X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Tanashi ale ten tort brzmi pysznie 🤤

Ja kupiłam nosidełko i dziś zrobiłam próbę przed wakacjami i nie zapeszając podobało mu się. Za to kolejny soacer w wózku to był ryk, więc dosłownie 15min i do domu 😢 a tak lubił jazdę w wózku i sobie fajnie zasypiał.

Duże już te Wasze bobasy, u nas waga piórkowa zdecydowanie i dopiero zaczęłam zamawiać 68 z h&m 😅

Które ostatecznie wzięłaś? Ja zaczelam brac swoje w koszu wózka na każdy spacer i dzis oczywiście było wyciągane, bo się syrena odpaliła xD
    No, ja tez dopiero 68 z hm zamawiam, ale dzis mi kombinezon przyszedł, taki na teraz to rozmiar 62 nawet jeszcze za duży 😂 a ona nie jest jakaś malutka 6600 i 64cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zachęcał ją zabawkami, znalazł z 3 które naprawdę lubi i wyciągnie do nich ręce więc zaczął je przesuwać a ona wyciągać ręce aż w końcu pyklo i zaczęła się odpychać noga. Czasem jeszcze jej się ręka zaklinuje ale co raz częściej już się przekręca. W drugą stronę średnio lubi także się śmiał że się teraz na tamtej skupić musi

Stwierdził że skoro cała rehabilitacja jest na mojej głowie to chociaż tym się zajmie

Ja mam wrażenie, że moja żadnych zabawek nie lubi. Lubi tylko rączki mamy 😂 polećcie jakieś zabawki plis 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja mam wrażenie, że moja żadnych zabawek nie lubi. Lubi tylko rączki mamy 😂 polećcie jakieś zabawki plis 🙈
    U nas też tak było aż pewnego dnia zaskoczyło, serio tak z dnia na dzień
    U nas wyciąga ręce do Grzybka gryzaka, takiej ośmiornicy pluszowej i tego takiego kolorowego robaka co go wszystkie dzieci kochają, bóg wiedzieć czemu
    I jeszcze dzisiaj mi się udawało ja lusterkiem zachęcać, bo ma ogromny ubaw jak siebie w nim widzi

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Które ostatecznie wzięłaś? Ja zaczelam brac swoje w koszu wózka na każdy spacer i dzis oczywiście było wyciągane, bo się syrena odpaliła xD
    No, ja tez dopiero 68 z hm zamawiam, ale dzis mi kombinezon przyszedł, taki na teraz to rozmiar 62 nawet jeszcze za duży 😂 a ona nie jest jakaś malutka 6600 i 64cm

Tule free to grow :) taką ładna trafiłam musztardową w serduszka 😀
    U nas obrotów jeszcze nie ma i póki co się nie zanosi. Za to dziś pierwszy raz leżąc na brzuchu zaczął się obkręcać i sięgać wszystko co dookoła niego leżało :o

Elza co to za kolorowy robak? Bo chyba przegapiłam to 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/slimak-gasienica-sensoryczna-zabawka-antystresowa-odprezajaca-robak-zabawa-17919761659

Coś takiego. Kiedyś widziałam u koleżanki i nie rozumiałam fenomenu. Kupiłam i młoda kocha to do szaleństwa cholera wie czemu 😅

Margareetka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla młodej Elsa 💫. U nas na razie bez obrotów, za to młody opanował zdolność przemieszczania się i ciągle zastaję go w innym miejscu na macie lub poza nią 🤣

Moja córka dziś patrzy na niego jak leży bokiem i mówi: Mamo on wygląda jak Paszczak z Muminków 🤣

Skończyłam tort. Bobas darł się przez całe tynkowanie, mąż skończył zasliniony, spocony i w kremie, bo jeszcze na koniec go wysmarowałam przypadkiem. Praca pod presją do CV 😅

Anabbit, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/slimak-gasienica-sensoryczna-zabawka-antystresowa-odprezajaca-robak-zabawa-17919761659

Coś takiego. Kiedyś widziałam u koleżanki i nie rozumiałam fenomenu. Kupiłam i młoda kocha to do szaleństwa cholera wie czemu 😅
    Mój syn mial dwie takie ale zgubił i co wejdziemy do pepco i są to chce taką. Już chyba drugi rok,za każdym razem jak ją widzi to jęczy o nią. Córka (przypominam, że ma 20 lat) też taką ma. Kupiłam jej kiedyś bo chciała😅
    Nie wiem o co z nimi chodzi ,że robią takie wow.

event.png

Wysłany: 17 października, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia czyli rozumiem,że córka nie lubi jeść w domu obiadów?

Tanasi kciuki za torta. Pochwal się później.

Moja Mala zaczyna się bać ludzi. Dzosija jak zobaczyła moją mamę (która widzi 3 dniu tygodniu) to się przestraszyła. Płakała dobre 3 godziny. Najlepsze jest to że ciągle się o obracała sie za siebie szukając jej. Tak jakby się bała, że gdzieś się tam czai😅
    Z rozwoju to jeszcze zaczeła odkrywa kolana i podciągać nóżki do góry.

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zatem jutro do pepco szukać kolorowego robaka 😂😂

Tanashi szacunek za tort. 😊

Powiem wam, że nie wiem jak wy na co dzień ogarniacie życie jak siedzicie same w domu z bąbelkami. Mąż w tym tyg wykańcza te mieszkanie pod wynajem i siedzi tam od rana do nocy, a ja sama z młodą. On na co dzień pracuje zdalnie. Masakra, Bujak na stałe stoi w kiblu żebym mogła umyć twarz i się wysikać co jakiś czas. Jem tylko kanapki i popijam jogurtem (dzięki Bogu za brak alergii na bmk). Wybiła 18, kończymy drzemki na dziś z niecałą godzina na liczniku. To sobie pospała dziewczyna 😑😑😑 przypomnijcie mi proszę, kiedy ten regres snu się skończy? Bo nie pamiętam już jak to jest przespać 3h ciągiem 🫩

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go chyba na taniej książce kupiłam, jak kupowałam małej Jadzie Petelke
    Wg myślałam że padnę ze śmiechu jak zobaczyłam że autorka Jadzi Pętelki ma nazwisko SUPEŁ
    XD
    ale coś ten robak ma w sobie, lubię go mielić w rękach. Nazywamy go roboczo robak Robert

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jeszcze nie ogarnęła nóg. Choć czasem mam wrażenie że specjalnie mi wkłada stopy do buzi żebym udawała że je zjadam,jakoś to ją bawi.
    No i pięknie zaczęła obracać głowę w lewą stronę, aż jestem dumna. Asymetria jeszcze jest ale zakres szyj jest wow wow w porównaniu do tego co było

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ogarnia nogi tyle żeby się złapać za kolana, ale za stopy jeszcze totalnie nieee.

age.png

Wysłany: 17 października, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na łapanie stóp to jeszcze za wcześnie.
    Moja póki co to się łapie za włosy i ciągnie z całych sił. Nie muszę mówić czym się to kończy.

Przyszly synowi te książki. W tym te " Dzieci z ulicy Awanturników" i "Królik i Misia". Jak czytaliśmy z synem tą o króliku to Mała cały czas się gapiła w te obrazki. Nawet się nie ruszała. Magia

Tanashi, Anabbit, Gusia_ lubią tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy jest to łapanie stóp? Moje dziecię się dzisiaj zaczęło łapać, ale tylko za duży paluch, z tym, że ja go wcześniej zachęcałam, tak gdzieś od tygodnia, bo myślałam, że to już powinien 😅

Nineq współczuję :(

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola proszę:

5367d047c034c.jpghttps://zapodaj.net/plik-TrL2Wgu46s

Elza1234, KarolaKinga, Anabbit, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Śliczny!
    Strasznie nie lubię tynkować na biało 😅 zawsze wszystkim mówię że u mnie tylko tynk czekoladowy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój łapie stopy. Ściąga skarpetki i je żuje. Po fizjo zaczął coraz częściej leżeć na bokach. Widzę, że powoli próbuje obrotu, ale daję mu czas tak jak i nasza fizjo.

Ja mam jakiegoś kurdupla wagowego, bo na 4.5 miesiąca we wtorek miał równe 7 kg. Z drugiej strony on jak byłam w ciąży, nie byl gigantem. Tyle co długi jest, zaczynam kupować ciuchy na 80.

Annabit, kwestia przyzwyczajenia i rutyny chyba. Po porannym jedzeniu młody ląduje w na macie z zabawkami. Mam ok. 20-30 minut na umycie włosów, czy zjedzenie. Bo on z rana jest spokojny. Obiad czy cos jem jak on śpi czy leży na macie (staram się dzień wcześniej robić). Sprzątanie na raty. Tylko nie ma do kogo się odezwać, a gugać cały dzień... odmóżdża.🙃

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: 17 października, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi extra!

Nineq a co powiesz na mojego kurdupla z 5,6 kg ?

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq to jak długi on jest ze 80 z tak niska waga? Ja dziś na próbę założyłam jej body 74 to duuuuuzo za duże jeszcze. Kilka centymetrów luzu w kroku 😂
    Tak myślę że u nas 74 to może za 1,5 miesiąca dopiero wleci

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nineq to jak długi on jest ze 80 z tak niska waga? Ja dziś na próbę założyłam jej body 74 to duuuuuzo za duże jeszcze. Kilka centymetrów luzu w kroku 😂
    Tak myślę że u nas 74 to może za 1,5 miesiąca dopiero wleci
    Jeszcze 80 nie ma 😅ma 74, które jest idealne na teraz. Ale już kolekcjonuję 80, bo obstawiam, że miesiąc, może półtora i wskoczy w niego. Gondola mojego wózka w środku ma 79 cm. On ma jeszcze ok. 5 cm luzu.

Karola, Twoja rzeczywiście jest malutka. A jak widzę to urodziła się tylko 100 g mniejsza niz moj.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ