X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Wspolczuje psiaka

My po szczepieniu 7400 wagi czy ktoś tu jest podobny rozmiarem? Bo ciągle wiedzę ze dużo mniej Wasze maluchy maja

Nie martw się, na bank mój jest dalej największy, jak przez całą ciążę, tak i teraz xd ponad 7 miał na poprzednim szczepieniu, następne mamy za tydz, więc na bank będzie prawie 9.

Tez po 17 nie ma u nas już spania, chyba że jest mega dramat

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak ja zazdroszczę tego spanka o 19 😅 nasz bobas tak pochodził spać ze dwa tygodnie po czym przyszedł regres i się wszystko popsuło :(

W ogóle wrzuciłam na fb zdjęcie potencjalnego zęba? Bo ja nie wiem co to jest 🫣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nam się bobas zepsuł, teraz na nosidło też dostaje szału 😭 jak byliśmy w 4 z mężem na spacerze to pół biedy, bo potrzymał go jak sobie zawinelam nosidło wokół pasa, nosiliśmy go na zmianę, ale kurde jak idę sama z córką to nie ma opcji żebym go sama wyciągała, zawijała i nosiła te 7.5 kg godzinę na rękach non stop. Jak tak dalej pójdzie to będziemy tylko się wietrzyć w oknie w domu aż ogarnie chodzenie 🥴
    Dasz radę. Kwestia patentu na to. Ja tak chodziłam dlatego wiem,że się da😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Dasz radę. Kwestia patentu na to. Ja tak chodziłam dlatego wiem,że się da😅

Poczekam jeszcze z miesiąc i spróbujemy ze spacerówka może. Będę jeszcze próbować z nosidlem, ale w tym tygodniu ma wścieka na każde usypianie które nie jest przy piersi 😅 No i smoczek chyba zupełnie odstawił, może dlatego.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nie martw się, na bank mój jest dalej największy, jak przez całą ciążę, tak i teraz xd ponad 7 miał na poprzednim szczepieniu, następne mamy za tydz, więc na bank będzie prawie 9.

Ojacie kocham te fałdeczki ale rece odpadają 😀

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzam dziś plan “brak spania po 17”, tylko zastanawiam się jak to zniesiemy, bo jest 14:30 a ona dopiero miała jedną 30 minutową drzemkę 🫩🫩🫩

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 października, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Mój tydz temu 7750

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 października, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli was pocieszy u nas też dramat ze spaniem. Ryk straszny. Nie może zasnąć

Ja obstawiam że to wina mojej mamy. Wczoraj bd dużo spał i wnocy już wyspany i dzień od 4.4:(
    Bo moja mama go bujała i usypiala aż zasnął na 2.5h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 14:49

• kasssia Autorytet

Wysłany: 17 października, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis pół nocy na mnie… ewidentnie coś ją męczy :/

Tanashi ja odprowadzam starsza do pkola to z godzinę mam młodą w nosidełku 😅 ale moja już chyba przekonała się do wózka, nie chce zapeszać oczywiście 🙄

Dzisiaj we 3 znów jesteśmy w domu, ale bez tragedii. Starsza trochę bawiła się na balkonie, mi udało się zrobić obiad i posprzątać i starsza nawet ten obiad zjadła 😆dzisiaj spacer już odpuszczam, bo wczoraj mnie wymęczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 14:57

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 17 października, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis od rana tylko rączki mamusi akceptuje, mial całe 10 minut drzemki w łóżeczku i 15 minut w bujaczku. A mnie cos w nocy tak wlazło za łopatkę że cała lewa stronę pleców i ramie mam w bólu 😭

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia godzina to ładny wynik, u nas było 15 min po lesie i powrót sprintem z syreną xD

Ja złożyłam tort, zrobiłam galaretki i przerwa na drzemkę kontaktową 🫡. Potem tynkowanie. Byle się wyrobić przed kolacją 😅

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj dzisiaj walnął rekord - 2h 15 min drzemki w swoim łóżeczku, sam(!)

Ale meczy go stan podgorączkowy po szczepieniu i to stąd zapewne.
    Noo i jak sie obudzil 13:15 tak od tamtej pory uciął tylko 10 minut drzemki na piersi i nie zamierza iść spac dalej 🫠🫥 cos czuje ze juz tak do wieczora będziemy sie bujac bez porządniejszej drzemki.. 🙄

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ojacie kocham te fałdeczki ale rece odpadają 😀

A to fałdeczkę ma jedną na nogach, obstawiałam, że przy takiej masie to będzie jak ludzik michellin, a on jest po prostu stabilnie duży XD ubrania 74 mamy na styk, dobrze ze mam już sporo skompletowane 80 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż się zawziął że nauczy młodą przekręcać się na brzuch i mu się kurna udało. Także teraz siedzę i odkręcam ją na plecy, bo ciągle sie przekręca i wkurza ze jest na brzuchu 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A to fałdeczkę ma jedną na nogach, obstawiałam, że przy takiej masie to będzie jak ludzik michellin, a on jest po prostu stabilnie duży XD ubrania 74 mamy na styk, dobrze ze mam już sporo skompletowane 80 😅

Jezu jaki duży chłop!
    Mi dziś przyszło zamówienie z C&A na 68 to legginsy za duże, bluzy też trzeba rękawy wywinąć hahaha, w jak na nią patrzę to ona mi się duża wydaje 😂 to ciekawa jestem jak twój wygląda na żywo 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mój mąż się zawziął że nauczy młodą przekręcać się na brzuch i mu się kurna udało. Także teraz siedzę i odkręcam ją na plecy, bo ciągle sie przekręca i wkurza ze jest na brzuchu 😅

Proszę o przepis na sukces, moja wciąż nawet na boki nie próbuje 🫠🫠

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybija 17 i moje dziecko odlatuje na drzemkę 🙃 spała w ciągu dnia całe 45 minut (na dwie drzemki). No i co ja mam zrobić? XD cały misterny plan w piz*u 🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ale ten tort brzmi pysznie 🤤

Ja kupiłam nosidełko i dziś zrobiłam próbę przed wakacjami i nie zapeszając podobało mu się. Za to kolejny soacer w wózku to był ryk, więc dosłownie 15min i do domu 😢 a tak lubił jazdę w wózku i sobie fajnie zasypiał.

Duże już te Wasze bobasy, u nas waga piórkowa zdecydowanie i dopiero zaczęłam zamawiać 68 z h&m 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Proszę o przepis na sukces, moja wciąż nawet na boki nie próbuje 🫠🫠
    Zachęcał ją zabawkami, znalazł z 3 które naprawdę lubi i wyciągnie do nich ręce więc zaczął je przesuwać a ona wyciągać ręce aż w końcu pyklo i zaczęła się odpychać noga. Czasem jeszcze jej się ręka zaklinuje ale co raz częściej już się przekręca. W drugą stronę średnio lubi także się śmiał że się teraz na tamtej skupić musi

Stwierdził że skoro cała rehabilitacja jest na mojej głowie to chociaż tym się zajmie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 17:11

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 października, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja kupiłam nosidełko i dziś zrobiłam próbę przed wakacjami i nie zapeszając podobało mu się. Za to kolejny soacer w wózku to był ryk, więc dosłownie 15min i do domu 😢 a tak lubił jazdę w wózku i sobie fajnie zasypiał.
    Może to tylko chwilowe? Też tak mieliśmy ze dwa tyg temu i przeszło. W ogóle był tydzień takiego mini regresu, że po pierwszym bloku snu pobudki co 20-30min od 2, byłam zombie. Przeszło! Naprawił się tfu tfu, oby na dłużej 😅
    W poniedziałek 2.tura szczepien, przekładalam o 2tyg prawie, bo miał akcję brzuch, przeszło na szczęście dzięki gastrotuss baby. Obecnie jesteśmy na Neocate juz 2tyg, diete rozszerzamy za miesiąc, a jak przyjdzie zamówienie włączam kaszke jaglana Holle. Któraś jest ciągle na Nutramigenie? Cos mi kiedyś mignęło.
    Maly absorbujacy dość i jestem wiecznie zmeczona, stąd brak wiadomości, ale raz na jakiś czas nadrabiam co tu skrobiecie 🙂

Pozdrawiamy!

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ