X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Zastanawiam się czy nie rozszerzać mu diety od 5msc. Bardzo ciężko mu już jest go nosić I karmić jednocześnie. Podpytam pediatry. Do tego ciągle go gazuje noe da rady zejść z espumisanu. U córki byly zalecenia rozszerzania od 5msc. Hmm

U nas ostatnio mówiła, że możemy od 5 pomału dawać mu próbować jakis warzyw w malutkich porcjach.

U nas też jakiś dziwny dzień, ulewa dzisiaj jak nigdy, z 5 razy go przebierałam. Ale też jest dzisiaj bardzo aktywny i dużo się rusza, może to to

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 października, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Próbowałam w każdym pokoju ją karmić. Na leżąco,na siedząco,na piłce,różne pozycje. Próbowałam z zabawką,balonem chociaż mocno przed tym się wzbraniałam,ale już desperacko szukałam pomysłu żeby jadła. A i tak nie pomagało.

Margaretka nie wydaje mi się żeby to był brzuszek. Jest miękki,kupy robi bez problemu,bączki puszcza że aż miło. Nabiał odstawiłam,od czwartku żadnej krwi nie było.
    Ona ogólnie jest zadowolona,nie widać żeby jej coś dolegało,śmieje się i guga. Marudzi jak z nią ćwicze i na macie leżymy,bo nie lubi.
    Moja córka miała bardzo silną alergię, była zadowolona, uśmiechnięta i na pierwszy rzut oka okaz zdrowia, ale ... Nie jadła... Dopiero badanie kalprotektyny wykazało jak wielki miała wtedy stan zapalny w jelitach. Więc to, że nie płacze itd nie bierz za pewnik, że nic Małej nie dolega. Ja bym drążyła temat. Jak u Was z przyrostami?

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 października, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba nie nadrobię ale mam nadzieję że wszystko u Was ok😊

My jesteśmy po drugich szczepieniach i niedługo będzie chrzest.

Elza1234, KarolaKinga, Blackapple, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 października, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kryzys mamy z zasypianiem :( niech to dziecko wreszcie idzie spać bo już mam siwe włosy na pewno😆

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 października, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem, co z tym moim bobasem. Zjadła 140 ml mojego mleka z butelki (niemrożonego), więcej nie chciała, po czym zaczęła wrzeszczeć i nie dało się jej uspokoić w żaden sposób . Właśnie wisi mi na cycku 🫠🫠🫠 nigdy chyba już nie wyjdę z domu wieczorem tak żeby nie być przy jej usypianiu. I nie doświadczę wolnego wieczoru z książką 😔😔 to dziecko śpi w godzinach 22-8 z dwiema dramami w nocy 🤯🫩

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, moja też usypia o 22 najczęściej, czasami o 23 😅 grunt, ze starsza pada o 20 i zasypia w 5 min 🫠

Karola, czym się kończy glut? Bo u nas się skończyć nie może…

O tej komór ktoś coś ci więcej powiedział? Czy na tym etapie powinny być już widoczne jakieś skutki tego?

Dobrze, że piszecie o tych szczepieniach, muszę ogarnąć dla siebie grypę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 21:38

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 października, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Anabbit, moja też usypia o 22 najczęściej, czasami o 23 😅 grunt, ze starsza pada o 20 i zasypia w 5 min 🫠

Karola, czym się kończy glut? Bo u nas się skończyć nie może…

O tej komór ktoś coś ci więcej powiedział? Czy na tym etapie powinny być już widoczne jakieś skutki tego?

Dobrze, że piszecie o tych szczepieniach, muszę ogarnąć dla siebie grypę.
    Glut często kończy się zapaleniem oskrzeli.
    Co do komór to widać to już w tej jej asymetrii. Podobno często takie dzieci są ogólne opóźnione. Moja znajoma która jest neurochirurgiem w skrócie powiedziała, że takie dzieci są przygłupawe w przyszłości. U Małej ten obraz usg głowy,rozwoju fizycznego i psychofizycznego raczej idzie w tej linii nie za fajnej. Ale no od samego urodzenia ostrzegali,że będzie pod górkę . Urodziła się z wadami no,nikt nie obiecywał, że będzie łatwo.
    Co do dzieci to moje modlitwy się spełniły i syn zaczął fajnie funkcjonować po tych lekach. Taki przykład gdzie się popłakałam ze wzruszenia:usiadł przy stole,na krześle i zjadł kolację. Nie spadł z krzesła ani razu,nie siedział pod stołem, zjadł ponad połowę posiłku,nie zrzucił talerza. Skonczyl jeść,powiedziałam mu,żeby pozamiatał to co mu pospadało. I wstał ,podszedł do szafki ,wziął zmiotkę i pozamiatał śmieci. Wcześniej wszedłby na meble,uciekł do góry czy zrobił milion innych bezzensownych rzeczy.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 października, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ale kryzys mamy z zasypianiem :( niech to dziecko wreszcie idzie spać bo już mam siwe włosy na pewno😆
    Ja wolę kryzys z zasypianiem, a przesypianie większości nocy jak dawniej 🙁 Młody zamiast się rozwijać to się cofnął do stanu jak miał 2 miesiące. Pobudka co 3h, nie zdążę dobrze zasnąć i wstaje.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 października, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel jak fajnie, że się odezwałaś, właśnie dziś myślałam co tam u Was słychać 😊

Czytam i widzę, że nie tylko mój bobas miał gorszy dzień. Na szczęście mąż wrócił, ja pojechałam na rehabilitację i było mi lepiej i chętnie wróciłam stęskniona do domu 🥰

Ten regres snu jest trudny, mam tak poszarpany sen i chyba zaczynam przez to mocniej odczuwać deprywacje snu.

Karola super, że te leki u Twojego synka zaczęły działać i jest tak ogromny postęp, oby tak dalej. Trzymam też kciuki, żeby z małą było też dobrze i to opóźnienie było tylko symboliczne. I serio nie znam drugiej tak silnej babki jak Ty, jesteś niesamowitą mamą dla swoich dzieci ❤️

Anabbit ja też w końcu upolowałam tulę, przyszła i będę testować. Trudne jest ogarnięcie dzieciaczka w tym nosidle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 01:32

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 października, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Anabbit ja też w końcu upolowałam tulę, przyszła i będę testować. Trudne jest ogarnięcie dzieciaczka w tym nosidle?

A który masz model? Free to grow? Jeśli tak, to super prosto. Zapinasz dwie klamry i gotowe. Ja obejrzałam jeden filmik na yt żeby się upewnić, że dobrze to robię i śmigam.
    A dodam, że ja ogólnie jestem turbo słaba w takie rzeczy, więc jeśli ja ogarniam bez problemu to chyba każdy ogarnie😂
    Nie zraź się jeśli będzie płacz przy wkładaniu (u nas jest), bo możliwe że po chwili chodzenia całkiem przejdzie. U mnie mała płacze pierwsze dwie minuty zanim skuma, że jednak jej się podoba 😀

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 października, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja wolę kryzys z zasypianiem, a przesypianie większości nocy jak dawniej 🙁 Młody zamiast się rozwijać to się cofnął do stanu jak miał 2 miesiące. Pobudka co 3h, nie zdążę dobrze zasnąć i wstaje.

Najgorszej nocy ostatnio mój wstawał co półtorej h. Mamy ten regres snu raz spi źle w dzień raz w nocy innym razem zrobi przerwę w nocy a innym nie może zasnąć. Dzisiaj się wyspałam wreszcie. Poszłam spac o 21.30 o 2 pobudka na karmienie ale z mojej strony bo ramię mnie bolało pp szczepieniu i spałam na 2 stronie i zaczął mi się robić zastój w piersi. Potem zaczął po 4 jeczec to się wkurzyłam i kazałam mężowi iść z nim spać. Jeszxze coś o 5 jeczal ale mąż tam z nim spi. Mąż ostatnio zasnal u osteopaty jak młody się darł. Więc przespi ten regres z nim. A jak chłopak będzie głodny ja się obudzę w 2gim pokoju bo inaczej płacze na głód inaczej jeczy po prostu. Zresztą mąż też się budzi na głód bo ssie piastki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października, 06:31

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 października, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fajnych zabawek na później polecam stoliki edukacyjne Fisher price. Ale takie większe. Drogie to bardzo ale stabilne. I moja córka przy tym wstawała i bawiła się nawet jako 2-3l jeszcze.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 października, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel jak fajnie, że się odezwałaś, właśnie dziś myślałam co tam u Was słychać 😊

Czytam i widzę, że nie tylko mój bobas miał gorszy dzień. Na szczęście mąż wrócił, ja pojechałam na rehabilitację i było mi lepiej i chętnie wróciłam stęskniona do domu 🥰

Ten regres snu jest trudny, mam tak poszarpany sen i chyba zaczynam przez to mocniej odczuwać deprywacje snu.

Karola super, że te leki u Twojego synka zaczęły działać i jest tak ogromny postęp, oby tak dalej. Trzymam też kciuki, żeby z małą było też dobrze i to opóźnienie było tylko symboliczne. I serio nie znam drugiej tak silnej babki jak Ty, jesteś niesamowitą mamą dla swoich dzieci ❤️

My wczoraj mojego do tuli wsadziliśmy bo się darł. We 2 os łatwo wsadzić w 1 os trudniej ale do ogarnięcia.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak uduszę męża to mnie uniewinnia?
    Młoda budziła mnie dziś co 1,5 swoim płaczem przez sen.
    O 6 ledwo udało mi się ją uspokoić a książę zapomniał kluczy z pracy, więc musiałam wstać otworzyć mu drzwi i tyle by było ze spania dziecka.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak w dniu świra. Wczoraj napisałam czy możemy jednak przyjechać na to szczepienie w tym tygodniu, bo młody zdrowy, a dziadkowie będą mieli pozostałe wnuki na cały weekend i obawiam się, że coś nam przyniosą ze szkoły i przedszkola i znowu szczepienie się przesunie. Umówiliśmy na dzisiaj. Zgadnijcie kto w nocy zaczął kaszleć 🫣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja się czuję jak w dniu świra. Wczoraj napisałam czy możemy jednak przyjechać na to szczepienie w tym tygodniu, bo młody zdrowy, a dziadkowie będą mieli pozostałe wnuki na cały weekend i obawiam się, że coś nam przyniosą ze szkoły i przedszkola i znowu szczepienie się przesunie. Umówiliśmy na dzisiaj. Zgadnijcie kto w nocy zaczął kaszleć 🫣
    He,he,he nie zgadnę😄 Dzieci to mają wyczucie.

Elza ja swojego też mam ochotę zabić za coś podobnego dzisiaj

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, jak najbardziej, każdy sąd Cie uniewinni 💁‍♀️
    U nas dzis super noc, 8 pobudek 🤡 w dodatku na sam koniec dnia kłótnia z mężem i dzis od rana atmosfera gęsta że można nożem kroić. Chyba dzis tez tule odpalę i pójdę z młodym na spacer gdzies w las zeby mózg przewietrzyc porządnie.
    Przy okazji pytanko, czym smarujecie buzię dzieciakom na taki ziąb/wiatr/mróz? Mamy taki krem z musteli ale cos mu nie podchodzi i szukam alternatywy.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, wezmę was na świadka to szybciej mnie uniewinnia.
    Tak, ja smaruje takim kremem z Hebe, taki Bałwan jest na opakowaniu. Nie pamiętam jak się nazywa 🙈

KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A który masz model? Free to grow? Jeśli tak, to super prosto. Zapinasz dwie klamry i gotowe. Ja obejrzałam jeden filmik na yt żeby się upewnić, że dobrze to robię i śmigam.
    A dodam, że ja ogólnie jestem turbo słaba w takie rzeczy, więc jeśli ja ogarniam bez problemu to chyba każdy ogarnie😂
    Nie zraź się jeśli będzie płacz przy wkładaniu (u nas jest), bo możliwe że po chwili chodzenia całkiem przejdzie. U mnie mała płacze pierwsze dwie minuty zanim skuma, że jednak jej się podoba 😀

Ten sam model, w chuście mu się podobało to mam nadzieję że w tym nosidełku też 😊

Luja pierwsze razy to na pewno mąż mi będzie pomagał, potem będę chciała sama, może jakiś ogarnę 😅 plusem jest to, że mój blog bas też waga piórkowa jednak

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Elza, jak najbardziej, każdy sąd Cie uniewinni 💁‍♀️
    U nas dzis super noc, 8 pobudek 🤡 w dodatku na sam koniec dnia kłótnia z mężem i dzis od rana atmosfera gęsta że można nożem kroić. Chyba dzis tez tule odpalę i pójdę z młodym na spacer gdzies w las zeby mózg przewietrzyc porządnie.
    Przy okazji pytanko, czym smarujecie buzię dzieciakom na taki ziąb/wiatr/mróz? Mamy taki krem z musteli ale cos mu nie podchodzi i szukam alternatywy.
    Kupiłam z AA Baby całoroczny. Skład ma okej, szybko się wchłania, mały nie ma po nim problemu.
    Luna30 wrote:
    Najgorszej nocy ostatnio mój wstawał co półtorej h. Mamy ten regres snu raz spi źle w dzień raz w nocy innym razem zrobi przerwę w nocy a innym nie może zasnąć. Dzisiaj się wyspałam wreszcie. Poszłam spac o 21.30 o 2 pobudka na karmienie ale z mojej strony bo ramię mnie bolało pp szczepieniu i spałam na 2 stronie i zaczął mi się robić zastój w piersi. Potem zaczął po 4 jeczec to się wkurzyłam i kazałam mężowi iść z nim spać. Jeszxze coś o 5 jeczal ale mąż tam z nim spi. Mąż ostatnio zasnal u osteopaty jak młody się darł. Więc przespi ten regres z nim. A jak chłopak będzie głodny ja się obudzę w 2gim pokoju bo inaczej płacze na głód inaczej jeczy po prostu. Zresztą mąż też się budzi na głód bo ssie piastki
    To u mnie ma problem ze snem w nocy. Druga nocka budzi się 23:50 i jest głodny. Dziś wmusiłam w niego 180 ml, trwało to godzinę, ale spał jak zwykle do ok. 7. Kwękał o 5 i myślałam, że znowu jeść, ale dostał smoczka i dospał. Alleluja.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ