolei kombinezon merino z Joha i jest naprawdę super, młody ma 72cm mniej więcej, wzięłam rozmiar 80 - rękawy podwijam, nogawki ma trochę za długie, ale i tak zamknięte, więc nie szkodzi 🙈 fajny, bo zapinany na 2 zamki, więc młody się nie wnerwia + nie ma kaptura, co dla mnie jest dużym plusem, bo nie lubię kapturów u leżących bobasów 🙈 pod spodem ma tylko body i leginsy. ogarnę jeszcze kominiarkę, tylko tu mam kolejną zagwozdkę z rozmiarem na jego 44cm głowy 🤣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 października, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na zimno linomag cold cream. Chyba jest spoko, nie wiem czego oczekiwać od takiego kremu 😂

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja kupiłam na zimno linomag cold cream. Chyba jest spoko, nie wiem czego oczekiwać od takiego kremu 😂
    Wydaje mi się że ważne jest żeby ten krem po prostu nie był na wodzie.
    Bo to głównie kwestia tego że te dzieci się ślinią i na mrozie robią się rany na buzi od tego.

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 października, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    40 min krzyku w wózku
    Jeszcze tylko 50 min krzyku przy Vojcie
    40 min krzyku w wózku do domu
    Cóż za wspaniały spacer
    A próbowałaś spacerówki?

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 października, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie używałam kremu na mróz dla córki nawet, więc teraz też nie kupuję xD nie widziałam takiej potrzeby:)

My ostatecznie zaszczepieni, osłuchowo wszystko oki. Uff 😊

Revolutionary , kasssia, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 października, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze złych wieści muszę wykluczyć kakao, czekoladę i orzechy, bo mamy od miesiąca ciemnozielone kupy. Wyłączyłam nabiał na próbę, ale to nie od niego, bo cały czas są, ostatnio nawet kropka krwi była 😬. Pediatra kazała zacząć od tych 3 rzeczy. Ja niestety jem dużo orzechów więc obstawiam że to może być to.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A próbowałaś spacerówki?
    Nie. Nie za bardzo widzę sens, skoro będę zmuszona ją i tak położyć na płasko. Ja jej budy nie zamykam, więc i teraz świat może oglądać. Po drugie mogłaby go oglądać leżąc na brzuchu bo mogę wszystko jej pootwierać - również tak wrzeszczy.
    Fizjoterapeutka powiedziała że zanim postawimy „ona tak ma” to sprawdzimy parę rzeczy. Więc zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 15:45

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie jeździ w wózku. Już drugie takie dziecko. Ale ja na spokojnie. Nie to nie. Taki typ.

Co do tej wody w składzie - to internetowy mit. Tak mi mówiła ogarnięta koleżanka pracująca w firmie kosmetycznej. Bo ta woda i tak wyparowuje zanim dziecko wyjdzie na zewnątrz zazwyczaj :)

Ale my używamy kremy tylko w mróz

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja wolę kryzys z zasypianiem, a przesypianie większości nocy jak dawniej 🙁 Młody zamiast się rozwijać to się cofnął do stanu jak miał 2 miesiące. Pobudka co 3h, nie zdążę dobrze zasnąć i wstaje.

U nas to samo, już się przyzwyczailiśmy do dobrego, że zasypiał ok 20 i tylko była jedna pobudka na mleko w okolicach 5-6 rano i później spał do 8. Teraz pobudki co 3 godziny i widać, że ten sen ma taki lekki, przebudza się często. Mam nadzieję, że to minie i znowu wrócimy na dobre tory.

preg.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie. Nie za bardzo widzę sens, skoro będę zmuszona ją i tak położyć na płasko. Ja jej budy nie zamykam, więc i teraz świat może oglądać. Po drugie mogłaby go oglądać leżąc na brzuchu bo mogę wszystko jej pootwierać - również tak wrzeszczy.
    Fizjoterapeutka powiedziała że zanim postawimy „ona tak ma” to sprawdzimy parę rzeczy. Więc zobaczymy.

Ja wczoraj testowo wsadziłam małego do spacerówki na płasko (bo u nas też jest ryk w gondoli) no i niestety tak jak myślałam, także ryczał :D więc on po prostu nienawidzi wózków. Teraz mam kolejną nadzieję, że może na siedząco będzie lubił hehe

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Ja wczoraj testowo wsadziłam małego do spacerówki na płasko (bo u nas też jest ryk w gondoli) no i niestety tak jak myślałam, także ryczał :D więc on po prostu nienawidzi wózków. Teraz mam kolejną nadzieję, że może na siedząco będzie lubił hehe
    Ja odpuszczę temat jak mi wszyscy święci powiedzą że tak ma. Póki co będę drążyć bo ten wrzask jest rozrywający, a ja jestem zmuszona na wózek parę razy w tygodniu.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja też nie jeździ w wózku. Już drugie takie dziecko. Ale ja na spokojnie. Nie to nie. Taki typ.

Co do tej wody w składzie - to internetowy mit. Tak mi mówiła ogarnięta koleżanka pracująca w firmie kosmetycznej. Bo ta woda i tak wyparowuje zanim dziecko wyjdzie na zewnątrz zazwyczaj :)

Ale my używamy kremy tylko w mróz
    Ano widzisz co człowiek to opinia. Bo mnie koleżanka po kosmetologii mówiła żeby jednak omijać.
    Także myślę że niech każdy sobie robi jak uważa.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam bez wody bo te z wodą palą mnie w twarz w mróz. Tym sposobem dla dziecka używam bez wody (mamy wspólny ).

Moja dwójka ma dziś podły humor. Baaaardzo podły.

Tanasi orzechy bardzo alergizuja niestety. Jelita po nich płoną

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ze złych wieści muszę wykluczyć kakao, czekoladę i orzechy, bo mamy od miesiąca ciemnozielone kupy. Wyłączyłam nabiał na próbę, ale to nie od niego, bo cały czas są, ostatnio nawet kropka krwi była 😬. Pediatra kazała zacząć od tych 3 rzeczy. Ja niestety jem dużo orzechów więc obstawiam że to może być to.
    Przykro mi. Ja orzechy też odstawiłam, bo mimo że mała pije mało mojego mleka to miała po nich wysypkę na buzi. A jadłam w sumie tylko nerkowca.
    A że jeszcze utrzymuje te 3 marne krople to odstawiłam owsiankę bo to nie to samo bez orzecha 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 października, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych wszystkich alergii. Serio podziwiam, że to ogarniecie, bo ja z tym moim małym atencjuszem jem na szybko cokolwiek mam pod ręką 😂 jakbym musiała jeszcze uważać i analizować to spałabym po 2h, a tak to za zazwyczaj mam te 6h na dobę snu 😀
    Czy moje dziecko śpi od 15:30? Być może…. Znów pewnie zaśnie na noc o 22 🫠 dobrze, że mąż urlop od jutra.
    Niedobrze, że umówiłam się na paznokcie na 9 rano 🫩😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 października, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    U nas to samo, już się przyzwyczailiśmy do dobrego, że zasypiał ok 20 i tylko była jedna pobudka na mleko w okolicach 5-6 rano i później spał do 8. Teraz pobudki co 3 godziny i widać, że ten sen ma taki lekki, przebudza się często. Mam nadzieję, że to minie i znowu wrócimy na dobre tory.
    Oj, czekam na to. I na dłuższe drzemki w ciągu dnia :(

W ogóle młody ma chyba zaparcia, kupa gęsta na początku, potem dopiero luźniejsza. W dodatku okropnie się napina, a dziś nawet płakał. Nie wiem od czego, mleko to samo. Ktoś zasugerował mi, żeby w takich przypadkach dawać mu Dicopeg Junior Free. Stosowała któraś z Was? Jest w ulotce, że od 6 miesiąca, ale wodę to ja mu podaję od dawna. Pediatrę pewnie dopiero w przyszłym tygodniu będziemy mieć.

Na koniec miesiąca zaczynam dorywczą pracę. Z jednej strony fajnie, bo dodatkowa kasa, a i wyjdę do ludzi. Z drugiej to zaczynam popołudniami i będę wracać czasem ok. 20. Tata wie, jak ogarnąć młodego na wieczór, ale we dwie osoby idzie sprawniej. Tak nabiłam sobie głowę ułożeniem planu, żeby wszyscy byli zadowoleni, że chodzę zestresowana. Sama sobie robię problemy. 🫩

Jeżu. W ciągu dnia problemy, żeby zjadł powyżej 100 ml, a na noc wciągnął 230 ml😯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 19:21

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ