CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu jakaś dobra wiadomość, nie mam już tej ziarnistości na bliźnie. Teraz tylko mobilizacja, żeby ją zmiękczyć. Robię to codziennie, w sb mam urofizjo kolejne także chociaż tyle dobrego
KarolaKinga, Revolutionary , Gusia_, Margareetka, Tanashi, Truuskaawka, Katikat, Werzol, kasssia lubią tę wiadomość
-
Nineq nie chcesz zrobić od razu mojemu kursu usypiania w wózku? 🤣
Ja muszę zacząć robić tort, a młody śpi na mnie od 1.5 h. Coś kiepski ma dziś dzień. I tata jest ostatnio be 😶🌫️. Jak idę się myć, to drze się jakby go ktoś ze skóry obdzierał, bo zostaje z ojcem. Ja go biorę i momentalnie cisza. Napawa mnie to dużym optymizmem jeśli chodzi o robotę xDD
Werzol lubi tę wiadomość
-
Tanashi, dawaj 😆jestem mistrzem w znajdywaniu progów, nierówności dywanu, kabli itd., byle chwilę potelepało wózkiem. Nie raz zegarek pytał: "czy rozpoczęto ćwiczenia ergometr?"
Kkk77, Tanashi, Werzol, Margareetka lubią tę wiadomość
-
To ja tez poproszęNineq wrote:Tanashi, dawaj 😆jestem mistrzem w znajdywaniu progów, nierówności dywanu, kabli itd., byle chwilę potelepało wózkiem. Nie raz zegarek pytał: "czy rozpoczęto ćwiczenia ergometr?"
Walczyłam 45 min w tej mżawce aż się poddałam. Telepanie tylko ja jeszcze bardziej rozwścieczało. A na końcu czekałam na męża pod klatką, to wyszedł do mnie sąsiad zobaczyć dlaczego dziecko tak płacze. Poczułam się jak jakaś patologia -
O fajny pomysłKarola3xJ:D wrote:To ja idę na łatwiznę i pije galaretki na ciepło😅
Dostałam paczkę od współpracowników. Jak miło.
My jutro szczepienie i już proviwalam policzyć kiedy koniec tych ukłuć..
Dostałam kolejny bon do smyka, musze cos wymyslec co kupić oprócz ubranek. Szumi wydrę dostaliśmy, mate juz kupilam za bon. -
Bo dzieci czasem mają taką ochotę 🤷♀️mój w niedzielę tak się darł na spacerze. Do domu kawałek, cóż miałam zrobić. Smoczek co chwilę do buzi i jedziemy dalej.Elza1234 wrote:To ja tez poproszę
Walczyłam 45 min w tej mżawce aż się poddałam. Telepanie tylko ja jeszcze bardziej rozwścieczało. A na końcu czekałam na męża pod klatką, to wyszedł do mnie sąsiad zobaczyć dlaczego dziecko tak płacze. Poczułam się jak jakaś patologia
Biorąc pod uwagę, że moje dziecko nie śpi po godzinie 16, kończymy ten dzień na 1h40m drzemek łączenie 🙃wczoraj tyle trwała jedna. Może jutro zdecyduje się na dłuższe spanie w łóżku. Bo ja się nie poddam i nie uśpię w wózku. -
My dzisiaj po szczepieniu. 6900 i 66cm ma kawaler 🫡💪
Po szczepieniu wleciał nam 2.5 godzinny spacer z czego mlody spal prawie 2 godziny na nim, myślę że spałby dalej, ale mnie juz nogi bolały i usiadłam na ławce obok bloku to po 5 minutach się obudził k oczywiście krzyk bo minęły ponad 3 godziny od ostatniego karmienia 🙈
Elza1234, Katikat, KarolaKinga, Anabbit, Nineq, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Kawał kawalera. My mamy za tydz szczepienie, ciekawa jestem ile młoda waży i ile urosłaRevolutionary wrote:My dzisiaj po szczepieniu. 6900 i 66cm ma kawaler 🫡💪
Po szczepieniu wleciał nam 2.5 godzinny spacer z czego mlody spal prawie 2 godziny na nim, myślę że spałby dalej, ale mnie juz nogi bolały i usiadłam na ławce obok bloku to po 5 minutach się obudził k oczywiście krzyk bo minęły ponad 3 godziny od ostatniego karmienia 🙈
U nas właśnie 2 h spania w swoim łóżeczku. Ale że byłam dzis w nocy budzona co 40 min jak nie przez mała to przez męża, to poza odciągnięciem mleka i zjedzeniem obiadu leżałam na kanapie i coś tam spałam. Energii nie mam za grosz -
Elza1234 wrote:Kawał kawalera. My mamy za tydz szczepienie, ciekawa jestem ile młoda waży i ile urosła
U nas właśnie 2 h spania w swoim łóżeczku. Ale że byłam dzis w nocy budzona co 40 min jak nie przez mała to przez męża, to poza odciągnięciem mleka i zjedzeniem obiadu leżałam na kanapie i coś tam spałam. Energii nie mam za grosz
Nasz też właśnie nie był ważony dawno bo na poprzednim szczepieniu ostatnio i tez bylam ciekawa 😄 pani doktor sie smiala ze gdyby nie ulewał to by juz z 10kg ważył 🙈🤣
Oj nie dziwię Ci sie. U nas ciągle słabe spanie i tez są dni że nic nie robię prawie, a chętnie korzystam z drzemki kontaktowej z mlodym i sama wtedy drzemie 😉
Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
To ja osiągam mistrzostwo w włączaniu się jak dziecko płacze. Jestem jak mój własny ojciec,on nigdy nie słyszał jak płakaliśmy bo się potrafił odciąć 😅
Dziś leżała w foteliku bo wróciliśmy z fizjo i otwierałam z synem paczkę ,oglądałam jego prace z przedszkola aż on w końcu zapytać czy mogłabym mala uciszyć. Dopiero skumałam że ona placze od dłuższego czasu😅 -
Karola zazdro, mi się włącza taki stresor od razu jak słyszę płacz i nie jestem obok że czuję jak każda komórka mojego ciała ma nadciśnienie xD
Dobra upiekłam biszkopt, zrobiłam żelkę truskawkową i chrupkę czekoladową do tortu, teraz kolejna drzemka kontaktowa, a mężowi zostawiłam sprzątanie:>
Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
Ja niestety jestem wysoce wrażliwa na dźwięki, szczególnie takie plączące paszczowe piszczące, niby to się mizofonia nazywa teraz. Nie wiem czy to mam, ale tak to wygląda bo cierpię z tego powodu od dziecka. Także mimo że staram się wyłączyć mózg to słyszę ten płacz nawet w słuchawkach z wyciszeniem otoczenia.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH